Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:39

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca donează tablete performante copiilor din zonele rurale dezavantajate ale Clujului. În județ, peste 90% din elevi dețin un dispozitiv electronic. Totuși, sunt copii care locuiesc în zone fără semnal sau care nu au curent electric acasă. Săptămâna viitoare, alte aproape 2.000 de tablete vor fi distribuite elevilor din Cluj de către Inspectoratul Școlar Județean.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:56

Miercuri, 25 noiembrie 2020, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara (FIH) a sărbătorit semicentenarul unităţii de învăţământ superior. Au participat, din partea Universităţii Politehnica Timişoara, rectorul acesteia, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan şi conf.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector. În cadrul evenimentului, în prezenţa primarului Dan Bobouţanu şi a inspectorului şcolar general al ISJ Hunedoara, Ilie Pârvan, a fost dezvelită o placă aniversară "50 FIH".

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:35

Centrul UBB de Industrii Creative (CIC), anunţat în luna mai 2020, asumat prin Programul managerial PROUBB+ (https://news.ubbcluj.ro/ubb-va-avea-un-centru-de-industrii-creative/), este implementat şi funcţional.

Organizat în Cluj Innovation Park în logica STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics), Centrul cuprinde următoarele structuri:

(1) Tehnologii Psihologice pentru Sănătate;

(2) Laboratoare de Inovare Digitală (Gamification);

(3) Digital Humanities;

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 10:41

Filarmonica „George Enescu” marchează două evenimente importante în această perioadă. Joi, 26 noiembrie 2020, de la ora 19.00, va fi transmisă pe canalele online o nouă înregistrare a unui concert condus de celebrul pianist și dirijor german Christian Zacharias, director de onoare al instituției, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu”, care aniversează 70 de ani de existenţă.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 10:30
ajungând la 48 pe o scală de 100 de puncte

Se modernizează psihocultural România?
- Despre Indexul de Modernitate a României -

Indicele de Modernitate a României (IMR) a crescut cu 9 puncte în 25 de ani, ajungând la 48 pe o scală de 100 de puncte, arată un studiu realizat de cercetătorii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul proiectului PCCF-UEFISCDI (http://ropsy.granturi.ubbcluj.ro/).

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:22

Departamentul de Sociologie din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Psihologie din Universitatea de Vest din Timişoara organizează, pentru al treilea an consecutiv, în contextul proiectului pentru comunitate "Calitatea vieţii copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiş", evenimentul Socio Claus, manifestare cu scop caritabil destinată copiilor cu dizabilităţi.

Intitulat sugestiv "Socio Claus de pandemie - Dăruim inimi", evenimentul de anul acesta se va desfăşura în perioada 1-24 decembrie 2020, în mediul online.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:21

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti organizează împreună cu companii de tehnologie şi educaţie din cadrul Grupului Bittnet (Dendrio, Bittnet Training, Elian Solutions) Hackathon-ul pentru Jurnalişti pe teme de tehnologie.

Competiţia se adresează studenţilor de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din anii 2 şi 3 licenţă, master an 1 şi 2 şi absolvenţilor FJSC care doresc să scrie despre tehnologie.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 12:17

Un nou pas în conturarea unei reţele naţionale de geoparcuri UNESCO

- Forumul Naţional al Geoparcurilor din România susţine candidatura Ţinutului Buzăului la statutul de geoparc internaţional UNESCO, deţinut în prezent de Geoparcul Ţara Haţegului. Un al treilea teritoriu, Oltenia de sub Munte, îşi propune de asemenea să devină geoparc internaţional UNESCO în următorii ani.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 12:03

Spiritul inventiv al echipei Universitatea Politehnica Timisoara a fost recunoscut prin acordarea Marelui Premiu al Salonului Internaţional de Inventică şi Cercetare ProInvent 2020, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. La actuala ediţie, Universitatea Politehnica Timişoara a participat cu 24 de invenţii, proiecte de cerecetare, standuri didactice, în creştere spectaculoasă faţă de anul trecut, când a participat cu doar 7 invenţii.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:48

Decizia de a deschide școlile s-a dovedit a fi greșită. Decizia de a închide școlile este și ea greșită. Afirmațiile de mai sus se bat cap în cap. Ele se constituie într-un paradox. Un paradox cu adevărat dramatic. Cum poate fi depășit? Cum le putem asigura copiilor posibilitatea de a învăța și cum putem proteja în același timp societatea? O soluție șocantă, dar totuși luată în calcul de oamenii de știință, este contaminarea în masă a populației.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:55
la Salonul ProInvent 2020

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca s-a bucurat de succes şi la ediţia online a Salonului ProInvent 2020, care s-a desfăşurat între 18-20 noiembrie.

Astfel, cele 28 de lucrări înscrise, din care opt au înaintat cereri pentru brevetarea invenţiilor, au obţinut opt medalii de aur, Premiul "Politehnica 100", Premiul I la secţiunea Studenţi şi 68 de diplome de excelenţă.

Medaliile de aur au fost acordate pentru următoarele lucrări:

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 09:25

În Clasamentul Universităţilor din România 2020, publicat luni, 23 noiembrie 2020, de Asociaţia Ad Astra a cercetătorilor români din ţară şi străinătate, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a urcat spectaculos pe locul al III-lea, faţă de locul 6, ocupat anul trecut.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 17:36

Școlile se vor redeschide atunci când riscul de răspândire a noului coronavirus va fi redus, pe baza unei analize a specialiștilor. Este precizarea făcută de premierul Ludovic Orban, după ce au apărut estimări potrivit cărora cursurile ar urma să fie reluate în clase din februarie anul viitor.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 12:41

În demersul comun de asigurare a accesului egal la educație de calitate dintre Organizația Salvați Copiii și Școala Gimnazială nr. 162 din București, școala va fi dotată cu un monitor inteligent pentru cabinetul de fizică-chimie, iar 145 de copii vulnerabili, elevi ai școlii, vor primi ghiozdane și rechizite. Totul a început cu dorința lui Florin, un băiat care ar fi putut cere orice pentru sine, dar a ales să pună școala și pe colegii săi din medii defavorizate pe primul loc.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 10:03

Ministerul Educației și Cercetării propune o listă cu 5 obiective, imperativ a fi realizate în următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației, și invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propunerile proprii.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 18:00

Suspendarea cursurilor faţă în fata în municipiul Iasi este neleglă. Aşa a decis în prima instanţă Tribunalul care a anulat parţial Hotărârea Comitetului Judetean pentru Situații de urgentă Iaşi. Procesul a fost deschis de Asociația Școlilor Particulare care cere şi anularea deciziei la nivel national.

Tribunalul Iași a admis ca fiind nelegală suspendarea activităților didactice față în față în școli, anunță Asociația Școlilor Particulare.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 13:45

Perioada : 24- 27 noiembrie

100% virtual, 100% împreună

Organizatori:

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MER)
Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză (ARPF)
Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF)
Institutul Francez din România (IFR)
Delegaţia Generală Wallonie-Bruxelles
Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF)

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 11:44

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) sărbătoreşte astăzi, 20 noiembrie 2020, împlinirea a 100 de ani de învăţământ economic superior în limba română la Cluj.

Programul evenimentelor va cuprinde dezvelirea plăcii omagiale realizate cu ocazia împlinirii unui secol de învăţământ superior economic în limba română, lansarea noului logo al FSEGA, mesajele foştilor decani ai Facultăţii, precum şi un mesaj al MS Margareta, Custodele Coroanei Române.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 10:51
SMART-Edu”: companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental

Ministerul Educației și Cercetării lansează vineri, 20 noiembrie, primul eveniment care deschide consultarea publică pentru elaborarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România 2021-2027 - SMART-Edu.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 13:20

Cu toate provocările acestui an, British School of Bucharest își reînnoiește angajamentul de a oferi o experiență educațională care să îi ajute pe elevi să își dezvolte capacitățile, caracterul și convingerile care îi determină să evolueze ca adulți și viitori lideri. Ca în fiecare an, școala continuă programul său de burse oferind elevilor talentați o bursă parțială sau completă pentru studiile lor.

 

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 13:09

Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat Busola electorală 2020 - o platformă online care permite oricărui alegător din România să îşi compare preferinţele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 18:00

Conform unui chestionar realizat de organizaționala educațională SuperTeach în rândul a peste 1.500 de cadre didactice, peste 66% dintre profesorii care au răspuns susțin redeschiderea școlilor din țară, aflate în prezent în scenariul roșu, motivând că „educația este un element important în economia țării”.

De asemenea, 53.7% dintre dascăli spun că și-ar dori să se întoarcă la predarea offline, în detrimentul celei online, în timp ce 21% dintre ei consideră că regimul hibrid de școală ar fi o variantă mai bună decât actuala situație, cea în care elevii urmează cursuri online.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 16:00

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și Studentului. El susține că tinerii au capacitatea de a se adapta rapid oricărui nou mediu și speră că aceștia vor depăși cu bine perioada dificilă în care se află România.

Președintele Klaus Iohannis susține, într-un mesaj postat marți pe Facebook, că Ziua Internațională a Elevului și Studentului este sărbătorită în acest an într-un context dificil pentru cei care învață.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 13:50
Finaliștii pot câștiga iPad-uri Apple și trotinete electrice

Brio®, prima și singura platformă de teste digitale standardizate adresate elevilor români, anunță organizarea primei olimpiade digitale de matematică din țară. Organizată cu sprijinul Asociației Dedeman și susținută de Societatea de Științe Matematice, olimpiada Brio Challenge se va desfășura în perioada 16 noiembrie 2020 – 31 ianuarie 2021 și se adresează elevilor din clasele II – XII. Olimpiada cuprinde trei probe, toate fiind susținute din fața calculatorului.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 09:59

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie (Asociaţia IDEE) are plăcerea să vă anunţe că pe data de 27 noiembrie 2020 debutează o nouă ediţie a jocului Canguraşul Matematician pentru clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Îi aşteptăm cu drag pe cei mici să descopere bucuria rezolvării problemelor de matematică de tip PISA, în care participarea şi experienţa sunt cele mai apreciate premii. Intuiţia şi gândirea copiilor se vor dezvolta sub egida Canguraşului, atât de îndrăgit în peste 90 de ţări!

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 09:37

Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează invitaţia la activităţile grupurilor de lucru ce vor fi constituite în vederea elaborării Strategiei 2021 - 2027 privind Digitalizarea Educaţiei din România - SMART-Edu.

Invitaţia este adresată specialiştilor din cadrul autorităţilor în domeniu, societăţii civile şi mediului de afaceri.

Rezultatele activităţii grupurilor de lucru se vor concretiza în planuri operaţionale pentru perioada vizată de strategie şi în măsuri de implementare sustenabilă a acestora.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 12:27

Leveraging Administration and Business for a Smart Community (LAB4COM), centrul de inovare digitală iniţiat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), a fost selectat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României ca Centru European de Inovare Digitală ce va reprezenta ţara noastră alături de alte 11 iniţiative regionale în competiţia la nivel European.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 10:19

După două săptămâni de la solicitarea ministrului educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, ca toate instituțiile de învățământ superior din România să opereze modificările necesare în Registrul Matricol unic al Universităților din România (RMUR), situația se prezintă astfel:

Instituții de  învățământ superior din România care au introdus în proporție de 100% datele solicitate (absolvenți) în RMUR:

 

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 10:10

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidență informatizată a actelor de studii din învățământul preuniversitar.

 

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 09:35

UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" DIN SIBIU ÎMBUNĂTĂŢEŞTE INFRASTRUCTURA EDUCAŢIONALĂ A FACULTĂŢII DE LITERE ŞI ARTE

Un nou proiect investiţional din cadrul Programului REGIO 2014-2020 este destinat creşterii calităţii învăţământului universitar din judeţul Sibiu, pentru aproximativ 1000 de studenţi şi cadre didactice din cadrul Facultăţii sibiene de Litere şi Arte.

Subscribe to Invatamant