Joi, 24 Septembrie, 2020 - 17:30

Colegiul Economic din Buzău, unul dintre cele mai mari din județ cu aproape o mie de elevi, a intrat în scenariul roșu după ce o profesoară a fost depistată pozitiv la coronavirus. Ea a predat la mai multe clase, de aceea Direcția de Sănătate Publică a decis să mute toate cursurile colegiului online timp de 14 zile.

Colegiul Economic din Buzău trece în scenariul roşu după ce un cadru didactic care a predat la mai multe clase a fost confirmat cu coronavirus. Este a doua școală din Buzău care îşi mută cursurile exclusiv online după confirmarea cu COVID-19 a unor cadre didactice.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 16:00

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că autorităţile germane au actualizat lista "zonelor de risc" din România, cu intrare în vigoare din 23 septembrie, introducând şi judeţul Covasna în categoria de risc, pe lângă celelalte 11 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 15:10

Google lansează o nouă funcţie. Google Maps va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă a lumii. Informația îi va ajută pe cei care vor să călătorească.

Reprezentanții Google au anunţat miercuri că au realizat o nouă funcţie a Google Maps care va arăta câte cazuri de Covid sunt într-o zonă geografică. Asta înseamnă că persoanele care călătoresc vor afla imediat cât de rău este afectată zona în care se află sau în care vor să ajungă.

Funcţia se lansează săptămâna aceasta pentru telefoanele iPhone şi Android, notează CNBC, citat de Mediafax.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 14:45

Dacă pandemia trimite tot mai multe unități de învățământ în scenariul roșu, devin tot mai importante platformele online dedicate activităților școlare. O astfel de platformă de testare a cunoștințelor ar putea ajuta copilul să își cunoască nivelul cunoștințelor și să se obișnuiască cu emoțiile de la testările școlare.

Dragoș Iiliescu, profesor universitar la Facultatea de Psihologie, și-a pus in valoare inteligența si creativitatea pentru a face o platforma de teste relevante pentru copii.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:32
#ÎnapoiLaCorpulTău – o campanie de educare inițiată de clinica Nativia

70% dintre paciente ajung la medicul ginecolog doar atunci când au suspiciunea unei afecțiuni și doar o treime vin la un control de rutină, arată datele clinicii Nativia, specializată în obstetrică-ginecologie, neonatologie și senologie. Acesta este motivul pentru care în luna septembrie s-a demarat o campanie de conștientizare asupra necesității controalelor anuale ca măsură de prevenire a cancerului și nu numai.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:00

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi acordate și de medicii de familie, dar numai pentru perioada dintre momentul confirmării infecției cu virusul și momentul internării în spital, în cazul în care internarea în spital întârzie câteva zile, de la momentul testului pozitiv. Modificarea apare într-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 16:21

Cel mai mare liceu din Galați, Colegiului Național Costache Negri, se închide din cauza COVID-19, după confirmarea a trei cazuri de infectare. Toți cei peste 1.400 de elevi vor învăța online în perioada următoare.

Decizia privind închiderea celui mai mare liceu din județul Galați a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, după ce miercuri au fost confirmate încă două cazuri de infectare.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 16:00

România nu exclude posibilitatea introducerii testelor obligatorii pentru persoanele care vin din țări cu multe cazuri de COVID-19.

Ministrul Sănătății spune că propunerea urmează să fie făcută Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În prezent,

40 de țări au fost evaluate de România cu risc epidemiologic, iar cine revine din aceste zone este obligat să între 14 zile în auto-izolare.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:06

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Andrei Baciu au evaluat, în această dimineaţă, stadiul în care se află organizarea primului centru modular pentru copii cu afecţiuni grave care va funcţiona în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 12:54

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

23 septembrie 2020, ora 13.00

          

 Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

93.558 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 12:34

Clinica de neurologie Neuroaxis a lansat a treia ediție Neuroaxis TalksEpilepsie sau crize psihogene? Află cum să faci diferența. Au participat la webinar Dr. Dan Mitrea, medic neurolog, Dr. Cătălina Hogea, medic psihiatru, și Dr.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:47

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Institutul Fundeni că nu se aşteaptă la o nouă stare de urgenţă, ci speră ca toată lumea să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 10:11

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, spune ca in spital ajung pacienti cu forme grave sau moderate de COVID-19, iar tot mai multe forme de boala raspund mai greu la tratament, iar in spital ajung pacienti cu forme grave sau moderate de COVID-19.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 17:00

Organizaţia Mondială a Sănătății vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin disponibile până la sfârşitul anului viitor. Ţinta este ca majoritatea oamenilor din toate ţările să fie vaccinaţi, nu toţi oamenii din doar câteva ţări, spune șeful OMS, Tedros Ghebreyesus.

Mai multe ţări din Europa se luptă deja cu un nou val de infectări cu coronavirus.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 16:39

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autorităţile iau în calcul posibilitatea înlocuirii carantinării timp de 14 zile în situaţia în care se efectuează un test negativ pentru cei care vin din ţări cu număr ridicat de cazuri de COVID-19.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 14:43

Noi restricții din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus au intrat în vigoare în Austria şi în mai multe regiuni din Spania. La Madrid au avut loc proteste în cartiere mai sărace, unde rata de contaminare este ridicată. Iar Germania a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID- 19 din luna aprilie, cu aproape 2300 de noi infectări.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 10:33
„Hai să vorbim despre demență!”

Luna septembrie marchează Ziua Mondială Alzheimer, 21 septembrie, zi dedicată creșterii gradului de conștientizare a acestei afecțiuni, de a recunoaște impactul ei, dar și de a acționa în sprijinul celor afectați. Stigma este persistentă în jurul acestei afecțiuni și de aceea trebuie să continuăm să vorbim despre demență și în timpul # COVID19.

 

Duminică, 20 Septembrie, 2020 - 14:05
1.231 de cazuri noi de persoane infectate

BULETIN DE PRESĂ    20 septembrie 2020, ora 13.00

          Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 112.781 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

89.771 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 17:03

Câteva de persoane s-au adunat sambata in Piata Universitatii din Bucuresti pentru a protesta fata de masurile impuse de autoritati pentru a combate efectele produse de epidemia sanitara provocata de noul coronavirus.

Protestatarii, intre care si parinti, critica inclusiv deciziile privind purtarea mastilor de protectie in incinta scolilor de catre elevi. "Scoala nu trebuie sa fie un lagar", se striga in Piata Universitatii.

Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 10:00
„Ar trebui să ne fie frică”, spune ea, dar „Suntem mulți, ei sunt puțini”

Ea a știut prima dată că pandemia este „falsă” atunci când OMS a declarat pandemia pentru prima dată, cu un anunț de 4.291 de decese la nivel global. Aceasta, spune ea, reprezintă 1 deces la 1,8 milioane de oameni. Contextul este important.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 21:27
Testarea ar trebui sa includa gripa si alte infectii respiratorii.

"Testarea tuturor cazurilor din randul populatiei cu simptome compatibile cu COVID-19, inclusiv simptome usoare, trebuie sa fie o prioritate. Pentru a realiza acest lucru, populatia trebuie sa aiba acces lesne la testare si sa fie incurajata sa se testeze imediat atunci cand simptomele compatibile cu COVID-19 apar", afirma executivul comunitar intr-un set de recomandari privind o abordare comuna la nivelul UE a testarii pentru COVID-19.

Daca este posibil, testarea ar trebui sa includa gripa si alte infectii respiratorii.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 17:46

Un nou tratament împotriva COVID-19, dezvoltat de o companie sud coreeană, va fi testat inclusiv în România.

Autoritățile de la Seul au aprobat realizarea de teste clinice avansate pentru medicamentul denumit CT-P59, o substanţă antivirală pe bază de anticorpi, după ce verificările ințiale făcute pe persoane sănătoase nu au avut efecte nocive.

Următoarele faze vor avea că subiecți persoane cu simptome moderate și severe pentru stabilirea eficacității și siguranţei tratamentului. Testele se vor face în Coreea de Sud, SUA, România și în alte trei țări.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 16:25

Secția ATI a Spitalului Clinic Sfânta Maria din București a fost închisă, după ce trei angajați au fost depistați cu Covid, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB.

Potrivit unui comunicat al ASSMB, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, în cadrul Secției ATI, au fost depistate 3 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul personalului medical.

Persoanele depistate pozitiv sunt asimptomatice și se află, conform procedurii, în izolare la domiciliu.

De asemenea, alți 7 contacți se află în carantină.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 14:45

Orașul Siret din judeţul Suceava a intrat în scenariul roșu. Incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 7 la mia de locuitori. Elevii și preșcolarii vor învață online, de acasă.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 20:33

: Un test simplu pentru toti cei care nu sunt siguri de faptul ca  situatia nemaiîntâlnita(imposibil de explicat in mod rational !!

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 16:16

Circa 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19. Adică 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri înregistrate la nivel mondial, potrivit unui studiu prezentat miercuri de Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN), care cere guvernelor o mai mare siguranţă pentru acest sector, transmite EFE.

Cel puţin o mie de infirmieri şi infirmiere au murit în 44 de ţări, cifră care ar putea fi mult mai mare din cauza lipsei de date în numeroase reţele sanitare, potrivit raportului citat.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 14:47

La 17 septembrie 2020, Organizația Mondială a Sănătății, partenerii internaționali și toate țările lumii sărbătoresc Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. Tema acestui an este „Siguranța cadrelor medicale, o prioritate pentru siguranța pacientului”.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 14:16

De prof. Johan Giesecke , Anders Tegnell și UnHerd

Global Research, 16 septembrie 2020

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:21

Avem nevoie ca sistemul să fie reformat şi nu pacienţii cronici să fie criticaţi!

Îi adresăm d-lui Ministru Tătaru propunerea de a veni alături de noi şi a găsi soluţii pentru toţi pacienţii din România prin reformarea sistemului de sănătate, care şi-a dovedit încă odată limitele

Bucureşti, 17 septembrie 2020

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:00

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

17 septembrie 2020, ora 13.00

          

 Până astăzi, 17 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Subscribe to Sanatate