Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:43

Starea de fapt retinuta de procurorii anticoruptie după ancheta efectuată la Serviciul Permise din Suceava, este urmatoarea:

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:30

Ioana Neagu, directoarea grădiniţei particulare "Flipper Garden" din Bucureşti, acuzată că ar fi agresat mai mulţi copii, a fost condamnată de Judecătoria Sectorului 5 la doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare şi plata unei amenzi penale de 58.000 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit deciziei instanţei, directoarea a fost achitată pentru o parte dintre acuzaţii, pe motiv că nu există probe sau fapta nu e prevăzută de legea penală, însă a fost condamnată pentru alte fapte, cu suspendarea executării pedepsei.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 16:03

Un poliţist de 29 de ani, ajutorul şefului de post din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, a fost găsit împuşcat în cap într-un autoturism, pe un drum comunal. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Poliţia Judeţeană Giurgiu arată că a fost sesizată, joi, în jurul orei 13.00, printr-un apel la 112 făcut de un bărbat care a spus că la ieşirea din satul Căscioarele, comuna Găiseni, într-o maşină, se află o persoană plină de sânge.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:36
Găsiți ascunși în găleți în birourile șefilor de la Serviciul din Suceava

. Un milion de euro au fost găsiți ascunși în găleți, în birourile șefilor de la Permise, informează România TV care citează surse din anchetă. O amplă acțiune a fost demarată în dimineața zilei de joi, 26 noiembrie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, în colaborare cu lucrătorii Direcției Generale Anticorupție.

Zeci de percheziții au loc la prima oră, inclusiv la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 18:00

DIICOT a destructurat un grup infracțional specializat în traficul de droguri de mare risc. Opt percheziții au fost în Ilfov și București la traficanți care negociau pentru grupuri de crimă organizată din SUA, UE și Nouă Zeelandă.

Liderii grupării infracționale, aflați în detenție pe teritoriul Noii Zeelande, au negociat, prin intermediari, cumpărarea unor cantități de cocaină și metamfetamină în beneficiul uneia dintre grupări, negocierile și tranzacțiile având loc în România.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 14:35
Este vizat fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache

DNA anunță 38 de percheziții în București și județul Ilfov, din care două la „entități aflate în subordinea unor primării de sector”, restul la locuințele unor persoane fizice. Este vizat fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 19:00

În această dimineață, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 pune în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în București, Ilfov și Călărași.

Perchezițiile privesc un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de lipsire de libertate și înșelăciune.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 09:51

Decizia nr. 20/02.02.2002 a CCR, a fost scoasî în mod surprinzător de la naftalină. Fiind publicată pe site-ul SCMD, Decizia stabilește negru pe alb faptul că pensiile militare nu pot fi desființate și nici afectate, acestea neconstituind nicidecum un privilegiu, ci  compensarea unor interdicții și restrângeri de drepturi fundamentale și constituționale. Cu care se confruntă în egală măsură, douî categorii de cetățeni români, mai exact militarii și magistrații.

Rămân întrebări care necesită răspuns urgent, cum ar fi:

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 18:00

Poliţiştii Capitalei efectuează, vineri, şase percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în domeniul comerţului cu echipamente medicale şi echipamente individuale de protecţie.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 15:19

Polițiștii au făcut 21 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în urma cărora au fost confiscate 11 arme.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cele 21 de percheziții au fost făcute în cadrul a 18 dosare penale, privind săvârșirea a 33 infracțiuni, printre care 18 infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor, 11 infracțiuni privind contrabanda calificată, 3 infracțiuni privind efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept și o infracțiune de braconaj.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 15:11

Poliţia Română a efectuat, în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, aproape 750 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru a legalităţii transportului materialului lemnos, fiind făcute 123 de dosare penale.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 18:01

Petruş Câmpulungeanu, la data faptelor primar al comunei ilfovene Pantelimon, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de peste 150 de fapte de instigare la abuz în serviciu.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 16:10

Poliţiile din şapte state europene au lansat marţi percheziţii coordonate vizând combatarea conţinuturilor online care incită la ură şi violenţă, au informat agenţia europeană Europol şi procurorii germani, transmite Reuters.

În Germania, poliţiştii au percheziţionat 83 de apartamente şi alte imobile pentru a confisca probe materiale precum telefoane şi laptopuri.

Conform procurorilor, 96 de suspecţi sunt interogaţi în legătură cu postări online cu conţinut de ură.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 15:51

Poliţistul Eugen Stan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani închisoare, el fiind acuzat de săvârşirea a 18 infracţiuni de agresiune sexuală, printre victime fiind şi minori.

Iniţial, el primise o condamnare de 19 ani închisoare în luna iulie la Judecătoria Sectorului 6, pedeapsă mărită cu un an de Curtea de Apel Bucureşti, în diferite locuri din Bucureşti.

