Publicat: 23 Februarie, 2012 - 13:34
Share

Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, Joi, că se va implica în selecţia şi promovarea cadrelor din cadrul MAI.

Eu nu pot să spun că imaginea poliţiei este bună sau rea, dar trebuie înţeleasă prin percepţia care se formează direct şi indirect prin mass media, iar dacă nu vă mulţumeşte, nu vă satisface sau doriţi să fiţi priviţi altfel, atunci este nevoie să schimbaţi ceva, Puterea de a schimba faţa poliţiei este în dumneavoastră", le-a spus Ungureanu poliţiştilor, la bilanţul activităţii Inspectoratului General al Poliţiei Române pe 2011.

"Puteţi fi convinşi că personal mă voi implica în schimbările pe care le veţi implementa în organizarea mai bună a activităţii dumneavoastră, în selecţia şi promovarea cadrelor, atât timp cât voi înţelege căror disfuncţionalităţi ele le răspund. Eu nu sunt adeptul, domnul ministru, al schimbării de dragul schimbării", i-a spus Ungureanu ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, la bilanț.

 "Deseori la bilanţuri, în discursuri, amestecăm cifrele cu speranţele noastre. Cifrele uneori ascund, nu dezvăluie, şi ştiu că este confortabil să oferim parametri cantitativi, pentru că în felul acesta de multe ori dăm deoparte evaluarea calitativă. Observ în limbajul multora dintre cei care se referă la bilanţuri, mai ales în structurile ministerelor cu implicare majoră în siguranţa cetăţeanului, termeni care ameninţă să îşi piardă înţelesul: reformă, modernizare, redobândirea încrederii, recâştigarea imaginii. Ei au valoare în situaţia în care sunt susţinuţi de evidenţă. Nu pot să nu spun că ori de câte ori vorbim, de la an la an, de o nouă reformă în activitatea Poliţiei Române, încep să cred că ea nu a fost niciodată începută, că fiecare nou conducător, nou şef de departament, are o viziune proprie asupra înţelesului acestui termen şi îşi pierde legătura directă cu problemele reale, evitând să se refere la disfuncţionalităţi sau la problemele reale ale sistemului", a declarat Ungureanu.