Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:11

Progresele împotriva corupției se pot înregistra chiar și în condițiile cele mai dificile, arată un nou raport elaborat de Banca Mondială.  Într-o perioadă în care au fost mobilizate  finanțări fără precedent pentru a face față pandemiei COVID-19, raportul oferă o perspectivă nouă asupra unora dintre cele mai eficiente abordări și instrumente destinate sporirii responsabilității guvernelor.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:02

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 09:00

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" a plecat din portul Mangalia, marţi, 22 septembrie, pentru a participa, în perioada 23-25 septembrie, la o serie de exerciţii în comun cu navele UKRS STAROBYLSK, UKRS O. OKHRIMENKO, UKRS SOKAL, UKRS SAPFIR, o navă a gărzii de coastă şi o aeronavă Antonov An-26 (MPA) ale Forţelor Navale ale Ucrainei, în apele internaţionale din Vestul Mării Negre.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:10

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:23

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a participat, la 22 septembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:11

Inspectoratul General pentru Imigrări prelungește programul de lucru cu publicul, în preziua și ziua alegerilor, venind în sprijinul cetățenilor Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenței în vederea participării la vot, pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Înregistrarea rezidenței, un prim pas în exercitarea dreptului de vot a cetățenilor uniunii europene.

 

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 13:18

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 11:48

 

NEXT GENERATION EU: MECANISMUL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ

 

 

La nivelul U.E., Comisia Europeană a propus un nou instrument de redresare, pentru depăşirea crizei declanşate de pandemia de COVID-19, intitulat Next Generation EU, în cadrul revizuirii bugetului UE pe termen lung.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 10:17

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu Reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest, Miroslav Lajcak

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 21 septembrie 2020, în marja Consiliului Afaceri Externe, desfăşurat la Bruxelles, o întrevedere cu Miroslav Lajcak, Reprezentantul special al UE pentru Dialogul Belgrad-Priştina şi alte aspecte regionale din Balcanii de Vest.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 10:03

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, va participa marţi, 22 septembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 09:26

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 21 septembrie, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

Înaintea reuniunii, a avut loc, la invitaţia Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Josep Borrell, un mic dejun informal cu Svetlana Tihanovskaia, reprezentant de marcă al opoziţiei din Belarus. Cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat îngrijorarea părţii române cu privire la încălcarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale de către autorităţi.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:20

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

 

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 12:15

Trecerea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă înseamnă că firmele din România se află la un click distanţă de miliardele de euro care vor să fie investiţi, a spus, luni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Bursa de Valori Bucureşti.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 11:03

Declaraţia Preşedinţilor Lituaniei, Poloniei şi României: Propunere pentru un Belarus Democratic

21 septembrie 2020

Noi, Preşedinţii Lituaniei, Poloniei şi României, ca state membre ale Uniunii Europene:

* susţinând ferm libertatea şi promovarea principiilor democratice,

* evidenţiind că alegerile libere, corecte şi transparente sunt un drept democratic fundamental al oricărei naţiuni,

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:51

În luna septembrie, în mod tradiţional, sărbătorim Ziua Cooperării Europene. În fiecare an, programele Interreg din toată Europa organizează evenimente pentru a celebra cooperarea la frontierele interne şi externe ale Uniunii Europene. Dacă, în anii precedenţi, am adus aceste evenimente festive atât în România (Timişoara, Reşiţa, Dr.Tr. Severin, Oraviţa), cât şi în Serbia (Vârşeţ, Veliko Gradiste, Kikinda şi Zrenjanin), anul acesta comunităţile noastre se vor întâlni, în premieră, online.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 10:10
Dar cu Huawei cum rămâne?

Discursul Ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, la inaugurarea conductei Black Sea Oil & Gas, localitatea Vadu, Corbu, judeţul Constanţa

17 septembrie, 2020

D-le Prim-Ministru Orban,
D-le Ministru Popescu,

Mark Beacom,

Doamnelor şi domnilor,

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 17:00
Kovesi ceruse 40 pe motiv că în România corupția e mai mare

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că România a propus un număr de 10 procurori delegați la Parchetul European, ceea ce situează țara noastră pe locul 5 printre statele membre. Potrivit oficialilor români, procedura de stabilire a numărului de procurori este încă în desfășurare.

