Publicat: 22 Decembrie, 2017 - 18:26
Share

Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfăşurate la frontiera de nord, 14.250 pachete cu ţigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

* În data de 21 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii, un echipaj din cadrul sectorului a observat cu ajutorul aparaturii din dotare mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

La faţa locului, în dreptul localităţii de frontieră Văscăuţi, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea celor în cauză, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere a zonei şi astfel a fost reţinut un bărbat care făcea parte din grupul monitorizat, în vârstă de 28 de ani, cu dublă cetăţenie, româno - ucraineană.

În urma cercetării zonei au fost descoperite 12 colete care, împreună cu persoana reţinută, au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 5.990 pachete, în valoare de 70.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Valea Vişeului şi Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, şase colete care conţineau cantitatea de 8.260 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 97.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Tag-uri Nume: