Publicat: 29 Ianuarie, 2020 - 13:38
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 7.930 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 93.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În dimineaţa zilei de 29 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 01,30, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Ulma.

Colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit.

Deoarece persoanele nu s-au supus somaţiilor prin voce, oamenii legii au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea nu s-au oprit şi s-au dispersat în localitatea Ulma.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea şi verificarea zonei, fiind descoperite mai multe colete cu ţigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.930 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-tigari-in-valoa...

 

Tag-uri Institutii: