Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 09:12

Prezidarea de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reuniunii informale a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe al statelor membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN)

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 09:00

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, cu Veaceslav Şaramet, preşedintele Patronatului Antreprenorilor din Republica Moldova.

In cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte referitoare la problemele cetăţenilor români născuţi în Moldova, cu domiciliul în Bucureşti.

Primarul General, Gabriela Firea:

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 00:00

În cadrul politicii sale de recuperare a valorilor, Institutul Cultural Român a publicat recent doi reprezentanți ai exilului literar românesc din Franța: este vorba de piesa de teatru Brambura sau Spiritul pedepsit de Theodor Cazaban și de volumul de proză scurtă Întâmplări dintre amurg şi noapte de Sorana Gurian. Astăzi și vinerea viitoare vom semnala/prezenta în această rubrică cele două volume.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 19:00

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului (DRPCVP), Marius Bălu, s-au întâlnit, marţi, la sediul MApN, cu reprezentanţii Forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă şi în retragere.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 18:30

După Cluj și Constanța, Timișoara va deveni gazdă unui festival de muzică de talie europeană. Organizatorii Untold și Neversea au semnat un protocol de colaborare cu Primăria din Timișoara.

Începând cu anul 2023, zeci de artiști internaționali vor cânta live în orașul de pe Bega. Municipalitatea va pune la dispoziție 9 hectare de teren pentru construirea unei uriașe baze de agrement care să găzduiască scenele aferente festivalului.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 17:30

Colegiul Economic din Buzău, unul dintre cele mai mari din județ cu aproape o mie de elevi, a intrat în scenariul roșu după ce o profesoară a fost depistată pozitiv la coronavirus. Ea a predat la mai multe clase, de aceea Direcția de Sănătate Publică a decis să mute toate cursurile colegiului online timp de 14 zile.

Colegiul Economic din Buzău trece în scenariul roşu după ce un cadru didactic care a predat la mai multe clase a fost confirmat cu coronavirus. Este a doua școală din Buzău care îşi mută cursurile exclusiv online după confirmarea cu COVID-19 a unor cadre didactice.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 16:45

Concursul Internațional "George Enescu" 2020, faza online, s-a încheiat. Au fost anunţaţi şi ultimii semifinalişti la instrumente: opt pianişti şi preamianţii pentru compoziţie. Semifinalele și Finalele celor trei secțiuni instrumentale - violoncel, vioară și pian - vor avea loc în mai 2021, în Sala Mare a Ateneului Român.

Pianiştii au schimbat calculele iniţiale ale Concursului George Enescu.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 16:00

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că autorităţile germane au actualizat lista "zonelor de risc" din România, cu intrare în vigoare din 23 septembrie, introducând şi judeţul Covasna în categoria de risc, pe lângă celelalte 11 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 15:35

Universitatea "Aurel Vlaicu" (UAV) Arad va începe noul an de studii prin organizarea cursurilor în sistem hibrid, în timp ce Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" va avea cursuri doar online cel puţin în primele două săptămâni.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 15:10

Google lansează o nouă funcţie. Google Maps va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă a lumii. Informația îi va ajută pe cei care vor să călătorească.

Reprezentanții Google au anunţat miercuri că au realizat o nouă funcţie a Google Maps care va arăta câte cazuri de Covid sunt într-o zonă geografică. Asta înseamnă că persoanele care călătoresc vor afla imediat cât de rău este afectată zona în care se află sau în care vor să ajungă.

Funcţia se lansează săptămâna aceasta pentru telefoanele iPhone şi Android, notează CNBC, citat de Mediafax.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 14:45

Dacă pandemia trimite tot mai multe unități de învățământ în scenariul roșu, devin tot mai importante platformele online dedicate activităților școlare. O astfel de platformă de testare a cunoștințelor ar putea ajuta copilul să își cunoască nivelul cunoștințelor și să se obișnuiască cu emoțiile de la testările școlare.

Dragoș Iiliescu, profesor universitar la Facultatea de Psihologie, și-a pus in valoare inteligența si creativitatea pentru a face o platforma de teste relevante pentru copii.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 14:00

În continuarea campaniei "NICIUN COPIL AL SECTORULUI 4 NU MERGE LA ŞCOALĂ SAU LA GRĂDINIŢĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC 1", Primăria Sectorului 4 a dat în folosinţă astăzi prima şcoală construită de la zero în Capitală, în ultimii 30 de ani.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, aflat în incinta Liceului de Metrologie "Traian Vuia", Primăria Sectorului 4 a utilizat tehnologie şi soluţii constructive folosite cu succes în alte ţări europene, cu experienţă în domeniu.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:52

Pe 24 septembrie, Kaufland deschide oficial cel de-al treilea magazin în Republica Moldova și primul în nordul țării, în Mun. Bălți. Locuitorii municipiului Bălți își vor putea face cumpărăturile la magazinul Kaufland, situat pe strada Decebal nr. 130 A. 

