Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 00:00

Un nou volum cu Andrei Mladin. Și un text, firește mult mai scurt, despre cum a apărut Andrei Mladin și cum a devenit George Arion autor de romane polițiste și de spionaj. Nu știu pe care dintre texte să-l recomand mai întâi, o voi face cu amândouă, pe rând.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 00:00

Cetățeanul român – unul dintre cei mai săraci și mai furați cetățeni ai Uniunii Europene – îi plătește salariul celui mai bogat magistrat al Uniunii Europene.

Apoi, îl pensionează anticipat, cu 10-15 ani înainte de a ieși el însuși la pensie, și îl plătește cu și mai mulți bani decât îl plătea în perioada activă. 

Aceasta este, în rezumat, relația financiară dintre contribuabilii României și reprezentanții celei de-a treia puteri în stat a României.

Și acesta este, pe scurt, mecanismul de funcționare a celebrei pensii speciale din magistratură. 

O pensie care, în termeni efectivi, este de aproape 30 de ori mai mare decât pensia medie din sistemul public de pensii. 

Și o pensie în contul căreia, în ultimii 10 ani, cetățenii români au virat o sumă de bani cu care s-ar fi putut construi clădirile a peste 100 de tribunale! 

RISE Project nu a reușit să găsească nici o altă țară din Uniunea Europeană în care pensia oferită magistraților să presupună mai multe beneficii decât cea care le este oferită judecătorilor și procurorilor din România.

Această țară nu poate fi găsită nici într-un raport publicat recent de Comisia Europeană, referitor la pensiile speciale care se plăteau, la nivelul anilor 2017-2018, în statele UE.

Raportul respectiv spulberă mitul care se bucură de o foarte mare trecere în România, legat de o presupusă practică uniformă în Europa, în privința instituirii pensiilor speciale în magistratură.

Potrivit analizei lui, numărul țărilor comunitare în care magistrații nu primesc pensii speciale este mai mare decât numărul țărilor în care magistrații primesc pensii speciale.

Deși legea din care emană beneficiile acestei pensii speciale se află, în momentul de față, în dezbatere publică, în vederea unor modificări promovate de Ministerul Justiție, niciunul dintre principalele elemente care îi asigură exotismul european nu este pus în discuție.

Propriu-zis, guvernul PNL, care, la începutul anului, a jucat comedia eliminării pensiei speciale din magistratură, știut fiind faptul că această eliminare era imposibilă, nu face nimic notabil în direcția micșorării beneficiilor ei, deși, pe această linie, nu există niciun fel de jurisprudență potrivnică din partea Curții Constituționale.

Găsiți, în articolul de mai jos:

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 18:35

Potrivit raportului transmis de autoritati duminica, 29 noiembrie 2020, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 5.554 de cazuri noi de COVID-19 si 148 de decese cauzate de boala. In sectiile de Terapie Intensiva sunt internati 1.250 de pacienti.

16.225 de teste au fost efectuate, ceea ce inseamna o rata de pozitivare de 34,2%.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 18:26

Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a proniei cerești. Identitatea națională românească nu se poate imagina și nici defini în afara limbii și credinței. Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de „preoți cu crucea-n mână”, ca și Revoluția din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele orașelor cu prapori în frunte.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:38

„Nu avem nevoie de o forță de poliție. Nu avem nevoie de o Stasi secretă pentru a merge după vecinul care nu poartă masca pe o bancă de parc. Avem familii care sunt dispuse să facă asta.

28 noiembrie 2020 ( LifeSiteNews ) - America este pe punctul de a fi „pierdută”, deoarece mulți dintre cetățenii săi suferă de o „psihoză delirantă” și sunt atât de temători încât se întorc unul pe celălalt pentru a impune restricțiile „nonsens” ale coronavirusului, un Psihiatrul din California a avertizat.

 

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:00

Rezumat. Prezentul Dicţionar are scopul ca în discuțiile cu persoanele ”anomale sexual”, și despre acestea, să se folosească terminologia corectă și decentă, pe care ele o înţeleg, o folosesc şi pe care o preferă. Pentru aceasta este strict necesar să cunoaștem sensul și conținutul noțiunilor specifice prin care se caracterizează anomaliile sexuale și persoanele afectate de acestea, care sunt tot mai multe, ca număr de persoane, ca anomalii, ca diversitate și complexitate. Acesta este și scopul acestui mic dicționar.

 

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:00

Ioana Silistraru predă sociologia la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea din București (după activitatea anterioară la Universitatea din Sibiu), scrie la diferite reviste, iar în 2019 și-a luat doctoratul cu o teză care a fost transformată mai apoi în cartea de față. Cel mai bine explică ea însăși despre ce este vorba:

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 20:12

E prima oară când România atinge această poziție negativă: avem CEA MAI MARE rată a mortalității din cauze tratabile din Uniunea Europeană. Adică în nicio altă țară din UE nu mor atât de mulți oameni din boli din cauza cărora NU ar trebui să moară.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 19:16

Într-o scrisoare adresată Secretarului General al organizației, António Guterres și Consiliului de Securitate, Reprezentantul Permanent al Iranului la sediul ONU de la New York, Majid Takht Ravanchi, afirmă, de asemenea, că țara sa „își rezervă dreptul” de a se apăra.

Iranul a adresat ONU o scrisoare în care asigură că există „indicii serioase ale responsabilității israeliene” în asasinarea proeminentului om de știință iranian Mohsen Fakhrizadeh, care a murit vineri după ce a fost împușcat lângă Teheran.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 14:45

În data de 17.11.2020 am transmis mai multor personalități articolul intitulat „Problema vaccinării obligatorii sau facultative contra COVID-19”, după care am primit mai multe opinii, dintre care unele, pe care le consider ca fiind cele mai relevante, le prezint în cele ce urmează.

1. De la o distinsă doamnă doctor, recunoscută și apreciată ca o elită autentică într-o anumită specialitate medicală, cu activitate științifică inclusiv pe plan internațional.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 14:38

Iata ca vin din nou niște alegeri...

SE SCHIMBĂ CLASA POLITICĂ

  Îndoit, votezi și-ți zici:
  Oare schimbăm guvernanții?
  Să-nvețe-a fura și alții,
  Odrasle, rude, amici...

  CE NE MAI ADUCE MOȘU?

  Incompetență, prostie,
  Lăcomie și hoție,
  Mincinoși, corupți, penali;
  Analfabeți funcționali.

  LĂSAȚI PISCINELE DESCHISE

  Să ne bălăcim și noi,
  Poate vă spălati și voi;
  De ce să le-nchidem, oare,
  Căci covidu-n apă moare?

  CINE ARE CARTE ARE PARTE

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 00:00
Papa propovăduiește o altă Evanghelie

Noi, preoții, până anul ăsta nu prea spuneam lucrurile astea, pentru că treceam sub tăcere patima asta [a sodomiei, complexul de perversiuni sexuale incluse ideologic sub codul unei abrevieri la care se adauga continuu alte litere… – n.n.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 00:00

„Până acum câțiva ani, nu m-am gândit niciodată să-mi scriu memoriile. Pentru ce? Pentru cine? Astăzi, când toți așteaptă nerăbdători tabloidele cu așa-zisele vedete de două parale care n-au împlinit nici 40 de ani, dar își povestesc amorurile fără jenă pe bani grei și își scriu memoriile, care se vând ca pâinea caldă (și nu mă refer numai la societatea românească), noi, cei ce suntem o minoritate, cei ce nu procedăm astfel, îndrăznesc să spun că trăim aproape terorizați de lumea publicității și a imaginii.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 19:29
Sentința, din păcate, nu e definitivă...

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, a fost condamnat vineri, 27 noimebrie, la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita in forma continuata. Decizia a fost data de Tribunalul Bucuresti si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 19:20
Condamnata la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in celebrul dosar privind cumpararea de drepturi litigioase si supraevaluarea terenurilor ce urmau sa fie retrocedate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 19:09
Și să-i plătească despăgubiri

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este obligat sa o reintegreze in functia de sef sectie clinica ATI II pe Adriana Nica, potrivit unei deciziii date de Tribunalul Bucuresti.

Instanta a decis ca unitatea medicala sa-i plateasca despagubiri egale cu diferenta dintre salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, incepand cu data de 15.06.2020 si pana la reintegrarea efectiva. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 18:57
Au fost extinse cercetările în dosarul lui Onea și Negulescu

Judecători de la mai mule instanţe din judeţul Prahova au fost audiaţi la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în dosarele deschise ca urmare a plângerilor depuse de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi de fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat PSD, împotriva unor procurori sau foşti procurori din DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 18:21

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Ioan Adrian Alexe, a declarat vineri, că în urma cercetărilor la faţa locului rezultă că în cazul poliţistului găsit împuşcat în cap în urmă cu o zi este vorba de un act suicidal pe fondul unor probleme personale.

"În acest moment aşteptăm rezultatul necropsiei, dar, pe fondul cercetărilor la faţa locului, nu există niciun dubiu că a fost vorba de un act suicidal pe fondul unor probleme personale", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 17:38

Aproximativ 140 de oameni din, mai multe state europene, au fost înșelați de persoane care au postat anunțuri pe site-uri de profil, privind vânzarea de utilaje agricole și de construcții, care, în realitate nu existau. Polițiștii au descins, vineri, la mai multe adrese ale celor acuzați.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT Gorj au făcut, vineri, 16 percheziții domiciliare, dintre care cinci în Gorj și 11 în Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, care opera din 2013.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 16:44

Organizatorii festivalului Electric Castle au anunțat ediția de anul viitor și au dezvăluit câteva nume celebre care vor cânta în iulie 2021 pe domeniul de la Bonțida. Tot astăzi, și organizatorii UNTOLD și-au bucurat fanii.

Meet me at the Castle! Este invitația pe care o lansează organizatorii celebrului festival organizat pe domeniul de la Bonțida. Aceștia au anunțat și câteva mari nume care vor sosi la Cluj anul viitor.

Festivalul va avea loc în perioada 14-18 iulie 2021.

Și organizatorii UNTOLD au adus vești bune și speranță festivalierilor.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 16:23

Jucătoarea română de tenis de masă Andreea Dragoman a câştigat, joi, la Madrid, titlul în proba feminină de simplu a Mastersului Spaniei, după ce a învins-o în finală pe Caroline Kumahara (Brazilia), cu 4-0.

În semifinale, românca a trecut de sârboaica Marija Galonja cu acelaşi scor, potrivit site-ului federaţiei spaniole de tenis de masă.

La competiţie a participat şi Roxana Istrate, dar ea nu a reuşit să treacă de faza grupelor.

La masculin s-a impus danezul Jonathan Groth, care l-a învins în finală pe portughezul Marcos Freitas cu 4-1.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 15:05
In perioada 12 octombrie - 6 noiembrie

Femeile din două localităţi aflate în judeţele Botoşani şi Ilfov pot beneficia de teste Papanicolau şi mamografii gratuite prin intermediul unei campanii derulate de Fundaţia Renaşterea, intitulată "Caravana Oferă Putere".

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 14:45

Numărul românilor din afara ţării confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus creşte la 6.876, iar cel al deceselor creşte la 127, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:59

A patra ediție a Bucharest Gaming Week, ce s-a desfășurat în premieră online între 16 și 22 noiembrie, a cumulat peste 1,1 milioane de participanți unici, devenind astfel cel mai vizitat eveniment al anului în România. Gamerii au putut urmări peste 114 stream-uri video realizate de către peste 40 de creatori de conținut de gaming și nu numai la scenele evenimentului și la booth-urile partenerilor. Toate stream-urile din cadrul evenimentului au generat peste 2 milioane de vizualizări.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:48

Bolt lansează serviciul de livrare mâncare Bolt Food în Cluj-Napoca, oferind, astfel, clujenilor gama completă de servicii. Până acum, compania era prezentă cu serviciile de ride-hailing și de micromobilitate – închirierea de trotinete electrice.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:37

Pentru implicarea activă în servicii specializate în domeniul digitalizării, centrul USH Pro Business a devenit membru al Consiliului Național de Transformare Digitală (CNTD), din cadrul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR). CNTD organismul consultativ al ADR, are ca obiectiv principal sprijinirea  dezvoltării tehnologice, economice și sociale a României. Statutul de membru în CNTD a fost validat prin decizia președintelui ADR, conform prevederilor HG 89/2020, art. 17, alin. (6).

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:35

URŞI

Romfilatelia continuă tematica Faună, foarte apreciată de colecţionari, introducând în circulaţie, joi, 3 decembrie a.c., emisiunea de mărci poştale intitulată "Urşi", alcătuită din patru mărci poştale în care este ilustrat ursul brun, specie emblematică a faunei sălbatice din România.

Pe cele patru timbre, având valorile nominale de 2 lei, 3,30 lei, 5 lei şi 19 lei, este reprezentat ursul brun (Ursus arctos) în patru ipostaze, corespunzând celor patru anotimpuri ce caracterizează natura României.

Subscribe to Societate