Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 16:20
Un delirant discurs aniversar căruia ambasadorul american i-a uitat subiectul

Ambasada SUA în România a organizat ieri o manifestare ”cu prilejul aniversării a 98 de ani a domnului Iancu Țucărman, supravieţuitor al Pogromului de la Iaşi” .La manifestare a fost invitat să vorbească premierul Ludovic Orban, în timp ce președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, nici măcar nu a fost înștiințat despre eveniment, conform declarației date  Inpolitics.
Ziua lui Iancu Zuckerman nu a fost ieri, ci în luna octombrie, pe 31.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 11:12

Liderul rus, Vladimir Putin a declarant in seara de luni, 9 noiembrie, pentru posturile locale de televiziune că forțele armate din Armenia și Azerbaidjan se opresc la pozițiile lor, iar forțele de menținere a păcii ruse vor fi dislocate de-a lungul liniei de contact în Nagorno-Karabakh.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 11:04

Ministrul venezuelean de externe, Jorge Arreaza susține că susținătorii lui Guaidó, care ocupaseră misiunea diplomatică de câteva luni, „au scos din ea cărți, computere și obiecte de artă”.

Șeful diplomației de la Caracas, Jorge Arreaza, a scos de pe zidul ambasadei țării sale din La Paz un portret al liderului opoziției Juan Guaido în timpul unei vizite în Bolivia, în timpul căreia reprezentanții guvernului lui Nicolas Maduro au revenit in clădirea misiunii diplomatice, care le revine de drept. Videoclipul a fost postat luni pe Twitter de Ministerul Venezuelan de Externe.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 10:59

Potrivit canalului de televiziune național, „adjunctul Șefului de Misiune (Deputy Chief of Mission) de la Ambasada Britanică la Minsk, Tamwood Lisa și Atașatul Militar al Albionului, White Boicot Timothy”, au părăsit deja țara.

 

Ministerul Afacerilor Externe din Belarus a decis să declare doi diplomați ai Ambasadei Marii Britanii persona non grata. Acest lucru a fost anunțat luni de către secretarul de presă al Ministerului de Externe, Anatoly Glaz.

 

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 16:49
Zuckermann dixit: Se privatizează!

Astăzi, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a întâmpinat la Ambasadă pe noul Primar al Bucureștiului,și pe Prim-ministrul Ludovic Orban. Ambasadorul l-a felicitat pe Primarul Dan pentru câștigarea alegerilor și pentru politica sa de deschidere și transparență. Ambasadorul i-a promis Primarului sprijin în vederea găsirii unor soluții practice și inteligente pentru problemele legate de infrastructură și transport.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 15:13

Ambasadorul SUA pune cruce locurilor de veci

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 15:51

Excelența Sa, domnul David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România, a vizitat ieri mai mulți beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children și a oferit 25 de tablete copiilor și tinerilor care, în această perioadă, au mare nevoie de sprijin pentru acces la cursurile școlare, în sistem on-line. După ce, anul trecut, a alergat la Maratonul Băneasa Forest Run în sprijinul Hope and Homes for Children, Excelența Sa continuă să fie alături de Fundație și susține o viziune comună – cea a unei lumi în care niciun copil să nu mai treacă prin coșmarul instituționalizării.

 

Duminică, 25 Octombrie, 2020 - 15:21

Era de așteptat ca în aceste zile ambasadorul Adrian Zuckerman-Zaharescu să fie cu ochii pe soarta alegerilor din SUA, cel puțin pentru a ști dacă este cazul să își facă bagajul sau nu, și totodată, să negocieze la Cotroceni, pentru orice eventualitate, o medalie și un loc în consiliul de administrație al vreunei societăți comerciale românești plătitoare de indemnizații și bonusuri grase.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 19:31

Cosmin Boiangiu, reprezentantul permanent adjunct al Romaniei pe langa Uniunea Europeana, a fost numit joi director executiv al Autoritatii Europene a Muncii, o noua agentie a Uniunii Europene infiintata in acest an.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 13:31
Care zbura de la  Bagdad la Atena, avandu-ul la bord pe șeful diplomației elene.

Turcia a întârziat să acorde permisiunea de survol aeronavei aparținând  guvernului grec, care îl transporta pe ministrul de externe Nikos Dendias de la Bagdad la Atena și a menținut avionul în aer in procedura de zbor în cerc, timp de 20 de minute peste  frontiera turco-irakiană, miercuri seară.

Conform rapoartelor mass-media, avionul a solicitat autorizația de la autoritățile aeriene turcești în timp ce traversa granița irakiană, după ce decolase de la Bagdad, dar a trebuit să aștepte 20 de minute pentru acordarea permisiunii.

Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 14:18
Ca sa ne eliberăm din catusele influentelor maligne din partea Chinei si a Rusiei - zice Zuckermann

"Vom incepe derularea unui nou proiect pentru Romania, impreuna cu Polonia, pentru construirea unei autostrazi si cai ferate, care sa lege Constanta, de la Marea Neagra, cu Gdansk, de la Marea Baltica.

Acest proiect de infrastructura va reprezenta un beneficiu urias pentru economiile Romaniei si Poloniei, dar si pentru economiile din regiune, ani buni de acum incolo," a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

Afirmatiile au fost facute la evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie.

Sâmbătă, 10 Octombrie, 2020 - 11:25

Mesajul ambasadorului Zuckerman, transmis din SUA către Formul Aspen din România, este antologic. Chiar vesel. Nu se pupă cu realitatea aproape deloc. Ai zice că domnul Zukerman este ambasador într-o altă Românie, nu în cea în care trăim noi în acești ani și în aceste zile.

”România a gestionat criza generată de acest virus cu rigurozitate și cu hotărârea fermă de a-și proteja cetățenii, câștigându-și, astfel, respectul Statelor Unite și al altor aliați din lume. A trimis ajutoare și personal medical în țările vecine și în Statele Unite – vă mulțumesc!”

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 16:18

 La 75 de ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, Federația Rusă susține că în țara noastră există „și lideri cunoscuți, dintre cei mai proeminenţi” care au falsificat date istorice.

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București: „În acest an, din care a trecut, deja, o bună parte, am sărbătorit cele două jubilee, și, din păcate, situația tensionată continuă și persistentă, de pe scena mondială, ne sugerează că subiectul conferinței noastre nu își pierde din relevanță.

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 13:36

După ce a rechemat două valuri de ambasadori, Iohannis l-a pus pe Aurescu ca, atunci când nu mai are grija sănătății lui Navalnâi și nu se mai preocupă de finanțarea presei independente (?) din Belarus, să rezolve problema petelor albe de pe atlasul diplomatic. Și anume țările în care România nu este prezentă prin ambasador  sau însărcinat cu afaceri, care să facă cunoscute pozițiile țării noastre în complexele probleme internaționale.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:25

 După cum relatează agenția de presă AZERTAC,  președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev,  a susținut un discurs în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, ale cărei lucrări au loc la New York  în aceste zile.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 16:37

Rusia a denunțat joi expulzarea iminentă a doi dintre diplomații săi din Bulgaria, acuzați de spionaj, în timp ce cazurile de acest tip s-au înmulțit în Europa în ultimele săptămâni.

 

"Regretăm decizia Sofiei de a declara angajații reprezentanței comerciale a Federației Ruse la Sofia persona non grata pe baza acuzațiilor nefondate", a semnalat Ministerul rus al Afacerilor Externe.

 

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 16:30

Directorul NASA s-a declarat miercuri îngrijorat de posibilitatea ca Statele Unite "să cedeze teren" în faţa Chinei în domeniul spaţial dacă niciun proiect privat nu va înlocui Staţia Spaţială Internaţională (ISS), care va ajunge peste câţiva ani la finalul ciclului ei de funcţionare, în contextul în care autorităţile de la Beijing intenţionează să lanseze pe orbită o staţie proprie, informează AFP.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:41

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a intrat în carantină după ce unul din bodyguarzii săi a fost depistat ca purtător de coronavirus, a anunţat miercuri ministerul de externe de la Berlin, într-un comunicat preluat de DPA.

Conform sursei citate, ministrul a fost testat la rândul său, iar rezultatul a fost negativ.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 08:34

Potrivit presei ruse, care citează surse din Belarus, ar fi planificate noi demiteri pe lângă decizia de retragere a ambasadorilor Republicii Belarus  în Spania, Letonia și Slovacia.

"Treizeci de diplomați bieloruși vor fi demiși în următoarele zile din serviciul diplomatic al Republicii". Potrivit sursei, care, la randul sau, îl citează pe fostul ambasador de la Madrid, care acum s-a alaturat opoziției, ar fi planificate noi concedieri, pe lângă decizia anunțată anterior de revocare a ambasadorilor bieloruși în Spania, Letonia și Slovacia.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 08:30
Președintele Algerian, Abdelmajid Tebbun, a semnalat că “nu salută acest process”

Algeria nu va participa la cursa pentru normalizarea relațiilor cu Israelul și nu salută acest proces. Acest lucru a fost anunțat duminică de președintele țării nord-africane, Abdelmajid Tebbun, la televiziunea națională.