 

Prin deschiderea magazinului din Bălți, Kaufland a creat peste 100 de locuri noi de muncă în Republica Moldova și continuă să susțină dezvoltarea comunității locale.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:39
în valoare totală de 1 miliard de euro

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru susținerea mediului de afaceri din România. Programul prin care se acordă granturi nerambusabile în valoare de 1 miliard de euro din fonduri europene include trei scheme de granturi nerambursabile pentru finanțarea IMM-urilor locale.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:33

În data de 19 septembrie 2020, a avut loc Conferința Camerei Auditorilor Financiari din România organizată prin vot la distanță pentru alegerea Președintelui Consiliului, a membrilor Consiliului și a auditorului statutar al CAFR. Alegerile au avut loc pe platforma de vot EBALLOT în scopul organizării unui vot sigur, confidențial și verificabil în actualul context epidemiologic și legal.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:32

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului de Film „Opolskie Lamy", desfășurată în perioada 2-10 octombrie 2020 în orașul polonez Opole, va omagia cinematografia contemporană din România printr-o secțiune specială, intitulată „Noua Cinematografie Românească". Festivalul va avea loc și online, în perioada 24 septembrie – 10 octombrie, pe platforma www.mojekino.pl. La Opole vor fi prezentate cincisprezece filme românești, producții remarcabile ale ultimilor ani.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:30

Rețeaua de PENNY s-a extins cu un nou magazin în Mediaș, județul Sibiu. Astfel, rețeaua ajunge la 265 de spații deschise în România.

Noul magazin PENNY este situat pe strada I.C. Brătianu, Nr. 8 și are un spațiu de vânzare de 854 m2. Magazinul dispune de 63 de locuri de parcare, dintre care trei dedicate persoanelor cu dizabilități, și de patru case de marcat. Cei 14 angajați îi așteaptă pe clienți de luni până vineri între 7:30 și 22.00 și duminica între 8:00 și 20:00.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:29

"Legends" aduce publicului din România o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, la trei instrumente cu o sonoritate specială.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:29

Visa Inc. (NYSE: V) și Vipps, principalul portofel digital din Norvegia, au încheiat un parteneriat strategic pentru accelerarea plăților mobile în Europa. Partenerii Visa vor putea beneficia de platforma Vipps pentru a-și dezvolta propriile portofele digitale și pentru a oferi clienților noi modalități de a plăti și de a fi plătiți, precum și de gestionare a banilor.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:25

Rămânem împreună! Duminică, 27 septembrie, la ora 20:00*, pe TVR 3: PAVILIONUL CU UMBRE, un teleplay după piesa omonimă a lui Gib Mihăescu, în regia lui Silviu Jicman

PAVILIONUL CU UMBRE

Scenariul şi regia: Silviu Jicman

Cu: Ştefan Radof, Raluca Penu, Claudiu Stănescu, Irina Mazanitis, Valentin Uritescu, George Alexandru, Eugenia Bosânceanu, Matei Gheorghiu

Redactor: Lucia Hossu Longin

Director de producţie: Gigi Androne / Costume: Elena Timonu / Decoruri: Virgil Popa

Ilustraţia muzicală: Lidia Danciu

Director de imagine: Mihai Truică

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:21

Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile este marcată la nivelul Grupului E.ON, în perioada 21 septembrie - 2 octombrie, printr-o serie de acțiuni care demonstrează angajamentul Grupului pentru un viitor mai verde prin reducerea emisiilor de carbon și încurajarea unui stil de viață sănătos, folosind, între altele, soluții de transport ecologice, energie din surse regenerabile sau materiale reciclabile.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:05

Tazz by eMAG continuă diversificarea ofertei și devine prima platformă ce oferă clienților posibilitatea de a comanda articole sportive, în urma unui parteneriat încheiat cu retailerul de sport Decathlon. Produsele sunt disponibile în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași, iar oferta va fi extinsă și în alte orașe.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:56

"LETTICE ŞI LEUŞTEANUL" de Peter Shaffer - La Teatrul Nottara

Teatrul Arte dell'Anima îl prezintă pe Silviu Biriş în nu mai puţin de patru roluri, într-o comedie british de Peter Shaffer, sâmbătă, 10 octombrie, la Sala Mică ( Sala "George Constantin") a Teatrului Nottara, la ora 20:00.

Spectatorii sunt invitaţi să afle taine din istoria şi bucătăria Elisabetană. Vă invităm să aflaţi secretul băuturii "quaff", care alungă spiritele rele şi aduce dragostea.

Spectacolul "Lettice şi Leuşteanul" de Peter Shaffer

Distribuţia:

Lettice Douffet - Crina Linţă

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:55

Coletăria.ro, expert în expedierea și livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est, depășește anul acesta 1 milion de euro investiți în România, plasând astfel operațiunile din țara noastră în rândul celor mai importante la nivel de grup.

 

Pe lângă deschiderea depozitului din Oradea și transformarea depozitului din București în hub regional pentru a deservi atât România, cât și țările din regiunea Balcanilor, implementate deja, alte investiții strategice au fost direcționate către:

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:53

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

24 septembrie 2020, ora 13.00

          

 Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 118.054 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

94.877 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:46

DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, lansează un proiect pilot de educație ecologică în școlile gimnaziale din Zărnești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Acțiunea se adresează elevilor din învățământul primar și are ca scop furnizarea de informații utile despre protecția mediului și reciclare, dar și despre importanța unei economii circulare, axată pe sustenabilitate.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:44

Curtea Constituţională a României a respins, joi, ca neîntemeiată, sesizarea Guvernului referitoare la Legea de respingere a OUG 123/2020 pentru modificarea articolului 3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, au anunțat, surse din CCR.

Subscribe to Societate