Vineri, 19 Iunie, 2020 - 10:37

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov a fost discutată de reprezentanții CJ Ilfov, împreună cu experții Băncii Mondiale, cu prof. dr. Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnica, prof. dr. Marian Preda, rector Universitatea din București, Cristina Chiriac - președinte CONAF, Sebastian Metz - director Camera de Comerț Româno-Germană, Lucia Varga, fost ministru al Mediului, Virgil Scripcariu – sculptor, Daniel Sărdan - organizator evenimente sportive și numeroși cetățeni care au vrut să adreseze întrebări.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 09:33

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache şi specialiştii din echipa vin în sprijinul cetăţenilor cu expertiza în accesare de fonduri europene şi administraţie. În cadrul acestor sesiuni, care vor fi transmise live pe Facebook, participanţii vor discuta temele de interes pentru comunităţile noastre, vor răspunde întrebărilor pe teme legate de dezvoltarea judeţului şi vor oferi consiliere persoanelor interesate de subiect.

Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 12:00

Marian Petrache, mesaj de solidaritate pentru firmele din Ilfov:
Suntem în cea mai mare criză sanitară a secolului, iar cuvintele de ordine acum trebuie să fie datorie și solidaritate. Cine nu pricepe asta este iresponsabil. De când a izbucnit această nenorocire am luat două măsuri majore:

– am asigurat matarialele sanitare în toate spitalele din subordinea nostră – la Județean, la Bufea și la Bălăceanca, dar și în centrele pentru protecția copiilor  

– am făcut un fond rezervă de 12,5 milioane lei deocamdată, pentru achiziții în această criză.

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 11:23

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache este în legatură cu autoritățile competente. Vicepreședintele CJ, Rizia Tudorache, este în teren și azi pentru a vedea exact ce se întâmplă și pentru a ajuta pompierii și poliția. În momentul de față terenul de 120.000 mp fumegă în continuare pe o suprafață de 5000 mp, iar pompierii intervin cu 16 autospeciale. Ei estimează că vor putea lichida incendiul până în jurul orei 16.00.

Consiliul Județean Ilfov nu are atribuții pentru a lua măsuri pe respectivul teren, competența fiind a Poliției și a Gărzii de Mediu.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:02

Reprezentanții CJ Ilfov sunt în legătură cu celelalte autorități din județ, după ce un incendiu a izbucnit în localitatea Periș.

Marian Petrache, despre poluarea din Periș:

”Am vorbit cu șeful inspectoratului județean de poliție, cu domnul Iacubuș. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor care au dat foc, dar ar fi bine să facă cercetări și pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri care iau foc. Am vorbit cu cei de la ISU care spun că e teren accidentat și că abia pot pătrunde, dar că speră să lichideze focul în vreo două-trei ore.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 10:40

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Județean Ilfov, începe săptămâna viitoare campania de combatere a insectelor de disconfort.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 09:59

Consiliul Județean Ilfov va cumpăra echipamente de protecție necesare medicilor de familie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 09:23

Mediul de afaceri a fost consultat azi pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov.  Documentul este realizat de experții Băncii Mondiale, la solicitarea Consiliului Județean Ilfov.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 08:56

De Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea demarează campania de conştientizare şi prevenţie a cancerului de col uterin şi a cancerului de sân.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:46

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor a fost dezbătut joi, în prezenţa a aproape 200 de oameni: specialişti pe mediu, reprezentanţi ai administraţiilor publice şi cetăţeni din Ilfov.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) este un document de planificare strategică pentru gestionarea integrată a gunoiului, care a fost realizat de firma de consultanţă Ramboll şi care a fost avizat de experţii Comisiei Europene, prin Jaspers.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 20:59

Președintele CJ Ilfov  vorbește despre descentralizarea fondurilor europene:

„Am azi am făcut un mare pas ca să dăm drumul mai repede la proiectele strategice și de maximă importanță din Ilfov pentru că vom obține banii de la Comisia Europeană mult mai repede și vom tăia actele considerabil. Adică debirocratizăm.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 17:11

Camera de Comerț Româno-Germană (AHK) și Consiliul Județean Ilfov au făcut un parteneriat pentru soluții la criza forței de muncă.