 

"Nu vom participa la cursa pentru normalizarea [relațiilor cu Israel] și nu o binecuvântăm", a subliniat el.

 

"Problema palestiniană este sacră pentru poporul algerian. Este cheia Orientului Mijlociu", a continuat Tebbun. El a asigurat că „poziția Algeriei cu privire la problema palestiniană rămâne fermă”.

 

Sâmbătă, 19 Septembrie, 2020 - 11:48

Minstrul de Externe si presedintele Klus Iohannis au agreat  lista de ambasadori care vor fi trimisi la posturi in urmatoarea perioada.
 
Iată lista noilor ambasadori:

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 17:15

​​Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare în țară a 14 ambasadori, printre care Adrian Cioroianu, de la UNESCO, și Dan Mihalache de la Londra.

Ambasadorii rechemați:

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 15:10

Ambasadorul SUA în China, Terry Branstad, şi-a prezentat demisia, a anunţat luni secretarul american de stat Mike Pompeo, citat de AFP şi Reuters.

Motivele plecării sale nu au fost precizate deocamdată.

"Îi mulţumesc ambasadorului Terry Branstad pentru cei peste trei ani în serviciul poporului american ca ambasador al SUA în Republica Populară Chineză", a scris Pompeo într-o postare pe Twitter.

Sâmbătă, 12 Septembrie, 2020 - 12:20
Ambasadorul american pare să-și fi pierdut complet uzul rațiunii, acuzând „presa lacomă” care primește bani pentru publicitatea „comuniștilor”

Ambasadorul american Adrian Zuckerman continuă bătălia mediatică împotriva companiei chineze Huawei, printr-un nou așa-zis editorial postat pe siteul ambasadei. Zuckerman pare să fi pierdut complet uzul rațiunii și al uzanțelor diplomatice prin afirmații de-a dreptul delirante, în care susține că intrarea Huawei pe piața 5G va produce o revoluție ca cea din decembrie 1989, cu morți și răniți.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 12:46
La înființarea în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

Cel mai bun aliat pe care îl pot avea Statele Unite este unul puternic din punct de vedere militar și economic, a subliniat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între companiile ROMAERO și Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, în vederea înființării în România a unui Centru Regional de Echipare și Întreținere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

Luni, 31 August, 2020 - 09:33
„Ambasada SUA în România folosește informații selective pentru a defăima compania Huawei”

După ce Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a acuzat în cadrul unei editorial că ”Huawei și stăpânii ei comuniști chinezi au lansat recent o campanie de dezinformare lipsită de rușine încercând să se prezinte drept victime. Dar nu sunt victime. Huawei este un braț corupt al regimului comunist chinez și al sistemului său de securitate”, a venit și replica din partea Huawei.

Sâmbătă, 29 August, 2020 - 09:41

Diplomația elenă condamnă încercarea a doi kurzi de a arde portretul lui Erdogan în fața consulatului general turc din Salonic. Autoritățile elene semnalează că au luat măsuri “adecvate” pentru a asigura securitatea clădirii Consulatului General al Turciei de la Salonic.

Vineri, 28 August, 2020 - 23:38
Ce griji mai are ministrul Aurescu pe Tweeter

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că România devine oficial exportator de instabilitate!

Într-un mesaj lansat pe Twitter, Bogdan Aurescu face cunoscut că ministerul pe care îl conduce va finanța cu 100.000 de euro organizațiile care vizează răsturnarea regimului din Belarus.

Vineri, 28 August, 2020 - 15:39

Începând cu data de 31 august 2020, Secția consulară a Ambasadei României la Londra își va înceta permanent activitatea la sediul din 344 Kensington High St, Kensington, London W14 8NS, urmând a presta, temporar, servicii consulare în clădirea Institutului Cultural Român din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH.

Marţi, 25 August, 2020 - 11:25

Fără îndoială că diplomația a devenit altceva decât ceea ce obișnuia să fie, iar dreptul internațional trebuie reinventat. O ultimă dovadă în acest sens ne-a oferit-o ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Adrian Zuckerman. În loc să își exprime îngrijorările și îndemnurile în dialog direct cu Ministerul Afacerilor Externe al țării în care este acreditat, acesta o face printr-un editorial dat publicității pe pagina electronică a ambasadei.

Subscribe to Diplomație