Publicat: 23 Mai, 2020 - 11:27
Share

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 23 mai, a anuntat Primaria Capitalei.

"Avand in vedere instituirea starii de alerta, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Brigada Rutiera, au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.

Masura vine ca urmare a faptului ca, din cauza restrictiilor de functionare a spatiilor de alimentatie publica si de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucurestenii vor dori sa se plimbe mai mult prin oras, iar cea mai buna solutie este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orasului, unde circulatia masinilor sa fie interzisa", anunta PMB intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 08:00 - 22:00, vor fi instituite sapte zonele pietonale:

* Zona 1 - strada Polona (de la bd. Dacia) - strada A.D. Xenopol - strada Dionise Lupu - strada C.A. Rosetti - strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) - strada I.L. Caragiale - strada Icoanei - strada A. Vlaicu.
 

* Zona 2 - Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) - strada Eforie - strada Domnita Anastasia - strada ing. A Saligny - Splaiul Independentei.
 

* Zona 3 - bd Eroilor - Eroii Sanitari - piata Operei - strada Dr. J. Lister - strada Dr. Gr. Romniceanu.
 

* Zona 4 - strada E. Quinet (de la strada Academiei) - strada Biserica Enei.
 

* Zona 5 - bulevardul Dacia - bulevardul N. Balcescu - strada G. Enescu - Calea Victoriei.
 

* Zona 6 - strada G. Enescu - N. Golescu - Calea Victoriei - strada C.A. Rosetti - bulevardul N. Balcescu.
 

* Zona 7 - bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).
 

Tag-uri Institutii: