Joi, 24 Septembrie, 2020 - 19:00

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului (DRPCVP), Marius Bălu, s-au întâlnit, marţi, la sediul MApN, cu reprezentanţii Forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă şi în retragere.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 09:00

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" a plecat din portul Mangalia, marţi, 22 septembrie, pentru a participa, în perioada 23-25 septembrie, la o serie de exerciţii în comun cu navele UKRS STAROBYLSK, UKRS O. OKHRIMENKO, UKRS SOKAL, UKRS SAPFIR, o navă a gărzii de coastă şi o aeronavă Antonov An-26 (MPA) ale Forţelor Navale ale Ucrainei, în apele internaţionale din Vestul Mării Negre.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 16:18

Poliţia Română efectuează, marţi, 74 de percheziţii domiciliare în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă cu ţigări, trafic de droguri şi înşelăciune, informează MAI.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 17:26

Vineri, 18 septembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă despre activitățile derulate de structurile MAI pentru menținerea ordinii publice de la începutul campaniei electorale și despre acțiunile desfășurate, în ultimele șapte zile, pentru combaterea infracționalității.

Textul declarației:

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:04

Cinci aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române, alături de un bombardier strategic american de tip B-52 Stratofortress, au participat luni, 14 septembrie, la exerciţiul aerian South Paw.

Exerciţiul a avut drept scop întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianţei - Nord Atlantice în zona de Sud-Est a Europei contribuind de asemenea la sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii regionale.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 16:27

Ministerul Afacerilor Interne a organizat vineri dezbaterea publică a proiectului ordonanţei de urgenţă privind căutarea persoanelor dispărute. Proiectul prevede constituirea de structuri specializate, care vor gestiona şi dosarul dispariţiei.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 09:37

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit miercuri, 9 septembrie, vizita noului comandant al Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), generalul de brigadă Aristeidis Iliopoulos, însoţit de fostul comandant, generalul de brigadă Tudorică Petrache şi comandantul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti", generalul de brigadă Florin Barbu. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei de evaluare a structurilor puse de România la dispoziţia SEEBRIG.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 13:59

Forţele Navale Române organizează, planifică şi conduc, în perioada 7-11 septembrie, exerciţiul româno-ucrainean "Riverine 2020", pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Tulcea şi Izmail (Ucraina), la care participă aproximativ 300 de marinari militari din cele două state.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 10:10

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat marţi, 8 septembrie, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, la ceremonia prilejuită de împlinirea a 5 de ani de existenţă a Unităţii de Integrare a Forţelor NATO în România (NATO Force Integration Unit - NFIU) - structură multinaţională NATO aflată pe teritoriul României.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 19:00

Un nou punct de trecere a frontierei cu Ucraina va fi construit la Siret, aferent autostrăzii A7, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 18:22

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) și Comandant al Forțelor SUA în Europa, generalul Tod D. Wolters, aflat în vizită în România.

Discuțiile s-au axat pe subiectele de actualitate aflate pe agenda Alianței Nord-Atlantice, context în care Președintele României a prezentat perspectiva națională privind continuarea procesului de adaptare a NATO la provocările mediului de securitate actual.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:11

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale va participa, în zilele de 4 şi 5 septembrie, la cea de-a patra ediţie a "Black Sea and Balkans Security Forum", eveniment organizat de New Strategy Center la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 18:29

Chestorul Liviu Vasilescu a anunțat marți seara că demisionează din funcția de șef al Poliției Române.

 

Revenim cu detalii.

Luni, 31 August, 2020 - 15:18

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că autoritățile din Ungaria au acceptat menținerea în funcțiune a încă 4 puncte de trecere a frontierei, suplimentar față de cele opt comunicate inițial, pentru tranzitul cetățenilor români.

Potrivit unui comunicat al MAI, ministrul Marcel Vela a avut luni dimineața o convorbire telefonică cu omologul ungar, Sandor Pinter, în contextul restricțiilor de circulație pentru cetățenii străini impuse de autoritățile ungare, începând cu 1 septembrie 2020.

Luni, 31 August, 2020 - 15:00

IGPR anunță că cinci polițiști români vor participa, de luni, la o misiune în Franța, aceștia alăturându-se altor trei polițiști care și-au început misiunea în 17 august.

„De astăzi, 31 august, până la data de 26 februarie 2021, cinci polițiști români vor participa în calitate de specialiști suport operativ, la o misiune comună operativă în Franța. Aceștia se vor alătura altor 3 polițiști care și-au început misiunea la data de 17 august 2020”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Luni, 31 August, 2020 - 12:59

Colonelul (r) Daniel Anghel a fost numit luni, 31 august, de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale.

Daniel Anghel este ofiţer inginer în rezervă, veteran al teatrelor de operaţii, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul informării şi relaţiilor publice, parcurgând toate palierele acestei specialităţi militare.

Şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Biroului de presă al MApN timp de 15 ani, pe care l-a şi condus din 2010 până la trecerea sa în rezervă, la finele anului 2016.

