Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 09:48

Luni, 28 septembrie a.c., are loc deschiderea anului universitar 2020-2021 la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 17:30

Colegiul Economic din Buzău, unul dintre cele mai mari din județ cu aproape o mie de elevi, a intrat în scenariul roșu după ce o profesoară a fost depistată pozitiv la coronavirus. Ea a predat la mai multe clase, de aceea Direcția de Sănătate Publică a decis să mute toate cursurile colegiului online timp de 14 zile.

Colegiul Economic din Buzău trece în scenariul roşu după ce un cadru didactic care a predat la mai multe clase a fost confirmat cu coronavirus. Este a doua școală din Buzău care îşi mută cursurile exclusiv online după confirmarea cu COVID-19 a unor cadre didactice.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 15:35

Universitatea "Aurel Vlaicu" (UAV) Arad va începe noul an de studii prin organizarea cursurilor în sistem hibrid, în timp ce Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" va avea cursuri doar online cel puţin în primele două săptămâni.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 14:00

În continuarea campaniei "NICIUN COPIL AL SECTORULUI 4 NU MERGE LA ŞCOALĂ SAU LA GRĂDINIŢĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC 1", Primăria Sectorului 4 a dat în folosinţă astăzi prima şcoală construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, aflat în incinta Liceului de Metrologie "Traian Vuia", Primăria Sectorului 4 a utilizat tehnologie şi soluţii constructive folosite cu succes în alte ţări europene, cu experienţă în domeniu.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:08

Tot mai mulţi tineri din întreaga lume doresc să studieze la medicina la Cluj-Napoca. Concurenţă de 3 candidaţi internaţionali pe un loc la UMF "Iuliu Haţieganu"

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 11:25

Specialiştii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au realizat recent o evaluare a implementării şi eficienţei guvernării electronice în România.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 16:21

Cel mai mare liceu din Galați, Colegiului Național Costache Negri, se închide din cauza COVID-19, după confirmarea a trei cazuri de infectare. Toți cei peste 1.400 de elevi vor învăța online în perioada următoare.

Decizia privind închiderea celui mai mare liceu din județul Galați a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, după ce miercuri au fost confirmate încă două cazuri de infectare.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 15:45

Cursurile în unitățile de învățământ în care se va desfășura procesul electoral vor fi suspendate în perioada 25-29 septembrie, activitatea didactică se va desfășura online, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:50

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 - 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line. Decizia a fost aprobată de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:50
arată rezultatele unui studiu coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul UB

În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SarsCoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul, arată rezultatele Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV 2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:17

Prin această colaborare se realizează o baza de date privind genomul uman în Carpaţii Orientali.

Proiectul "Parteneriat pentru cercetarea genomului uman în Ucraina şi România" (2SOFT/1.2/48) finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este implementat în parteneriat de către Universitatea Naţională de Stat din Uzhhorod, Ucraina şi Fundaţia Universitară "Vasile Goldiş" din Arad, filiala Satu Mare, în perioada martie 2020-octombrie 2021.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:02

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei a semnat ordinul pentru eliberarea şi gestionarea certificatelor digitale de absolvire a programelor de formare profesională, organizate de Institutul Naţional de Administraţie (INA).

Institutul Naţional de Administraţie (INA), aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, implementează proiectul-pilot Oferta Programelor de Perfecţionare Profesională online (PPP online), accesibile gratuit pentru personalul din administraţia publică centrală şi locală.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:38
52 de medici şi ingineri vor concura pentru Marea Captură pe pista iazului Bila 2

Cu doar o săptămână înainte de începerea noului an universitar, cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi ale Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti se vor reuni într-o manifestare sportivă şi recreativă -Universiada Pescarului- pe pista iazului Bila 2, din judeţul Giurgiu, competiţia iniţiată de către UMFCD, aflându-se la prima ediţie.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:31

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

 

Prin urmare, pe data de 22 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 19:00

Concursul pentru angajarea cadrelor didactice pe cele 500 de posturi care vor fi vacantate în acest an școlar va consta într-o probă scrisă pe care dascălii le vor susține la școala respectivă, cu subiecte elaborate tot de reprezentanții unităților de învățământ.

Ministerul Educației a anunțat recent că vor fi scoase la concurs 500 de posturi în învățământul preuniversitar, în contextul pandemiei de COVID-19, iar luni au fost publicate condițiile pentru ocuparea acestor posturi. Concursurile constau într-o probă scrisă.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:34

Anual, în această perioadă, elevii din întreaga ţară îşi aleg reprezentanţii la nivel şcolar şi judeţean. De cele mai multe ori, aceştia caută în colegii pe care îi votează să le reprezinte interesele, un punct de sprijin şi de încredere, dar, mai ales, un mijloc prin care doleanţele lor să ajungă la factorii decizionali.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:30

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

 

Prin urmare, luni, 21 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 10:47

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a semnat un acord de cooperare interuniversitară cu Universitatea Paris-Saclay (UPS) pentru dezvoltarea de activităţi în parteneriat pe termen lung cu această prestigioasă instituţie de învăţământ superior şi de cercetare.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 17:21

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotrivă Abuzurilor Statului (FACIAS) semnalează o serie de probleme grave din sistemul de învățământ românesc, la care Ministerul Educației nu găsește rezolvare și care fac ca Educația să fie în cea mai mare criză a ultimilor treizeci de ani. Cu certitudine, în acest ritm ne îndreptăm spre o catastrofă.

Începutul de an școlar ne-a arătat dimensiunea dezastrului și faptul că actualul ministru este cu totul depășit de situație.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 16:15

Un număr de 305 de unităţi de învăţământ din ţară desfăşoară cursuri potrivit Scenariului 3 cu participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online, informează, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 15:07

Zeci de elevi din Sectorul 4 din București fac cursuri on-line după ce patru copii au fost testați pozitiv cu coronavirus. Primăria sectorului a dispus sistarea cursurilor în școală, dezinfectarea sălilor și testarea cadrelor didactice care au intrat în contact cu elevii infectați.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 4 în trei unități de învățământ se face dezinfecție. Totodată, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii infectați și va implementa orice altă măsură ce se va impune.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:11

Declaraţia rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, cu privire la rezoluţia Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), adoptată la finalul reuniunii de la Braşov, din 17-20 septembrie 2020:

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 11:56

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

 

Prin urmare, vineri, 18 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), s-a inregistrat următoarea situație:

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:50

Întâlnirea Consiliului Naţional al Rectorilor din 17 -20 septembrie, organizată la Braşov în parteneriat cu Universitatea Transilvania, a inclus temele actuale care vizează deschiderea şi desfăşurarea anului universitar 2020-2021 în condiţii optime, în contextul situaţiei epidemiologice generate de pandemia Covid-19.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 18:00

Se apropie deschiderea anului universitar, iar căminele au încheiat pregătirile și încep să își primească studenții.

La Complexul din Timișoara au sosit deja primii locatari. Bobocii de la Universitatea Politehnica din oraș vor începe cursurile față în față.

Tinerii sunt obligați să poarte mască în toate spațiile comune și să respecte distanțarea fizică.

În cameră  nu vor mai fi cinci locuri ocupate, ci două sau trei. Locurile au fost reduse de la 6000 la 4000  în contextul actual.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 16:00

Un număr de 312 unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri conform scenariului al treilea, online, de acasă. Peste 4.300 de unităţi şcolare se află în scenariul 2 şi aproape 13.000 în scenariul 1, cu participare zilnică, faţă în faţă, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 12:47

La momentul de faţă, elevii de clasa a 8-a încă aşteaptă să îşi primească manualele şcolare, în ciuda faptului că prima săptămână de şcoală trecut deja, iar aceste manuale ar fi trebuit distribuite până în acest punct. Licitaţia pentru manuale a fost tergiversată, iar acest lucru va avea un impact major asupra parcursului educaţional al colegilor noştri.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 11:40

Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi, 17 septembrie, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), apelul de selecție destinat cadrelor didactice care doresc să facă parte din Corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN).

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 15:30

Cursurile unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" se vor desfăşura online după ce un elev a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2, a anunţat miercuri seară Primăria Sectorului 4.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:26

Universitatea Politehnica Timişoara s-a preocupat mereu de asigurarea celor mai bune condiţii, atât pentru desfăşurarea procesului didactic şi de cercetare, cât şi pentru asigurarea cazării, a mesei, a serviciilor oferite în cadrul Bibliotecii sau a bazelor sportive.

Subscribe to Invatamant