Procurorii susţin că Eugen Stan urmărea victimele în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite sub constrângere în scara imobilelor sau în liftul acestora.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 16:19

Patru bărbați bănuiți de trafic de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma a 7 percheziții efectuate de polițiștii și procurorii DIICOT din Cluj, în cadrul cărora au fost descoperite șase culturi de canabis, cu 211 plante, cu 142 de kilograme de masă verde.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Cluj au făcut marți 7 percheziții domiciliare, în județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Alba, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 16:22

Omul de afaceri Alexander Adamescu, aflat la Londra şi vizat de patru ani de un mandat european de arestare pentru acuzația de mituire a unor judecători la Bucureşti, poate fi extrădat în România, în condiţiile în care Curtea Supremă a Regatului Unit i-a respins apelul.

Adamescu s-a apărat în faţa instanţelor britanice, unde a spus că a fost vânat pe DNA din motive politice, la comanda fostului premier, Victor Ponta.

El a susţinut că, odată extrădat în România, nu se va putea apăra în faţa sistemului corupt de justiție de la București.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 17:18

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit joi că România a încălcat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului prin expulzarea unor cetăţeni pakistanezi cu drept legal de reşedinţă. Prin urmare, România a fost condamnată să le plătească celor doi daune morale de câte 10.000 de euro şi cheltuieli de judecată de 1365 de euro în total, pentru ambii.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 15:40
Perchezițiile îi vizează pe Véran, Philippe, Buzyn și Ndiaye

Alte operațiuni au fost efectuate la directorul general al sănătății, Jérôme Salomon, și la directorul general al sănătății publice din Franța, Geneviève Chêne. Nu mai puțin de 80 de anchetatori au intervenit la cererea Comisiei de anchetă a Curții de Justiție a Republicii.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 14:00
Își cumpărase o vilă din subvenția acordată de AEP

Deputatul Mircea Draghici, fost trezorier al PSD, a fost condamnat joi, 15 octombrie, la cinci ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de utilizare a subventiilor in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate si pentru delapidare. Sentinta a fost data de Inalta Curte si poate fi contestata cu apel.

Luni, 12 Octombrie, 2020 - 14:48

Cine să îl verifice pe Baranga, ăsta, când el însuşi a fost şef la ORNISS, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat?

Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 20:35
Titlurile universitare le-a obținut la Târgoviște și Alexandria

Anchetatorii au făcut sâmbătă percheziții la domiciliul lui Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cercetat într-un dosar de înșelăciune, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaurent, cu crearea unui prejudiciu de 640.000 de lei. Acesta a demisionat.

Înainte de a fi șef la Combaterea Spălării Banilor, Baranga a fost director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS), oficiul care dă certificate pentru acces la informații clasificate.

Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 11:04

Politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu procurorii de la Parchetul General, au descins sambata dimineata la domiciliul sefului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Laurentiu Baranga, din Ramnicu Valcea.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 18:00

Poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au fost descoperit în trei locuinţe din Sectorul 2 al Capitalei culturi indoor de cannabis, formate din 81 de plante, o persoane fiind reţinută în acest caz pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT - Structura Centrală au efectuat, joi, patru percheziţii la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 17:34

Asupra unei fete de 16 ani, care se afla, alături de doi băieți, în curtea Liceului Tehnologic Dacia Pitești, au fost găsite două cuțite și un pumnal. Cei trei copii au fost scoși de jandarmi, la solicitarea conducerii Liceului.

Jandarmii din Argeș au fost solicitați, joi, de conducerea Liceului Tehnologic Dacia Pitești, pentru că în unitatea incinta unității de învățământ intraseră mai mulți tineri care nu erau elevii școlii.

Jandarmii au găsit doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, care se aflau în curtea liceului.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 17:07

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 4.519 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 708.995 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, joi, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 17:15

Celebrul interlop Sandu Anghel, zis și Bercea Mondialul va reveni în închisoare alături de fiul său Laurențiu Anghel. Cei doi sunt condamnați la ani grei de închisoare pentru tentativă de omor, săvârșită asupra unui fost viceprimar al municipiului Slatina.

Judecătorii Curții de apel Craiova l-au condamnat pe Sandu Anghel la 13 ani și 272 de zile de închisoare pentru o tentativă de omor săvârşită în anul 2009 împotriva fostului viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 15:42

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în dosarul privind contractul pentru construirea unui centru de fotbal în Buftea, prejudiciul fiind estimat de procurori la peste 3,85 de milioane de lei.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat marți că procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 15:00

Un român din categoria „Most Wanted” a fost prins în Irlanda, la un an după ce Tribunalul București a emis pe numele său mandatul de arestare. Românul era căutat pentru şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 15:00

Patru percheziții s-au desfășurat în București la persoane bănuite că au prejudiciat 600 de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, cu 200.000 de euro. De asemenea, au fost oprite transferuri frauduloase în valoare de 300.000 de euro.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 17:45

Doi bărbați, de 19 și 52 de ani, din Dej, județul Cluj, au fost arestați preventiv după ce polițiștii au găsit în locuințele lor o cultură de canabis.

Potrivit IGPR, polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Cluj au făcut cinci percheziții domiciliare în Dej, într-un dosar de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate 400 de grame de muguri de canabis și o cultură de canabis de 22 de plante, cu masă verde de 13 kilograme.

De asemenea, polițiștii au ridicat un cântar electronic, trei telefoane mobile, un laptop și 2.000 de lei.

Subscribe to Infractionalitate