Publicat: 14 Februarie, 2020 - 14:50
Share
Rețeaua de turnători a „brancardiologului” Ungureanu a acționat și în acest caz

Judecătorii Tribunalului București au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu, respingând cererea DNA de arest preventiv. Verdictul vine după ce Mircea Beuran a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

 

Denunțătoarea medicului Mircea Beuran a oferit prima declarație în exclusivitate pentru Antena 3.„Procurorii DNA au toate informațiile necesare”, a spus denunțătoare. Întrebată dacă le-a pus la dispoziție toate informațiile de care au nevoie, aceasta a răspuns: „Sigur că da. Absolut tot”.

 

După cum deja se știe, medicul Beuran și-a petrecut noaptea în arest, procurorii DNA dând ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Acuzația adusă profesorului este de luare de mită: 10.000 de euro primiți de la o doctoriță de la Spitalul de Urgență Floreasca, în anul 2018, pentru a o numi pe un post de asistent la UMF Carol Davila. Declarația aparține acestei doctorițe, care are calitatea de denunțător în dosarul penal deschis, se pare, în urmă cu câteva zile.

Doctorița denunțătoare a nimerit și ea ușa (ca alți denunțători de medici) lui Emanoil Ungureanu, „brancardiologul” care se vrea  un fel de sanitar al sistemului, și care și-a creat o veritabilă rețea de turnători în sistem, pe motiv că vrea să-l curețe de „dinozaurii” cu diplomele la care el nu a avut acces.

Toată această acțiune în forță a procurorilor, declanșată pentru o faptă care implică, în primul rând, un flagrant, a ridicat mari semne de întrebare în rândul opiniei publice și a jurnaliștilor. Reacțiile oamenilor, postate pe rețelele de socializare sau pe site-urile ziarelor, sunt în mare parte de uimire și de revoltă. 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: