Publicat: 22 August, 2018 - 08:58
Share

Aproximativ 100 de comprimate ecstasy, 50 de doze LSD şi peste 5.500 de lei au fost ridicate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Harghita, în urma a două percheziţii domiciliare efectuate sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T.. Un bărbat fost arestat preventiv pentru deţinere şi trafic de droguri.

La data de 14 august 2018, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, sprijiniţi de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. - B.T. Harghita, au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Miercurea-Ciuc, la locuinţele unui bărbat, de 20 de ani, bănuit de trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 96 de comprimate de ecstasy, 50 de doze care conţin LSD, 5.010 lei şi 150 de euro, bani despre care există suspiciunea că ar proveni din vânzări de droguri.

Din cercetări a rezultat că, la începutul lunii august a.c., cel în cauză ar fi participat la o manifestare cultural - artistică într-o ţară vecină, de unde ar fi achiziţionat 120 de comprimate de ecstasy, 80 de timbre LSD şi aproximativ 20 de grame de canabis, pe care le-ar fi introdus în România cu intenţia de a le comercializa.

Procurorul de caz a dispus, faţă de cel în cauză, măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar, la data de 15 august 2018, Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducerea, în ţară, fără drept, de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc, fără drept, pentru consum propriu. Comunicat de presă - IGPR
 

Tag-uri Institutii: