Share
5 Mai 2019 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Externele se debarasează de declarațiile lui Maior, nu și de Maior
2. Participare și anturaj controversat ale lui Dăncilă la Auschwitz
3. Premierul român nu este invitat la Summit-ul din România!
4. Zâzanie în Coaliție: Gavrilescu (Mediu) îl atacă pe Daea (Agricultură) pe motiv de grindină în parohia proprie
5. Accidentul designerului Răzvan Ciobanu provoacă controverse pe marginea drogurilor


1. Externele se debarasează de declarațiile lui Maior, nu și de Maior

Tăriceanu se întreabă pe cine mai reprezintă Maior la Washington?

 În sfârșit ministrul Meleșcanu se dezmeticești din picoteala sa continuă și ia poziție: Ministerul de Externe se delimitează de ultimele declarații ale ambasadorului Maior care a obrăznicit membrii Comisiei SRI care au anchetat relația sa ocultă, de poliție politică, cu Horia Georgescu de la ANI. Dar nu se delimitează de George Maior, care de prea multă vreme ridică semne de întrebare vizavi de apartenență lui.


 

2. Participare și anturaj controversat ale lui Dăncilă la Auschwitz

Observatorii se întreabă (cu discreție) care este miza acestui parteneriat intensiv cu Israelul și ce consecințe va avea el pe planul relațiilor cu lumea arabă.
 A stârnit oarecare nedumerire faptul că premierul Dăncilă a plecat la o reuniune a „noilor veniți” în UE de la Varșovia însoțită de o numeroasă delegație evreiască care l-a cuprins pe ambasadorul Israelului la București David Saranga și un grup de elevi de la liceul evreiesc Reut. Ulterior s-a aflat că împreună aceștia au efectuat un „marș internațional al vieții” la lagărul de la Auschwitz.

 


 

3. Premierul român nu este invitat la Summit-ul din România!

Sibiul se pregătește pentru summitul UE de pe 9 Mai. Primăria a organizat o testare a utilităților constatând că în caz de ploaie torențială orașul se inundă
  Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summitul sibian. Unii găsesc o explicație în faptul că România nu poate fi reprezentată de un bărbat și de o femeie, ci doar de un bărbat. Alții se întreabă dacă nu cumva o situație care nu a mai avut loc, aceea ca summitul să se țină într-o țară care deține și președinția Consiliului, nu ar justifica o dublă reprezentare. Cu atât mai mult cu cât România nu este reprezentată la nivelul Consiliului Uniunii de Iohannis, ci de Dăncilă. Oricum, este o situație delicată pe care Tusk este cel care va trebui să o lămurească. Cu riscurile inerente

4. Zâzanie în Coaliție: Gavrilescu (Mediu) îl atacă pe Daea (Agricultură) pe motiv de grindină în parohia proprie

Să fie dați afară cei responsabili de grindina, inclusiv Sf. Ilie!

 Monotonia weekend-ului a fost întreruptă și de mesajul pe Facebook al ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, care a dat un ultimatum colegului său de cabinet Petre Daea cerându-i să îi dea urgent afară pe cei responsabili de grindina care a afectat o proprietate a sa din Prahova (zic gurile rele, dar noi nu credem) nelansând suficiente rachete antigrindină. Unii observatori au sesizat faptul că din precedentul său mandat la Ape și Păduri doamna Grațiela ar fi trebuit să cunoască câteva lucruri elementare pe care colegul Daea i le-a amintit cu amabilitate, între care și acela că rachetele sunt eficiente până la 8.000 m altitudine și nu la 11.000, cât a fost de respectivul caz și că nu te poți juca cu ele ca și cu artificiile pentru că în zonele undeu nde se cerea a fi trimise circulă aviația comercială pe care e păcat să o dobori, pentru că atunci distruge definitiv proprietățile peste care cade.


 

5. Accidentul designerului Răzvan Ciobanu provoacă controverse pe marginea drogurilor

 
 În plină secetă de materie primă pentru canalele de știri cu comentatori abonați a căzut ca o bombă binefăcătoare accidentul suferit de designerul Răzvan Ciobanu. Un accident straniu care a dat naștere la sumedenie de ipoteze și a dat de lucru comentatorilor pe orice speță mai bine de o săptămână. Singurele certitudini: Ciobanu venea de la o petrecere din cluburile de pe Litoral(toată lumea știe ce înseamnă aceste petreceri, mai ales de la naufragiul tonei de cocaină ale cărei resturi mai sunt căutate încă), era un membru marcant al comunității LGBT (pentru care cere protecție Comisia Europeană) și avea probleme financiare. Cu toată strădania detectivilor amatori cauza morții sale a rămas una clară: accident. Printre efectele acestui accident se numără și semnalele referitoare la necesitatea de a se analiza cu mai mult discernământ efectele unor droguri ce ar putea fi folosite în scopuri terapeutice. Semnalul dat de EBA în Parlamentul European încă din urmă cu vreo 10 ani, când aceasta a cerut legalizarea marijuanei, este preluat azi de Tăriceanu și pus în discuție.

Vezi și;

Click pe imagine pentru mărire


Click pe imagine pentru mărire

Topul evenimentelor săptămânii a 17-a din 2019 (22-28 aprilie) [Link către știre]

Topul evenimentelor săptămânii a 16-a din 2019 (15-21 aprilie) [Link către știre]

 

Format: