Publicat: 24 Iulie, 2013 - 14:31
Share

Sirianul Omar Hayssam a fost transferat în România dintr-o închisoare din Irak, a declarat directorul de presă al agenţiei de stat siriene SANA, Ahmed Daua, citat de Vocea Rusiei.

„Siria nu are nicio legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România", a declarat Daua.

Președintele Traian Băsescu a precizat săptămâna trecută că nu poate preciza de unde a fost preluat Hayssam, pentru că România a efectuat o operațiune neautorizată pe teritoriul unui alt stat.

Şeful statului a declarat atunci că nu poate confirma că sirianul acuzat de terorism a fost preluat din Siria, adus cu un avion al Armatei Române sau repatriat în baza unui acord de extrădare.

"Suntem întotdeauna deschişi să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastră despre existenţa lui Omar Haysam", a precizat generalul Hasan Hasan din cadrul forţelor armate siriene.