Publicat: 18 Noiembrie, 2019 - 10:20
Share

Petrec împreună 11 luni pe an, la antrenamente, în cantonamente și competiții. Victor Mihalachi (30 de ani ) și Cătalin Chirilă (21 de ani) reprezintă experiența și tinerețea din echipajul de canoe dublu, cotat cu șanse la podium la Jocurile Olimpice. 
Cei doi canoiști sunt convinși că o medalie la Tokyo ar face uitat sacrificiul de a sta departe de familie. 
Diferența de vârstă dintre Victor Mihalachi (31 de ani) și Cătălin Chirilă  (22 de ani) este de 9 ani, dar cei doi canoiști susțin că aceasta poate fi formula ideală pentru un echipaj de succes. Experiența lui Mihalachi și tinerețea lui Chirilă pot duce România pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de canoe dublu 1000m.
“Diferența e cam așa: când el avea 2 ani, eu deja mă apucam de canoe. Avem un echipaj promițător și sunt convins că o să facem performanțe cât mai mari. Avem un potențial foarte mare și trebuie să-l îmbunătățim continuu” – Victor Mihalachi, cvadruplu campion Mondial la caiac-canoe.
“El are 20 de ani sport, eu am 22 de ani de viață. Noi ne-am primit deja o descriere, cu tinerețea și experiența. Experiența lui Victor ne ajută mult” – Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la Jocurile Europene la caiac-canoe.
Cei doi sportivi sunt mereu împreună
Timpul petrecut împreună a dus la formarea unei legături de prietenie între cei doi canoiști. Departe de familii, Mihalachi și Chirilă sunt conștienți de faptul că performanța cere sacrificii. 
“Pentru un echipaj puternic, trebuie să existe și o legătură de prietenie strânsă. Altfel, nu ai cum să reușești” – Cătălin Chirilă, medaliat cu aur la Jocurile Europene la caiac-canoe.
“Împreună petrecem cam 10-11 luni pe an, cred că ar trebui să fie mai puțin timp petrecut așa si mai mult cu familiile noastre, dar momentan acesta este sacrificiul care trebuie făcut pentru performanță și îl facem ca să obținem o medalie la Tokyo” – Victor Mihalachi, cvadruplu campion Mondial la caiac-canoe.
Palmares impresionant
În cei 20 de ani petrecuți pe apă, Victor Mihalachi a cucerit patru medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale, dar și patru medalii de aur, 6 de argint și 4 de bronz la Campionatele Europene. Alături de Cătălin Chirilă, Mihalachi a obținut în acest an medalia de aur la Jocurile Europene de la Minsk. În vârstă de 30 de ani, Mihalachi se află în căutarea unei medalii olimpice, singura care îi lipsește din palmares.
“O medalie la Tokyo ar însemna un vis realizat. Pentru asta m-am apucat de sport, pentru o medalie olimpică, nu m-am gândit niciodată la Campionate Europene sau Mondiale. Doar atât mai am de câștigat” – Victor Mihalachi, cvadruplu campion Mondial la caiac-canoe.
20 de ani de la ultimele medalii olimpice 
Ultimele medalii olimpice cucerite de România în probele de canoe datează din 2000, de la ediția de la Sydney, când canoea de dublu formată din Florin Popescu și Mitică Pricop a obținut titlul olimpic pe distanța de 1000m și medalia de bronz pe distanța de 500m.

Tag-uri Geo: