Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:30

Axis Communications a anunțat lansarea programului AXIS Audio Manager Edge, o actualizare majoră a sistemului de gestionare software integrat în difuzoarele de rețea Axis. Programul software actualizat, dezvoltat în vederea gestionării unui număr de până la 200 de difuzoare în cel mult 20 de zone diferite, este potrivit pentru locațiile mici și mijlocii cu nevoi relativ simple. Sunt disponibile actualizări gratuite pentru toate difuzoarele de rețea Axis instalate anterior. Noua actualizare software activează un sistem audio complet care este ușor de instalat, configurat și utilizat.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:20

De astăzi, Kaufland devine primul lanț de magazine în care 100% din carnea de porc de la Raftul Românesc provine de la porci născuți, și nu doar crescuți în România, ca urmare a extinderii programului de stimulare a producției interne. Totodată, compania sprijină fermierii să adere la primul program de bunăstare a animalelor, ce aduce noi standarde de calitate pentru creșterea porcilor.  

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 12:43

Mega Mall implementează tehnologiei BigBelly, soluția inteligentă pentru reciclare care comunică date în timp real pentru a permite eficientizarea colectării selective. Implementarea acestui proiect se desfășoară în luna noiembrie și este parte a campaniei „Natura unui MULȚUMESC”, prima inițiativă de colectare selectivă și de administrare a deșeurilor la sursă a centrului comercial.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:35

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, susține comunitatea partenerilor de business din România prin furnizarea gratuită a  chatbot-ului Timea care digitalizează procesele de HR și oferă angajaților un mediu sigur și eficient atunci când lucrează de la distanță.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:05

Microsoft România susține inițiativa națională CTRL+N, privind oportunitățile de reconversie profesională, lansată de Bittnet Training. Proiectul este unul ambițios și se adresează adulților care își doresc să înceapă o carieră nouă în IT.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:25

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat astăzi un Centru medical la Blaj. Clădirea centrului se întinde pe o suprafatață totală de 600 de metri pătraţi și afișează un regim de înățime de parter plus etaj, unde se regăsesc cabinete medicale de specialitate, medicina muncii, săli de curs, sală de gimnastică, vestiare, dar şi un cabinet dedicat pentru efectuarea testelor Covid-19.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:07

Campania „Iubirea care bate la ochi”, dedicată victimelor violenței domestice, a strâns până în prezent peste 30.000 de euro. Cauzei lunii noiembrie s-a alăturat și compania Vodafone România, care va susține financiar activitatea de management al proiectului și care a donat 1.000 de cartele SIM cu servicii telecom gratuite pentru dispozitivele MINERVA, un sistem mascat discret într-o bijuterie.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:23
UN DECENIU DE OPORTUNITĂȚI

După un deceniu de transformări majore, Grupul plasează în centrul strategiei sale accelerarea tranziției energetice, alături de o dezvoltare durabilă și profitabilă pentru a crea valoare în comun cu toți stakeholderii și randamente atractive pentru acționari.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:43

Zitec, lider pe piața de IT & Digital Marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a preluat recent echipa și portofoliul Under Development Office, agenție de dezvoltare software specializată în aplicații mobile și una dintre cele mai populare firme de blockchain development din Europa, care a înregistrat în ultimii trei ani vânzări de peste 1,5 milioane de euro.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:05

VTEX, prima și singura soluție complet integrată de comerț, marketplace și Order Management System (OMS) din lume, accelerează extinderea în regiune și semnează noi parteneriate în Bulgaria și Polonia, pe care le va coordona de la București.

 

Poziționat, încă de la deschidere, ca un centru strategic în dezvoltarea VTEX în Europa Centrală și de Est, biroul VTEX din România coordonează procesul de extindere în regiune și țintește, pentru perioada următoare, consolidarea prezenței VTEX și în Grecia, Cehia, Austria și Slovacia.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:19

Grupul Vodafone și-a asumat astăzi angajamentul de a reduce la net zero* emisiile de carbon ale companiei la nivel global până în 2040. De asemenea, obiectivele anterioare ale companiei privind limitarea emisiilor de carbon până în 2030 au fost aprobate de către inițiativa Science Based Targets (SBTi), acestea fiind conforme cu reducerile necesare pentru a mentine încălzirea globală la limita de 1.5° – cel mai ambițios obiectiv al Acordului de la Paris.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 14:01

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, continuă să susțină dezvoltarea orașelor inteligente, propunând o soluție de detecție automată a vehiculelor parcate neregulamentar, bazată pe tehnologie de analiză video avansată.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:53
protecția mediului și gestionarea responsabilă a resurselor

Derulat în perioada octombrie 2020 – martie 2021, proiectul este susținut prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat împreună cu Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la Buftea prin Fundația Comunitară București.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:26

HISTORY transmite, în exclusivitate, începând din 30 noiembrie, în fiecare luni, de la ora 22:00, seria documentară „Mașinile care au schimbat lumea”, care prezintă poveștile unor ingineri de renume care au construit industria automobilelor care au făcut istorie, devenind branduri recunoscute în întreaga lume.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 13:17

TransferGo, una dintre companiile de transfer de bani cu cea mai accelerată dezvoltare din lume, a anunțat că a primit o finanțare de 4 milioane de lire sterline din partea filialei din Marea Britanie a Silicon Valley Bank (SVB), banca celor mai inovatoare companii din lume. Această finanțare va permite companiei să continue dezvoltarea platformei sale de plăți în timp real, destinată atât consumatorilor, cât și IMM-urilor și companiilor mari. 

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 12:43

Cercetatorii Kaspersky si-au impartasit viziunea asupra amenintarilor persistente avansate (APT) in 2021, prezentand modul in care se va schimba peisajul atacurilor targetate in urmatoarele luni. Situatia prin care am trecut in 2020 va aduce multe schimbari structurale si strategice, nu doar in viata noastra de zi cu zi, ci si in domeniul atacurilor tintite, nu in ultimul rand datorita campului de atac, acum mult mai extins.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 12:41

În demersul comun de asigurare a accesului egal la educație de calitate dintre Organizația Salvați Copiii și Școala Gimnazială nr. 162 din București, școala va fi dotată cu un monitor inteligent pentru cabinetul de fizică-chimie, iar 145 de copii vulnerabili, elevi ai școlii, vor primi ghiozdane și rechizite. Totul a început cu dorința lui Florin, un băiat care ar fi putut cere orice pentru sine, dar a ales să pună școala și pe colegii săi din medii defavorizate pe primul loc.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 12:39

Medima Health, rețeaua românească de centre de excelență în imagistică și radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic și teleradiologie, lansează primele două clinici din București. Localizate în Calea Giulești și Șoseaua Virtuții, centrele sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultimă generație și aplicații specializate pentru investigarea avansată a afecțiunilor din sferele cardiovasculară, oncologică, urologică și neurologică. Investiția totală în cele 2 centre este de 3 milioane de euro.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 10:38

Startup-ul .lumen (dotLumen) a creat, de curând, primii ochelari inovativi pentru nevăzători, cu un sistem de tehnologie asistivă care abordează mobilitatea persoanelor nevăzătoare.

După ani de muncă în sfera cercetării interdisciplinare la un înalt nivel de performanţă şi realizată în beneficiul comunității, fondatorii .lumen oferă o soluţie persoanelor nevăzătoare cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 00:00

După mai bine de un deceniu de planificare, cercetare și dezvoltare, tehnologia 5G este pe punctul de a fi implementată în mai multe zone din lume, inclusiv în România.
Viitorul ne bate la ușă. Unii dintre noi sunt nerăbdători să primească cu brațele deschise acest viitor mai bine conectat. Alții, în schimb, sunt reticenți să deschidă ușa unui „străin”.
În ultimele luni, discuțiile cu privire la siguranța rețelelor 5G pentru sănătatea umană au căpătat amploare peste tot în lume. Organizațiile internaționale și o mare parte din experți ne asigură că noua tehnologie este sigură și nu aduce riscuri pentru sănătatea umană. Există însă și voci care spun că, înainte de a implementa această tehnologie la scară largă, ar trebui să știm mai multe despre ea.
În acest articol vă propun să facem exact asta: să aflăm mai multe despre 5G. Ce este, cum a ajuns să ne sperie, care este adevărul din spatele temerilor vehiculate, care sunt dovezile existente la acest moment?
 

Ce este 5G și care este controversa?
Termenul 5G se referă la cea mai nouă generație de tehnologie mobilă. Prin trecerea de la 4G – tehnologia folosită în prezent – la 5G, obținem o conectivitate mai bună, dar mai ales o viteză mai mare de transfer pentru datele mobile. Crește viteza de descărcare și în același timp se reduce semnificativ latența, scad timpii de răspuns și timpii morți necesari încărcării unor date.

Da, asta înseamnă o experiență de gaming sau de video streaming mai plăcută, dar e mai mult decât atât. Conectivitatea mai bună înseamnă că adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G ar putea să paveze calea pentru dezvoltarea dispozitivelor inteligente de tip IoT (Internet of Things) – senzori și computere care vor putea comunica în timp real, cu latențe minime. De la sisteme bazate pe inteligență artificială până la mașini autonome și chirurgie realizată computerizat de la distanță, aplicațiile sunt practic nelimitate.
Atunci când vorbesc despre potențialele riscuri ale tehnologiei 5G pentru sănătate, criticii se referă în primul rând la nivelul și frecvența radiațiilor electromagnetice pe care antenele 5G îl vor emite. De ce este asta o problemă acum? Pentru că tehnologia 5G va opera pe frecvențe de unde electromagnetice mai înalte decât 4G, 3G și toate generațiile precedente.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 13:47

Xerox (NYSE: XRX) a anunțat o suită de inovații pentru presele de producție, inclusiv modele noi, optimizări tehnologice pentru imprimantele existente, precum și funcții ce au la bază inteligența artificială și automatizarea proceselor, și care ajută la creșterea productivității.

 

In cadrul unui eveniment virtual la care au participat clienti si parteneri din toata lumea, Xerox a anunțat următoarele inovații:

 

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 13:46

Agenția five elements digital arată care sunt cele mai frecvente greșeli, din perspectivă SEO, pe care companiile le fac când își relansează site-ul. Dacă mecanismul de relansare nu ia în calcul toți factorii, afacerea respectivă poate încasa o lovitură destul de puternică în ceea ce privește indexarea în motoarele de căutare, ceea ce poate duce la pierderi financiare considerabile.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 12:51

Pe măsură ce se derulează Black Friday în Europa, consumatorii spun că nu lasă ca acest an turbulent să le strice Crăciunul. Cumpărătorii continuă să se adapteze la schimbările provocate de pandemia COVID-19, dar devin și mai atenți cu cheltuielile lor. O nouă cercetare Kaspersky a descoperit că jumătate (52%) dintre europeni intenționau să facă mai multe cumpărături de Crăciun cu ocazia reducerilor de sezon, printre care și cele de Black Friday. Mai mult, o treime dintre ei (34%) plănuiesc să le lase pe ultima sută de metri, în speranța de a obține reduceri mai mari.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 11:11

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, și-a lansat primul birou comercial în China, prin deschiderea unui spațiu de lucru dedicat mobilității electrice. Situat în Shanghai, Enel X China va instala echipamente de cea mai înaltă tehnologie pentru infrastructura de încărcare, sisteme și platforme pentru noile vehicule electrice, incluzând hibride plug-in sau complet electrice, bazându-se pe dezvoltarea rapidă a țării în direcția unui transport curat.

 

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 13:44

Pe 18 noiembrie 2020, Adunarea Generală a EASE - Asociația Europeană pentru Stocarea Energiei - reprezentând 56 de organizații active în lanțul valoric al stocării energiei, l-a ales pe David Post, Head of Energy Storage Solutions, Enel X, în funcția de președinte al EASE. Domnul Post este expert în dezvoltarea afacerilor în proiecte de energie regenerabilă, convenționale și stocare a energiei și a ocupat anterior funcțiile de vicepreședinte al EASE și director al Comitetului de evaluare a tehnologiei și a beneficiilor.

 

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 12:52

La data de 19.11.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Operaţiunea Invoke este o investigaţie transnaţională, desfăşurată în colaborare cu autorităţile de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii, FBI şi cu sprijin din partea Eurojust şi Europol.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 13:58

Telekom Romania anunţă lansarea chatbot-ului Tim, un asistent digital destinat atât simplificării accesului la abonamentele mobile sau serviciile fixe cât şi automatizării serviciului de suport tehnic pentru clienţi persoane fizice sau clienți companii. Proiectul care privea dezvoltarea unui astfel de asistent digital a fost anunțat în luna aprilie în cadrul unei conferințe de presă. Ulterior, în baza feedback-ului primit de la clienți și a nevoii tot mai mari de a răspunde cerințelor acestora, a fost demarată o nouă fază a dezvoltării în timpul căreia au fost adăugate funcționalități noi.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 12:08

Logitech G, brand din portofoliul Logitech și lider inovator în tehnologiile și echipamentul de gaming, anunță lansarea celui mai ușor mouse wireless din portofoliu pentru pasionații de gaming: Logitech G PRO X SUPERLIGHT. Echipat cu tehnologia wireless LIGHTSPPED, senzorul HERO 25K și un design mecanic foarte rafinat, PRO X SUPERLIGHT devine rapid un nou standard de referință pentru elita mondială de esports.

 

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 12:03

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a introdus pe piață camera PTZ V5925 – o soluție excelentă pentru streaming live și broadcasting, datorită rezoluției HDTV 1080p cu 60 cadre pe secundă, funcției zoom 30x și suportului VISCA și VISCA over IP.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 11:44

De la începutul crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2, comerțul electronic în România a cunoscut o creștere spectaculoasă. Acum, această formă de comerț digital se situează la nivelul la care ar fi ajuns în aproximativ 5 ani, dacă s-ar fi dezvoltat în ritmul anterior pandemiei.

 

Subscribe to Tehnologie (IT)