AHK va da consultanță prinvind învățământul dual în județul Ilfov: va face o
strategie și un plan de acțiune pentru implementarea învățământului dual, dar și o
campanie de promovare. Durata contractului este de patru ani, iar valoarea este de
aproape 500.000 de lei, fără TVA.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 17:00

Șapte persoane care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani au fost premiate în cadrul evenimentului “O viață cât un centenar”, care a avut loc în comuna ilfoveană Moara Vlăsiei.

În semn de prețuire pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității, seniorii județului au primit fiecare câte 2.000 de lei, plachete aniversare și flori. Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 11:05

Ilfov Business Hub, incubatorul de afaceri fondat de Consiliul Județean Ilfov, este un loc unde tinerii pot învăța să facă business, unde vor fi asistați de oameni de afaceri și mentori, vor primi consiliere și vor avea la dispoziție și un spațiu de birouri, în mijlocul Bucureștiului, în Centrul Vechi. 

Înscrierile în program se fac până în 30 noiembrie accesând link-ul http://s9.ro/10xr.

În Ilfov Business Hub pot intra tineri care au cel puțin 18 ani împliniți și care vor să dezvolte o afacere în județul Ilfov, indiferent de unde sunt.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 18:19

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a convocat pentru joi, 24 octombrie, ora 10.00, la sediul din strada Ernest Juvara, nr.3-5, o ședință pregătitoare pentru perioada de iarnă. Pe agendă se află măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii.

La discuții au fost invitați să participe reprezentanți ai prefecturii Ilfov, ai
poliției rutiere, jandarmeriei, ambulanței, ISU, dar și operatorii economici care
vor presta serviciile de deszăpezire.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:33
Va fi amplasat la Moara Vlăsiei

Preşedinte Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia Nodului Intermodal Bucureşti-Ilfov. Nodul Intermodal va fi amplasat la Moara Vlăsiei şi va avea două terminale cargo (feroviar şi rutier), un parc logistic (spaţii pentru depozitarea mărfurilor) şi posibil staţie CFR pentru călători.

Preşedinte Consiliului Judeţean Ilfov, Marin Petrache, a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia Nodului Intermodal Bucureşti-Ilfov.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 20:25

Acțiune de combatere a ambroziei azi, în zona localității Periș, pe DJ 101 B! În acest stadiu al evoluției plantei, Ministerul Agriculturii nu recomandă erbicidarea, doar tăierea și tocarea.

Potrivit legii, ambrozia se combate în intervalul iunie-octombrie. Echipele Serviciului de Drumuri, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:52
Marian Petrache: Consider că vorbim despre un caz de sănătate publică

Acțiune de combatere a ambroziei azi, în zona localității Periș, pe DJ 101 B! În acest stadiu al evoluției plantei, Ministerul Agriculturii nu recomandă erbicidarea, doar tăierea și tocarea.

Potrivit legii, ambrozia se combate în intervalul iunie-octombrie. Echipele Serviciului de Drumuri, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 17:19

"Ideea unei metropole în regiunea București-Ilfov nu e deloc nouă și până acum toate partidele au cochetat cu ea. Eu vorbesc despre metropolă din 2007, când eram secretar de stat pe administrație la Ministerul de Interne. Dar vorbesc și despre nevoia unei reforme administrative profunde.

După 2012, când am fost ales președintele al Consiliului Județean Ilfov, am spus că nevoia de metropolă în regiunea București-Ilfov este stringentă și, dacă pentru asta e nevoie de demisia mea, atunci O FAC PE LOC. La fel spun și acum.

