Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 19:45

Magistraţii suceveni au emis vineri, 27 noiembrie, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a 14 persoane care făceau parte din reţeaua traficanților de permise auto din Suceava. Vor face Crăciunul după gratii: 

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 11:27

Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la orele 17:00, să participaţi la Evenimentul Online "Luna Muzicii Româneşti" la Casa Artelor "Dinu Lipatti", Partea a II-a.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 17:32

După un periplu, prin trei ţări din Estul Europei, R. Moldova, Ucraina şi R. Armenia, în plină criză a pandemiei de coronavirus, unde vă spuneam că nu era încă simţită criza, am plecat, plin de speranţă, din nou, în Ucraina, dar de data aceasta cu maşina personală, nu cu avionul cum o făcusem cu o săptămână în urmă. Bine dispus şi pe o vreme deosebit de frumoasă, de primăvară, cu temperaturi de 17- 18 grade, am plecat împreună cu prietenu meu Bogdan, la ora 06,00 dimineaţa, în ziua de 17 martie anul curent, dar cu altă destinaţie în Ucraina, oraşul Cernăuţi.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 17:27

Ministerul Afacerilor Externe anunță că trei cetățeni români din Italia au murit din cauza infecției cu COVID 19.

În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, doi în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda și 1 în Tunisia.

De asemenea, MAE precizează că trei cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19 în Italia.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 19:24

Cel puţin o persoană a murit într-o explozie la o uzină chimică din Barcelona, au anunţat marţi autorităţile locale, potrivit Reuters.

Serviciile de urgenţă locale au declarat că se coordonează cu pompierii şi cu compania respectivă pentru a determina ce tip de substanţe au fost afectate de explozie.

Uzina unde a avut loc deflagraţia este situată în cartierul La Verneda din metropola catalană.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 17:00

Aproape 500.000 de români au depus cereri până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a trăi şi a lucra în Regatul Unit după Brexit.

Ambasada României la Londra informează joi pe pagina sa de Facebook că, până la la 31 ianuarie anul acesta, 498 700 de români au aplicat pentru statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în cadrul sistemului de înregistrare EU Settlement Scheme (EUSS) pus de autorităţile britanice la dispoziţia cetăţenilor europeni care doresc să continue să locuiască în Regatul Unit şi după 31 decembrie 2020.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:09

Platforma intersindicală a Franței, care reunește cinci dintre principalele organizații sindicale din Hexagon, a fost astăzi chemata să sprijine o nouă cerere de grevă generală, ce urmeaza sa aibe loc din 20 februarie, împotriva reformei pensiilor.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 17:30

O fotografie emoţionantă a fost distribuită pe Facebook, în urma tragicului accident aviatic din Kazahstan. Un bebeluş a fost salvat de un echipaj de prim-ajutor.

Un echipaj de prim-ajutor a reuşit să salveze din epava avionului prăbuşit în Kazahstan un bebeluş. Fotografia cu micuţul şinut în braţe d eun salvator a fost distribuită pe Facebook.

15 persoane au murit până la această oră, după ce un avion de pasageri cu circa 98 de persoane la bord s-a lovit de o clădire imediat după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Almaty din Kazahstan.

Duminică, 24 Noiembrie, 2019 - 10:11
Conform Indicelui Prosperităţii Legatum

Erste Group şi Institutul Legatum au publicat a treia ediţie a raportului anual privind prosperitatea în Europa Centrala si de Est. În 2019, România ocupă locul 45 în indicele care include 149 de state.

România a avansat, în ultimii ani, cu trei poziţii în Indicele Prosperităţii, de la locul 48, în 2016. Dacă regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) ar fi considerată o singură ţară, România s-ar situa pe locul 38 în lume din punct de vedere al prosperităţii. 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:38

Un român condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri a scăpat cu viaţă. Un complet de cinci judecători a schimbat acuzaţia la adresa sa, din trafic în posesie de droguri.

În urma deciziei a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi zece lovituri de bici. Laurenţiu Marian Peity, în vârstă de 32 de ani, a stat deja opt ani în spatele gratiilor.

Potrivit agenţiei de presă Malay Mail, a fost arestat în octombrie 2011. Asupra sa au fost găsite în jur de trei kilograme de metamfetamine.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 16:00

Vito Bigione, unul dintre cei mai căutați mafioți din lume a fost prins, joi, la Oradea. Bărbatul este supranumit Contabilul, fiind cel care intermedia legăturile între Cosa Nostra, ‘Ndrangheta și cartelurile columbiene. El apare pe lista celor mai căutați fugari din lume.

Miercuri, 22 August, 2018 - 19:09
Când viața bate filmul...

Doi copii, cu vârste de 3 ani, respectiv 1 an, au supravieţuit pentru câteva zile într-o maşină, în urma unui accident. Mama lor, Lisa Holliman, în vârstă de 25 de ani, a fost găsită decedată în apropiere.

Poliţia l-a găsit pe băiatul cel mare plimbându-se singur pe autostrada din Arkansas. Mai târziu i-au găsit şi fratele mai mic în maşina care era răsturnată într-o râpă.

„Nu este altceva decât un miracol. Este o binecuvântare de la Dumnezeu faptul că aceşti copii au putut supravieţui după accident”, a spus şeriful din Ouachita.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:14

​A treia fază a operațiunii de salvare a celor patru băieți rămași în peștera thailandeză alături de antrenorul lor a început marți dimineața, informează Reuters. Cei opt băieți salvați se află într-o stare fizică și psihică bună, însă vor rămâne sub observație medicală cel puțin o săptămână.

Șeful misiunii de salvare, Narongsak Osottanakorn, a spus în cadrul unei conferințe de presă că operațiunea a început la ora locală 10:08.  

"Toți cei cinci vor fi scoși astăzi", a mai declarat acesta. 

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 07:37

Invitat la Forumul Cransmontana, Adrian Năstase evocă benefica colaborare a României cu acest important centru de analiză politică:

„Vineri am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Forumului Crans Montana, la invitatia unui vechi prieten – Jean-Paul Carteron, membru fondator al Fundatiei europene Titulescu. Ii datorez recunostinta pentru ajutorul pe care ni l-a dat in castigarea procesului international care a permis aducerea in tara a osemintelor lui Titulescu, in urma cu 26 de ani.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 17:20

Centrul Regional de Integrare a Străinilor Brașov organizează, pentru prima dată de la înființare, cursuri pentru obținerea cetățeniei romane. Aceste cursuri se adresează străinilor care îndeplinesc criteriile de obținere a cetățeniei romane. In functie de scopul sederii, strainii din Romania pot cere cetatenia romana dupa 5 ani de locuire in Romania (membrii de familie), dupa 8 ani (strainii cu scop de munca si alte scopuri), dupa 4 ani (persoanele cu o forma de protectie - refugiati).

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 19:21
Carmen Stanescu si Ionela Prodan vor primi, post mortem, Titlul de Excelenta

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi doua proiecte de hotarare care prevad conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Capitalei domnilor Pavel Nastase, presedintele Senatului ASE, si Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice Bucuresti.  

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 29 Martie, 2018 - 10:05

Într-un articol publicat în această săptămână, de jurnalistul și scriitor spaniol, care la rândul său, este considerat un guru în marketing și relații publice, un adevărat „magician al cutiei visurilor“, a prezis o schimbare radicală, istorică. Aceasta va afecta nu numai felul în care sunt finanțate mediile mass-media, ci și modul în care vor contribui la schimbarea panoramei actuale globale a puterii lor spre un orizont necunoscut, precum și la reînnoirea și reconfigurarea completă.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:49

La propunerea Primarul​ui​ General, Gabriela Firea, consilierii generali au  aprobat in sedinta de astazi, 28 martie a.c., proiectul de hotarare care prevede ca Primăria Capitalei sa  demareze, incepand din acest an, în premieră, un program propriu, multianual, privind creșterea performanțelor energetice ale blocurilor din București.

Luni, 26 Martie, 2018 - 17:26

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României, informează un comunicat al ministerului.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 08:52

O pasarelă pietonală de acces la Universitatea Internaţională Florida s-a prăbuşit joi la Miami pe o autostradă cu şase benzi şi ar fi provocat moartea mai multor oameni, potrivit canalului NBC, care citează poliţia rutieră, informează agențiile de presă internaționale.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 17:56

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, că România este solidară cu Marea Britanie, condamnând totodată atacul comis la Salisbury împotriva fostului agent dublu rus Serghei Skripal.

"Ne exprimăm întreaga solidaritate cu #UK, #Romania condamnă ferm utilizarea unui agent neurotoxic de tip militar la Salisbury, pe teritoriul unui stat aliat", se arată în mesajul MAE.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 15:02

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, considerând că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), transmit agențiile de presă internaționale.

De asemenea, şefa executivului britanic a anunţat suspendarea contactelor bilaterale cu Rusia. Numărul diplomaţilor ruşi acreditaţi în Marea Britanie era până acum de 59.

Sâmbătă, 17 Februarie, 2018 - 14:24
232 cereri de la 1 decembrie

Renunţarea la obligativitatea vizei pentru cetăţenii români a fost urmată de o creştere importantă a solicitărilor de azil în Canada, determinând organizarea unei întâlniri între guvernul federal şi diplomaţi români la Ottawa, notează vineri site-ul de informaţii canadian La Presse.

Responsabili din Ministerul pentru Imigraţie au indicat joi că 232 de români au depus solicitări de azil în Canada de la ridicarea obligativităţii vizelor, la 1 decembrie anul trecut. Comparativ, doar 120 de români au cerut azil în Canada în întregul an 2016.

Marţi, 30 Ianuarie, 2018 - 17:00

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi –rutier, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit mii de ţigarete de provenienţă Republica Moldova pe care un cetăţean român încerca să le introducă ilegal în ţară, ascunse în bordul, capitonajul plafonului şi bancheta spate a autoturismului pe care îl conducea. 

Joi, 11 Ianuarie, 2018 - 16:19

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a depistat un bărbat, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, care deţinea trei bacnote de câte 100 dolari,  false.

Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 00:36
White House bans personal cell phones for staff & guests

The White House has imposed a ban on personal cell phones for employees and visitors in the West Wing, which houses the offices of the US President, citing “security and integrity” concerns.

Both the staffers and guests will have to hand over their personal mobile devices to security before entering the West Wing of the White House, press secretary Sarah Huckabee Sanders said in a statement on Thursday. It remains unclear whether the new rule will affect the US president Donald Trump himself, or he’ll be an exempt from it.

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 13:00
Semnificaţia relaţiei vechi şi actuale dintre OM şi CÂINE

Câinele, spre deosebire de celelalte specii de animale domestice, a fost şi este singura specie de animal care a intrat – cu de la sine acţiune - în viaţa omului, fără a fi domesticit – fenomen ancestral petrecut de-a lungul a zeci de mii de ani, pentru ca mai apoi să se consolideze o relaţie deosebită între două specii deosebite din punct de vedere comportamental şi al inteligenţei.

Luni, 17 Iulie, 2017 - 16:07
Cea mai mare - indienii. Cea mai mică - grecii

Un sondaj efectuat în 2016 de catre STATISTA la comanda OECD, a testat aleatoriu încrederea pe care o au popoarele în guvernele lor.

Cea mai mare încredere (73%) o manifestă indienii, urmați decanadieni (62%), turci și ruși (câte 58%). La polul opus se situează grecii, cu doar 13%. Dintre țările Uniunii Europene pe primul loc se află Germania (55%), urmată de Spania (30%) și Franța (28%).

Americanii manifestă o încredere de doar 30% în guvernul lor.

România nu a figurat în chestionar.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 19:20

Vă prezentam numerele ieşite câştigătoare la extragerile Loto 6 din 49, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc și Noroc de joi, 19 ianuarie:

Subscribe to Internațional