Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:44

Curtea Constituţională a României a respins, joi, ca neîntemeiată, sesizarea Guvernului referitoare la Legea de respingere a OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, au anunțat, surse din CCR.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:36

La data de 23.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 12 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:18

Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a spus, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu ia în calcul să îşi dea demisia.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:05

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 22 septembrie 2020, a unui inculpat, persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 13:40

La data de 18.09.2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 14:23

Dosarul Colectiv a ajuns în faza de apel, iar magistrații Curții de Apel București ar fi trebuit să înceapă azi judecarea cazului. Însă instanță a amânat judecarea până pe 30 septembrie. Printre cei condamnați în prima instanță la închisoare și la plata unor daune morale s-au numărat patronii clubului, doi pompieri, pirotehnisti, reprezentanți ai firmei de artificii, fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și angajați din primărie. Atât inculpații, cât și procurorii au atacat cu apel hotărârile de condamnare.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:19

Urmare a comunicatului din data de 26.06.2019, https://diicot.ro/mass-media/2377-comunicat-de-presa2-26-06-2019, Biroul de Informare şi Relaţii Publice aduce la cunoştinţa opiniei publice, următoarele:

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 17:00
Kovesi ceruse 40 pe motiv că în România corupția e mai mare

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că România a propus un număr de 10 procurori delegați la Parchetul European, ceea ce situează țara noastră pe locul 5 printre statele membre. Potrivit oficialilor români, procedura de stabilire a numărului de procurori este încă în desfășurare.

Procedura de stabilire a numărului de procurori români delegați la Parchetul European (EPPO) a fost inițiată încă de la sfârșitul anului 2019 și este încă în derulare.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:27

Procedura de stabilire a numărului de procurori români delegaţi la Parchetul European (EPPO) a fost iniţiată încă de la sfârşitul anului 2019, Ministerul Justiţiei fiind primul care a iniţiat dialogul cu Procurorul Şef European (PSE) în legătură cu acest subiect (scrisoarea ministrului Justiţiei din data de 8 noiembrie 2019).

Procedura de stabilire a numărului de procurori presupune un dialog între fiecare autoritate naţională competentă din fiecare Stat Membru UE şi PSE.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 20:42

Curtea de Apel Bucuresti a respins marti, 15 septembrie, o cerere de revizuire, cale extraordinara de atac, formulata de milionarul Puiu Popoviciu impotriva sentintei la sapte ani de inchisoare, pentru frauda cu terenurile Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV).

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 12:27
Material de opinie de Bogdan Mărculeț, Senior Managing Associate, și Ştefan Mihărtescu, Senior Associate, Reff & Asociații | Deloitte Legal

Înalta Curte de Casație și Justiție, prin completul pentru soluționarea recursurilor în interesul legii, a tranșat, în data de 14 septembrie 2020, una dintre cele mai dezbătute chestiuni în materia dreptului fiscal, în reglementarea vechiului Cod de procedură fiscală, respectiv care este momentul de la care se calculează termenul de prescripție pentru obligații fiscale aferente impozitului pe profit. Decizia vine în sprijinul contribuabilului, având în vedere că limitează dreptul autorităților de control de a prelungi termenul de prescripție.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 12:25

În ziua de 14 septembrie 2020, Plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament, cerere formulată de primul-ministru.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 09:12

La data de 08.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale şi IPJ Buzău - Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile din Belgia, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor contra patrimoniului.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 16:47

Instanţa Supremă i-a desemnat, miercuri, prin tragere la sorţi, pe cei cinci judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie.

Astfel, au fost traşi la sorţi doi judecători de la secţiile civile, doi de la Secţia penală şi un magistrat de la Secţia contencios.

Judecătorii desemnaţi sunt: Mari Ilie (Secţia I civilă), Diana Manole (Secţia a II-a civilă), Andreea Marchidan (Secţia de contencios administrativ şi fiscal), Anca Mădălina Alexandrescu (Secţia penală) şi Maricela Cobzariu (Secţia penală).

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 11:11

COMUNICAT DE PRESĂ CU PRIVIRE LA PETIŢIILE REFERITOARE LA TEHNOLOGIA 5G

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 10:56

La acest moment, poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţiile Sectoarelor 2 şi 6, pun în aplicare 14 mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în două cauze penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup organizat şi furt calificat.

