Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 21:45

A fost semnat contractul de proiectare și execuție în cadrul proiectului european privind “Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani”

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 14:45

Clădirile emblematice ale Craiovei din zona centrală a orașului creează o imagine dezolantă. Autoritățile au identificat 19 astfel de imobile dar și alte terenuri neîngrijite, pentru care se va percepe un impozit de cinci ori mai mare față de cât se plătește în mod normal. În acest fel, primăria vrea să-i determine pe proprietari să ia măsuri pentru a le întreține.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 15:44

Primăria Sectorului 3 a anunţat că, de vineri, de la ora 15,00, şi până pe 2 decembrie, ora 8,00, serviciile electronice puse la dispoziţia cetăţenilor intră în mentenanţă.

"Este vorba inclusiv de aplicaţia Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor de Reşedinţă din S3 https://parcari3.ro:8443/parcari.

Serviciile online îşi vor relua funcţionarea normală, după acest interval", a scris autoritatea locală, miercuri, pe Facebook. 

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 14:23

Aproximativ 30 de angajați ai Primăriei Galați s-au infectat cu virusul SARS CoV-2. Sunt afectate mai multe departamente și servicii ale municipalității gălățene, astfel încât s-a luat decizia suspendării activităților cu publicul în următoarele 14 zile.

Reprezentanții Primăriei Galați au declarat pentru Mediafax că aproximativ 30 de angajați de la diferite servicii au primit confirmarea faptului că sunt infectați. Imediat, s-a luat decizia izolării celor infectați, iar colegii cu care au intrat în contact vor fi testați.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 08:21
De două luni groapa neacoperită pune în pericol circulația

După o intervenție la rețeaua de gaze care a prevăzut schimbarea contorului, lucrătorii de la Distrigaz Prahova au procedat în tradiționalul stil al meseriașului român cunoscut sb numele generic de „Dorel”.Au săpat un șanț până la contor, au înlocuit conducta fisurată și au înlocuit contorul care producea zgomote suspecte, după care au aruncat ceva pământ peste lucrare și s-au cărăbănit. Porțiunea de beton a drumului a ramas tăiată ș constituind o piedică pentru circulație, iar groapa s-a afundat punând în pericol trecătorii.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 16:04

Cazuri de infectare la Primăria sectorului 4. Instituția își suspendă activitatea de lucru cu publicul, dar și activitățile neesențiale până pe 2 decembrie, inclusiv.

Decizia primarului Daniel Băluță vine după ce mai mulți angajați ai instituției s-au îmbolnăvit.

Săptămâna viitoare, angajații serviciilor a căror activitate poate fi executată în regim de muncă la distanță vor lucra de la domiciliu.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 15:23

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat marți închiderea Grădinii Zoologice din oraș. „Îngrijirea animalelor nu este la standarde europene și uneori se văd și rezultate”, a spus primarul, care a amintit despre cazul unui cerb grav bolnav.

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat că situația de la Grădina Zoologică din oraș este „deloc acceptabilă”.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 18:38

Asociaţia "Dăruieşte Viaţă" intenţionează să doneze Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ o secţie ATI modulară cu 16 paturi, a anunţat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Arsene a precizat pe pagina de Facebook că a avut luni o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiei şi a fost stabilită locaţia unde va fi amplasată secţia ATI modulară.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 17:42

Podul peste Argeș de la Adunații Copăceni, care leagă Capitala de sudul țării, este deschis circulației astăzi. Lucrările au început în vara lui 2019 și trebuiau finalizate încă din ianuarie. Între timp șoferii au fost nevoiți să se înghesuie pe un pod provizoriu cu doar o bandă pe sens.

Ministrul Transporturilor a declarat că pe parcursul implementării proiectului pentru podul de la Adunații Copăceni au fost extrem de multe blocaje, cu exproprieri, relocari de utilități iar, în plus,  unul din subcontractori a intrat în faliment exact când trebuia să execute lucrările.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 17:48

​​​​​​​Guvernul a decis în şedinţa de joi numirea lui Zoltan Gyorke în funcţia de subprefect al judeţului Cluj.

Totodată, Executivul a decis eliberarea din funcţia de subprefect al judeţului Cluj a lui Bela Budai.

Printr-o altă decizie a Guvernului, Rareş Macrea a fost eliberat din funcţia de subprefect al judeţului Sibiu. 

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 16:00

Comunitatea Sectorului 1 a primit astăzi o veste bună. Parcul și clubul sportiv Cireșarii vor intra în administrarea Primăriei Sectorului 1. Edilul Clotilde Armand a avut, în această dimineață, o întâlnire cu ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ocazie cu care a început demersurile pentru preluarea în administrare de către primărie a acestei importante baze sportive din Sectorul 1.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 17:05

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că toti bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iernă, dar afirmă că vor exista "câteva sute de avarii", iar ceea ce poate promite este că acestea vor fi reparate transparent, în cel mai scurt timp posibil.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 17:21

Primarul Capitalei anunță că persoanele cu dizabilități vor primi stimulentul financiar în aceste zile. Nicușor Dan a spus că au fost semnat ordinele de plată și că plățile vor fi făcute marți și miercuri. Întârzierea plății a provocat scandal între politicienii de dreapta și de stânga.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 16:00

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis ca, începând de luni, 9 noiembrie, toate piețele aflate în spații închise să nu mai funcționeze.

Primarul Daniel Băluță a găsit, însă, soluția pentru a le redeschide de miercuri, 11 noiembrie, de la ora 10:00. Astfel, toate piețele din Sectorul 4 vor fi redeschise. 

