Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:04

În contextul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în data de 30 noiembrie, începând cu ora 12.00 - Ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, Ministerul Apărării Naţionale organizează ceremonialul militar şi religios de Resfinţire a Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial pe platoul din apropierea Vârfului Caraiman din Munţii Bucegi.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 16:04

Aproape 7.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în urma unei acţiuni, efectuate în perioada 2 - 22 noiembrie, pentru reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:42

Ministerul Apărării Naţionale se alătură şi în acest an instituţiilor publice şi organizaţiilor din întreaga lume care sărbătoresc "Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor", marcând evenimentul miercuri, 25 noiembrie, prin iluminarea sediului central din Bucureşti, începând cu ora 20.00, în culoarea portocaliu - culoare dedicată luptei împotriva violenţei asupra femeilor.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 19:01
Rachetele americane HIMARS ne fac inexpugnabili pe „flancul de Est”

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a apreciat joi, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-şi consolida capacitatea de apărare prin achiziţionarea tehnicii moderne pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate faţă de aliaţi şi pentru asigurarea suveranităţii naţionale şi securităţii pe flancul de est al NATO.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 09:38

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor fi prezenţi joi, 19 noiembrie, la exerciţiul comun româno-american RAPID FALCON, care se va desfăşura în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "Gl.bg. Ion Bungescu" de la Capu Midia.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 15:55

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, va susţine o declaraţie de presă, miercuri, începând cu ora 16,30, la sediul MAI.

Pentru asigurarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, accesul la activitate va fi permis doar cameramanilor, începând cu ora 16,00.

Declaraţia va fi transmisă integral pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. 

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 15:41

În urma Zilei Z, așa cum a fost numită de autorități ziua cu cele mai multe percheziții în țară, Marcel Vela a declarat, joi, că au fost audiate 465 de persoane, 98 de persoane au fost reținute în arest 24 de ore și 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar.

De asemenea, au fost prinse și duse în arest sau în penitenciar 19 persoane care aveau diferite mandate.

Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri, opt mașini de lux, 4,5 kilograme de aur și trei tone de alcool. Au mai fost confiscate 317 telefoane, 14 arme deținute ilegal și câteva sute de cartușe.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 11:26

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 12-14 noiembrie, în format online (webinar), Conferinţa ştiinţifică Gândirea Militară Românească cu tema Coordonate ale strategiei militare în condiţiile unei abordări sinergice a rezilienţei în domeniul securităţii.

Evenimentul se încadrează în programul activităţilor dedicate împlinirii a 161 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării şi al decernării Premiilor revistei Gândirea Militară Românească, ediţia a XXII-a.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 10:20

Secretarul Forţelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, Kenneth J. Braithwaite, s-a întâlnit miercuri, 11 noiembrie, cu ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi cu şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la sediul MApN, în cadrul vizitei pe care oficialul american o efectuează în România, în perioada 11-12 noiembrie.

Discuţiile desfăşurate la sediul MApN au vizat cooperarea bilaterală, proiectele comune ale Forţelor Navale, situaţia de securitate în regiunea Mării Negre şi teme curente aflate pe agenda NATO.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 18:40

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat că analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane, care trebuie să fie interoperabile cu cele pe care Armata le are deja.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 13:03

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a participat joi, 5 noiembrie, la videoconferinţa Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC), în formatul şefilor Apărării din UE.

La reuniunea prezidată de preşedintele EUMC, generalul Claudio Graziano, a luat parte şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Josep Borrell.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 10:31

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, au participat, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, la activităţile de verificare funcţională a sistemelor de armament şi a turelei telecomandate ale transportoarelor blindate pentru trupe TBT 8x8 PIRANHA V, efectuate în Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica", din zona Cincu.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 10:19

Ministerul Apărării Naţionale a organizat joi, 5 noiembrie, conferinţa internaţională de promovare a dimensiunii de gen cu tema "Egalitatea de gen la 20 de ani de la adoptarea Rezoluţiei Consiliului de securitate al ONU 1325 privind Femeile, Pacea şi Securitatea. Impactul acesteia asupra sectorului securităţii şi apărării".

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 13:08

Ministrul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că investiţiile în domeniul Apărării în economia naţională s-au ridicat, în ultimul an, la 3,9 miliarde lei.

"Investiţiile în economia naţională până în acest moment se ridică la 3,9 miliarde lei. Sunt bani care au fost întrebuinţaţi atât în investiţii directe în economia naţională, investiţii indirecte prin offset, cât şi cheltuielile cu bunuri şi servicii", a afirmat ministrul Apărării, într-o conferinţă de presă.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 09:23

Secretarul de stat Simona Cojocaru a participat miercuri, 4 noiembrie, la ceremonia de atribuire a denumirii onorifice "Smaranda Brăescu" sălii de conferinţe a Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul MApN.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 13:11

Evenimentul de business B2B al anului, GoTech World 2020 va avea loc in 2 saptamani vin acum cu noutatile legate de solutiile pe care participantii le pot gasi in Expo Area sau pe parcursul sesiunilor, in cele doua zile de eveniment 11-12 noiembrie.

Astfel ca, vom avea peste 1.500 de solutii digitale de business pentru industriile de retail, IT, cybersecurity si marketing, solutii care vor fi prezentate in fata unei audiente de peste 16.000 de profesionisti.

 

Solutiile de business prezentate in comunicatul de presa atasat sunt:

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 14:42

În perioada 26-29 octombrie 2020,  jandarmii ieșeni au desfășurat activități pentru asigurarea ordinii publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 12:04

Inforadar - Portalul Ştirilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naţionale dedicată contracarării ştirilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spaţiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înfiinţarea Direcţiei informare şi relaţii publice a MApN.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 12:07

Starea de sănătate a celor patru militari răniţi recent în Afganistan în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat este bună.

Militarii au fost transferaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi continuarea tratamentelor medicale de specialitate.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 17:05

La sfârșit de săptămână, 23-25 octombrie 2020, jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

 

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 09:50

Doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecţia Forţei "Golden Lions" au fost răniţi miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 08:38

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 21 octombrie, la Conferinţa internaţională "Parteneriatul strategic româno-american în domeniul securităţii cibernetice", organizată în format videoconferinţă de Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Centrului Naţional Cyberint.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 16:42

Miniștrii apărării din cele 30 de state membre NATO urmează să anunțe joi construirea unui nou centru spațial, transmite Deutsche Welle citând agenția DPA și Süddeutsche Zeitung.

Baza ar urma să fie construită alături de înaltul comandament al forțelor aeriene NATO de la Ramstein din landul german Renania-Palatinat, potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii germani.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 08:34

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit luni, 19 octombrie, cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Maciej Lang, la sediul MApN.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 08:41

Şeful Statului Major al Apărării (SMAp), general-locotenent Daniel Petrescu, i-a vizitat duminică, 18 octombrie, pe militarii Detaşamentului de Elicoptere "Carpathian Pumas" dislocaţi în baza Camp Castor din Mali.

Şeful SMAp a fost însoţit de comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general-maior Dorin Ioniţă şi locţiitorul pentru Operaţii şi Instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, general de flotilă aeriană Iulian Paţilea.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 11:53

Angajamentul asumat de România faţă de Organizaţia Naţiunilor Unite, prin care ţara noastră a contribuit la eforturile internaţionale de menţinere a păcii în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali/MINUSMA, s-a încheiat oficial joi, 15 octombrie.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 15:00

O icoană care a aparținut unei unități celebre de aviație din al Doilea Război Mondial a ajuns la piloții români de F16, după mai bine de 7 decenii. Nepotul unui as al aviației românești a dus în Baza de la Fetești o icoană a Sfântului Ilie, pe care rușii au scos-o din biroul comandantului Flotilei 1 vânătoare, atunci când au desființat unitatea.

Icoana care a aparținut unei unități celebre de aviație din cel de-al Doilea Război Mondial a fost dusă în baza de la Fetești cu avioanele Iacărilor Acrobați.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 09:38

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 14 octombrie, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence - SEDM), care a avut loc în sistem videoconferinţă.

Luni, 12 Octombrie, 2020 - 13:05

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă, conform legii, la nivel de sector Cultură şi Mass-Media, solicită Guvernului României să nu distrugă acest important domeniu, adoptând măsuri extreme, precum închiderea totală a instituţiilor de cultură din cauza pandemiei.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 13:06

În contextul vizitei oficiale efectuate la Washington, ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă a avut convorbiri cu membri ai Senatului SUA, respectiv cu senatorul Jack Reed, co-preşedintele democrat al Comisiei pentru forţe armate, şi cu senatorul Ron Johnson, preşedintele republican al Comisiei pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale şi co-preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare regională în domeniul securităţii.

Subscribe to Aparare