Publicat: 4 Mai, 2012 - 15:59
Share

Transportatorii în regim de taxi și inchiriere din Ilfov precum și cei independenti vor face plângere penală împotriva vicepreședintelui Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, Silviu Trăşculescu.

Prezentăm integral comunicatul de presă al Asociației Profesionale a Transportatorilor în regim de taxi și închiriere:


Domnul Trasculescu, Vicepresedinte al Comisiei si-a permis sa modifice forma raportului final al proiectului privind modificarea legii taximetriei  in contextul in care acesta fusese retras de la dezbateri cu o saptamana inainte pentru probleme de tehnica legislativa si nicidecum de forma sau fond.
Astfel, proiectul ce va fi prezentat saptamana viitoare in plenul camerei pentru votul final nu mai corespunde raportului initial ce a fost dezbatut si elaborat in comisie.

Asociatia Profesionala a Transportatorilor in Regim de Taxi si inchiriere impreuna cu colegii independenti au depus la Comisia de Abuzuri a Camerei Deputatilor un memoriu care demonstreaza modul fraudulos si neconstitutional prin care se incearca promovarea modificarilor la legea taximetriei.Totodata au fost sesizate toate grupurile parlamentare pentru a lua act de abuzul comis si a respinge acest proiect.

Daca proiectul va fi promulgat in forma actuala intreaga activitate de taxi devine o activitate monopolista intarindu-se astfel cartelurile deja existente, asupra carora chiar si Consiliul Concurentei si-a exprimat un punct ferm de vedere.

Proiectul a fost conceput inca de la inceput in interesul unui deputat PD-L (membru al Comisiei de Industrii si Servicii) a carui familie desfasoara activitati de taximetrie in Ploiesti.
Un alt sustinator in conflict de interese al acestui proiect aberant este chiar persoana ce a infiintat monopolul si cartelurile in taximetrie, Domnul Ioan Bivolaru, actualmente consilier al Comisiei si fost Presedinte al Camerei Taximetristilor.

Momentul ales de aceste personaje a fost perfect pentru promovarea abuziva a interselor personale avand in vedere ca fosta opozitie se afla in greva parlamentara.
Speram ca noua majoritate din Camera Deputatilor va lua act de acest abuz grav comis in vechiul context parlamentar si nu se va lasa pacalit de interesele persoanele ale unor Deputati fara principii si coloana vertebrala ce au intrat in Parlament numai pentru sustinerea propriilor interse.
Atasam materialul detaliat prezentat deputatilor si comisiei de abuzuri.