Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:51

În luna septembrie, în mod tradiţional, sărbătorim Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne şi externe ale Uniunii Europene. Dacă, în anii precedenţi, am adus aceste evenimente festive atât în România (Timişoara, Reşiţa, Dr.Tr. Severin, Oraviţa), cât şi în Serbia (Vârşeţ, Veliko Gradiste, Kikinda şi Zrenjanin), anul acesta comunităţile noastre se vor întâlni, în premieră, online.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 10:10
Dar cu Huawei cum rămâne?

Discursul Ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la inaugurarea conductei Black Sea Oil & Gas, localitatea Vadu, Corbu, judeţul Constanţa

17 septembrie, 2020

D-le Prim-Ministru Orban,
D-le Ministru Popescu,

Mark Beacom,

Doamnelor şi domnilor,

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 17:00
Kovesi ceruse 40 pe motiv că în România corupția e mai mare

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că România a propus un număr de 10 procurori delegați la Parchetul European, ceea ce situează țara noastră pe locul 5 printre statele membre. Potrivit oficialilor români, procedura de stabilire a numărului de procurori este încă în desfășurare.

Procedura de stabilire a numărului de procurori români delegați la Parchetul European (EPPO) a fost inițiată încă de la sfârșitul anului 2019 și este încă în derulare.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:40

În continuarea precizărilor din data de 10 septembrie 2020, privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 12:19

Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat și sănătos, potrivit celei mai recente actualizări a Indexului Capitalului Uman (HCI) al Băncii Mondiale, care măsoară nivelul de dezvoltare al capitalului uman în perioada pre-pandemică, la nivel global.

 

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:27

Procedura de stabilire a numărului de procurori români delegaţi la Parchetul European (EPPO) a fost iniţiată încă de la sfârşitul anului 2019, Ministerul Justiţiei fiind primul care a iniţiat dialogul cu Procurorul Şef European (PSE) în legătură cu acest subiect (scrisoarea ministrului Justiţiei din data de 8 noiembrie 2019).

Procedura de stabilire a numărului de procurori presupune un dialog între fiecare autoritate naţională competentă din fiecare Stat Membru UE şi PSE.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 13:58

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 11:01

Nouă state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, extrag lignit, numit şi cărbune brun, pentru producerea de energie electrică şi termică, informează Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Germania produce aproximativ 45% din producţia totală de lignit a UE în 2018, urmată de Polonia (16%), Cehia (11%), Grecia (10%), Bulgaria (8%) şi România (6%). Împreună, aceste şase ţări acoperă 96% din producţia totală de lignit a UE.

În 2018, 9% din energia brută totală produsă în UE a fost pe bază de lignit.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 18:00

Uniunea Europeană înregistrează îmbunătăţiri în privinţa colectării şi a tratării apelor uzate, însă progresele nu au fost uniforme, iar în unele state membre este nevoie de o mai bună planificare şi de o finanţare sporită a acestei infrastructuri, a declarat comisarul UE pentru mediu, pescuit şi oceane, Virginijus Sinkevicius.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 13:21

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 09:58

Intervenţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în cadrul sesiunii plenare dedicate gestionării afacerilor consulare în context COVID-19, în marja RADR

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis miercuri, 9 septembrie, în cea de-a treia zi a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR), sesiunea plenară dedicată gestionării afacerilor consulare în context COVID-19.

Regăsiţi mai jos transcriptul intervenţiei ministrului afacerilor externe.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 08:47

Consecinţele indirecte ale pandemiei de coronavirus depăşesc impactul direct al COVID-19 în cele mai fragile ţări ale lumii, a atras atenția, miercuri, coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, în faţa Consiliul de Securitate al ONU, conform dpa.

'Efectele indirecte ale crizei vor fi mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete, mai puţin educaţie şi o mortalitate infantilă mai ridicată', a atenționat coordonatorul ONU.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 12:51

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, în perioada 8-10 septembrie 2020, la trei evenimente importante organizate de Asociaţia Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), organizaţie în cadrul căreia AEP deţine funcţia de vicepreşedinte în Comitetul Executiv.

Astfel, în data de 8 septembrie, AEP a participat la lucrările Comitetului Executiv şi ale Adunării Generale, conduse de preşedintele în funcţie al ACEEEO, doamna Thamar Zhvania, preşedinte al Comisiei Electorale Centrale a Georgiei.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 12:50
Material de opinie de Alexandra Bunea-Oprișescu, Director Taxe, Adriana Neacșu, Manager Taxe, Bogdan Stană, Consultant Senior Taxe, Deloitte România

Primele statistici privind impozitul pe profit realizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pe baza datelor furnizate de companiile multinaționale în cadrul raportării țară cu țară (Country by Country - CbC) oferă, în premieră, o imagine asupra rolului pe care această raportare îl are într-o analiză de risc fiscal la nivelul unui grup multinațional.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 09:54

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 7-9 septembrie 2020, Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR). Tema ediţiei din acest an este "Impactul pandemiei asupra tendinţelor internaţionale şi răspunsurile diplomaţiei române". Reuniunea va avea loc, în premieră, în format online, prin sistem de videoconferinţă.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 11:28

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 3 septembrie 2020, în cadrul vizitei oficiale efectuate în Palestina, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi expatriaţilor al Palestinei, Riad Malki.

Regăsiţi mai jos transcriptul declaraţiilor ministrului Bogdan Aurescu şi traducerea acestora în limba română.

Dear Minister, my dear friend, I am so glad that I am back to Palestine and to Ramallah again. We had, indeed, very substantive, in-depth discussions, which demonstrate the long-lasting friendship and the trust between Romania and Palestine.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 18:00

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat o investiţie în valoare de 875,5 milioane euro de la Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 13:34

Activiștii Fridays for Future Romania din mai multe orașe s-au alăturat campaniei globale SOS Amazonia, care urmărește să atragă atenția în privința distrugerii pădurii amazoniene și să creeze presiune la nivel global pentru respingerea tratatului de liber schimb UE-Mercosur și adoptarea Tratatului de la Escazú.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 09:35

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit miercuri, 2 septembrie, vizita de prezentare a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan în România, Zafar Iqbal.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat evoluţiile mediului de securitate în contextul pandemiei COVID-19, stadiul actual al cooperării bilaterale în domeniul apărării şi perspectiva de dezvoltare a acesteia.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:06

Banca Naţională a României a anunţat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.
 

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 11:17

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua, în perioada 2-3 septembrie 2020, o vizită oficială în Statul Israel și Palestina.

Programul vizitei în Statul Israel include consultări cu ministrul afacerilor externe Gabriel Ashkenazi și întrevederi cu Președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul Benjamin Netanyahu, prim-ministrul supleant și ministru al apărării Benjamin Gantz, ministrul cooperării regionale Ofir Akunis și liderul opoziției și al formațiunii Yesh Atid-Telem din Knesset, Yair Lapid.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Luni, 31 August, 2020 - 13:18

Poliţiştii români vor acorda sprijin poliţiştilor francezi şi vor participa la activităţi de cooperare poliţienească pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, în Republica Franceză.

De astăzi, 31 august, până la data de 26 februarie 2021, cinci poliţişti români vor participa în calitate de specialişti suport operativ, la o misiune comună operativă în Franţa. Aceştia se vor alătura altor 3 poliţişti care şi-au început misiunea la data de 17 august 2020.

Sâmbătă, 29 August, 2020 - 16:16

SARS-CoV-2 e din ce în ce mai suspect. Deşi odată cu venirea verii ar fi trebuit să cam dispară, el pare să se eternizeze. Măsurile de distanţare socială, obligaţia de a purta mască, zonele roşii etc. se înmulţesc. Se anunţă în continuare, zilnic, infectări masive şi decese. Poţi să nu le iei în serios, să le ignori ? Imposibil. Prima „infecţioloagă” a UE, cancelarul german Angela Merkel, ne anunţă cu toată seriozitatea luni dificile la apropierea iernii. Doamna Merkel nu e doar o talentată infecţioloagă amatoare, e şi un prooroc sanitar.

Vineri, 28 August, 2020 - 13:57

Banca Naţională a României a anunţat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.

Vineri, 28 August, 2020 - 12:18

Întrevederea ministrului român al afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul italian al afacerilor externe Luigi di Maio, în marja reuniunii în format Gymnich de la Berlin

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 27 august 2020, o întrevedere bilaterală cu ministrul italian al afacerilor externe Luigi di Maio, în marja reuniunii informale în format Gymnich a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale UE de la Berlin.

Vineri, 28 August, 2020 - 09:01

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă, în perioada 27-28 august 2020, la reuniunea informală în format Gymnich a miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, care are loc la Berlin, sub egida Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

Agenda discuţiilor din prima zi a reuniunii, 27 august 2020, a cuprins situaţia din Belarus şi un dejun de lucru cu ministrul afacerilor externe din statul Israel Gabriel Ashkenazi, dedicat relaţiilor UE-Israel şi analizei situaţiei din regiune.

Joi, 27 August, 2020 - 12:54

Banca Naţională a României a anunţat, Joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.

Joi, 27 August, 2020 - 12:20

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri 26 august, la Berlin, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Lucrările reuniunii au debutat cu sesiunea dedicată angajamentelor operaţionale ale UE în cooperare cu partenerii. La această sesiune au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi subsecretarul general al ONU pentru operaţii în sprijinul păcii, Jean-Pierre Lacroix. Discuţiile s-au focalizat pe efortul de construire a capacităţii statelor partenere în domeniul securităţii şi apărării.

Subscribe to Uniunea Europeana