Publicat: 14 Aprilie, 2019 - 13:21
Share
Nu cum zice Cîțu...

Ministrul Finanțelor Publice, dl. Eugen Teodorovici, a avut sâmbătă, 13 aprilie a.c., întrevederi cu reprezentanții agențiilor de rating: S&P, Moody's si Fitch. Ministrul Finanțelor a subliniat că punctele forte ale României sunt nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și menținerea perspectivelor de creștere economică.

 

Tot sâmbătă, în marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului a cuprins și întâlnirea cu dl. Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internațional. Agenda discuțiilor a cuprins cadrul macroeconomic al României, ministrul Finanțelor dând asigurări că țara noastră își va respecta angajamentele asumate cu instituțiile financiare internaționale de a menține deficitul sub 3%, iar măsurile luate în anul 2019 vor asigura atât pentru acest an, cât și în viitor, o creștere economică sustenabilă.

 

„Suntem o țară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potențial de creștere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță.”

 

Întâlnirile pe care delegația română le-a avut sâmbătă se înscriu în seara dialogului permanent și constructiv al Ministerului Finanțelor Publice atât cu oficiali ai agențiilor de rating, cât și cu cei ai Fondului Monetar Internațional.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: