Publicat: 4 Februarie, 2013 - 10:12
Share

Rezultatele alegerilor locale parţiale arată că USL a adjudecat funcţiile de primar în Bihor la Dragăneşti, în Botoşani la Draguşeni şi în Teleorman - la Turnu Magurele şi Bujoru.

Conform numărătorii paralele a USL, candidatul Uniunii, Adrian Gâdea, a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman, obţinând 78,5 la sută din voturi.

Contracandidatul lui Gâdea, profesorul Constantin Amarie (PDL) a fost votat de 12,7 la sută dintre alegători.
 
De asemenea, candidatul USL la Primăria Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea, a obţinut 75 la sută din voturi.
 
În judeţul Teleorman au fost organizate 334 de secţii de votare, iar pe listele electorale permanente s-au aflat 338.023 de alegători, în timp ce pe listele electorale complementare erau 171.
 
Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, la alegerile locale parţiale s-au confruntat opt candidaţi, respectiv Adrian Gâdea din partea USL, de profesie jurist, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Constantin Amariei, reprezentând PDL – profesor, Aurel Voicu de la Partidul Verde, care este jurist pensionar, Andrei Burcină – Partidul Naţional Democrat Creştin, Tudor Neagu de la PPDD, Mihai Pârvu Vişa din partea PRM, de profesie economist, George Pîrjol – PNŢCD, care este medic veterinar şi Sorin Andrei – Partidul “Totul pentru Ţară”, de profesie constructor şi care are funcţie de manager.
 
Alegerile parţiale pentru preşedinţia CJ Teleorman au fost organizate ca urmare a alegerii lui Liviu Dragnea în funcţia de senator.
 
Tot duminică, au avut loc alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Turnu Măgurele şi al comunei Bujoru, în timp ce în comuna Călmăţuiu de Sus au fost organizate alegeri parţiale pentru completarea Consiliului Local.
 
În municipiul Turnu Măgurele, fostul primar Nicolae Mohanu (USL) a fost ales senator, iar la scrutinul de duminică s-au confruntat cinci candidaţi : Dănuţ Cuclea (USL), Georgica Paunescu (PDL), Cătălin Mitrică (PPDD), George Turcu (PRM) şi Gae Cristian Felix (PER).
 
Candidatul USL pentru primăria Slatina a obţinut peste 70% din voturi la alegerile locale parţiale de duminică, potrivit numărătorii partidelor, relatează România TV. Nouă persoane au candidat pentru postul de edil al Slatinei, rămas vacant după ce Darius Vâlcov a fost ales senator.

Candidatul PPDD a obţinut 20% din voturile alegătorilor din Slatina, iar cel al PDL 7-8% din voturi.
 
Alegerile de la Slatina nu au fost lipsite de evenimente: o secţie de vot a fost închisă, în urma unor acuzaţii de fraudă. Membrii unui partid au reclamat la poliţie şi la Biroul electoral Judeţean că o maşină fără numere de înmatriculare transportă alegătorii la urne.

Nouă persoane candidează pentru funcţia de primar al Slatinei, rămasă vacantă după ce Darius Vâlcov a fost ales senator. În municipiul Slatina au fost organizate 48 de secţii de votare, iar pe listele electorale permanente se află 72.200 de cetăţeni cu drept de vot.
 
Pentru postul de primar candidează actualul viceprimar al Slatinei Minel Prina, din partea USL, liderul filialei municipale a PDL, Ana Anghel, preşedintele PPDD Bucureşti, Paul Radu Orzaţă, Aurel Bobei de la Forţa Civică, omul de afaceri Angel Cirimbu Delano din partea PRM, fostul viceprimar al Slatinei Muraru Tabacu Ion din partea Partidului Ecologist, Viorel Nicolae Oprănescu din partea Partidului Alianţa Socialistă, fostul consilier local Gheorghe Stoica de la Partidul Poporului – Legea Cojocaru şi fostul deputat de Olt Marin Bobeş, care candidează ca independent.