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 09:43

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mănăstirea Sfântul Nicolae-Sitaru, organizează duminică, 14 iunie,  evenimentul “Credință, Artă, Tradiție... Lumini peste veacuri”, pentru a sărbători  Anul Satului Românesc.

Evenimentul are loc la Mănăstirea Sitaru, în satul Sitaru, din comuna Grădiștea, județul Ilfov și  cuprinde o prezentare de costume tradiționale din diferite regiuni ale țării, despre care va vorbi etnologul Gheorghe Marius Daniel și un concert de muzică de cor, susținut de Quartetul Armonic.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:57
Moștenirea lui Videanu preluată de Petrache

Unii dintre noi mai țin minte dezvăluirile senzaționale ale fostului primar general al Capitalei, Adriean Videanu, care asaltat fiind de acuzațiile că nu face nimic pentru a stârpi țânțarii, a afirmat că acesția sunt localizați în Ilfov, de unde vin în fiecare seară să-i înțepe pe nevinovații locuitori ai Capitalei. Tot el ne-a mai spus atunci că țânțarii sunt de treabă și că țânțăroaicele sunt cele care fac ravagii..

Joi, 23 Mai, 2019 - 11:44

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și specialiștii CJ Ilfov vor consilia oamenii care își doresc să acceseze fonduri europene, dar se pierd în hățișul birocratic. 

Demersul Consiliului Județean Ilfov se adresează tuturor celor care au proiecte prin care pot contribui la dezvoltarea comunităților locale.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 19:40

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și specialiștii CJ Ilfov vor consilia oamenii care își doresc să acceseze fonduri europene, dar se pierd în hățișul birocratic. 

Demersul Consiliului Județean Ilfov se adresează tuturor celor care au proiecte prin care pot contribui la dezvoltarea comunităților locale.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 18:00

"Am cerut azi, printr-o scrisoare trimisă Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației Naționale, ca guvernul să finanțeze din bugetul de stat proiectele ilfovene de investiții în infrastructura educațională – clădiri și dotări-  care au fost evaluate deja în cadrul Programului Operațional Regional, dar pentru care nu mai sunt disponibile alocări europene.

Luni, 25 Martie, 2019 - 15:45

Incubatorul de afaceri Ilfov Business Hub are, de acum, administrator. Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache și Rodica Lupu, reprezentanta S.C. Loop Operations SRL, au semnat un contract de administrare pe trei ani, în valoare de 1,4 milioane de lei. Evenimentul a avut loc la Universitatea Politehnica București, în prezența rectorului Mihnea Costoiu și a administratorului public al județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu. Printre participanți  s-au numărat și reprezentanți ai mediului de afaceri și numeroși studenți.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:37

Consiliul Județean Ilfov organizează luni, 25 martie, de la ora 10.00, la semnarea contractului de administrare a Incubatorului de afaceri Ilfov Business Hub.  Evenimentul va avea loc la Universitatea Politehnica București, din Splaiul Independenței nr. 313, Clădirea Reactoratului, etaj 2, sala Senatului. Printre participanți se vor numărapreședintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, administratorul public al județului, Irinel Scrioșteanu, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor studențești.

 

Luni, 18 Februarie, 2019 - 15:40

Președintele Consiliului Jdetean Ilfov, Marian Petrache, și directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula, au semnat contractul de finanțare pentru drumul județean 101 Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru, care leagă nordul județului de DN1 și de autostrada A3, va fi reabilitat complet pe o porțiune de 24 de kilometri.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 10:15

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a prezentat astăzi Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 16:37

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a prezentat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 19:17

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și Tatiana Proskuryakova, Manager de Țară pentru România și Ungaria, în cadrul Băncii Mondiale au semnat Acordul de asistență tehnică și consultanță pentru Programul de Dezvoltare Regională a Județului Ilfov 2020 -2030. 

Subscribe to Marian Petrache