Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:00

Producătorul de energie electrică și termică ELCEN, care asigură agentul termic necesar Capitalei va ieși din insolvență, a anunțat miercuri, la o conferință de presă, ministrul Economiei Virgil Popescu.

Minstrul a precizat că a fost pusă la punct o schemă de compensare cu ANAF, astfel încât penalitățile să fie tăiate și ELCEN să iasă din insolvență și să poată accesa fonduri și să îmceapă să facă retehnologizări.

În discuții s-au implicat Ministerul Economiei, Ministeul Finanțelor, Primăria generală a Capitalei.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:45

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben de ceață pentru 11 județe din centrul și sudul țării, valabile joi seara.

Potrivit ANM, până la ora 20.00 este cod galben de ceață în județele Olt și Dolj.

Până la ora 23.00 sunt sub avertizare cod galben de ceață județele Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Brăila, Ialomița, Călărași și Teleorman.

În aceste județe se va semnala ceață care local va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 17:00
Partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare

Circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se desfăşoară alternativ după ce partea bulgară a demarat lucrări de reabilitare a părţii carosabile a podului, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 16:19

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță restricții de circualție pentru mașinile cu masă mai mare de 7,5 tone în zilele de duminică, luni și marți pe DN7.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, în zilele de duminică 29 noiembrie, zi premergătoare unei sărbători legale, luni 30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei, și marți 1 decembrie, Ziua Națională a României, se vor institui restricții de circulație pentru anumite vehicule rutiere.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:30

Axis Communications a anunțat lansarea programului AXIS Audio Manager Edge, o actualizare majoră a sistemului de gestionare software integrat în difuzoarele de rețea Axis. Programul software actualizat, dezvoltat în vederea gestionării unui număr de până la 200 de difuzoare în cel mult 20 de zone diferite, este potrivit pentru locațiile mici și mijlocii cu nevoi relativ simple. Sunt disponibile actualizări gratuite pentru toate difuzoarele de rețea Axis instalate anterior. Noua actualizare software activează un sistem audio complet care este ușor de instalat, configurat și utilizat.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:20

De astăzi, Kaufland devine primul lanț de magazine în care 100% din carnea de porc de la Raftul Românesc provine de la porci născuți, și nu doar crescuți în România, ca urmare a extinderii programului de stimulare a producției interne. Totodată, compania sprijină fermierii să adere la primul program de bunăstare a animalelor, ce aduce noi standarde de calitate pentru creșterea porcilor.  

 

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 12:43

Mega Mall implementează tehnologiei BigBelly, soluția inteligentă pentru reciclare care comunică date în timp real pentru a permite eficientizarea colectării selective. Implementarea acestui proiect se desfășoară în luna noiembrie și este parte a campaniei „Natura unui MULȚUMESC”, prima inițiativă de colectare selectivă și de administrare a deșeurilor la sursă a centrului comercial.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:35

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, susține comunitatea partenerilor de business din România prin furnizarea gratuită a  chatbot-ului Timea care digitalizează procesele de HR și oferă angajaților un mediu sigur și eficient atunci când lucrează de la distanță.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 11:05

Microsoft România susține inițiativa națională CTRL+N, privind oportunitățile de reconversie profesională, lansată de Bittnet Training. Proiectul este unul ambițios și se adresează adulților care își doresc să înceapă o carieră nouă în IT.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 09:50

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 08:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:25

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat astăzi un Centru medical la Blaj. Clădirea centrului se întinde pe o suprafatață totală de 600 de metri pătraţi și afișează un regim de înățime de parter plus etaj, unde se regăsesc cabinete medicale de specialitate, medicina muncii, săli de curs, sală de gimnastică, vestiare, dar şi un cabinet dedicat pentru efectuarea testelor Covid-19.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 17:05

Jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid, iar Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu.

El a precizat că, în urma controalelor făcute de ANPC, s-au găsit nenumărate nereguli.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 14:52

"Creditele neperformante în anul viitor în opinia mea vor avea o creştere importantă.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 13:07

Campania „Iubirea care bate la ochi”, dedicată victimelor violenței domestice, a strâns până în prezent peste 30.000 de euro. Cauzei lunii noiembrie s-a alăturat și compania Vodafone România, care va susține financiar activitatea de management al proiectului și care a donat 1.000 de cartele SIM cu servicii telecom gratuite pentru dispozitivele MINERVA, un sistem mascat discret într-o bijuterie.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:37

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că a semnat o plată externă în valoare de peste 12 milioane de euro, către Comisia Europeană, ceea ce reprezintă avansul pentru vaccinul anti-Covid.

Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, arată Florin Cîțu într-un mesaj pe Facebook.

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea ajunge în România la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:08

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile depuse în luna octombrie, aferente serviciilor prestate în luna septembrie şi trimestrul al III-lea 2020.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:07

În Şedinţa Guvernului din 23 noiembrie 2020 a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:54

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit marţi, 24 noiembrie, în urma unui apel telefonic la 112, pe un drum forestier din Munţii Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiştii, un bărbat şi o femeie, în vărstă de 38, respectiv 53 de ani, din Bucureşti se deplasau cu maşina pe un drum forestier şi intenţionau să ajungă la Cascada 7 Izvoare. La un moment dat în zona Scropoasa au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii şi a necunoaşterii traseului practicat.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:34

Precizări CNAIR

Având în vedere informaţiile transmise în spaţiul public astăzi, 24.10.2020, de către sindicatul Elie Radu, CNAIR face următoarele clarificări:
- La ultima întâlnire a Comisiei Paritare, reprezentanţii CNAIR şi cei ai sindicatului Elie Radu au stabilit ca părţile "să reia discuţiile asupra tuturor propunerilor după următoarea rectificare bugetară anunţată pentru luna noiembrie."

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 10:30

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 09:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Administraţia Superioară a Asociaţiilor Funcţionarilor Publici a anunţat intrarea în grevă generală a anumitor categorii profesionale din domeniul transportului aerian, feroviar şi maritim, astfel:

- În data de 25 noiembrie 2020, între orele 06:00 - 12:00, controlorii de trafic aerian, precum şi alte categorii de personal aeroportuar, vor înceta activitatea, cu repercusiuni asupra orarului de zbor, intern şi internaţional;

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ceaţa reduce vizibilitatea în trafic la această oră pe artere rutiere din judeţele Dolj şi Olt, respectiv pe DN 56 Craiova - Calafat, DN 55A Calafat - Bechet - Corabia şi DN 54 Caracal - Corabia.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să sporească atenţia la volan, să reducă viteza, să folosească în luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule. Evitaţi manevrele riscante, în condiţii de vizibilitate scăzută!

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 16:47

Premierul Ludovic Orban a transmis, în cadrul consultărilor pe care le-a avut luni cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 15:44

Inspecţia Economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe unităţi administrativ teritoriale şi primării, iar primul raport a fost deja trimis la DNA, a susţinut, marţi, ministrul de resort, Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 14:34

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a primit certificatul de acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate și siguranță pentru pasageri și angajați pe Aeroportul Henri Coandă.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:39

Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de Guvern desfăşurată luni, 23 noiembrie 2020, ORDONANŢA DE URGENŢĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020. Prin această rectificare, bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicatiilor a fost suplimentat cu 179 milioane de lei, din care 130 de milioane de lei pentru realizarea investiţiilor derulate de către unităţile aflate sub autoritatea ministerului şi 49 de milioane de lei pentru derularea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:37

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plăţile către solicitanţii aprobaţi şi care au depus cerere de plată în cadrul Programului pentru şcoli 2019 - 2020, semestrul II.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:23
UN DECENIU DE OPORTUNITĂȚI

După un deceniu de transformări majore, Grupul plasează în centrul strategiei sale accelerarea tranziției energetice, alături de o dezvoltare durabilă și profitabilă pentru a crea valoare în comun cu toți stakeholderii și randamente atractive pentru acționari.

 

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:43

Zitec, lider pe piața de IT & Digital Marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a preluat recent echipa și portofoliul Under Development Office, agenție de dezvoltare software specializată în aplicații mobile și una dintre cele mai populare firme de blockchain development din Europa, care a înregistrat în ultimii trei ani vânzări de peste 1,5 milioane de euro.

Subscribe to Economie