Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:02

Topul domeniilor cu cele mai multe angajări de la începutul pandemiei este condus de IT, urmat de comerț (comerț en-gros și retail), construcții și domeniul financiar-consultanță. Cumulat, cele patru domenii au fost responsabile pentru mai mult de jumătate din numărul de locuri de muncă pentru care angajatorii au postat anunțuri pe platforma BestJobs, în perioada aprilie-octombie 2020.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:18

Un antreprenor român a lansat primul asistent virtual de recrutare de pe piața de resurse umane din România.  FIVEKEEP.com este o platformă inovatoare care se adresează companiilor mici și mijlocii și care are la bază identificarea aptitudinilor comportamentale ale candidaților prin filtrarea datelor personale relevante din CV-urile acestora, cu ajutorul algoritmilor dezvoltați de echipa proprie de psihologi și analiști.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 17:34

Munca la distanţă poate deveni alternativa programelor de mobilitate internaţională, cum ar fi relocarea în alt oraş sau altă ţară, în cazul poziţiilor care o permit, şi poate genera economii de costuri pentru companii şi debloca noi surse de talente, potrivit unui sondaj realizat de PwC la nivel global.

Duminică, 22 Noiembrie, 2020 - 08:46
Abia în septembrie anul viitor, iar atunci unele pensii vor scădea

Ministerul Muncii comunică faptul că pensiile ar urma să fie recalculate, însă abia în  septembrie anul viitor.

Recalcularea va merge însă și în jos, nu numai în sus. 

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 12:08

VAjuns la cea de-a treia ediţie, cel mai mare târg de cariere din domeniul ingineriei, organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin intermediul POLIJobs (singura agenţie de plasare a forţei de muncă, lansată de o universitate din România) îşi va deschide porţile, exclusiv online, pe platforma IT- MSTeams, miercuri, 25 noiembrie.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 11:34

Informaţii importante şi utile angajatorilor cu privire la modificarea documentelor pentru acordarea somajului tehnic

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea informează angajatorii tulceni că, prin Ordinul ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale nr. 1600/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1073/13.11.2020, care modifică anexa nr. 1 la Ordinul nr. 741/2020 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. XII alin. (1) din OUG nr. 30/2020, Guvernul a făcut ultimele actualizări privind acordarea şomajului tehnic.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 15:05
Ideea i-a venit lui Boris Johnson

Marea Britanie, Germania, Spania şi alte ţări ar trebui să adopte o săptămână de lucru de patru zile pentru a-şi ajuta economiile să-şi revină de pe urma pandemiei de coronavirus, potrivit unui grup de politicieni de stânga şi reprezentanţi ai sindicatelor din întreaga Europă, notează The Guardian.

O săptămână de lucru de patru zile ar ajuta în lupta cu criza economică generată de pandemie, potrivit unei scrisori trimise lui Boris Johnson, cancelarului german Angela Merkel, premierului spaniol Pedro Sanchez şi altor lideri.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 12:53

Mai bine de 60% dintre angajații români care au răspuns unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs cred că angajatorul lor este mai bine pregătit să facă față unei eventuale crize economice decât a fost în 2008.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 20:36

În situația în care este imperios necesară prezența angajatului la locul de muncă, angajatorul va trebui să asigure sănătatea și securitatea angajaților.

Angajatorul nu va putea considera eventualul refuz al angajatului de a se prezenta la muncă ca fiind abatere disciplinară, atunci când există suficiente elemente care pot determina concluzia existenței unui risc de infectare cu virusul COVID-19.

Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 08:50

Sindicalistii Federatiei Sanitas vor demara din 23 noiembrie actiunea de strangere de semnaturi pentru declansarea conflictului de munca la nivel national, daca pana in data de 20 noiembrie 2020, discutiile cu autoritatile nu se vor concretiza in documente care sa detensioneze situatia in cele doua sisteme pe care le reprezinta.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 12:50

O nouă cercetare globală comandată de Kaspersky, care a chestionat 8.000 de angajați din IMM-uri din mai multe industrii, a dezvăluit că aproape trei sferturi dintre angajați (74%) doresc să reorganizeze modul tradițional de lucru pre-COVID-19.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 09:32

Drepturile băneşti cuvenite medicilor veterinari de liberă practică împuterniciţi în condiţiile legii, în conformitate cu prevederile Legii 236/2019 şi a OUG 117/2020, pentru acţiunile sanitare veterinare realizate în luna septembrie, au intrat în conturile Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene încă din data de 10 noiembrie.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 08:12

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 19.234 locuri de muncă la nivel naţional.

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 13:00

Numărul salariaţilor activi angajaţi în prezent în economie îl depăşeşte cu peste 15.000 pe cel înregistrat la începutul anului, înainte de debutul pandemiei, a declarat, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 19:00

Un număr de aproximativ 100.000 de locuri de muncă din domeniul HoReCa, adică aproximativ jumătate din total, vor fi pierdute până la sfârşitul anului în contextul restricţiilor impuse de autorităţi acestui domeniu, au declarat, luni, doi reprezentanţi ai patronatelor din HoReCa - Dragoş Anastasiu, purtător de cuvânt al Alianţei pentru Turism (ApT), şi Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 13:16

1 din 2 angajați are nevoie acum de asimilarea și antrenarea unor noi abilități și competențe, care necesită instruire pe parcursul unei perioade de timp între două săptămâni și cinci luni, pentru a se putea adapta la schimbările actuale pe piața muncii. Investiția în capitalul uman este obligatorie pentru guvernele, companiile, școlile și angajații care își doresc să rămână competitivi pe piața muncii. Sistemul de educație are mare nevoie să se alinieze la cerințele economiei viitorului, astfel încât să furnizeze competențele necesare noilor profesii.

 

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 17:17

Doi muncitori au fost surprinși, joi, de prăbușirea unui mal de pământ când făceau săpături pentru canalizare în Râmnicu-Vâlcea. Pompierii intervin pentru salvarea celor doi.

Potrivit ISU Vâlcea, doi muncitori au fost surprinși de prăbușirea unui mal de pământ în timp ce făceau săpături pentru canalizare.

Accidentul s-a produs în orașul Râmnicu Vâlcea, pe DN7, în apropierea unui supermarket de la ieșirea din localitate.

Din primele informații, unul dintre bărbați este conștient, dar altul este în stare gravă, inconștient.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 17:00

Tot mai multe bresle încep protestele. Joi, polițiștii protestează în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia au venit însoțiți de copii, pentru că cer guvernului acordarea indemnizației de 75% pentru părinții care stau acasă, dar și un spor de risc, pentru că sunt în linia întâi a luptei anticovid. Facilitățile prevăzute de lege nu li se aplica și lor, spun sindicaliștii.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 10:07
  • Aproape jumătate din companii le vor oferi angajaților carduri Edenred Cadou de sărbătorile de iarnă
  • Beneficiile care facilitează achizițiile online, precum voucherele cadou, au fost cele mai căutate în 2020
Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 13:11

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre situația șomajului înregistrat la 30 iulie 2020, conform datelor Ministerului Muncii și protecției sociale.

Datele disponibile acum reflectă efectul începutului epidemiei COVID-19 asupra ocupării forței de muncă. Comparativ cu aceeași lună a anului 2019, numărul total al șomerilor crescuse, până la 30 iunie 2020, cu 1%.

Creșterea somajului a afectat doar femeile: în timp ce numărul bărbaților șomeri a scăzut cu 4%, cel al femeilor a crescut cu 7%.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 12:01

Trei din cinci angajatori români (58,2%) se așteaptă ca în această perioadă dificilă, generată de pandemia de Covid-19, angajații să dezvolte rapid noi abilități, cum ar fi cele digitale, potrivit unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, iar alți aproape 51% mizează pe disponibilitatea salariaților de a prelua și alte responsabilități decât cele din fișa postului.

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 11:50

Președintele UDMR, Kelemen Hunor: Am citit declarația ministrului muncii despre problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul - Consiliul Judeţean - are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 11:54

La nivelul întregii piețe, candidații au căutat în octombrie noi oportunități profesionale într-un ritm mai accelerat cu 5% față de luna precedentă, iar comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul total de aplicări a crescut cu 73% în octombrie 2020.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 13:37
22.000 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 22.000 locuri de muncă la nivel naţional.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 10:34

Zile libere pentru părinţii ai căror copii învaţă în scenariile 2 şi 3, numai după epuizarea opţiunilor privind telemunca sau munca la domiciliu; sprijinul pentru telemuncă se acordă angajatorilor care au înregistrat în termen modificarea raportului de muncă în REVISAL

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 13:00

BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, lansează BestJobs Agency și oferă angajatorilor o soluție completă de recrutare și selecție a candidaților, adaptată nevoilor apărute în contextul de azi al pieței muncii.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 10:01
de la data intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat, în săptămâna 12- 17 octombrie 2020, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 2.638.600 de lei, din care 2.407.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost depistate 126 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 1.723 de avertismente şi au fost dispuse 3.791 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 10:22

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii declanşează luni o grevă japoneză acuzând lipsa dialogului cu ministrul de resort.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 10:19

În 2020 au fost decontate concedii medicale în valoare de 342 milioane lei lunar. Până acum au fost deja decontate concedii medicale în valoare de 7,4 miliarde lei, conform ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

"Respectul faţă de sectorul privat se vede prin fapte. În 2020 au fost decontate concedii medicale în valoare de 342 milioane lei lunar. Până acum au fost deja decontate concedii medicale în valoare de 7,4 miliarde lei. Record istoric", a scris ministrul duminică, pe pagina sa de Facebook.

Subscribe to Muncă (Protecție socială)