Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:43

Scrisoare deschisă

Facem un apel public către Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe să actualizeze lista de medicamente compensate şi gratuite cât mai urgent. Sunt 39 de molecule evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pe diverse afecţiuni cronice grave, cum sunt oncologia, diabet, HIV/SIDA, etc., care în prezent stau pe masa Guvernului şi aşteaptă să fie aprobate deşi aveau termen data de 1 noiembrie.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:10

Până astăzi, 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

323.514 pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.005 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:00
Luați în serios problema carenței de fier!

Vifor Pharma România sprijină Ziua Carenței de Fier, un eveniment internațional dedicat creșterii gradului de conștientizare a impactului carenței (deficitului) de fier și al anemiei feriprive1.

Un apel pentru înțelegerea impactului semnificativ pe care această afecțiune îl poate avea asupra vieții celor cu carență de fier a fost lansat și în mediul online, prin intermediul platformei www.carentadefier.ro, care invită populația să afle mai multe despre simptomele specifice și să se adreseze medicului, atunci când este cazul.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:10

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:27

În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcţiile de sănătate publică şi mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătăţii a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:10

Până astăzi, 24 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 430.605 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

304.188 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 09:37

Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern conform căreia, începând cu data de 1 decembrie 2020, asiguraţii pot beneficia de analize de laborator şi investigaţii medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiţiona acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract şi medicul care a emis biletul de trimitere.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 12:39

Medima Health, rețeaua românească de centre de excelență în imagistică și radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic și teleradiologie, lansează primele două clinici din București. Localizate în Calea Giulești și Șoseaua Virtuții, centrele sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultimă generație și aplicații specializate pentru investigarea avansată a afecțiunilor din sferele cardiovasculară, oncologică, urologică și neurologică. Investiția totală în cele 2 centre este de 3 milioane de euro.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 10:00

În cursul săptămânii trecute, în Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" s-a efectuat, în premieră, o intervenţie de implantare de stent aortic la un pacient diagnosticat cu Coarctaţie de aortă - stenozare (îngustare) a lumenului aortic, localizată de obicei la nivel istmic, imediat sub originea arterei subclaviei stângi, care poate fi localizată oriunde intratoracic sau abdominal şi se poate asocia cu sindromul Turner sau Shone.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 08:35

Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summitul celor 27, congorm AFP.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) poartă 'discuţii zilnice' cu instituţia americană omoloagă, FDA, pentru 'sincronizarea evaluărilor lor asupra vaccinurilor' anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 13:36

Autism Voice desfășoară, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, proiectul “Eu și copilul meu. Viață sănătoasă pentru copiii cu autism”, prin care își propune să îmbunătățească starea de sănătate mentală a 400 de copii, cu autism sau suspecți de autism, proveniți din medii vulnerabile.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 12:20

Pierderea unei sarcini afectează 10-20% dintre femeile care știu că sunt însărcinate, arată statisticile internaționale, iar procentul crește la 45% la femeile cu vârsta peste 40 de ani.*

Potrivit unui sondaj efectuat recent de clinica Nativia, mai mult de jumătate dintre respondentele care au suferit un avort spontan spun că aveau o sarcină aparent fără probleme. Cele mai multe femei s-au simțit neajutorate, s-au refugiat în muncă și s-au simțit vinovate pentru pierderea suferită, mai arată datele citate.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 12:16

În luna octombrie a acestui an, Editura Springer a publicat Tratatul internațional de chirurgie toracică, în două volume, intitulat “Thoracic Surgery – Cervical, Thoracic and Abdominal Approaches“.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 11:11

Deși ni se pare o afecțiune rară și nu prea auzim vorbindu-se despre acest diagnostic, endometrioza afectează aproximativ 180 de milioane de femei din întreaga lume. Paciente cu renume precum Susan Sarandon, Whoopi Goldberg, Cyndi Lauper și, mai recent, Lena Duham au încercat să facă boala cunoscută și să își povestească experiențele traumatice, ca să poată ajuta și alte femei.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 10:40

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Actul normativ reglementează posibilitatea furnizării serviciilor medicale la distanţă, prin telemedicină, de către toţi profesioniştii din domeniul sănătăţii.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 13:08

Cercetările din domeniul științei medicale din ultimii 20 de ani au dovedit faptul că există o legătură puternică de cauză-efect între tractul gastro-intestinal și creier, care implică și un al treilea factor: microbiomul.  

 

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 13:21

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 13:03

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) din România transmite un mesaj de sprijin în contextul Zilei Mondiale a Diabetului - marcată în data de 14 noiembrie- către cei aproape două milioane de români care trăiesc cu diabet zaharat în România şi anunţă demararea unui program online amplu de formare medicală continuă care să pregătească medicul de familie în abordarea integrată şi optimă a diabetului zaharat şi a complicaţiilor asociate.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 12:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că luni seară sau marţi dimineaţă va fi operaţionalizată Secţia de Terapie Intensivă la Spitalul din Piatra Neamţ, care va avea 11 paturi.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 12:30

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că "orice" lucrare de reparaţie sau de modernizare la secţiile de Terapie intensivă va fi inclusă într-un plan de conformare.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 10:29

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunță că oferă asistență juridică gratuită familiilor victimelor tragediei de la Piatra Neamț, care vor să acționeze statul în judecată.

Totodată, FACIAS solicită demisia premierului Ludovic Orban, pentru eșecul în asigurarea tuturor condițiilor de siguranță în secțiile ATI, astăzu aflându-ne în situația în care secțiile de terapie intensivă din toată țara sunt supraaglomerate și nu fac față numărului mare de pacienți.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 08:53

SOLICITARE ANGAJAMENT PENTRU SĂNĂTATE

Infrastructură, infrastructură, infrastructură!

Condiţii de muncă sigure, condiţii de muncă sigure, condiţii de muncă sigure!

Am văzut cum Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis în pandemie - testare, testare, testare-

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 13:21

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca va lua măsuri extraordinare astfel încât concursul naţional de rezidenţiat din 15 noiembrie să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară şi distanţare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidaţi şi organizatori.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 13:11

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), cu sprijinul Roche România, lansează proiectul "Cancerul pulmonar - Ghidul pacientului", un ghid de informare pentru persoanele care se confruntă cu un potenţial diagnostic de cancer pulmonar.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 12:21

Concursul va avea loc în data de 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în cele 6 centre universitare tradiționale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 13:20
1.152 pacienți sunt internați la terapie intensivă

 Până astăzi, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

224.916 pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 12:43
Rezultatele preliminare ale studiului mondial COH-FIT România

Studiul rezultatelor colaborative privind sănătatea şi funcţionarea în timpul perioadelor de infecţie (COH-FIT) este un amplu proiect internaţional de anchetă pentru întreaga populaţie a ţărilor afectate de COVID-19. Peste 108.000 chestionare au fost completate la nivel mondial, proiectul implicând mai mult de 200 de investigatori din peste 40 de ţări.

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 13:30
9.799 cazuri noi de persoane infectate

                                                                                                                                 

Până astăzi, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 10:38

Politicile de siguranță aplicate în domeniul stomatologiei, indică o rată scăzută de infectare cu noul coronavirus COVID -19, în această ramură medicală

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 13:46

Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti primeşte aparatură medicală performantă pentru programul de tratament al surdităţii la nou-născut şi pentru Secţia ATI

Salvaţi Copiii atrage atenţia că presiunea pusă de pandemie are consecinţe asupra celorlalte specializări

Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează de urgenţă Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unitate pediatrică de elită, cu aparatură performantă necesară intervenţiilor medicale, într-un context care pune o presiune suplimentară asupra spitalelor.

Subscribe to Medicina