Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:00
Partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare

Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ după ce partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare a părţii carosabile a podului, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 16:19

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță restricții de circualție pentru mașinile cu masă mai mare de 7,5 tone în zilele de duminică, luni și marți pe DN7.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, în zilele de duminică 29 noiembrie, zi premergătoare unei sărbători legale, luni 30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei, și marți 1 decembrie, Ziua Națională a României, se vor institui restricții de circulație pentru anumite vehicule rutiere.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:50

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 08:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:34

Precizări CNAIR

Având în vedere informaţiile transmise în spaţiul public astăzi, 24.10.2020, de către sindicatul Elie Radu, CNAIR face următoarele clarificări:
- La ultima întâlnire a Comisiei Paritare, reprezentanţii CNAIR şi cei ai sindicatului Elie Radu au stabilit ca părţile "să reia discuţiile asupra tuturor propunerilor după următoarea rectificare bugetară anunţată pentru luna noiembrie."

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:30

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 09:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Administraţia Superioară a Asociaţiilor Funcţionarilor Publici a anunţat intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar şi maritim, astfel:

- În data de 25 noiembrie 2020, între orele 06:00 - 12:00, controlorii de trafic aerian, precum şi alte categorii de personal aeroportuar, vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern şi internaţional;

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceaţa reduce vizibilitatea în trafic la această oră pe artere rutiere din judeţele Dolj şi Olt, respectiv pe DN 56 Craiova - Calafat, DN 55A Calafat - Bechet - Corabia şi DN 54 Caracal - Corabia.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să reducă viteza, să folosească în luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule. Evitaţi manevrele riscante, în condiţii de vizibilitate scăzută!

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 14:34

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a primit certificatul de acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate și siguranță pentru pasageri și angajați pe Aeroportul Henri Coandă.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:39

Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de Guvern desfăşurată luni, 23 noiembrie 2020, ORDONANŢA DE URGENŢĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020. Prin această rectificare, bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicatiilor a fost suplimentat cu 179 milioane de lei, din care 130 de milioane de lei pentru realizarea investiţiilor derulate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului şi 49 de milioane de lei pentru derularea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 19:00

Haos și aglomerație la metroului bucureștean, luni seară, după o defecțiune pe segmentul dintre staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1, care a afectat traficul pe Magistralele 1 şi 3.

Compania a transmis că echipele de intervenţie ale Metrorex sunt mobilizate pentru remedierea defecţiunii, ruperea unei șine, iar sutele de pasageri blocați în staţii su fost informaţi cu privire la redirecționarea circulaţiei.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:26

HISTORY transmite, în exclusivitate, începând din 30 noiembrie, în fiecare luni, de la ora 22:00, seria documentară „Mașinile care au schimbat lumea”, care prezintă poveștile unor ingineri de renume care au construit industria automobilelor care au făcut istorie, devenind branduri recunoscute în întreaga lume.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 10:16

Societatea de Transport București STB SA a desfășurat un amplu program de igienizare și dezinfectare a 736 de vehicule din parcul circulant. Mai exact, au fost igienizate și decontaminate 369 de autobuze, 144 de troleibuze și 223 de tramvaie.

 

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 08:54

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, A1 Bucureşti-Piteşti, DN1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Bucureşti-Sibiu, se circulă în condiţiile unui carosabil uscat, fără valori ridicate de trafic.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 10:40

Rusia deschide zboruri spre Serbia, Cuba și Japonia, potrivit presei locale.

Prim-ministrul rus, Mihail Mishustin, a semnat un decret conform căruia zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână pe ruta Moscova - Belgrad, precum și din Capitala Rusiei către Cayo Coco și Santa Clara (bine cunoscute destinatii turistice de top din Cuba). În plus, de la 1 noiembrie, pentru cetățenii ruși, este deja permis să zboare spre Japonia: de la Moscova la Tokyo (două zboruri pe săptămână) și de la Vladivostok la Tokyo (un zbor), cu compania națională Aeroflot.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 13:01
Suedezii au mai multe șanse de a supraviețui unui accident rutier decât oricare alt popor

Conducerea mașinii în timp ce trimit mesaje pe telefon, postează un story pe Instagram sau verifică ultimele videouri pe TikTok reprezintă o problemă majoră pentru șoferii din generația tânără. La fel de periculoase sunt oboseala, consumul de alcool și depășirea vitezei legale – toate acestea au fost responsabile pentru aproape 2.500 de decese în rândul tinerilor în SUA în anul 2018.