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 16:00

Tribunalul din Bacău a decis anularea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a închide restaurantele şi barurile din judeţ. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Mai mulţi jucători HoReCa din judeţ s-au asociat şi au intentat la secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal un proces pentru anulare act administrativ cu caracter normativ.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 19:00

Poliţia Locală Sector 1 trebuie să devină un exemplu pentru bucureşteni, a declarat, marţi, primarul Clotilde Armand, care a adăugat că, ''din acest moment'', această instituţie "este obligată să respecte legea aplicând-o în litera şi spiritul ei".

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 17:21

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a hotărât, luni, prelungirea cu încă 14 zile a purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise din Târgu Mureş şi în alte 24 de localităţi din judeţ, pe fondul creşterii numărului cazurilor pozitive de COVID-19.

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 16:06

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că a solicitat o situaţie a planurilor de acces în pieţe.

"Până joi, primarii de sector au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor, fie pieţe pe care le administrează ei înşişi, prin Administraţia Pieţelor sau alte structuri, să spună dacă au planuri sau nu au planuri de acces cu circuite şi să ne înainteze situaţia pieţelor private pe care ei le-au autorizat să funcţioneze", a spus Nicuşor Dan referitor la deciziile luate în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de luni.

Sâmbătă, 31 Octombrie, 2020 - 21:00

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca in curand va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafata din Capitala, aflate in subordinea Primariei Generale si pentru Metrou, aflat in subordinea Ministerului Transporturilor. Noul primar general sustine ca nu doreste in acest moment preluarea metroului la Primaria Capitalei pentru ca aceasta ar presupune plata unei subventii in plus.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 17:00

Primăria Sibiu a anunțat că a început instalarea iluminatului de sărbători în oraș, lucrare care va fi terminată până în 13 noiembrie în piețele centrale și zona istorică și până la sfârșitul lunii noiembrie pe celelalte străzi și bulevarde din oraș.

Potrivit Primăriei Sibiu, anul acesta nu au fost cumpărate ornamente noi.

Duminică, 25 Octombrie, 2020 - 11:55
Sâmbătă, în Capitală, controale la peste 1.800 de restaurante și terase și au dat amenzi de peste 270.000 de lei

Polițiștii din Capitală au făcut, sâmbătă, controale la peste 1.800 de restaurante și terase și au dat amenzi de peste 270.000 de lei pentru nerespectarea regulilor cu privire la pandemie.

Mai exact, au fost verificate 1.800 de restaurante, terase, localuri de tip fast-food și autoservire, dar și 900 de mijloace de transport în comun.

În timpul controalelor au fost legitimate peste 2.900 de persoane, dintre care 680 nu respectau regulile. Acestea au primit amenzi în valoare de 152.000 de lei, arată Digi 24.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 18:36
Cetăţenii din alte ţări ale UE pot fi aleşi doar în funcţia de consilieri, nu şi în cea de primar sau prefect.

Tribunalul Timiş are pe rol un document exploziv depus la dosarul de contestaţie de un avocat, un jurnalist si un conferenţiar universitar, care solicită anularea validărea alegerii cetăţeanului german Dominic Fritz în funcţia de primar al Timişoarei.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 00:20

 

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, este un controversat politist roman, fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, pozitie in care mai multi procurori i-ar fi fabricat probe pentru a obtine inlaturarea sa. Desi acestia din urma au fost condamnati in prima instanta, procesul este suspendat si se asteapta un verdict de la CJUE, intre timp Berbeceanu a ajuns seful de cabinet al ministrului de Interne.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 18:41

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, respinge acuzaţiile edilului general ales, Nicuşor Dan, legate de faptul că în ultimii patru ani ar fi fost înlocuiţi doar 680 de metri din reţeaua de termoficare şi că nu ar fi asigurate stocuri de materiale în vederea reparaţiilor pentru iarna care urmează.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 16:43

În judeţul Braşov au fost instituite, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise sau deschise, interzicerea organizării de evenimente private, a circulaţiei în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Conform unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, obligativitatea purtării măştii se impune tuturor persoanelor cu vârsta de peste cinci ani.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 15:05

​​Județul Alba a depășit, marți, pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, cu 3,06 fiind al doilea după București unde indicele a ajuns la 3,23. Aproape de scenariul rosu este Harghita, unde rata de infectare e de 2,84, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică.

În total 23 de județe și municipiul București au depășit indicele de 1,5. Peste 2, se află, pe lângă Harghita, Brașov -2,09, Cluj -2,52, Sălaj -2,2, Timiș - 2,12 și Vâlcea - 2,52.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 19:22
Era la cumpărături când s-a dat comunicatul

Duminica seara, la Digi24, Gheorghe Cojanu a facut la ora 19 declaratii neclare in legatura cu rata de infectare din Bucuresti si cu luarea deciziilor in scenariul rosu, dupa care a intrat din nou in direct, la ora 22:30, prin telefon, ca sa faca precizari.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 17:45

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, luni, interzicerea organizării unor evenimente tradiţionale care ar implica prezenţa unui număr mare de persoane, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 17:00

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a declarat că activitatea restaurantelor este permisă în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 856 din 2020 privind prelungirea stării de alertă din 15 octombrie.

Întrebată de jurnalişti dacă după decizia luată în şedinţa de joi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă activitatea restaurantelor în Capitală este permisă, ea a răspuns că "în condiţiile legii şi cu respectarea strictă a prevederilor Hotărârii de Guvern 856 din 2020".

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 18:22

Purtarea măştii de protecţie atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele publice deschise, devine obligatorie în municipiul Caracal începând din 15 octombrie, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 din municipiu este de 2,70 la 1.000 de locuitori, în creştere faţă de săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt.

Sursa citată menţionează că decizia privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în municipiul Caracal a fost adoptată marţi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt.

Subscribe to Administrație locală