Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 21:13
Nu văd motive pentru un așa-numit lockdown

Președintele României, a susținut miercuri, 23 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferință de presă:

„Bună seara!

Au mai rămas doar câteva zile până la un moment definitoriu pentru modul în care vor evolua în următorii patru ani localitățile în care trăim și ne desfășurăm activitățile.

În această duminică, pe 27 septembrie, mergem la urne pentru a decide cui încredințăm responsabilitatea administrării comunităților noastre. Stă în puterea noastră să alegem viitorii primari și consilieri locali, viitorii președinți de consilii județene și consilieri județeni.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 22:45
Omagiu adus alegerilor locale

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au inaugurat marți - 15.09.2020 linia de metrou M5 Eroilor – Drumul Taberei. Darea acestei magistrale în folosință - acărei construcție a durat 9 ani - a tot fost amânată din diferite motive. Nici acum lucrările nu sunt în totalitate finalizate, dar autoritățile au decis inaugurarea ei cu două săptămâni înainte de alegerile locale:

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 18:41
Trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon

„Astăzi, cel care pretinde că este președintele tuturor românilor a demonstrat încă o dată că este cel mai lipsit de respect pentru identitatea și simbolistica națională românească dintre toți șefii de stat ai României de după 1990.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 18:09

Președintele Klaus Iohannis a susținut la ora 18.00 o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Declarații Klaus Iohannis:

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 12:16

A mai trecut un eveniment. Klaus Iohannis a făcut o conferință de presă. Expunerea președintelui a durat 9 minute. Întrebările cu răspunsurile s-au derulat pe parcursul a 30 de minute. După niște întrebări asupra cărora vom reveni mai pe larg, conferința de presă a președintelui României a luat sfîrșit. Nimeni nu mai avea de întrebat nimic.

Expunerea de 9 minute a președintelui a avut două subiecte. Primul a vizat pandemia. Mesajul „extraordinar” transmis de Sanitarul Nației a fost scurt.
– Fiți responsabili! Singurele arme sunt igiena, distanța și masca!

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 09:10
„Asta cred că este foarte bine să întrebați acolo, la partid”

Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 20:33
„Am stat rau la controlul epidemiei pana cand PSD a taraganat adoptarea legii carantinei”

Nevorbit după moțiune, președintele Iohannis s-a desfătat astăzi cu o aspră mustrare adresată formațiunii „cinice și iresponsabile” care a încercat să suprapună o criză politică peste cea sanitară.
Presedintele a catalogat motiunea de cenzura drept una care "a frizat ridicolul", pentru ca "cei care au initiat acest demers nu au fost in stare sa asigure prezenta propriilor parlamentari"

Luni, 31 August, 2020 - 18:00

Președintele Klaus Iohannis are un nou consilier de stat, Alexandra-Maria Bocșe, care va conduce Departamentul Climă și Sustenabilitate.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea Alexandrei-Maria Bocșe în funcția de consilier de stat la Departamentul Climă și Sustenabilitate, începând cu 1 septembrie 2020.

Alexandra-Maria Bocșe, în vârstă de 33 de ani, a absolvit un Doctorat în Politică și Studii Internaționale la Universitatea din Cambridge (în 2017).

Joi, 27 August, 2020 - 12:52

Președintele nevorbit a chemat țara la o tacla. Avea ceva de zis. Cică vin alegerile și trebuie să respectăm normele. Nu s-au elaborat încă, dar le vom afla. În curînd, vor fi stabilite de guvern. Și regulile obligatorii pentru deschiderea restaurantelor se vor stabili mîine. Le vom afla. Și cum se va proceda în cazul desfășurării anului școlar? Mîine sau zilele următoare se va stabili și vom afla!

Sâmbătă, 22 August, 2020 - 10:22

Viața are și umor. În cazul nostru, mai rar. Ține și de perspectiva asupra lucrurilor. Dacă ne uităm încruntați la toate declarațiile lui Klaus Iohannis, nu ne rămîne decît să ne înfuriem și să zicem doar: Ai auzit ce-a zis b…. ăla de Iohannis? Nu-i frumos!

Vineri, 21 August, 2020 - 18:36

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit unui comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, 19 August, 2020 - 20:04
Probabil, din cauză că ar putea să treacă...

Președintele Iohannis a susținut la Cotroceni, în condiții de distanțare socială,  declarații de presă urmate de o sesiune de țntrebări și răspunsuri cu jurnaliști atent selecționați:

Am participat în această după-amiază la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferință, pentru a discuta cu liderii europeni în principal despre situația îngrijorătoare din Belarus.

Miercuri, 19 August, 2020 - 17:00

Legea care prevede că încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie este pedepsită cu închisoare de la şase luni la 5 ani a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis. Până acum, o astfel de infracţiune era pedepsită cu închisoare de la o lună la un an, însă împăcarea părţilor înlătura răspunderea penală.

Conform Administrației Prezidențiale, Iohannis a semnat miercuri decretul de promulgare a actului normativ pentru modificarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Ce prevede actul normativ:

Joi, 13 August, 2020 - 20:03

Ora preferată de apariție a Bîrnei de la Sibiu m-a prins aproape de jumătatea unui drum lung. N-aveam unde să-i urmăresc discursul lemnos, fanfaron și plin de morgă. Drept pentru care am cerut redacției să-mi trimită discursul președintelui. Am primit o copie de pe site-ul Administrației prezidențiale și m-am crucit. Discursul președintelui Klaus Iohannis nu conține absolut nimic. Nici un program, nici un proiect, nici o măsură nu poate fi reținută în scurta intervenție a lemnului vorbitor.

Joi, 13 August, 2020 - 08:58
„Am avut situatii cand a trecut si situatii cand nu a trecut. Eu nu imi doresc sa treaca motiunea"

"Avem un record total nedorit. Este prea mult, este mult prea mult si va invit pe toti - purtati masca, pastrati distanta ca sa scapam de aceasta pandemie.", a afirmat Klaus Iohannis, la inceputul declaratiei de presa susținută miercuri.
Presedintele a precizat ca a discutat cu ministrul sanatatii pe tema pandemiei.

Miercuri, 5 August, 2020 - 20:33
Pe 14 septembrie începe noul an preuniversitar. În trei culori...

Seful statului s-a intalnit miercuri la o sedinta pe tema educatiei cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel V

Miercuri, 5 August, 2020 - 13:00

 

Mare ședință la Cotroceni. Unde Klaus Iohannis se dă din nou președinte jucător. În materie de educație. Și discută scenarii privind noul an școlar. A intrat drept în ședința cu membrii Guvernului. Dar eu îl văd cocârjat. Dărâmat. Sub povara ghiozdanului electronic. Iar acum explic despre ce este vorba.

Marţi, 4 August, 2020 - 18:00

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat la o ședință pe tema educației pe premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Ședința va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni, de la ora 15.00.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 5 august a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema educației cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie", a anunțat Administrația prezidențială.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 22:41
COVID e un produs sută la sută social democrat

Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat joi asupra noului record „extrem de îngrijorător” de îmbolnăviri de COVID-19 și a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând acest partid că a creat intenționat o criză sanitară, pentru ca la final să poată reproșa Guvernului PNL că nu a gestionat bine pandemia.

Iohannis a afirmat că Guvernul a gestionat bine pandemia de COVID-19, până când „situația nu a convenit PSD”, care a lăsat Cabinetul Orban fără pârghii legale, acționând în Parlament, acolo unde acest partid are încă putere.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 22:33

După enormitățile de miercuri, joi după amiază, președintele României a mai făcut o declarație. Miercuri s-a bîlbîit și a spus prostii despre confictul SUA- China. Joi, a spus prostii și mai mari despre pandemie. După întîlnirea cu Marcel Vela și cine o mai fi fost, a aflat ce avea în cap de miercuri și de săptămîna trecută și din celelalte luni de pandemie. Că el este deștept și că guvernul este harnic și că PSD-ul este de vină.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 21:23
(Nu este prea clar cine este „noi”)

Seful statului a declarat, miercuri, ca a discutat despre modalitatile prin care Romania sa poate accesa cei 80 de miliarde de euro, bani obtinuti de la Bruxelles.

"Noi facem o prioritate zero din investitiile in infrastructura. Avem bani sa costruim autostrazi, cai ferate, investii de mediu, de digitalizare, sa investim in infrastructura din educatie si din sanatate", a spus acesta.

Joi, 23 Iulie, 2020 - 09:25

La Bruxelles, într-un „moment istoric” pentru obținerea „unui acord istoric”, România nu s-a văzut. Asta mai ales pentru că președintele României nu s-a „mișcat” de nici un fel. A obosit din cauza lungimii discuțiilor și negocierilor!? Președintele Iohannis a apărut doar în cîteva cadre luate în pauze. Sunt imagini fotografice sau video în care el trece prin cadru și îi dă un cot lui Sebastian Kurz, mai mult ca să-i atragă atenția că este pe acolo și se alătură discuției și apare ca obiect de decor în alte cîteva cadre cu Angela Mekel și cu Emmanuel Macron.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 17:17
Avem bani, mai avem nevoie doar de un plan,,,

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă după o ședință pe tema fondurilor europene care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Cele mai importante declarații ale președintelui

Sâmbătă, 18 Iulie, 2020 - 12:55
Intră în vigoare la trei zile după publicarea în MO

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 18 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Este vorba despre celebra lege a carantinării și izolării.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 23:02

Președintele Klaus Iohannis se află timp de două zile la Bruxelles la reuniunea Consiliului European. 

 Reuniunea va fi dedicată negocierii bugetului multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 și Planului european pentru relansare economică.

Joi, 16 Iulie, 2020 - 14:00

Viața noastră publică se străduiește să reconfirme observațiile lui Lucian Pintilie. În minunatele sale caiete de regie, scria despre trăsăturile importante ale poporului român. El pot fi reduse la trei forme de delir.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 15:00

Update: Situația epidemiologică nu este bună. Prelungim starea de alertă cu 30 de zile - Klaus Johannis.

”Situația epidemiologică nu este bună. Am avut și astăzi 641 de persoane. Este mult, foarțe mult. Dragi români, am trei lucruri să vă spun: Protejați-vă, protejați-vă și protejați-vă, pe voi și pe alții. Respectați normele. În aceste condiții, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra restricțiile care sunt acum. Nu se prevede introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de introdus noi relaxări”, a spus președintele.

xxx

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 14:18
„Această tergiversare este intolerabilă!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în care a acuzat PSD că tergiversează în Parlament adoptarea proiectului legislativ privind carantina. ”Mă surprinde cinismul exagerat de care dă dovadă PSD”, a spus șeful statului.

”Sunt siderat de felul în care PSD reacționează acum în Parlament referitor la legea carantinei”, a spus Iohannis, subliniind că PSD tergiversează discuția în Legislativ. ”Mă surprinde cinismul exagerat de care dă dovadă PSD”, a continuat Iohannis.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 12:28

Klaus Iohannis s-a speriat. Populația l-a dat absent, iar numărul contaminaților este în creștere! Ce să mă fac? Ce să le zic? Cu ce să-i liniștesc? Și, așa, a apărut discursul scris de niște netoți săraci cu duhul, scribălăi fără idei, autori de cuvinte pentru recepții, congrese, aniversări. Și-au proiectat opera pe un prompter și l-au împins să citească. Bîlbele de lectură ne arată un președinte care nu mai citește nici subtitrarea filmelor, necum cărți sau ziare. Iar comoditatea sa ne arată și disprețul.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 15:27

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea legii care aprobă OUG 58/2020. Legea prevede, printre altele, deblocarea organizării examenului național de titularizare în perioada stării de alertă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.

Subscribe to Președinție