 

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 12:50

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, referitor la realizarea marilor proiecte de infrastructură că a fost modificată legislaţia pentru a se scurta termenele de atribuire.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 12:43

Către Guvernul RomânieiÎn atenția Domnului Prim-ministru Ludovic Orban

 

 

Stimate Domnule Prim-ministru,

 

Blocul Național Sindical și Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare federație sindicală din calea ferată, fac public un apel către Guvernul României pentru a atrage atenția asupra dificultăților care urmează pentru industria feroviară având în vedere că la actuala rectificare bugetară calea ferată nu va beneficia de nici un fel de sprijin de etapă din partea Guvernului pe care îl conduceți.

 

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 09:48

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Bd. Mihai Bravu - zona Mc Donalds

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Splaiul Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 18:21

Dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu a revenit în portul Constanța după o misiune de peste 500 de mile marine. Misiunea care a ținut trei săptămâni s-a desfășurat în Marea Neagră sub pavilion NATO.

Dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu s-a întors miercuri, în portul militar Constanța după finalizarea unei misiuni NATO din Marea Neagră. În timpul acesteia, nava a parcurs peste 500 de mile marine.

Dragorul face parte dintr-o grupare navală permanentă a NATO care luptă contra minelor SNMCMG-2(Standing NATO Mine Counter Measures Group Two - SNMCMG2).

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 17:00

Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a emis miercuri o autorizaţie pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la aproape doi ani de la imobilizarea lor la sol, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morţi, informează AFP.

Niciodată în istoria aviaţiei comerciale un avion nu a fost lipsit de autorizaţie atât de mult timp (20 de luni) de către autorităţile competente.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 16:37

Circulaţia tramvaielor 41, pe sensul spre Piaţa Presei, este blocată la această oră, în zona Ghencea, în dreptul magazinului Tamila, din cauza unui eveniment de circulaţie, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB), într-o postare pe Twitter.

"Linia 41 - blocată pe Bd. Ghencea, în dreptul magazinului Tamila, pe sensul spre Piaţa Presei. Cauza: eveniment de circulaţie. A fost trimisă echipa de intervenţie", scrie STB pe Twitter.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 13:47

În perioada 18.11.2020 - 23.11.2020, se vor desfăşura două transporturi cu depăşiri ale maselor pe traseul:

Vama Veche PTF (jud.CT) - DN39 - Mangalia - DN39A - Constanţa RORO (jud.CT)

Vehiculele transportă confecţii metalice.

Lăţimea maximă a unui vehicul este 6,54 m, viteză de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice viteză maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 09:40

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Bd. Mihai Bravu - zona Mc Donalds;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Splaiul Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 09:10

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 13:41

În perioada 17.11.2020 - 27.10.2020, se va desfăşura un transport cu depăşiri ale maselor pe traseul:

Nădlac II PTF - A1 - Margina - DN 68A- Săcămaş - DN7 - Ilia - A1 - Centura Sibiu - DN 7- Piteşti - A1 - DN Centura Bucureşti - Int. (DNCB cu DJ 401)

Vehiculul transportă o confecţie metalică.

Lăţimea maximă a vehiculului este 3,60 m, viteză de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 10:21

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Bd. Mihai Bravu - zona Mc Donalds

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Splaiul Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Bd. Decebal, tronsonul cuprins între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii;

- Stadionul Naţional Arcul de Triumf, breteaua destinată virajului la dreapta de pe Str. Alexandru Constantinescu pe Bd. Mărăşti;

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 10:10

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza unei şine fisurate, circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 900 Craiova - Drobeta Turnu Severin, în apropierea staţiei Valea Albă, judeţul Mehedinţi.

Se estimează reluarea traficului în 60 de minute, după înlocuirea şinei afectate.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 21:32

Cel mai sigur scor de călătorie pentru a opera o companie aeriană în timpul crizei COVID-19 este de 5,0, cel mai prost scor din lume este de 0,1. Nicio companie aeriană din 230 nu a obținut cel mai bun scor posibil și nici o companie aeriană nu a obținut cel mai prost scor, dar există multe între ele.

Această evaluare se referă strict la zborul în siguranță în timpul COVID-19

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 10:40

Începând cu data de 15.11.2020, Societatea de Transport București are un nou Director General în persoana domnului Mihai PETCU.

Cu ocazia preluării mandatului, a avut loc o ședință la sediul STB SA cu toți directorii Societății pentru a se discuta obiectivele și prioritățile noului Director General.

Așadar, noul Director General STB SA va avea în prim plan următoarele:

Subscribe to Transporturi