Publicat: 29 Iulie, 2015 - 17:00
Share

Miercuri se sărbătorește Ziua Internațională a Tigrului, iar VIER PFOTEN atrage atenția asupra suferințelor prin care trec aceste animale dintr-o specie în pericol.

Deși tigrii sunt strict protejați prin CITES (Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție), în ultimii 100 ani, populația de tigri sălbatici a scăzut de la 100.000 exemplare la 3.000-3.500 animale. În același timp, un număr mai mare de tigri trăiesc în captivitate, mulți în condiții inadecvate.

Cu #VIERPFOTENgowild VIER PFOTEN dă glas suferinței acestor animale.

Thomas Pietsch, expert în animale sălbatice la VIER PFOTEN explică: 'Habitatul natural al tigrului este redus semnificativ de oameni. Un alt pericol important îl reprezintă comerțul cu părți din corpurile tigrilor sau cu produse obținute din tigri. Trei subspecii de tigri au dispărut deja, iar tigrii din captivitate duc o viață mizerabilă, în spatele gratiilor. În Africa de Sud, tigrii sunt uciși de vânătorii de trofee.'

Vânătoarea la țarc — inclusiv tigrii sunt luați în vizor

Vânătoarea la țarc în Africa de Sud este cunoscută ca fiind vânătoarea într-un spațiu delimitat, a leilor născuți în captivitate și crescuți de oameni în spații restrânse. Această metodă de a vâna scade semnificativ șansele leilor de a se salva și creează avantaje vânătorului. Puțini sunt cei care conștientizează că, nu doar leii sunt luați în vizor, mulți tigri născuți și crescuți în captivitate sunt vânați în același mod.

Practic, industria de vânătoare din Africa oferă vânătorilor oportunitatea de a obține trofee specifice Africii de Sud și Asiei din același loc. VIER PFOTEN a inițiat o petiție împotriva vânătorii la țarc din Africa de Sud.

Stilul de viață complex, caracteristicile fiziologice ale felinelor mari asiatice implică necesitatea unui habitat care poate asigura condiții specifice. Cu toate astea, nenumărați tigri din întreaga lume trăiesc în condiții total inadecvate. Ținuți doar pentru profit și distracție, în circuri, în grădini zoologice cu standarde scăzute, sau chiar în proprietate privată pe post de animale de companie. Mai mult de 2000 de tigri, lei și alte feline mari trăiesc în condiții inadecvate în Europa.

LIONSROCK, o casă primitoare pentru tigri

O familie formată din șase tigri a fost salvată de la o viață în condiții proaste și acum are în față un viitor mai bun.

VIER PFOTEN a transferat de curând tigrii de la Centrul pentru Feline Mari FELIDA din Olanda, la Sanctuarul pentru Feline Mari din Africa de Sud. Acolo, felinele trăiesc în spații amenajate cât mai aproape de mediul lor natural. Cu puțin timp în urmă, trei dintre aceste feline au explorat noua lor casă pentru prima dată.

'Neîncrederea inițială a dispărut. Mirza, Rafik și Zita au fost încântate să descopere că au atât de mult spațiu de joacă și că pot face chiar și baie în iaz.' a declarat Hildegard Pirker, Șeful Diviziei pentru bunăstarea animalelor la LIONSROCK. Juno, mama puilor, a explorat zona prima, pentru ca în curând familia să se reunească.

#VIERPFOTENgowild

În toată lumea, nu doar tigri, dar și nenumărate alte feline mari sunt obligate să trăiască și să sufere în circuri, în grădini zoologice cu standarde joase, sau în proprietate privată. Multe feline mari trăiesc în spații foarte mici, nu primesc suficientă hrană sau nu primesc hrană potrivită, suferă de singurătate și în consecință manifestă tulburări de comportament.

VIER PFOTEN își propune să îmbunătățească viața acestor animale care nu sunt doar frumoase, ci și periculoase, un motiv în plus pentru a fi ținute în condiții potrivite.

VIER PFOTEN administrează sanctuarul pentru feline mari LIONSROCK în Africa de Sud, care asigură o casă primitoare pentru mai mult de 100 de lei și tigri salvați de la o viață în condiții nepotrivite. De asemenea, VIER PFOTEN organizează campanii de anvergură pentru felinele aflate în grija oamenilor, inclusiv o campanie pentru interzicerea animalelor sălbatice în circuri, sau în grădini zoologice care nu pot asigura condițiile potrivite.

Cu această nouă inițiativă, #VIERPFOTENgowild, VIER PFOTEN își propune să vorbească oamenilor despre suferința felinelor mari aflate în captivitate și despre soluțiile care pot pune capăt acestor suferințe. Sub masca distracției (circurile), a educației (grădinile zoologice), a tradițiilor (substanțe medicinale obținute din oase de tigru) și a sportului (vânătoarea de trofee în Africa) mii de feline mari din toată lumea trăiesc în condiții mizerabile.