Publicat: 19 Mai, 2020 - 11:15
Share

Mesajul conducerii CMR cu ocazia Zilei Medicului de Familie

Dragi colege şi colegi, în Registrul Naţional al Medicilor sunteţi înregistraţi un număr de 11682 medici de familie, dintre care 8973 femei şi 2709 bărbaţi. Pentru anul 2019, din cifrele de la Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, aţi efectuat, facturat şi vi s-au validat un număr de 30.720.485 servicii medicale. Dacă e mult sau e puţin vor judeca pacienţii dumneavoastră.

Noi, ceilalţi, sigur vă apreciem munca, volumul şi calitatea ei.

Am participat activ, dar am şi urmărit eforturile dumneavoastră din ultimii ani de a convinge că medicina de familie este o specialitate clinică la fel ca oricare alta şi vă aplaudăm reuşita. Nu întâmplător, România deţine, prin unul dintre colegii noştri, preşedinţia Uniunii Europene a Medicilor Omnipracticieni(UEMO).

Cunoaştem foarte bine problemele financiare, administrative şi birocratice cu care stimate colege şi stimaţi colegi vă confruntaţi, poate mai mult decât medicii din celelalte specialităţi.

Constatăm că sunteţi bine reprezentaţi în profesie, că sunteţi structuraţi şi că aveţi o voce distinctă şi coerentă în sistemul sanitar şi în lumea medicală.

Populaţia are nevoie de medicina de familie, de serviciile pe care le efectuaţi şi mai ales de persoana dumneavoastră ce dă certitudinea apropierii de sistemul de sănătate, care fără aplicaţia umană ar fi doar un concept socio-administrativ.

Dorim să vedem o medicină de familie capitalizată pentru a face faţă mai bine obiectivului de calitate, astăzi tot mai solicitat, dorim să se instituie o şi mai bună cooperare intersectorială între medicina de familie, ambulatoriu de specialitate şi spital.

Vă felicităm şi vă dorim sănătate şi putere de muncă cu ocazia Zilei Medicului de Familie.

Gheorghe Borcean
Preşedinte

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: