Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 12:56

Ce se întâmplă cu noi ? Dar ce se întâmplă cu lumea, mai ales cu cea din care facem parte şi noi, mai pe la margine, UE, NATO şi, în primul rând, America ? Nu înţelegem mare lucru şi pe plaiurile noastre sunt prea puţini cei care ne luminează. Parcă toţi scriitorii noştri, istoricii, filosofii, ziariştii-vedete din ultimii 30 de ani, atât de guralivi, de sofisticaţi, de narcisici până mai ieri, par să fi trecut de partea propagandei totalitare şi nici nu se mai văd, nici nu se mai aud. Unde sunt soroşiştii noştri consacraţi – Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, C.T.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:27

Inspectoratul General pentru Imigrări informează cu privire la punerea în aplicare, începând cu data de 01 decembrie a.c., a Ordonanţei de Urgenţă nr.204/2020 privind stabilirea unor măsuri de aplicare a Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (denumit în continuare Acordul de retragere), în materie de reglementare a dreptului de intrare şi şedere pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1132 din 25 noiembrie 2020.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:38

Grecia a anunţat joi prelungirea "lockdown"-ului până la 7 decembrie pentru a combate al doilea val de COVID-19, întrucât "povara epidemiologică rămâne ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, citat de AFP.

"Există semne incipiente de reducere a numărului de cazuri de coronavirus. Dacă acest ritm descrescător continuă, presiunea asupra sistemului public de sănătate va scădea şi putem lua în considerare un plan de revenire la o anumită normalitate", a adăugat Stelios Petsas.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:25

Expertul ONU, Călin Georgescu, invitat de Horia Alexandrescu, la Canal 33, a dezvăluit mecanismele secrete ale Forumului Economic Mondial de la DAVOS, locul în care miliardarii lumii pregătesc MAREA RESETARE a LUMII.

Cunoscutul diplomat a îndemnat telespectatorii să caute pe site-ul de la DAVOS planul Schwab de RESETARE A LUMII.

Promotorul inițiativei MAREA RESETARE este Klaus Schwab, în vârstă de 82 de ani, cu zece ani mai tânăr decât mentorul său, George Soros.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:00

Un tribunal turc a condamnat joi 337 de persoane, printre care ofiţeri şi piloţi, la închisoare pe viaţă, la finalul principalului proces asupra tentativei de lovitură de stat eşuate care l-a vizat în 2016 pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan, informează joi AFP.

Aceste persoane au fost declarate vinovate de "tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale", de "tentativă de asasinare a preşedintelui" şi de "omucideri voluntare", conform unui rezumat al sentinţei judecătoreşti obţinut de France Presse.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 14:28

Măştile, devenite obligatorii prin toate părțile lumii, dau prilej fabricanților să se ia la întrecere. Portughezii mizează pe tehnologie de ultima oră, iar japonezii s-au hotărât să se orienteze spre creaţii de lux.

Portughezii fabrică măști ultra-tehnologizate, care nu doar protejează de coronavirus, ci măsoară umiditatea, saturația de oxigen, monitorizează ritmul de respirație al utilizatorului și chiar identifica modificări de la standardele de protecție

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:20

Senatul francez a cerut guvernului, intr-un text votat miercuri, "recunoasterea Republicii Nagorno-Karabah", regiune separatista a Azerbaidjanului populata majoritar de armeni si scena unui conflict sangeros in aceasta toamna, informeaza joi AFP.

Premierul armean Nikol Pasinian a salutat o "decizie istorica".

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 10:00

Ambasada României la Tunis împreună cu Centrul de Cultură şi Ştiinţă al României la Tunis, Lectoratul de limba română şi Asociaţia culturală tunisiano-română vor sărbători Ziua Naţională a României, la 1 Decembrie 2020, în mediul virtual, printr-o serie de evenimente în premieră.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 18:38

O cunoscută companie germană lucrează la implementarea unui sistem care să dea încredere călătorilor să revină în aeroporturi, fără teamă de a se infecta.

Sistemul aflat în teste în aeroportul din Frankfurt asigură călătorului un traseu fără să atingă nimic, de la intrarea în aeroport până la urcarea în avion.

Sistemul de scanare permite accesul chiar şi cu masca pe faţă, ceea ce reprezintă un plus de siguranță pentru călători și pentru personalul aeroportului. După finalizarea testelor, sistemul va fi extins în aeroporturile din Frankfurt şi Munchen.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 18:05

de James Corbett

Cei care pledează pentru blocaje au văzut distrugerea și moartea pe care acele politici le-au realizat anul acesta și le trăim chiar acum.

Nu numai că oamenii sunt privați de mijloacele lor de trai și sunt forțați să măcine sărăcia ca rezultat direct al acestor opriri, dar acum adevărul incontestabil este că, dacă pledați pentru blocări, pledați pentru ca o parte din populație să fie condamnată la moarte .

Acest lucru nu mai este discutabil. Este chiar admis în mod deschis - deși luni prea târziu de Organizația Mondială a Sănătății.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:46

Autoritățile din Irlanda anunță relaxarea restricţiilor antiepidemice de Crăciun, însă avertizează că restricțiile vor fi înăsprite din nou dacă vor crește infectările cu SARS_CoV-2. Se deschid sălile de sport, comerțul cu amănuntul și saloanele de frizerie/coafură.

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a vorbit despre relaxarea restricțiilor „în etape”, spunând că redeschiderea completă, de săptămâna trecută, nu este o măsură „sigură”.

Pentru început, se deschid sălile de sport, comerțul cu amănuntul și saloanele de frizerie/coafură.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 15:01

Ridicarea Chinei este, deja, un fapt banal. Tot mai multă lume privește spre Oceanul Pacific spre a vedea spectacolul luptei pentru supremație dintre China și SUA. Mai puțini observă, însă, și existența unui front european al confruntării dintre cele două puteri. Or, victoria în Europa poate fi esențială pentru soarta bătăliei Pacificului.

PACEA EUROPEI ARE NEVOIE DE GARANȚII PARAEUROPENE

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:08

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:22
Ungaria solicită anularea cotelor obligatorii de imigranți

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a evocat joi existenţa unei "relaţii de cauzalitate" între migraţia ilegală, ameninţarea în creştere a terorismului şi violenţa bazată pe extremism religios în Europa, transmite MTI.

Comentând în legătură cu reuniunea miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Szijjarto a afirmat pe Facebook că a propus ca şefii diplomaţiilor din Uniune să discute modalităţi de a opri migraţia în afara graniţelor blocului, cât mai curând posibil.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 18:45

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Administraţia Superioară a Asociaţiilor Funcţionarilor Publici a anunţat intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar şi maritim.

Potrivit unui comunicat al MAE este vorba despre:

* în data de 25 noiembrie, între orele 6,00 - 12,00, controlorii de trafic aerian, precum şi alte categorii de personal aeroportuar vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern şi internaţional;

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 16:24

Şeful securităţii globale a corporaţiei Apple este inculpat într-un dosar de mită în California, conform rechizitoriului publicat luni, transmit dpa și CNN.

Printre alţi suspecţi se numără şi un ajutor de şerif, iar obiectul cazului este un „cadou” în valoare de 70.000 de dolari, sub formă de iPad-uri, pentru biroul şerifului din comitatul californian Santa Clara, în schimbul unor permise de port-armă.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 14:16

Confruntate cu creșterea galopantă a infectărilor cu noul coronavirus, autoritățile bulgare vor să introducă măsuri dure de securitate medicală. Se discută în special extinderea stării de urgență până la 31 martie anul viitor.

Proiectul Ministerului Sănătății, intrat în discuția guvernului, prevede suspendarea cursurilor cu prezența în școli, a orelor de practică și a voluntariatului în universități, școli, grădinițe și cămine de vârstnici, a activităților extracuriculare.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marti, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:03

ă informăm că pe pagina de internet a Agenției Nationale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, la rubrica Transparență decizională, a fost publicat un proiect de ordin al președintelui ANAF, conform Legii 52/20003, privind  transparenţa decizională în administraţia publică.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 09:49

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 08:47

La 23 noiembrie 2020, Adunarea Generală a ONU a adoptat, prin consens, rezoluţia bienală intitulată "Cooperarea dintre Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră". Proiectul rezoluţiei a fost introdus, în cadrul celei de-a 75-a sesiuni a Adunării Generale, de către România, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu a Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 20:23
Politica de blocare, așa cum se practică în Statele Unite, este un dezastru fără atenuare și fără final

Aproape un an de la pandemia COVID, chiar și o mică parte a gândirii critice ar trebui să ne spună că politica de blocare, așa cum se practică în Statele Unite, este un dezastru fără atenuare și fără final. Referirea aici la politica de blocare este menită să semnifice un set deosebit de agresiv, tiranic, de politici guvernamentale care, în mai puțin de un an, au adus daune grave milioane, mai probabil zeci de milioane de americani și alții din întreaga lume. Din păcate, o președinție Joe Biden este obligată doar să agraveze această reprimare și mizerie deja intolerabilă.

O problemă gravă cu mania blocării este că, fixându-se obsesiv asupra virusului, o elită nebună a puterii a ignorat ceea ce trebuie să conducă orice intervenție publică: necesitatea unei analize cuprinzătoare și detaliate cost-beneficiu care să informeze politica socială. Retorica învechită despre „urmărirea științei” se dovedește a fi nu numai unidimensională și inutilă, totuși rămâne o justificare pentru continuarea opririlor în masă, stare după stare. Cele mai grave consecințe includ milioane de locuri de muncă și afaceri pierdute, creșterea sărăciei, un număr record de falimente, haos educațional, noi crize de sănătate, o creștere accentuată a dependențelor și o multitudine de probleme psihologice.

Între timp, a devenit din ce în ce mai clar că regulile de blocare - regulile trecute cu vederea în timpul manifestărilor de stradă și al răsturnărilor - se aplică doar susținătorilor lui Trump, marii „super-răspânditori”, oriunde s-ar aduna. Aceste directive arbitrare au fost utilizate în mod cinic de guvernatorii democrați, primari și țarii lor de sănătate ca o armă politică dictatorială - în parte pentru a-și consolida propria putere, în parte pentru a submina a doua conducere prezidențială a lui Trump. Pentru ei, pandemia este binevenită ca o mână de Dumnezeu, pentru a fi pârghiată pentru o „resetare globală” pe drumul către puterea maximă, un fascism incipient. Ceea ce avem aici este ceea ce C. Wright Mills a numit cu mult timp în urmă „imoralitatea superioară” în clasicul său „Elita puterii”.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 18:18

Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău a anunţat luni că îşi restricţionează activitatea cu publicul în perioada 24 noiembrie-4 decembrie 2020 după confirmarea unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 printre angajaţii săi, relatează Radio Chişinău şi portalul Deschide.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 17:16

Frontiera dintre statele australiene Victoria şi New South Wales, cu populaţiile cele mai mari din ţară, s-a redeschis luni, la un minut după miezul nopţii, informează dpa şi Reuters. Circulaţia dintre cele două state fusese întreruptă timp de 138 de zile, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 15:04

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe pagina sa de internet, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de „Întrebări frecvente” referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetățenii români cu domiciliul în străinătate la alegerile parlamentare din decembrie.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 14:54

Toate persoanele care intră în Grecia, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat, anunță MAE.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:05

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Subscribe to International