Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 00:00

[]

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:29

Foarte succint, ele se pot numi, în ce ordine doriți, „România educată”, „România normală”, „România sănătoasă”, „România constituțională” și toate sub umbrela „României colonizate”. Iar în ceea ce urmează, voi încerca să explic cum de a adunat președintele nostru atâtea bile negre, tăind de mai multe ori și măsurând, abia apoi, o dată.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:27

Eliminarea, în Iran, a doctorului Mohsen Fakhrizadeh, clasificat de Israel drept „părintele bombei nucleare iraniene”, lasă în urmă mai multe mesaje care trebuiesc interpretate cu atenție de către diverșii actori regionali.

În primul rând, chiar de către Iran. Atribuind atacul Mossadului - ceva care nu a fost negat de Israel - guvernul iranian remarcă din nou brațul lung al serviciilor israeliene pentru a combate insistent planul său nuclear și alte imixtiuni, chiar pe teritoriul iranian.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 12:17

 India a cunoscut săptămâna care se încheie astăzi cu o grevă a 250 de milioane de muncitori și fermieri, grupuri studențești, femei și reprezentanți ai societății civile împotriva noilor legi ale muncii și agriculturii și în opoziție fata de privatizari.

 

Lucrătorii din principalele sectoare industriale, precum oțelul, cărbunele, telecomunicațiile, ingineria, transporturile, porturile și docurile, plantațiile, producția de apărare și unitățile financiare s-au alăturat grevei de joi, potrivit portalului Peoples Dispatch.

 

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:23

„Într-un moment în care lumea se concentrează pe transformarea digitală, suntem mândri să înființăm o organizație de colaborare digitală pentru a realiza un viitor digital pentru toți”, a declarat ministrul saudit al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, Abdullah al-Svaha, pe contul său de Twitter.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:17

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe din Muntenegru a anunțat declararea drept “persona non grata” a Ambasadorului sârb la Podgorica, Vladimir Bozovic.

Ministerul sârb al Afacerilor Externe l-a declarat sâmbătă pe Ambasadorul muntenegrean la Belgrad, Tarzan Milosevic, “persona non grata” ca răspuns la o acțiune similară a guvernului de la Podgorica.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:06

Cea de-a 32-a sesiune a Adunării Generale a ONU din 1977 a decis să stabilească  data de 29 noiembrie, în fiecare an, drept ziua solidarității cu palestinienii la scară mondială. Cu ocazia acestei zile, în multe țări sunt organizate o varietate de evenimente de solidaritate în sprijinul justei lor cauze.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:01

Acțiunea de protest împotriva legii „Securitatii globale” a început pe 28 noiembrie la Paris, potrivit sindicatelor locale.

Coloana protestatarilor a părăsit Place de la République către Place de la Bastille. Protestatarii au strigat lozinci antiguvernamentale, purtand bannere in cursul dupa-amiezii si serii.

Printre manifestanți se numără reprezentanți ai partidelor de opoziție, alături de sindicatele din Hexagon.

După cum a raportat canalul TV BFM , acțiuni similare au loc în Bordeaux, Lyon, Strasbourg, Marsilia, Grenoble și alte orașe.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 23:57

Poliția britanică a reținut 155 de persoane în centrul Londrei după un protest de amploare împotriva carantinei țării.

De asemenea, poliția rutieră a oprit mai multe autobuze cu oameni care se îndreptau spre Londra pentru a participa la proteste.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 20:05

Inspirată, radicală organică Vandana Shiva s-a pronunțat în mod curajos împotriva insidiosului „Great Reset” pus în circulație de Klaus Schwab, Bill Gates și restul elitei capitaliste globale.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 19:59

Potrivit ultimelor rapoarte, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un face unele măsuri drastice, cum ar fi închiderea capitalei Pyongyang și interzicerea pescuitului, pentru a opri răspândirea COVID-19 în statul său pustnic.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:28

Cel mai naiv și cel mai ateu dintre români trebuie și poate să înțeleagă că mizele luptei care se dă în aceste zile în comuna Ion Corvin din județul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, nu este nici combaterea pandemiei Covid 19 nici calitatea comunicării dintre stat și BOR, ci instaurarea sau refuzul dictaturii și distrugerea sau păstrarea identității naționale.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:11

„Nu te lăsa păcălit când vorbește despre progres,
pentru că devii slab și el se îngrașă 
(Cântecul lui Alí Primera, Iartă-mă, unchiul Juan)

În 21 și 22 noiembrie 2020 a avut loc Summitul țărilor G20 (Germania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Statele Unite, Franța, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Regatul Unit, Rusia, Africa de Sud, Turcia) și Uniunea Europeană.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:27

Până astăzi, 27 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

326.657 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.499 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:22

Astăzi, 27 noiembrie a.c., purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI.

 

Regăsiți, mai jos, textul declarației:

 

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:12

Programul Primăriei Municipiului Focşani şi al unităţilor subordonate Consiliului Local pentru zilele 30 noiembrie - 1 decembrie 2020

Zilele nelucrătoare stabilite prin lege în următoarea perioadă sunt următoarele:

30 noiembrie (Sfântul Andrei, Apostolul Românilor)

1 decembrie (Ziua Naţională)

Astfel că, programul Primăriei Municipiului Focşani cât şi al unităţilor subordonate este după cum urmează:

Primăria Municipului Focşani

Luni 30 noiembrie 2020: nu se lucrează

Marţi 1 decembrie 2020: nu se lucrează

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:11

O echipă de şase cercetători din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB-FSEGA) derulează un proiect de cercetare în cadrul căruia realizează prognoze pe termen scurt şi mediu privind evoluţia performanţei economice a României în contextul pandemiei de coronavirus.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:09
VÂNT BUN DIN PUPA, ROMÂNIA!

Pandemia provocată de noul coronavirus a produs schimbări semnificative în toate domeniile vieţii sociale şi, implicit, în modul de a sărbători, anul acesta, Ziua Naţională a României, la mai bine de un veac de la unirea tuturor provinciilor româneşti într-un singur stat, în anul 1918.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:05

Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (I.G.P.F.) lansează campania de prevenire a traficului de persoane "Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!".

Campania se derulează la nivel national, atât outdoor, cât şi online, în perioada noiembrie 2020 - martie 2021.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 13:03

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 12:56

Ce se întâmplă cu noi ? Dar ce se întâmplă cu lumea, mai ales cu cea din care facem parte şi noi, mai pe la margine, UE, NATO şi, în primul rând, America ? Nu înţelegem mare lucru şi pe plaiurile noastre sunt prea puţini cei care ne luminează. Parcă toţi scriitorii noştri, istoricii, filosofii, ziariştii-vedete din ultimii 30 de ani, atât de guralivi, de sofisticaţi, de narcisici până mai ieri, par să fi trecut de partea propagandei totalitare şi nici nu se mai văd, nici nu se mai aud. Unde sunt soroşiştii noştri consacraţi – Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, C.T.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 12:37

Sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcţii edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate

27 noiembrie 2020

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale vineri, 27 noiembrie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcţii edificate pe acestea şi anumitor activităţi economice autorizate.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:33
Material de opinie de Radu Kubinschi, Director Consultanță, Deloitte România

Economia mondială se află într-una dintre cele mai grave crize economice de la Marea Criză (1929-1933), previziunile specialiștilor în economie plasând impactul acesteia chiar dincolo de magnitudinea celui înregistrat în timpul Marii Crize. Economia românească nu putea să nu fie afectată și ea de acest impact, având în vedere dependența sa de mecanismele economice globale și integrarea ei în lanțuri de valoare europene și globale.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 11:27

Inspectoratul General pentru Imigrări informează cu privire la punerea în aplicare, începând cu data de 01 decembrie a.c., a Ordonanţei de Urgenţă nr.204/2020 privind stabilirea unor măsuri de aplicare a Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (denumit în continuare Acordul de retragere), în materie de reglementare a dreptului de intrare şi şedere pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1132 din 25 noiembrie 2020.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 09:59

Conform specialiștilor CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România și parte a Impetum Group, anul 2020 a adus odată cu pandemia și o serie de schimbări legislative cu impact pentru mediul de afaceri românesc. Fie că vorbim despre o nouă amnistie fiscală, despre măsuri pentru susținerea economică a companiilor în perioada pandemiei, de schimbarea legislației insolvenței sau despre simplificarea procedurii de înființare a unei noi companii, cadrul legislativ a fost în prim-planul autorităților.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 09:49

Scrie pluseristul Vlad Voiculescu, fost ministru tehnocrat și candidat la viceprimăria Capitalei, pe facebook (că presa de partid și de stat nu-l publică):

„În ultimele zile, pare că guvernul și propagandiștii de serviciu au găsit soluția politică care să abată lumea de la realitate: ne vorbesc despre vaccin: de 10, de 100 de ori pe zi! Vine vaccinul! Va fi pentru toți. Ne va mântui. Bucurați-vă!

De fapt, niciun vaccin nu e nici măcar aprobat încă. Poate va începe să fie produs în decembrie, poate în ianuarie, dar sigur nu știm încă.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 09:10

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va prezida vineri, 27 noiembrie 2020, cea de-a 42-a reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe (CMAE) din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), găzduită de Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN, în format video-conferinţă.

Evenimentul marchează încheierea mandatului României de Preşedinţie-în-Exerciţiu la OCEMN, derulat pe parcursul anului 2020, şi preluarea simbolică de către Republica Albania a mandatului pentru semestrul I al anului 2021.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 05:29
Polonia și Ungaria - consecvente în opoziția față de „diktat”: UE "va servi la crearea unei suprematii a majoritatii, nu a dreptului"

Premierii ungar si polonez, Viktor Orban si Mateusz Morawiecki, au confirmat joi la Budapesta ca tarile lor isi vor mentine veto-ul asupra bugetului multianual al UE in cazul unei conditionari a accesarii fondurilor europene de evaluari privind situatia statului de drept si au estimat ca introducerea unei asemenea conditionalitati se poate face numai prin modificarea tratatelor UE in urma unei conferinte interguvernamentale.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 00:00

[]

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:38

Grecia a anunţat joi prelungirea "lockdown"-ului până la 7 decembrie pentru a combate al doilea val de COVID-19, întrucât "povara epidemiologică rămâne ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas, citat de AFP.

"Există semne incipiente de reducere a numărului de cazuri de coronavirus. Dacă acest ritm descrescător continuă, presiunea asupra sistemului public de sănătate va scădea şi putem lua în considerare un plan de revenire la o anumită normalitate", a adăugat Stelios Petsas.

Subscribe to Politica