Publicat: 27 Iulie, 2018 - 13:20
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 22.570 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 265.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În data de 26 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, jud. Suceava, a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, lucrători din cadrul sectorului au observat mai multe persoane care se deplasau, pe direcţia localităţii Straja, de la linia de frontieră spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea lor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Drept urmare, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei.

La faţa locului au fost descoperite 14 colete cu ţigări care au fost duse la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 81.900 lei.

În aceeaşi zi, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit abandonate, pe aceeaşi direcţie, alte 16 baxuri cu ţigări, de aceeaşi provenienţă.

Cantitatea de ţigări descoperită a fost inventariată şi s-a constatat că este vorba de 8.470 pachete ţigări, în valoare de 100.000 lei.

În ambele cazuri, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, Vicovu de Sus şi Poienile de sub Munte au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete disimulate în pădure.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 7.100 pachete cu ţigări (3.000 pachete la Valea Vişeului, 2.600 la Vicovu de Sus şi 1.500 pachete la Poienile de sub Munte) de provenienţă ucraineană, în valoare de 83.000 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-tigari-in-valoa...
Comunicat de presă - IGPF

 

Tag-uri Institutii: