Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 15:33

Lucrările de reconstrucţie a fostului cinematograf Favorit se vor finaliza în maximum 24 de luni, a declarat, marţi, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Marţi, 22 Septembrie, 2020 - 15:11

"Am deschis un nou centru pentru victimele violenţei domestice. (...) În perioada stării de urgenţă am mai deschis un astfel de centru, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu 100 de locuri în Sectorul 6. Acum ne aflăm într-un centru pe care-l deschidem astăzi în Sectorul 5.

Luni, 21 Septembrie, 2020 - 18:00

Prima şi singura reţea de trasee pentru alergare montană din România, cu marcaje permanente, s-a extins, de la cinci la 15 trasee în Munţii Apuseni, cu o lungime totală de 194 km, a declarat luni vicepreşedintele clubului sportiv Xterra Oradea, Szokolszky István.

Duminică, 20 Septembrie, 2020 - 12:15
Proiectul, început acum 14 ani, a stat aproape 10 ani în tribunale

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că podul Ciurel a fost deschis circulaţiei sâmbătă. 

Începând din această dimineaţă, bucureştenii pot circula pe Ciurel (1 pod hobanat peste Dâmboviţa, 3 pasaje supraterane şi 9 bretele rutiere) care simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei. În etapa a doua a investitiei, pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât şi culoarul de exproprieri, se construieşte drumul expres între Nod Virtuţii şi Autostrada A1„, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 10:00

Brigada Rutieră București a anunțat că, începând de miercuri, se instituie sensuri unice pe 22 de artere secundare din zona cuprinsă între Șoseaua Chitilei, Bulevardul Bucureștii Noi, Bulevardul Laminorului și Strada Constantin Godeanu.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere București, modificările au fost avizate de Comisia tehnică de circulație din cadrul Primăriei Capitalei.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 15:26

Capitala continuă să aibă cele mai multe cazuri noi de coronavirus - 214 - raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce Suceava și Ilfov sunt județele cu cele mai multe noi îmbolnăviri.

În România au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 1.111 cazuri de coronavirus, bilanțul total ajungând la 105.298, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Luni, 14 Septembrie, 2020 - 17:38

Fostul primar al municipiului Medgidia, Marian Iordache, în vârstă de 59 de ani, a murit duminică seară la locuinţa sa, după ce s-a înecat în timp ce mânca.

Decesul, confirmat de colegi de partid ai lui Iordache, a fost înregistrat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă deplasat la faţa locului, cadrele medicale încercând în zadar resuscitarea pacientului.

Sâmbătă, 12 Septembrie, 2020 - 13:50

Brigada Rutiera a Capitalei informeaza ca in acest weekend vor fi impuse mai multe restrictii de trafic, avand in vedere desfasurarea unor evenimente si transformarea unor strazi in zone pietonale.

Vineri, 11 Septembrie, 2020 - 16:47

Alături de Valencia, Viena și alte trei orașe europene, Cluj-Napoca este printre cei șase finaliști ai competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 și ar putea câștiga 1 milion de euro.

Un juriu la nivel înalt, format din experți independenți, a selectat cei șase finaliști după interviuri detaliate cu reprezentanții unui număr de douăsprezece orașe aflate pe o listă scurtă.

Cele șase orașe finaliste ale ediției din acest an sunt: Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Leuven (Belgia), Valencia (Spania) și Viena (Austria).

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 16:33

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a alocat, joi, într-o şedinţă de îndată, suma de 150.000 lei pentru decontarea cheltuielilor cu naveta elevilor pentru luna septembrie şi prima parte a lunii octombrie, aceeaşi sumă urmând să fie pusă la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 16:34

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de luni, un proiect privind modernizarea sistemului de iluminat public pe şoseaua Ştefan cel Mare.

Proiectul a fost adoptat cu 40 de voturi pentru, zero împotrivă, două abţineri.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 19:00

Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată în şedinţa de luni trei proiecte de hotărâre care vizează testarea copiilor din unităţile de învăţământ din Bucureşti, a cadrelor didactice, a personalului medical, precum şi a angajaţilor STB, valoarea totală a măsurii fiind de peste 55 de milioane de lei.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 18:18

Plajă artificială cu acces GRATUIT, fântâni labirint, zonă de promenadă şi de practicare a sporturilor în aer liber – sunt doar câteva dintre facilităţile de care se vor putea bucura locuitorii Sectorului 6 şi nu numai prin noile proiecte de amenajare peisagistică ale Insulei Lacului Morii şi a zonei de promenadă Lacul Morii pe care Primăria Sectorului 6 intenţionează să le implementeze, în perioada imediat următoare. 

Luni, 31 August, 2020 - 18:43

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar, anunță liderul consilierilor municipali USR, Ana Ciceală.

„Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar. Prefectul Bucureștiului tocmai a constatat formal asta. Bravo colegilor USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian pentru demersurile legale de săptămâna trecută către prefect!”, a scris Ana Ciceală pe pagina de Facebook.

Sâmbătă, 29 August, 2020 - 19:45

Societatea de Transport Bucureşti desfăşoară în acest weekend (29-30 august a.c.) încă o acţiune de curățare şi igienizare a vehiculelor, care face parte din campania începută înaintea declanşării pandemiei de coronavirus.

Astfel, sâmbătă şi duminică, peste 400 de angajaţi s-au mobilizat în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA. Pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu, va fi aplicat programul aprofundat de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffiti-urilor.

Sâmbătă, 29 August, 2020 - 17:22

.Primarul general anunță că Podul Ciurel, una dintre promisiunile făcute la preluarea mandatului, va fi gata până pe 14 septembrie, iar legătura dintre nordul și sudul capitalei urmează a fi făcută.

”În premieră, facem legătura între Nordul și Sudul Capitalei, prin șantierele deschise și prin lucrările deja finalizate!

Era minunat să avem Centura ocolitoare dar aceasta este, încă, un obiectiv guvernamental neîndeplinit! Și nici nu au acceptat să o transfere la Primărie, pentru a o finaliza. Orgolii mărunte de politicieni care nu pun oamenii pe primul loc!

Vineri, 28 August, 2020 - 17:41

Până în data de 14 septembrie, în zilele de weekend, în intervalul orar 16.00 – 22.00, se restricționează circulația autovehiculelor pe mai multe străzi din București, anunță Poliția Capitalei.

Conform sursei citate, este vorba despre următoarele zone din Capitală:

Miercuri, 26 August, 2020 - 16:26

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Miercuri, 26 August, 2020 - 16:06

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a fost prezent, miercuri, la montarea primului tronson din pasarela pietonală care va uni şoseaua Berceni, în apropierea staţiei de metrou IMGB, de oraşul Popeşti-Leordeni.

El a afirmat că cetăţenii din cele două zone care folosesc metroul vor economisi între 15 şi 20 de minute.

Marţi, 25 August, 2020 - 15:15

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, acuză Executivul că nu a elaborat un plan și un regulament pentru redeschiderea școlilor. „Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea școlilor în contextul actual va duce la o explozie a numărului de cazuri”, afirmă Bădulescu.

Luni, 24 August, 2020 - 16:49

Garantez că lucrările la Pasajul Doamna Ghica se încheie în această toamnă, anunță primarul Capitalei Gabriela Firea pe Facebook.

„Se lucrează la foc continuu. Respectăm termenele asumate pentru a finaliza pasajul rutier cât mai rapid! Angajații a două companii municipale sunt în acțiune zilnic :c Le mulțumesc tuturor pentru perseverență.

Realizarea acestui proiect este o prioritate pentru noi și este extrem de important pentru cetățenii Municipiului București și nu numai. Zona Colentina este tranzitată de toți șoferii care intră în Capitală dinspre Drumul Național 2.

Sâmbătă, 22 August, 2020 - 10:19

Mai multe zone de promenada sunt instituite in fiecare sambata si duminica pe strazi din zona centrala a Capitalei, masura fiind valabila la fiecare sfarsit de saptamana, pana in 14 septembrie.

Conform Politiei Rutiere, pana in data de 14 septembrie, in zilele de sambata si duminica, in intervalul orar 16.00 - 22.00, se restrictioneaza circulatia autovehiculelor in perimetrele delimitate de urmatoarele strazi din Municipiul Bucuresti:

Joi, 20 August, 2020 - 18:22

Primăria Capitalei are un nou site www.pmb.ro care permite mai multe operațiuni online printre care depunerea unor documente, urmărirea statusului petiției, plata taxelor și impozitelor. Vechiul site funcționa în același format de circa 20 de ani. Chiar și cu acest upgrade, totuși, instituția nu emite de exemplu autorizații și certificate de urbanism online. Deocamdată site-ul nu are nici variantă în limba engleză. Platforma a fost făcută de Compania Municipală Tehnologia Informației și a costat 129.000 lei fără TVA.

Miercuri, 19 August, 2020 - 17:41

Având în vedere faptul că la nivel național nu există încă reglementări concrete privind modul de începere a noului an școlar, Primăria Sectorului 4 a creat un regulament în baza căruia vor fi asigurate toate normele de siguranță pentru elevii și profesorii din sectorul 4.

Documentul elaborat de specialiștii primăriei, sub coordonarea primarului Daniel Băluță, conține elementele de bază ce trebuie respectate atât de copii, cât și de părinți și de cadrele didactice, începând de la intrarea în școală și până la ieșirea pe poarta instituției de învățământ.

Joi, 13 August, 2020 - 18:36

Primăria Capitalei va acorda 1.000 de euro, sub formă de bonuri de masă, persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 pentru a dona plasmă, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Gabriela Firea și aprobat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General. Plasma va fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu Covid și care se află în stare foarte gravă. Opoziția acuză că proiectul este ilegal și imoral deoarece donarea de sânge/plasmă este un act non-profit.

Joi, 13 August, 2020 - 17:19

Instanța Supremă a decis, joi, că localitatea Gornet, din județul Prahova, poate ieși din carantina impusă de Departamentul pentru Situații de Urgență. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Instanța Supremă a decis ieșirea din caranină a localității, dar a respins plata daunelor de către DSU către comuna Gornet.

Marţi, 11 August, 2020 - 16:38

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat marţi, că a început operaţiunea de relocare a conductelor de apă-canal din zona Podului peste Dunăre, cel mai important proiect de infrastructură demarat în estul României după 1989.

Marţi, 11 August, 2020 - 16:17

Primarul Gabriela Firea vrea să acorde un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 pentru a dona plasmă. Proiectul va fi pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi, iar măsura este menită să crească numărul donatorilor. Plasma va fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu Covid și care se află în stare foarte gravă.

Duminică, 9 August, 2020 - 20:30

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a transmis duminică că în Capitală sunt noi trasee de piste pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 50 de kilometri, pe arterele cu trafic intens, în plus față de cele realizate din fonduri proprii. „Pentru acest proiect cu 4 tronsoane am reușit să obținem 10 milioane de euro fonduri de mediu nerambursabile”, a indicat Firea:

Vineri, 7 August, 2020 - 17:18

Rezidenții, vizitatorii și iubitorii cartierului Uranus-Rahova sunt invitați să participe la o cercetare sociologică cu privire la potențialul de dezvoltare comunitară al zonei.

Subscribe to Administrație locală