Publicat: 31 Octombrie, 2016 - 12:16
Share

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat doi cetăţeni români care transportau, cu un autovehicul, aproximativ 5.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 22.000 lei.

Unul dintre bărbaţi a mai fost depistat transportând ţigări în luna iulie a acestui an, când i s-a întocmit lucrare penală pentru contrabandă. 

La sfărşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, pe timpul căreia au oprit în trafic, pe raza localității de frontieră Cristeşti, un autovehicul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Iaşi, în care se aflau cetăţenii români Răzvan I. şi Lucian M., în vârstă de 21, respectiv 19 ani.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, lucrătorii noştri au descoperit nouă colete învelite în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări de provenienţă Republica Moldova.

În vederea efectuării cercetărilor, mijlocul de transport, ţigările şi persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi. Astfel, în cele nouă colete au fost descoperite 98.000 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova. 
Cu privire la cele constatate Răzvan I. a declarat că s-a deplasat în localitatea Bosia pentru a achiziţiona legume şi a găsit coletele pe câmp, iar pe Lucian M. l-a luat la ocazie. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că Lucian M. a mai fost depistat transportând ţigări de contrabandă şi în data de 17 iulie a.c.. 
Ţigaretele, în valoare de aproximativ 22.050 lei, şi mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 31.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.