Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:33
Material de opinie de Radu Kubinschi, Director Consultanță, Deloitte România

Economia mondială se află într-una dintre cele mai grave crize economice de la Marea Criză (1929-1933), previziunile specialiștilor în economie plasând impactul acesteia chiar dincolo de magnitudinea celui înregistrat în timpul Marii Crize. Economia românească nu putea să nu fie afectată și ea de acest impact, având în vedere dependența sa de mecanismele economice globale și integrarea ei în lanțuri de valoare europene și globale.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:27

Inspectoratul General pentru Imigrări informează cu privire la punerea în aplicare, începând cu data de 01 decembrie a.c., a Ordonanţei de Urgenţă nr.204/2020 privind stabilirea unor măsuri de aplicare a Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (denumit în continuare Acordul de retragere), în materie de reglementare a dreptului de intrare şi şedere pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1132 din 25 noiembrie 2020.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 09:10

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va prezida vineri, 27 noiembrie 2020, cea de-a 42-a reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe (CMAE) din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), găzduită de Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, în format video-conferinţă.

Evenimentul marchează încheierea mandatului României de Preşedinţie-în-Exerciţiu la OCEMN, derulat pe parcursul anului 2020, şi preluarea simbolică de către Republica Albania a mandatului pentru semestrul I al anului 2021.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 05:29
Polonia și Ungaria - consecvente în opoziția față de „diktat”: UE "va servi la crearea unei suprematii a majoritatii, nu a dreptului"

Premierii ungar si polonez, Viktor Orban si Mateusz Morawiecki, au confirmat joi la Budapesta ca tarile lor isi vor mentine veto-ul asupra bugetului multianual al UE in cazul unei conditionari a accesarii fondurilor europene de evaluari privind situatia statului de drept si au estimat ca introducerea unei asemenea conditionalitati se poate face numai prin modificarea tratatelor UE in urma unei conferinte interguvernamentale.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:18

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a adresat un mesaj cu prilejul marcării aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice româno-britanice. Mesajul a fost transmis astăzi, 25 noiembrie a.c., în cadrul unui eveniment virtual organizat de către Ambasada României la Londra, în colaborare cu Foreign Commonwealth and Development Office şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:38
Ungaria și Polonia își pun la punct strategia de înfruntare a diktatului european

Prim-ministrul ungarcse va întâlni cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, joi, la Budapesta, pentru „a coordona poziţia” celor două ţări, angajate într-o dispută cu Bruxellesul privind bugetul multianual al UE, relatează AFP. 

Polonia, prin vocea purtătorului de cuvânt al guvernului Piotr Müller, a anunţat că întrevederea va avea ca temă în principal „negocierile bugetare în curs în Uniunea Europeană’.

„Polonia şi Ungaria au intenţia de a-şi coordona poziţiile”, a precizat pe Twitter reprezentanta permanentă a Poloniei la Bruxelles.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:08

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 06:32

Parlamentul European a aprobat un document intitulat „Rezoluția privind impactul măsurilor legate de COVID-19 asupra democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale” (*).pandemii.

Textul este înfășurat în limbajul împietrit al juriștilor, despre statul de drept și alte entelechii, dar pentru o bună înțelegere ... După cum arată experiența istorică și am repetat aici în alte posturi, când există o pandemie, medicii dispar și legionarii ajung .

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:03

ă informăm că pe pagina de internet a Agenției Nationale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, la rubrica Transparență decizională, a fost publicat un proiect de ordin al președintelui ANAF, conform Legii 52/20003, privind  transparenţa decizională în administraţia publică.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:30

Guvernul a suplimentat, prin rectificarea bugetară aprobată luni, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului, a spus, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, care a susţinut o declaraţie de presă.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:01
România a devenit, peste noapte, din campioana „statului paralel”, o performeră a „statului de drept”, în viziunea unor lideri din UE

 Ludovic Orban, i-a criticat pe omologii săi din Ungarria şi Polonia pentru blocarea bugetului şi a fondului pentru redresare după pandemia de coronavirus ale Uniunii Europene, avertizând că poziţia lor pune în pericol asistenţa economică de care continentul are o atât de mare nevoie.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 09:49

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 08:47

La 23 noiembrie 2020, Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia bienală intitulată "Cooperarea dintre Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră". Proiectul rezoluţiei a fost introdus, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale, de către România, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 00:15

Faimosul buget de miliarde al UE este blocat. Cauza oficială ar fi refuzul Poloniei, Ungariei și al Sloveniei de a-l vota. Dar tot cauză poate fi considerată și ambiția celeilalte părți - „oligarhia europeană”, cum se exprima premierul polonez -  de a condiționa alocările bugetare de criteriul politic al statului de drept, pe care fiecare-l înțelege cum vrea.

Până acum nu se știe care dintre părți va arăta celeilalte plăcuța suedeză.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 15:23

​​​​​​​Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, schema de ajutor a României de 21,3 milioane de lei (aproximativ 4,4 milioane de euro) în vederea compensării operatorilor aeroporturilor regionale pentru pagubele suferite din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19), se arată într-un comunicat publicat luni de Executivul comunitar.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:05

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 10:53

UE nu își poate permite să facă compromisuri cu privire la noile dispoziții de stat de drept pe care le va aplica fondurilor pe care le alocă statelor membre, potrivit George Soros. Consiliul European va trebui să decidă în curând să asigure finanțarea pentru următoarea perioadă bugetară.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 16:36

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 12,4 milioane EUR (59,5 milioane RON) pentru sprijinirea producătorilor de vin afectați de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenții directe.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 13:06

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu şi Consilierul pentru Securitate Naţională al Preşedintelui SUA, ambasadorul Robert O'Brien, au avut, astăzi, 20 noiembrie 2020, o discuţie telefonică.

Convorbirea a avut loc în contextul în care, cu prilejul vizitei ministrului român al afacerilor externe în SUA, din 19-20 octombrie 2020, nu a putut avea loc întâlnirea preconizată între cei doi oficiali, consilierul O'Brien nefiind, din motive obiective, în Washington DC, iar cele două părţi convenind stabilirea unor consultări telefonice ulterioare.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 09:54

 Fără un plan de relansare coerent, realizat prin consens, România poate pierde această oportunitate istorică de dezvoltare”

Comisarul European pentru Bugete, Johannes Hahn: Cu acest acord demonstrăm că Europa poate să facă față provocărilor și că instituțiile europene se ridică la înălțimea responsabilității pe care o au în fața acestei crize fără precedent”

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 08:35

Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summitul celor 27, congorm AFP.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) poartă 'discuţii zilnice' cu instituţia americană omoloagă, FDA, pentru 'sincronizarea evaluărilor lor asupra vaccinurilor' anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 20:28
Se bate cu pumnul în piept: "Aici, in Romania, noi ne-am facut tema si acum chiar este stat de drept"

 

Premierul Ludovic Orban a indemnat, joi, 19 noiembrie, Ungaria si Polonia sa renunte la blocarea procedurilor de adoptare a bugetului Uniunii Europene si a Fondului de relansare economica, argumentand ca sunt afectati toti cetatenii europeni de actualul impas.

"Blocarea adoptarii unei decizii privind Planul de relansare afecteaza intreaga UE, inclusiv pe cetatenii din Ungaria si Polonia", a declarat Ludovic Orban intr-un interviu acordat Agentiei France-Presse.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 18:51
Legat de propunerile de „compromis” pentru bugetul european

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a avut joi, 19 noiembrie a.c., o convorbire telefonică cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, la solicitarea acesteia. Pe lângă un mesaj de condoleanțe transmis de Merkel, pentru incendiul de la Piatra Neamț, Klaus Iohannis a asigurat-o cancelara germană că România este de acord cu „propunerile de compromis” referitoare la bugetul UE.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 13:04

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 12:42

STUDIU Bunăstarea copiilor din mediul rural, analizată de World Vision România în 2020: 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează şcoala o face din cauza costurilor, 1 din 5 copii nu este fericit

* 1 din 10 copii nu are suficientă mâncare şi se duce flămând la culcare seara

* În 80% dintre gospodării, copiii şi tinerii de toate vârstele, de la grădiniţă la liceu, muncesc acasă

Subscribe to Uniunea Europeana