Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 17:00

Senatul a respins, miercuri, cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii privind declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon şi a adoptat forma trimisă la promulgare.

Cererea a fost respinsă cu 76 de voturi "pentru" şi 52 "împotrivă".

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 13:07

 Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 11:51

Preşedintele României,  Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 1-2 octombrie a.c., pe a cărei agendă se află subiecte precum Piaţa Unică a Uniunii Europene, politica industrială şi politica digitală ale Uniunii. De asemenea, liderii europeni vor aborda teme de politică externă, în principal relaţiile Uniunii cu China şi Turcia.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 11:45

Precizări de presă privind recomandări în contextul evoluţiilor situaţiei de securitate dintre Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 10:12
Legea marțială a fost introdusă în Armenia, Azerbaidjan și în “Republica Nagorno-Karabakh”, entitate nerecunoscută

Consiliul de Securitate al ONU a cerut încetarea imediată a focului în Nagorno-Karabakh.

Luptele de-a lungul liniei de contact din Nagorno-Karabakh au continuat pe tot parcursul zilei, dar toate atacurile armatei azere au fost respinse de forțele de autoapărare ale “Republici Nagorno-Karabakh” potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării de la Erevan, Artsrun Hovhannisyan. "Toate atacurile forțelor armate azere au fost respinse de armata de autoapărare a Artsakh (așa este denumită Republica Nagorno-Karabakh). Inamicul a suferit pierderi grave", a spus el.

Miercuri, 30 Septembrie, 2020 - 08:54

La 29 septembrie 2020 a avut loc reuniunea informală a Consiliului Afaceri Externe, componenta Dezvoltare, organizată prin sistem videoconferinţă de Preşedinţia germană a Consiliului UE şi Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell. Directorul Executiv al Programului Alimentar Mondial, David Beasley, a participat la reuniune în calitate de invitat special şi a prezentat o evaluare a situaţiei de securitate alimentară în Africa, în contextul pandemic actual.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 20:19

Acest lucru este raportat de TASS, cu referire la un studiu al serviciului de căutare a posturilor vacante și a personalului „Rabota.ru”.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 19:06
Luptă aeriană americano-rusă

Un avion F-16 al Turciei a doborat in cursul acestei zile un avion de vanatoare Su-25 al Armeniei. Informatia a fost confirmata de catre Ministerul Apararii de la Erevan. Potrivit Reuters, Shushan Stepanyan, purtator de cuvant al Ministerului Apararii armean a confirmat incidentul.

Pilotul armean al aeronavei Su-25 a decedat, transmite publicatia RomanianDefense.ro

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 18:59
Îl va înlocui fratele sau vitreg, seicul Nawaf al-Ahmed, in varsta de 83 de ani

Schimbare de gardă, dar nu și de generație, în Kuweit. Șeicul Sabah al-Ahmed al-Sabah a murit la vârsta de 91 ani. Succesorul sau va fi, cel mai probabil, fratele sau vitreg, seicul Nawaf al-Ahmed, cu opt ani mai tânăr. Emiratul a fost condus de familia Sabah in ultimii 260 de ani.
In luna iulie, seicul Sabah a fost dus in SUA pentru tratament medical, in urma unei interventii chirurgicale in Kuweit. Insa motivul operatiei nu a fost dezvaluit, potrivit BBC.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 18:37

“Creditorii trebuie să anuleze unele dintre datorii și să prelungească termenele pentru efectuarea plăților către țările afectate de Covid”, potrivit celor declarate de Secretarului General al ONU, António Guterres, la o întâlnire la nivel înalt dedicată finanțării dezvoltării globale în timpul și după pandemie..

"Dacă nu acționăm acum, ne vom confrunta cu o recesiune globală care va anula decenii și va face agenda de dezvoltare durabilă 2030 absolut inaccesibilă", a avertizat șeful ONU.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 17:21
Cu nouă ani de întârziere

Noul aeroport internaţional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport - BER) va fi inaugurat în data de 31 octombrie 2020, cu nouă ani mai târziu şi costuri mult superioare estimărilor iniţiale, a anunţat marţi directorul general al acestui proiect, Engelbert Luetke Daldrup, informează AFP.

"La data de 31 octombrie 2020, se va deschide BER. Capitala Germaniei va dispune, în sfârşit, de un aeroport care să răspundă standardelor internaţionale", a afirmat preşedintele societăţii care deţine aeroportul BER, Engelbert Luetke Daldrup, într-o conferinţă de presă.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 17:00

Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare „Diaspora citește românește”, în cadrul căreia persoanele aflate departe de țară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro.  

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 14:39

Miercuri este Ziua Mondială a Inimii, o zi importantă pentru întreagă lume medicală, folosită pentru a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, bolile cardiovasculare. Profesorul universitar Vlad Anton Iliescu, medic primar chirurgie vasculară, a explicat la TVR cum putem să evităm problemele cardiovasculare.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 13:05

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 12:28

Armenia, deranjată de imixtiunile Ankarei în conflictul din Nagorno - Karabah, promite să angajeze sistemele de rachete Iskander, dacă Ankara folosește aeronave de luptă F-16 în sprijinul Azerbaidjanului, în Nagorno-Karabakh.

Dacă Turcia își folosește aeronavele F-16 în Nagorno-Karabakh, Armenia nu va avea de ales decât să-și folosească întregul arsenal, inclusiv rachetele Iskander cu care și-a echipat armata, potrivit declarațiilor făcute ieri de ambasadorului Armeniei în Rusia.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 08:56

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut luni, 28 septembrie 2020, o intervenţie în cadrul reuniunii de nivel ministerial a Grupului de prieteni privind victimele terorismului, desfăşurată prin sistem video-conferinţă, în marja celei de-a 75-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 13:29

Banca Națională a României a anunțat, Luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 11:12

Institutul Polonez de Memorie Națională a postat pe Facebook documente de arhivă conform cărora un bărbat pe nume James Bond! da!, James Bond... a lucrat la Ambasada Britanică din aceasta țară în perioada 1964-1965. 

James Albert Bond a sosit în Polonia la 18 februarie 1964 ca secretar-arhivist pe langa biroul atașatului militar al Ambasadei britanice la Varșovia. Diplomatul a intrat în atenția contraspionajului polonez, care a început să urmărească toate acțiunile sale din țară. 

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 11:09

Pentru a atinge cu succes obiectivele de dezvoltare durabilă, țările cu venituri medii au nevoie de o strategie separată a ONU pentru a le promova. Ministrul bielorus de externe, Vladimir Makei, a spus acest lucru în timpul unui discurs pronunțat în cadrul dezbaterii generale a celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 11:04

Baku, 27 septembrie, AZERTAC

Asistentul președintelui Republicii Azerbaidjan, șeful departamentului pentru afaceri externe al administrației prezidențiale, Hikmat Hajiyev a făcut o declarație, deoarece forțele armate din Armenia au încălcat flagrant regimul de încetare a focului pe 27 septembrie.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 21:20

Se scrie şi se vorbeşte mult despre America în ultima vreme. Ceva foarte important pare să se întâmple acolo, ceva care depăşeşte, poate, de departe confruntarea dintre Donald Trump şi Partidul Democrat, dintre suveranişti/naţionalişti/protecţionişti/suprematişti albi şi progresişti/Deep State/globalişti/Black Lives Matter.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 15:10

Google lansează o nouă funcţie. Google Maps va afişa câte cazuri de Covid-19 sunt într-o anumită zonă a lumii. Informația îi va ajută pe cei care vor să călătorească.

Reprezentanții Google au anunţat miercuri că au realizat o nouă funcţie a Google Maps care va arăta câte cazuri de Covid sunt într-o zonă geografică. Asta înseamnă că persoanele care călătoresc vor afla imediat cât de rău este afectată zona în care se află sau în care vor să ajungă.

Funcţia se lansează săptămâna aceasta pentru telefoanele iPhone şi Android, notează CNBC, citat de Mediafax.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:11

Progresele împotriva corupției se pot înregistra chiar și în condițiile cele mai dificile, arată un nou raport elaborat de Banca Mondială.  Într-o perioadă în care au fost mobilizate  finanțări fără precedent pentru a face față pandemiei COVID-19, raportul oferă o perspectivă nouă asupra unora dintre cele mai eficiente abordări și instrumente destinate sporirii responsabilității guvernelor.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 13:02

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 09:00

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" a plecat din portul Mangalia, marţi, 22 septembrie, pentru a participa, în perioada 23-25 septembrie, la o serie de exerciţii în comun cu navele UKRS STAROBYLSK, UKRS O. OKHRIMENKO, UKRS SOKAL, UKRS SAPFIR, o navă a gărzii de coastă şi o aeronavă Antonov An-26 (MPA) ale Forţelor Navale ale Ucrainei, în apele internaţionale din Vestul Mării Negre.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:41

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a intrat în carantină după ce unul din bodyguarzii săi a fost depistat ca purtător de coronavirus, a anunţat miercuri ministerul de externe de la Berlin, într-un comunicat preluat de DPA.

Conform sursei citate, ministrul a fost testat la rândul său, iar rezultatul a fost negativ.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:17

Rusia urmează să îşi consolideze poziţia de forţă pe piaţa mondială a grâului, în condiţiile în care în acest sezon ar urma să fie responsabilă pentru o cincime din comerţul mondial, transmite Bloomberg.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, graţie solului fertil care produce recolte mari la preţuri atractive.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:10

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 11:23

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a participat, la 22 septembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Subscribe to International