Publicat: 8 Ianuarie, 2016 - 17:00
Share

Joi, 7 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut un tânăr, în vârstă de 23 de ani, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de furt.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul are preocupări de natură infracțională, acesta sustrăgând mai multe bunuri, provocând un prejudiciu estimat la 1.000 de lei.

În urma investigațiilor efectuate s-a reținut în sarcina bănuitului faptul că, la data de 2 decembrie 2015, a sustras din interiorul unui dulap, situat în incinta unui imobil, mai multe bunuri, printre care o trusă de scule mecanice, un telefon mobil și mai multe încărcătoare de telefon și un card de memorie.

De asemenea, la data de 4 ianuarie a.c., tânărul a pătruns în curtea unui imobil și a sustras dintr-o anexă mai multe bunuri, printre care o butelie pentru aragaz și o aerotermă. Din verificări a reieșit faptul că în timpul săvârșirii acestei fapte față de bănuit era dispusă măsura arestului la domiciliu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comunicat de presă - DGPMB