Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 09:27
Început acum 14 ani, proiectul a stat 10 ani în tribunale

Primarul General, Gabriela Firea: "Sâmbătă deschidem Podul Ciurel, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în Capitală. Proiectul, început acum 14 ani, a stat 10 ani în tribunale, o pierdere pentru bucureşteni care se traduce financiar în 10 milioane de euro plătiţi în plus. 90% dintre lucrări au fost realizate în aceşti 4 ani de mandat"

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat finalizarea lucrărilor la Podul Ciurel şi a prezentat istoricul acestui proiect:

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:20

Echipele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări şi au avizat toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6.

Inclusiv cele cinci şcoli, care sunt în proces de modernizare în acestă perioadă, prin proiectul NZEB (Nearly Zero Energy Buildings - Clădiri cu un consum de energie aproape zero) au primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pentru desfăşurarea cursurilor în construcţiile modulare, puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 6.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:17

Ca urmare a încheierii Acordului de Cooperare dintre Constanţa şi oraşul Fort Lauderdale din Statele Unite ale Americii în toamna anului trecut, în cadrul acţiunilor comune desfăşurate de către cele două oraşe, a avut loc astăzi prezentarea online a oportunităţilor economice şi turistice existente în Constanţa pentru o audienţă formată din oameni de afaceri şi dezvoltatori americani, dar şi oficiali ai oraşului Fort Lauderdale.

Prezentarea a fost deschisă de către cei doi primari, domnul Dean J. Trantalis şi domnul Decebal Făgădău.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 11:22

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a avertizat luni, într-o intervenție la Antena 3, că românilor nu li se poate interzice să voteze, dacă intră în secția de vot fără mască de protecție, decât dacă se adoptă o lege în acest sens, iar instituirea unei asemenea reguli printr-un ordin de ministru va pica la controlul CCR și va avea efecte serioase.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 09:31

Noul an şcolar începe în 14 septembrie, iar elevii care nu se deplasează pe jos către şcoală şi înapoi acasă, pot utiliza gratuit autobuzele Tursib.

Având în vedere contextul dificil cauzat de pandemie, Tursib nu va solicita elevilor documente doveditoare până în data de 31 octombrie 2020. Astfel, elevii au timp să obţină viza pe carnet pentru acest an şcolar, fără a fi nevoiţi să aglomereze cancelariile şcolilor.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 13:03

"Ne aflăm astăzi aici pentru a vă prezenta cel mai frumos proiect social din ultima perioadă, care a reuşit să depăşească toate aşteptările în ceea ce priveşte rezultatele şi gradul de implicare a sponsorilor şi voluntarilor", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, la evenimentul organizat astăzi, 11 septembrie 2020, pentru a marca porţia de hrană cu numărul 100.000 care a părăsit bucătăria proiectului Solidar Social pentru a ajunge la una din persoanele defavorizate din comunitate.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 09:41

Urmare a publicării miercuri, 10 septembrie, a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Sibiu împreună cu motivarea pentru adoptarea scenariului, facem următoarele precizări:

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 10:25

Investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică de 0,4 puncte procentuale în trimestrul al doilea, iar câştigul salarial mediu nominal net a crescut în iulie cu 8,1% faţă de iulie 2019, a spus ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 14:03

Trei centre de distribuţie supă pentru categorii sociale vulnerabile se vor deschide în Capitală

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de astăzi, două proiecte care vizează categoriile defavorizate din Capitală, respectiv demararea programului "Supa Comunitară" şi creşterea alocaţiei de hrană pentru persoanele din centrele sociale.

Primarul General, Gabriela Firea:

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 13:20

Teste gratuite pentru 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice din Bucureşti

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat în şedinţa de astăzi, două proiecte de hotărâre prin care Primăria Capitalei va suporta costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 care prezintă simptome de infecţie respiratorie acută, precum şi pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din instituţiile de învăţământ.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 10:33

Şi în acest sfârşit de săptămână, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, a efectuat verificări la peste 60 de operatori economici - complexuri comerciale, hipermarket-uri, terase şi restaurante, dar şi în mijloacele de transport în comun, fiind legitimate aproximativ 400 de persoane.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:15

După mai bine de un an şi jumătate de luptă în instanţă, cetăţenii din Cartierul Chitila vor scăpa de focarul de infecţie din curtea imobilului situat la intersecţia Str. Munteniei cu Str. Străbună. Poliţia Locală Sector 1 va începe îndepărtarea gunoiului şi salubrizarea curţii luni, 07.09.2020, începând cu ora 9:30, în prezenţa primarului Dan Tudorache.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 12:33

Primarul General, Gabriela Firea: "Înregistrăm un record absolut: în mai puţin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediţia 2020 a proiectul FIV 2 - "O şansă pentru cuplurile infertile" au fost ocupate!

Programul FIV 1 - 'O şansă pentru cuplurile infertile', demarat în anul 2018 de către ASSMB, a avut un succes extraordinar, ceea ce ne-a determinat să îl continuăm şi să dăm astfel posibilitatea cât mai multor familii să aibă copii.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 10:10

În mai puţin de două săptămâni începe şcoala! Dar oare cum va debuta noul an şcolar? Până vom afla toate detaliile este foarte important ca cei mici să fie consultaţi de un medic pediatru pentru verificarea stării de sănătate.

Vă aşteptăm pentru un control de specialitate şi eliberarea avizului epidemiologic necesar intrării în colectivitate, la cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie", din Sectorul 6.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 09:55

Primăria Sectorului 6 anunţă că, în perioada 03 - 13 septembrie 2020, vor fi aplicate tratamente de combatere a ţânţarilor.

Dezinsecţia se va face în toate zonele cu vegetaţie: grădini publice, parcuri, grădini de bloc, terenuri aparţinând instituţiilor publice, cămine de elevi, terenuri aparţinând unităţilor militare etc. Tratamentele sunt aplicate pe timp de noapte, între orele 21:00 - 05:00.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:07

Primăria Sectorului 2 continuă programul de spălare a carosabilului cu Bulevardul Lacul Tei, tronsonul cuprins între străzile Vasile Moisil şi Barbu Văcărescu.

Acţiunea va avea loc mâine, joi, 3 septembrie începând cu ora 10.00, când angajaţii S.C. Supercom S.A. vor spăla bulevardul şi trotuarele aferente acestuia cu detergent ecologic.

Primăria Sectorului 2 spală zilnic străzile, suplimentar, în fiecare săptămână, acţionează cu forţe sporite pe anumite segmente de drum pe care intervine manual şi mecanizat.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:00

Conferinţa de lansare a proiectului "Instrumente pentru reducerea birocraţiei în serviciile de asistenţă socială la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti", Cod MySMIS 136166, cod SIPOCA 856

Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, în calitate de beneficiar, implementează în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorului 1 proiectul "Instrumente pentru reducerea birocraţiei în serviciile de asistenţă socială la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti", Cod MySMIS 136166, cod SIPOCA 856.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 09:12

În perioada 1 - 15 septembrie 2020, oraşul Titu va fi gazda ediţiei a V-a a Taberei naţionale de sculptură "Vasile Blendea". Evenimentul va fi organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Primăria Oraşului Titu. Tabăra de sculptură se va desfăşura în incinta Parcului orăşenesc Titu.

Luni, 31 August, 2020 - 12:01

În această dimineaţă, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, Sandor PINTER, în contextul restricţiilor de circulaţie pentru cetăţenii străini impuse de autorităţile ungare, începând cu 1 septembrie 2020.

Cei doi demnitari au analizat împreună măsurile ce pot fi instituite de partea ungară.

La propunerea părţii române, Ungaria a acceptat menţinerea în funcţiune a încă patru puncte de trecere a frontierei, suplimentar faţă de cele opt comunicate iniţial.

Vineri, 28 August, 2020 - 11:58

Măşti de protecţie şi testări gratuite pentru copiii din Sectorul 4, la începerea noului an şcolar

Măşti de protecţie pentru copii şi cadrele didactice, viziere, substanţe necesare pentru dezinfecţie în fiecare clasă, separatoare din plexiglas la fiecare bancă şi testări gratuite pentru toţi copiii şi întreg personalul şcolilor din Sectorul 4.

Vineri, 28 August, 2020 - 09:25

Joi, 27 august 2020, la Şcoala Gimnazială "Sfânta Treime", din cartierul Militari, primarul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, Gabriel Mutu, a făcut prezentarea corturilor tehnice care vor fi amenajate la fiecare centru de votare de pe raza Sectorului 6.

Joi, 27 August, 2020 - 13:05

Primarul General, Gabriela Firea: "Am înfiinţat o nouă linie de autobuz în cartierul Apărătorii Patriei, din sectorul 4 al Capitalei! Va avea indicativul 241 şi va asigura transportului cetăţenilor din cartierele rezidenţiale construite în zona cuprinsă între Şos. Berceni - Bd. Metalurgiei - Str. Turnu Măgurele.

Am discutat despre necesitatea înfiinţării acestei noi linii de autobuz cu Daniel Băluţă primarul sectorului 4 al Capitalei. Amândoi suntem preocupaţi să oferim condiţii civilizate de transport public în comun şi pentru locuitorii din cartierele noi".

Joi, 27 August, 2020 - 11:06

Primarul General, Gabriela Firea, a acordat miercuri, 26 august, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti pentru 34 de medici, în cadrul unui eveniment de înaltă ţinută care a avut loc la sediul Creart.

Primarul General, Gabriela Firea: "Sunt onorată că, în calitatea mea de Primar General al Capitalei, pot mulţumi, în numele tuturor bucureştenilor, personalităţilor de prim rang ale lumii medicale, în semn de recunoaştere şi de apreciere a profesionalismului, devotamentului şi implicării lor în dezvoltarea actului medical românesc.

Miercuri, 26 August, 2020 - 10:51

Se elaborează Plan Urbanistic General al Sighişoarei- instrument esenţial pentru dezvoltarea municipiului

Primăria Sighişoara a accesat suma de 1.100.000 lei din fonduri guvernamentale nerambursabile pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Sighişoara realizat în sistem informatic GIS şi a Regulamentului local de urbanism aferent acestuia.

Miercuri, 26 August, 2020 - 10:15

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti derulează, în această perioadă, ample acţiuni de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie şi identificarea proprietarilor sau administratorilor acestor zone lăsate în paragină.

Astfel, până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde creşte această plantă invazivă, foarte alergenă. Dintre acestea, 13 locaţii sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 şi 5, iar poliţiştii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare eradicării acesteia.

Marţi, 25 August, 2020 - 20:19

18 candidati au ramas in cursa pentru functia de primar general al Capitalei, la alegerile locale din 27 septembrie.

Biroul Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti a constatat marti definitive candidaturile.

Conform procesului verbal al BEM, au fost inregistrate 24 de liste de candidati propuse de partidele politice sau aliantele politice, de aliantele electorale, precum si candidaturi independente, din care 22 au fost admise in totalitate sau in parte.

Marţi, 25 August, 2020 - 13:59

În această săptămână, Primăria Sibiu, prin firma contractată DD Chim SRL, va efectua o nouă acţiune de dezinsecţie împotriva ţânţarilor, precum şi una de combatere a rozătoarelor în municipiul Sibiu:

Marţi, 25 August, 2020 - 12:18

Iniţiere în aplicaţia ZOOM pentru cei peste 100 de copii proveniţi din familii defavorizate din zona Giuleşti Sârbi. Elevi în clasele primare şi gimnaziale ale Şcolilor nr. 153 şi nr. 161, cei mici se pregătesc de începerea noului an şcolar, învăţând să acceseze uşor şi rapid aplicaţia online ce le va permite să nu lipsească de la lecţii, dacă evoluţia pandemiei va impune suspendarea cursurilor.

Luni, 24 August, 2020 - 12:43

Ca de obicei, în ultima sâmbătă din lună, Primăria Sectorului 2 va relua acţiunea de colectare gratuită a deşeurilor voluminoase şi a DEE-urilor de la locuitorii săi.

O nouă campanie va avea loc sâmbătă, 29 august 2020, când locuitorii sectorului 2 care şi-au făcut curăţenie în case sunt invitaţi să depună până la ora 09.00 deşeurile voluminoase (mai puţin cele provenite din construcţii, care se ridică contracost) în faţa locuinţelor de domiciliu şi să anunţe cu cel puţin o zi înainte adresele respective la unul din următoarele numere de telefon:

Luni, 24 August, 2020 - 09:41

Urmare a confirmării unui număr de 32 cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV2 ( COVID-19), în rândul a peste 100 de muncitori, care lucrau la un şantier din Sectorul 4, Primăria Sectorului 4 împreună cu Primăria Capitalei, oferă sprijin autorităţilor pentru izolarea acestui focar de COVID-19.

Subscribe to Politica locala