Joi, 27 August, 2020 - 15:10

Șeful Poliției , Liviu Vasilescu, cel care a fost filmat în timp ce se întâlnea cu liderii clanului Duduianu, în miez de noapte, susține că a mers la respectiva întâlnire pentru a preîntâmpina o răzbunare a clanului Duduianu pentru moartea lui Emi Pian și pentru că a considerat că este mai importantă siguranța cetățenilor Capitalei, decât modul în care va fi interpretat gestul său.

Joi, 27 August, 2020 - 12:20

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri 26 august, la Berlin, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Lucrările reuniunii au debutat cu sesiunea dedicată angajamentelor operaţionale ale UE în cooperare cu partenerii. La această sesiune au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi subsecretarul general al ONU pentru operaţii în sprijinul păcii, Jean-Pierre Lacroix. Discuţiile s-au focalizat pe efortul de construire a capacităţii statelor partenere în domeniul securităţii şi apărării.

Miercuri, 26 August, 2020 - 14:14
Nu a mai primit autorizația ORNISS

Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.

Miercuri, 26 August, 2020 - 13:33

Salonul BD - Poveşti din Bucureşti în benzi desenate (ediţia a VII-a) se poate vizita şi în luna septembrie!

În premieră, Salonul BD - "Poveşti din Bucureşti în benzi desenate" se desfăşoară în paralel în 3 muzee din 3 oraşe diferite. Lucrările participanţilor sunt expuse atât la Palatul Suţu din Bucureşti cât şi la Muzeul de istorie din Târgovişte şi The Dracula Investigation din Sighişoara.

Miercuri, 26 August, 2020 - 10:42

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa, în zilele de 26 şi 27 august, la Berlin, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, ce se va desfăşura sub egida Preşedinţiei germane a Consiliului Uniunii Europene, şi la Conferinţa statelor participante la Conceptul Naţiunilor Cadru (Framework Nations Concept - FNC), în format al miniştrilor apărării din statele membre ale grupării-cadru coordonate de Germania (DEU FNC). Acestea sunt primele întâlniri ale miniştrilor apărării în contextul pandemiei Covid-19.

Marţi, 25 August, 2020 - 12:08

Programul de înzestrare a Armatei trebuie să genereze o relansare a industriei de apărare din România, atât prin firme autohtone, cât şi prin firme partenere, a spus marţi prim-ministrul Ludovic Orban.

Vineri, 14 August, 2020 - 14:45

MApN a semnat, vineri, contractul pentru „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale (MApN) în configurația IAR-99 SM”, în valoare de 275 de milioane de lei fără TVA.

Vineri, 14 August, 2020 - 09:26

Respectând principiul transparentei şi tradiţia unei bune comunicări cu militarii activi şi în rezervă suntem în măsură să vă transmitem următoarele:

Miercuri, 12 August, 2020 - 13:44

Statul Major al Forţelor Navale continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiţii impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS CoV-2. Spre deosebire de anii trecuţi, ediţia din acest an a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi se va desfăşura, cu precădere, în mediul online, în perioada 5-15 august, însă vor fi planificate şi defilări ale navelor pe mare şi pe Dunăre, la Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Marţi, 11 August, 2020 - 09:18

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detaşamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună luni, 10 august, în jurul orei 17.00, ora României. Aeronava se afla la sol, în baza Douentza din Mali. Niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident.

Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaştere şi aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locaţia de bază din Gao.

Joi, 6 August, 2020 - 15:47

Patru poliţişti din penitenciare au fost confirmaţi pozitiv joi cu noul coronavirus, anunță ANP.

„Au fost înregistrate patru noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare. Polițiștii de penitenciare au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele operativ și administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție”, transmite Administrația Penitenciarelor.

Angajații identificați contacți au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne acasă.

Miercuri, 5 August, 2020 - 17:19

Accidentele grave au scăzut cu 33,3%, iar infracționalitatea sesizată a scăzut cu 22, 5%. Astfel, în prima jumătate a sezonului estival, au acționat în medie, zilnic, peste 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, piloți, polițiști locali cu peste 8.000 de mijloace tehnice și autospeciale.

Misiunile acestora au vizat atât respectarea regulilor pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2, cât și prevenirea faptelor antisociale, astfel încât cetățenii să se bucure în siguranță de concedii și timpul liber.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 18:42

Un detașament format din 140 de militari şi 21 de mijloace tehnice participă, în perioada 2 – 27 august, la exercițiul multinațional "Saber Junction 20", care se desfășoară în centrul de instruire Hohenfels din Germania.

MApN anunță că detașamentul aparține Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" din Brigada 1 Mecanizată "Argedava".

Exerciţiul, la care participă un număr total de 4.500 militari din nouă țări, se va desfăşura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 22:29

Iohannis a participat, zilele trecute, la ceremonia de infiintare a Comandamentului Corpului Multinational Sud-Est, la Cincu.

Mi-am amintit, cu acest prilej,  de cele sase saptamani ale aplicatiei militare la care am participat, in Muntii Fagaras, in poligonul de la Cincu, in iarna anului 1974. Conditiile nu erau ‘extraordinare”. Spre exemplu, dormeam intr-un cort neincalzit, cu 60 de paturi. Doar camera cu bocanci era incalzita. Exercitiile erau dificile. Imi aduc aminte, de exemplu, de urcarile in TAB-uri, cu tot harnasamentul de iarna si cu armamentul din dotare…

Subscribe to Aparare