Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 13:47

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul în limba germană "Die Kleinen Detektive/ Micii Detectivi" în regia lui Lilly Krauss-Kalmar.

Nemţii sărbătoresc Ziua Unităţii pe 3 octombrie, dată la care, în 1990, a fost realizată integral reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a Germaniei.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 12:21

FEST – FDR – S.O.S. 2020 intră pe ultima sută de metri. Încă două zile de festival, încă două spectacole – două evenimente a căror diversitate dă măsura privirii exhaustive a selecției din acest an.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 11:23
Atelier Deschis în Noaptea Albă a Galeriilor, la Fundația AlegRO

După vreo două “nopți “petrecute în sediul inițial din Strada Teodor Aman, Galeria Fără Nume (GFN) se mută, pentru ediția din acest an, mai ...central. Adică pe Strada Academiei la numărul 35-37, la etajul al doilea, în spațiul generos al Fndației AlegRO, pus la dispoziția celor trei artisti BUZU, GOSPO & Mihai Theodor Sava care au exersat cu succes crearea de lucrari de mari dimensiuni si fotografie de arhitectura .
.BUZU (Ana Ștefania Andronic) și GOSPO (Cătălin Gospodin) vor performa live, în prezența vizitatorilor.

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 11:49

ShortsUP prezintă: Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890 - 2000)

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 10:12

Cea de-a 48-a ediţie a Galei Premiilor UCIN şi-a desemnat căştigătorii! Prima gală din acest an care a avut loc în interior, a fost nevoită să restrângă la maxim numărul invitaţilor, din cauza măsurilor de siguranţă. Chiar şi aşa cinefili de toate vârstele au sosit la gală pe covorul roşu, din dorinţa de a susţine industria filmului românesc.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:58

Un împătimit al jocului de șah, fostul dictator Nicolae Ceaușescu își petrecea timpul liber practicând celebrul sport al minții alături de miniștri, parteneri sau tovarăși de partid. Astăzi, una dintre mesele de șah din fosta colecție Nicolae Ceaușescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitației de Design de Interior din 1 octombrie.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 13:30

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă joi, 24 septembrie 2020, de la ora 18.30, la Sala "Irina Nicolau", la vernisajul expoziţiei multimedia Tokmeala. Îţi dau noră, îţi dau avere, despre politicile de încuscrire ale romilor cortorari. După vernisaj, ne vom bucura de muzica lui Napoleon Constantin, un rom din satul Graţia, Teleorman, care cântă vocal în acompaniamentul unei tobe pe care o loveşte cu pietre, linguri sau călcâiul piciorului. Repertoriul său cuprinde cântece de ascultare şi melodii de joc precum Turceasca.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 09:45

Muzeul Național al Literaturii Române de pe Calea Griviței din Capitală găzduiește o nouă expoziție a artistului plastic Ioan Nemțoi. Pentru iubitorii de artă e o șansă, pentru muzeu este un privilegiu, pentru artist este o bucurie.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 14:00

Miercuri seara în cadrul American Independent Film Festival a avut loc discuţia cu Ryan Werner, expert în promovarea filmelor în campaniile pentru premiile Golden Globes şi Oscar.

Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:59

Ultimele trei seri ale Festivalului Classic for Teens vor aduce pe scena Ateneului Popular Mr. Gh.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:03

În trei concerte consecutive programate la acest sfârşit de săptămână, violonistul Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail și Vioara lui Enescu revin cu o avanpremieră a turneului național din această toamnă, joi, 17 septembrie la Focşani, Ateneul popular "Maior Ghe. Pastia", vineri, 18 septembrie la Tecuci, Ateneu şi sâmbătă, 19 septembrie la Bârlad, Pavilionul "Marcel Guguianu".

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 10:08

13 tineri pianişti, dintre cei 55 de concurenţi care au participat în prima etapă a Secţiunii de Pian din cadrul Concursului Internaţional George Enescu, au obţinut majoritatea voturilor membrilor juriului, calificându-se în a Etapa a II-a: Jack Campbell (Marea Britanie), Salih Can Gevrek (Turcia), Anna Grot (Rusia), Kang Tae Kim (Coreea de Sud), Nikolai Kuznetsov (Rusia), Hoyel Lee (Coreea de Sud), Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud), Djordje Radevski (Serbia), George Todică (România), Chun Lam U (Hong Kong), Marcin Wieczorek (Polonia) şi Feiyang Xu (China).

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 13:00

După o tradițională și binemeritată vacanță de 2 luni, pe timpul verii, noul sezon al pieței românești de artă debutează la Artmark cu peste 1.000 de piese de colecție, cu prețuri medii de pornire între 100 și 500 de euro, dispuse în 4 evenimente culturale de amploare. Noutatea pe care o aduce deschiderea sezonului este bogăția și diversitatea de opțiuni de economisire ori  investiție pe termen mediu și lung - de la artă de patrimoniu la artă contemporană, de la decorativă de epocă la design de autor contemporan.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 10:17

Opt tineri violonişti, din cei 17 concurenţi care au participat în a doua etapă a secţiunii Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2020, au obţinut majoritatea voturilor membrilor juriului pentru a se califica în Semifinală: Gennaro Cardaropoli (Italia), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Şerban (România), Ayaka Uchio (Japonia) şi Jaewon Wee (Coreea de Sud).

Duminică, 13 Septembrie, 2020 - 18:51

Cea de a doua ediție a Wallachia Int'l Film Festival s-a desfășurat în perioada 11-13 septembrie 2020, la București, cu participarea a peste 250 de proiecte din 50 de țări ale lumii, de pe șase continente, între care Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Germania, Israel, Rusia, Pakistan, Norvegia, Brazilia, Mexic, Ucraina, Australia, China, India, evident și România. Duminică seara, juriul festivalului a anunțat câștigătorii proiectelor selecționate, din peste 500 înscrise, pentru a concura la una dintre cele 18 secțiuni ale competiției oficiale.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 09:55
Cu cele mai multe lucrări nominalizate din regiunea CEE & Nordics

42 dintre cele mai reușite 1.000 de fotografii și videoclipuri nominalizate în etapa globală a celei mai mari competiții foto-video din lume, le aparțin pasionaților de fotografie din România    Utilizatorii Huawei din România și-au dovedit abilitățile artistice și în cadrul edițiilor anterioare ale competiției, numărându-se printre marii câștigători ai competiției

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 16:12

Cea de-a șaptea ediție a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc în perioada 02 - 11 octombrie 2020, în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29), București. Vizitatorii vor avea ocazia să admire peste 90 de lucrări ale absolvenților din promoția 2020 a facultăților vocațional-creative din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Baia-Mare și Oradea.

Miercuri, 26 August, 2020 - 13:26

#BIFF2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice. Pentru a marca alinierea în gânduri şi acţiuni, pentru prima dată în istoria festivalului, am pregătit secţiuni noi şi surprize conexe.

Gala de deschidere a festivalului are loc joi, 27 august, ora 19.30 la Muzeul Ţăranului Român, unde se va proiecta, în premieră, Pinocchio, în regia lui Matteo Garrone. Filmul multi-premiat va introduce publicul BIFF în povestea păpuşii de lemn, ce prinde viaţă, şi-a creatorului acesteia, Gepetto, interpretat de remarcabilul Roberto Benigni.

Vineri, 21 August, 2020 - 09:26

August cu surprize frumoase, de la Teatrul de Artă Bucureşti! Ursu', o nouă comedie de A.P. Cehov, aşteaptă să descreţească frunţi şi să aducă zâmbete publicului de toate vârstele. Spectacolul are avanpremiera şi premiera la Bucureşti, pe 24 şi 25 august, orele 20.30, în stagiunea "Teatru sub stele" - str. Sfântul Ştefan nr. 24.

Miercuri, 12 August, 2020 - 12:19

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) a lansat procedura de achiziții publice de artă contemporană pentru care Ministrul Culturii a suplimentat bugetul muzeului cu 2.000.000 lei. Ministerului Culturii a decis alocarea acestei sume în luna aprilie 2020, pentru a veni în sprijinul artiștilor plastici contemporani, pentru stimularea producției și tezaurizării artei contemporane, pentru muzee și pentru colecțiile statului. 

Luni, 10 August, 2020 - 12:19

Noi lucrări în galeria de artă stradală a Sibiului. Facultatea de Inginerie, Baza Hipică şi Aeroportul, printre locaţiile SISAF 2020

Începând de astăzi, 10 august, Festivalului de Artă Stradală din Sibiu (SISAF) continuă misiunea de regenerare urbană, începută acum 6 ani. Timp de o săptămână, 14 artişti şi grupuri din România, Spania şi Ucraina iau în primire o serie de ziduri vizibile din oraş, pe care îşi vor aşterne arta pentru comunitate.

Artiştii stradali încep maratonul de artă în locaţii pictate în premieră

Luni, 10 August, 2020 - 10:05

Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București vă invită publicul la  deschiderea expoziției personale a artistei Bianca-Andreea Constantin intitulată"Ab initio".

  Vernisajul expoziției va avea loc marți, 18 august, ora 18:00, la Căminul Artei/ Centrul Artelor Vizuale de pe str. Biserica Enei, nr. 16, București, prezintă criticul de artă Marius Tița.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 15:24
Galeria reunește lucrările studenților care urmează cursul de artă digitală 3D, bazat pe un curriculum unic

București, 28 iulie 2020 – Ubisoft continuă să susțină educația și dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor artiști, iar anul acesta, în parteneriat cu Departamentul de Scenografie al Universității Naționale de Arte București lansează galeria virtuală Ubisoft X UNArte.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 15:16

Bega ARTPRIZE, aflat acum la a doua ediție, își continuă misiunea de a încuraja profesionalizarea activității curatoriale din România. Juriul din acest an format din Liviana Dan, Călin Dan și Mihai Pop a cartografiat situația actuală a scenei tinere, sub 40 de ani, în toată varietatea ei de personalități, de la cele încă în formare, dar care au ajuns să aibă o voce  proprie, precum Cristina Stoenescu, Flaviu Rogojan sau Georgiana Buț, la nume consacrate de acum pe scena internațională, precum Cosmin Costinaș.

Duminică, 12 Iulie, 2020 - 00:00

Fotografiile digitalizate ale artistului sporesc frumusețea și farmecul unui peisaj islandez prin mândria și puterea, eleganța și armonia

Prin materie, în duritatea și maleabilitatea rock-ului și a pământului, energia vântului și a apei, conduce activitatea caricaturistului israelian Andy Ceausu, născut și crescut în România, absolvent în inginerie electrică și protagonist al unor expoziții importante internațional care, cu arta sa, s-a concentrat pe diverse probleme legate de cultură și, de asemenea, într-un mod special pentru a proteja mediul și lumea.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 11:42
Marele pictor a încetat din viață la 84 ani

MIREL ZAMFIRESCU , profesor la Academia de Arte, l-a trimis studenţilor săi din anul V, promoţia 1995, publicat în revista Observator cultural din 13 decembrie 2019:

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 12:50

Concursul Internațional de arte plastice "Martha Bibescu" și-a desemnat laureații. La acestă primă ediție organizată de Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, cu sprijinul Royalart, s-au înscris 96 de concurenți cu vârste între 7 și 25 de ani, din Franța, Cipru, Irlanda, Republica Moldova și România.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:54
Organizată de Artmark, 28-29 aprilie 2020, ora 19:00, sub egida Hanul cu Tei

O galerie transilvăneană își închide porțile, dar nu înainte de a scoate la vânzare un stoc de 500 de tablouri de artă românească clasică și contemporană. Sub egida Hanul cu Tei 1833, A10 by Artmark asigură licitației suportul logistic, organizând vânzarea prin licitație online a stocului reputatei galerii transilvănene de artă, folosind un preț unitar de pornire de doar 100 de euro per tablou.

Duminică, 1 Martie, 2020 - 00:00

O excepțională lucrare - sculptură în lemn de 94/57 cm - a artistului maramureșan Ion Bledea este disponibilă pentru iubitorii artei Cei interesați pot lua legătura cu deținătorul ei la tel.40744667525.

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 09:06

Sâmbătă, 29 februarie 2020, este ultima zi în care vizitatorii Muzeului Național de Artă al României mai pot vedea sculpturile din Curtea de Onoarea a muzeului „purtând” căciuli și fulare colorate, ca urmare a campaniei „La adăpostul artei”, inițiată de MNAR în parteneriat cu asociația Samusocial din România.

 

Derulată în perioada 12-29 februarie, campania și-a propus să sensibilizeze populația la problemele cu care persoanele fără adăpost se confruntă în sezonul rece, prin transformarea sculpturilor în „ambasadorii tăcuți” ai cauzei.  

 

Subscribe to Arte