Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:54

Primăria Sectorului 4 a încheiat astăzi procedura de proiectare a clădirii ce va găzdui primul centru multi-cultural construit vreodată în Sectorul 4, urmând ca în perioada următoare, să fie lansată licitaţia publică privind construirea primului teatru amenajat vreodată în sudul Bucureştiului.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 09:53

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat astăzi un nou centru destinat victimelor violenţei domestice, situat în sectorul 5 al Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: "Am deschis azi un nou centru destinat victimelor violenţei domestice, atât femei cât şi copii ! Acesta este cel de-al doilea centru pe care îl punem la dispoziţia femeilor şi copiilor care sunt în pericol acasă, pentru că în timpul perioadei de urgenţă am mai deschis un alt adăpost de acest gen, cu o capacitate de 100 de locuri.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 09:41

Pe data de 22 septembrie 2020, a avut loc semnarea Protocolului de colaborare prin care refacem Aleile Peleşului şi construim statuia Regelui Mihai.

Documentul a fost semnat în curtea Primăriei oraşului Sinaia, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Sofia, de către a dl Bogdan GHEORGHIU, Ministrul Culturii, dl Vlad OPREA, Primarul oraşului Sinaia şi dl Ion TUCĂ, Vicepreşedintele Asociaţiei Patrimoniul Regal Peleş.

Vlad OPREA, Primarul oraşului Sinaia

"Sinaia este legată de Familia Regală a României, iar inima şi centrul regalităţii în România este Sinaia.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 12:30

Digital Nation şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, anunţă 1.000 de burse gratuite pentru cadrele didactice de maxim 35 de ani din Capitală, în programul PROFESOR în ONLINE

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:25

500 de absolvenţi ai Universităţii Politehnica Timişoara, promoţia 2020, au fost prezenţi duminică seara, în 20 septembrie 2020, pe Stadionul Ştiinţa la festivitatea de absolvire, alte 12.000 de persoane, colegi, prieteni, părinţi sau bunici asistând online, în direct, la bucuria şi emoţia momentului.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:16

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, sprijină campania naţională de informare "Fii la tine-n ţară la fel ca afară", organizată în parteneriat cu ASOCIAŢIA ECOTIC şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, eveniment care se va desfăşura în oraşul nostru, în perioada 28 septembrie - 9 octombrie 2020.

Scopul acestei acţiuni este de a contribui la conştientizarea ploieştenilor în privinţa importanţei reciclării corecte a deşeurilor DEEE - deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:37

Primăria Capitalei: STB SA înfiinţează o nouă linie de autobuz pentru locuitorii din Cartierul Henri Coandă

Pe fondul unei dezvoltări urbane în zona de nord a Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti STB SA înfiinţează, începând cu data de 20.09.2020, linia de autobuz 231 (cu 5 autobuze în zi de lucru, respectiv 3 în zi de sărbătoare).

Aceasta va funcţiona între noul terminal "Cartier Henri Coandă" şi "Piaţa Presei", pe următorul traseu:

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:12

Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor (ASCPD) România, în urma unei consultări cu toţi membrii, a transmis către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, un document conţinând 20 de propuneri de modificare a proiectului de Decizie a ANSPDCP privind Cerinţele suplimentare pentru acreditarea organismelor de certificare în temeiul art.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:00

Datoriile pe care Primăria Capitalei le are faţă de C. Constanda sunt generate de decizii vechi de 16 ani ale foştilor primari. În plus, un consilier general USR are de primit, prin familia sa, 7 mil euro de la C. Costanda, fapt recunoscut public.

Acuzaţiile prezentate azi de un candidat la Primăria Capitalei cu privire la cazul Constanda sunt în totalitate false. Acestea demonstrează o foarte gravă necunoaştere a prevederilor legale, precum şi a atribuţiilor şi răspunderilor pe care le are un Primar General.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 09:27
Început acum 14 ani, proiectul a stat 10 ani în tribunale

Primarul General, Gabriela Firea: "Sâmbătă deschidem Podul Ciurel, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în Capitală. Proiectul, început acum 14 ani, a stat 10 ani în tribunale, o pierdere pentru bucureşteni care se traduce financiar în 10 milioane de euro plătiţi în plus. 90% dintre lucrări au fost realizate în aceşti 4 ani de mandat"

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat finalizarea lucrărilor la Podul Ciurel şi a prezentat istoricul acestui proiect:

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:20

Echipele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări şi au avizat toate unităţile de învăţământ din Sectorul 6.

Inclusiv cele cinci şcoli, care sunt în proces de modernizare în acestă perioadă, prin proiectul NZEB (Nearly Zero Energy Buildings - Clădiri cu un consum de energie aproape zero) au primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pentru desfăşurarea cursurilor în construcţiile modulare, puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 6.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:17

Ca urmare a încheierii Acordului de Cooperare dintre Constanţa şi oraşul Fort Lauderdale din Statele Unite ale Americii în toamna anului trecut, în cadrul acţiunilor comune desfăşurate de către cele două oraşe, a avut loc astăzi prezentarea online a oportunităţilor economice şi turistice existente în Constanţa pentru o audienţă formată din oameni de afaceri şi dezvoltatori americani, dar şi oficiali ai oraşului Fort Lauderdale.

Prezentarea a fost deschisă de către cei doi primari, domnul Dean J. Trantalis şi domnul Decebal Făgădău.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 11:22

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a avertizat luni, într-o intervenție la Antena 3, că românilor nu li se poate interzice să voteze, dacă intră în secția de vot fără mască de protecție, decât dacă se adoptă o lege în acest sens, iar instituirea unei asemenea reguli printr-un ordin de ministru va pica la controlul CCR și va avea efecte serioase.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 09:31

Noul an şcolar începe în 14 septembrie, iar elevii care nu se deplasează pe jos către şcoală şi înapoi acasă, pot utiliza gratuit autobuzele Tursib.

Având în vedere contextul dificil cauzat de pandemie, Tursib nu va solicita elevilor documente doveditoare până în data de 31 octombrie 2020. Astfel, elevii au timp să obţină viza pe carnet pentru acest an şcolar, fără a fi nevoiţi să aglomereze cancelariile şcolilor.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 13:03

"Ne aflăm astăzi aici pentru a vă prezenta cel mai frumos proiect social din ultima perioadă, care a reuşit să depăşească toate aşteptările în ceea ce priveşte rezultatele şi gradul de implicare a sponsorilor şi voluntarilor", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, la evenimentul organizat astăzi, 11 septembrie 2020, pentru a marca porţia de hrană cu numărul 100.000 care a părăsit bucătăria proiectului Solidar Social pentru a ajunge la una din persoanele defavorizate din comunitate.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 09:41

Urmare a publicării miercuri, 10 septembrie, a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din municipiul Sibiu împreună cu motivarea pentru adoptarea scenariului, facem următoarele precizări:

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 10:25

Investiţiile au avut o contribuţie pozitivă la creşterea economică de 0,4 puncte procentuale în trimestrul al doilea, iar câştigul salarial mediu nominal net a crescut în iulie cu 8,1% faţă de iulie 2019, a spus ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 14:03

Trei centre de distribuţie supă pentru categorii sociale vulnerabile se vor deschide în Capitală

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de astăzi, două proiecte care vizează categoriile defavorizate din Capitală, respectiv demararea programului "Supa Comunitară" şi creşterea alocaţiei de hrană pentru persoanele din centrele sociale.

Primarul General, Gabriela Firea:

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 13:20

Teste gratuite pentru 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice din Bucureşti

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat în şedinţa de astăzi, două proiecte de hotărâre prin care Primăria Capitalei va suporta costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 care prezintă simptome de infecţie respiratorie acută, precum şi pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din instituţiile de învăţământ.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 10:33

Şi în acest sfârşit de săptămână, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, a efectuat verificări la peste 60 de operatori economici - complexuri comerciale, hipermarket-uri, terase şi restaurante, dar şi în mijloacele de transport în comun, fiind legitimate aproximativ 400 de persoane.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 13:15

După mai bine de un an şi jumătate de luptă în instanţă, cetăţenii din Cartierul Chitila vor scăpa de focarul de infecţie din curtea imobilului situat la intersecţia Str. Munteniei cu Str. Străbună. Poliţia Locală Sector 1 va începe îndepărtarea gunoiului şi salubrizarea curţii luni, 07.09.2020, începând cu ora 9:30, în prezenţa primarului Dan Tudorache.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 12:33

Primarul General, Gabriela Firea: "Înregistrăm un record absolut: în mai puţin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediţia 2020 a proiectul FIV 2 - "O şansă pentru cuplurile infertile" au fost ocupate!

Programul FIV 1 - 'O şansă pentru cuplurile infertile', demarat în anul 2018 de către ASSMB, a avut un succes extraordinar, ceea ce ne-a determinat să îl continuăm şi să dăm astfel posibilitatea cât mai multor familii să aibă copii.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 10:10

În mai puţin de două săptămâni începe şcoala! Dar oare cum va debuta noul an şcolar? Până vom afla toate detaliile este foarte important ca cei mici să fie consultaţi de un medic pediatru pentru verificarea stării de sănătate.

Vă aşteptăm pentru un control de specialitate şi eliberarea avizului epidemiologic necesar intrării în colectivitate, la cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie", din Sectorul 6.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 09:55

Primăria Sectorului 6 anunţă că, în perioada 03 - 13 septembrie 2020, vor fi aplicate tratamente de combatere a ţânţarilor.

Dezinsecţia se va face în toate zonele cu vegetaţie: grădini publice, parcuri, grădini de bloc, terenuri aparţinând instituţiilor publice, cămine de elevi, terenuri aparţinând unităţilor militare etc. Tratamentele sunt aplicate pe timp de noapte, între orele 21:00 - 05:00.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:07

Primăria Sectorului 2 continuă programul de spălare a carosabilului cu Bulevardul Lacul Tei, tronsonul cuprins între străzile Vasile Moisil şi Barbu Văcărescu.

Acţiunea va avea loc mâine, joi, 3 septembrie începând cu ora 10.00, când angajaţii S.C. Supercom S.A. vor spăla bulevardul şi trotuarele aferente acestuia cu detergent ecologic.

Primăria Sectorului 2 spală zilnic străzile, suplimentar, în fiecare săptămână, acţionează cu forţe sporite pe anumite segmente de drum pe care intervine manual şi mecanizat.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 13:00

Conferinţa de lansare a proiectului "Instrumente pentru reducerea birocraţiei în serviciile de asistenţă socială la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti", Cod MySMIS 136166, cod SIPOCA 856

Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti, în calitate de beneficiar, implementează în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorului 1 proiectul "Instrumente pentru reducerea birocraţiei în serviciile de asistenţă socială la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti", Cod MySMIS 136166, cod SIPOCA 856.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 09:12

În perioada 1 - 15 septembrie 2020, oraşul Titu va fi gazda ediţiei a V-a a Taberei naţionale de sculptură "Vasile Blendea". Evenimentul va fi organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Primăria Oraşului Titu. Tabăra de sculptură se va desfăşura în incinta Parcului orăşenesc Titu.

Luni, 31 August, 2020 - 12:01

În această dimineaţă, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, Sandor PINTER, în contextul restricţiilor de circulaţie pentru cetăţenii străini impuse de autorităţile ungare, începând cu 1 septembrie 2020.

Cei doi demnitari au analizat împreună măsurile ce pot fi instituite de partea ungară.

La propunerea părţii române, Ungaria a acceptat menţinerea în funcţiune a încă patru puncte de trecere a frontierei, suplimentar faţă de cele opt comunicate iniţial.

Vineri, 28 August, 2020 - 11:58

Măşti de protecţie şi testări gratuite pentru copiii din Sectorul 4, la începerea noului an şcolar

Măşti de protecţie pentru copii şi cadrele didactice, viziere, substanţe necesare pentru dezinfecţie în fiecare clasă, separatoare din plexiglas la fiecare bancă şi testări gratuite pentru toţi copiii şi întreg personalul şcolilor din Sectorul 4.

Vineri, 28 August, 2020 - 09:25

Joi, 27 august 2020, la Şcoala Gimnazială "Sfânta Treime", din cartierul Militari, primarul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, Gabriel Mutu, a făcut prezentarea corturilor tehnice care vor fi amenajate la fiecare centru de votare de pe raza Sectorului 6.

Subscribe to Politica locala