În cauză sunt vizate 14 persoane bănuite că ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt din locuinţă.

Prejudiciul cauzat este de peste 20.000 de euro.

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 12:39

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, a declarat marţi că nu l-a întâlnit niciodată pe fostul procuror Mircea Negulescu. Coldea s-a prezentat, marţi, la sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pentru a fi audiat de procurori în calitate de martor într-un dosar în care este cercetat Mircea Negulescu.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 17:24

Un avocat a murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce s-ar fi aruncat în gol de la etajul opt al unui bloc din centrul municipiului Constanţa.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, poliţiştii au fost sesizaţi că pe strada Ştefan cel Mare este un bărbat care ar fi căzut de la înălţime.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 17:23

Instanţele judecătoreşti vor primi 38 de milioane de lei pentru a achiziţiona sisteme de videoconferinţă şi echipamente informatice, anunță Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

Sistemele vor fi cumpărate pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la actul de justiţie în situaţii de risc epidemiologic crescut.

Fondurile au fost repartizate prin OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:08

La data de 01.09.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, iar faţă de un alt inculpat a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Luni, 31 August, 2020 - 13:15

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2020, a inculpatei MOROIANU ALINA-GEORGIANA, subcomisar de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. - Poliţia Sector 6 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Luni, 31 August, 2020 - 13:06

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2020, a inculpatei MOROIANU ALINA-GEORGIANA, subcomisar de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. - Poliţia Sector 6 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Luni, 31 August, 2020 - 13:02

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2020, a inculpatei MOROIANU ALINA-GEORGIANA, subcomisar de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. - Poliţia Sector 6 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Joi, 27 August, 2020 - 13:40

La data de 26 august 2020, urmare a unui număr de 3 percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Bistriţa şi a comunei Livezile, judeţul Bistriţa Năsăud, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.

Vineri, 21 August, 2020 - 17:45

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea depusă de Eugen Teodorovici, în care fostul ministru de Finanţe solicita amânarea desfăşurării congresului extraordinar al PSD, care are loc sâmbătă, 22 august.

Teodorovici a introdus pe rolul tribunalului o ordonanţă preşedinţială prin care dorea amânarea congresului PSD până la judecarea unei alte cereri depuse în instanţă, în care contesta actuala conducerea interimară a partidului.

Vineri, 21 August, 2020 - 12:39

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, rămâne în închisoare, după ce Curtea de Apel București a respins, vineri, ca neîntemeiată contestația sa la executare. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.
 

Vineri, 21 August, 2020 - 11:10

Guvernul a sesizat CCR în privinţa unui conflict de natură constituţională provocat de depunerea moţiunii de cenzură de către Partidul Social Democrat, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Am sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa unui conflict de natură Constituţională provocat de depunerea moţiunii de cenzură de către PSD. Sunt mai multe argumente invocate în această sesizare şi cerem PSD să amâne sau să programeze dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea Curţii Constituţionale", a declarat Ionel Dancă, vineri, la CCR. 

Marţi, 18 August, 2020 - 14:25

Ministrul de Interne va da explicații privind plecarea a mii de români la muncă în Germania în plină pandemie. Marcel Vela a fost chemat la audieri în Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel, a anunțat comisia.

„Secretariatul comisiei a trimis azi domnului ministru de interne Ion-Marcel Vela invitația la audieri pentru marți, ora 13:00”, se arată într-o comunicare a comisiei.

Vineri, 14 August, 2020 - 13:44

În contextul creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, presa a difuzat reportaje privind situația îngrijorătoare care se înregistrează la nivelul anumitor spitale, cum ar fi Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și în alte spitale din țară, pe fondul lipsei personalului medical de specialitate („Situație tensionată la Secția de Terapie Intensivă de la Județean. Demersuri pentru menținerea celei de-a doua linii de gardă”, „Camionul ATI de la SJU Ploiești este deocamdată decorativ.

Joi, 13 August, 2020 - 13:16

La data de 12.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic intern de droguri de risc.

La data de 11.08.2020, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a două persoane, în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ 5 kilograme de cannabis.

Subscribe to Justitie