Procedura de stabilire a numărului de procurori români delegați la Parchetul European (EPPO) a fost inițiată încă de la sfârșitul anului 2019 și este încă în derulare.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:40

În continuarea precizărilor din data de 10 septembrie 2020, privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 12:19

Un copil născut astăzi în România va atinge doar jumătate din potențialul de productivitate a unui adult complet educat și sănătos, potrivit celei mai recente actualizări a Indexului Capitalului Uman (HCI) al Băncii Mondiale, care măsoară nivelul de dezvoltare al capitalului uman în perioada pre-pandemică, la nivel global.

 

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:27

Procedura de stabilire a numărului de procurori români delegaţi la Parchetul European (EPPO) a fost iniţiată încă de la sfârşitul anului 2019, Ministerul Justiţiei fiind primul care a iniţiat dialogul cu Procurorul Şef European (PSE) în legătură cu acest subiect (scrisoarea ministrului Justiţiei din data de 8 noiembrie 2019).

Procedura de stabilire a numărului de procurori presupune un dialog între fiecare autoritate naţională competentă din fiecare Stat Membru UE şi PSE.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 13:58

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 11:01

Nouă state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, extrag lignit, numit şi cărbune brun, pentru producerea de energie electrică şi termică, informează Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Germania produce aproximativ 45% din producţia totală de lignit a UE în 2018, urmată de Polonia (16%), Cehia (11%), Grecia (10%), Bulgaria (8%) şi România (6%). Împreună, aceste şase ţări acoperă 96% din producţia totală de lignit a UE.

În 2018, 9% din energia brută totală produsă în UE a fost pe bază de lignit.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 18:00

Uniunea Europeană înregistrează îmbunătăţiri în privinţa colectării şi a tratării apelor uzate, însă progresele nu au fost uniforme, iar în unele state membre este nevoie de o mai bună planificare şi de o finanţare sporită a acestei infrastructuri, a declarat comisarul UE pentru mediu, pescuit şi oceane, Virginijus Sinkevicius.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 13:21

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 09:58

Intervenţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în cadrul sesiunii plenare dedicate gestionării afacerilor consulare în context COVID-19, în marja RADR

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis miercuri, 9 septembrie, în cea de-a treia zi a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR), sesiunea plenară dedicată gestionării afacerilor consulare în context COVID-19.

Regăsiţi mai jos transcriptul intervenţiei ministrului afacerilor externe.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 08:47

Consecinţele indirecte ale pandemiei de coronavirus depăşesc impactul direct al COVID-19 în cele mai fragile ţări ale lumii, a atras atenția, miercuri, coordonatorul ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, în faţa Consiliul de Securitate al ONU, conform dpa.

'Efectele indirecte ale crizei vor fi mai multă sărăcie, speranţă de viaţă mai scăzută, mai multă foamete, mai puţin educaţie şi o mortalitate infantilă mai ridicată', a atenționat coordonatorul ONU.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 12:51

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, în perioada 8-10 septembrie 2020, la trei evenimente importante organizate de Asociaţia Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), organizaţie în cadrul căreia AEP deţine funcţia de vicepreşedinte în Comitetul Executiv.

Astfel, în data de 8 septembrie, AEP a participat la lucrările Comitetului Executiv şi ale Adunării Generale, conduse de preşedintele în funcţie al ACEEEO, doamna Thamar Zhvania, preşedinte al Comisiei Electorale Centrale a Georgiei.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 12:50
Material de opinie de Alexandra Bunea-Oprișescu, Director Taxe, Adriana Neacșu, Manager Taxe, Bogdan Stană, Consultant Senior Taxe, Deloitte România

Primele statistici privind impozitul pe profit realizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pe baza datelor furnizate de companiile multinaționale în cadrul raportării țară cu țară (Country by Country - CbC) oferă, în premieră, o imagine asupra rolului pe care această raportare îl are într-o analiză de risc fiscal la nivelul unui grup multinațional.

Subscribe to Uniunea Europeana