Publicat: 19 August, 2016 - 12:42
Share

Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România. Asta până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

 UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-şi punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA - Merg o oră pe zi cu 30 km/h - Vreau să trăiesc”.

Pe lângă aceastã grevă japoneză, UNTRR împreună cu celelalte asociaţii patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un protest la nivel naţional.

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenţia Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României cã tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an.

UNTRR acuză firmele de asigurare că nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sã punã pe spatele transportatorilor rutieri ineficienţa lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasãrile RCA.