Vineri, 7 Februarie, 2020 - 14:21

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce Tribunalul Olt a dispus vineri menţinerea acestei măsuri preventive faţă de cei doi inculpaţi.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu au fost prezentaţi vineri dimineaţa în faţa magistraţilor de la Tribunalul Olt, unde cei doi au avut termen privind verificarea legalităţii măsurilor preventive.

Măsura dispusă de instanţă poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 19:41

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, potrivit încheierii pronunţate vineri, la Tribunalul Olt, unde cei doi au avut termen privind verificarea măsurilor preventive, măsura putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 15:41

Procurorii DIICOT au trimis, luni, dosarul „Caracal” la Parchetul General, șeful PG, Bogdan Licu urmând să examineze, alături de un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (SIC), probatoriul strâns în acest caz.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 19:45

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, nu vrea să fie eliberat din arest şi regretă că fetele nu sunt în viaţă, a declarat marţi avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi.

Avocatul s-a prezentat la sediul DIICOT, în condiţiile în care este posibil ca Gheorghe Dincă să fie scos din arest şi dus marţi la audieri.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 12:26

Procurorii DIICOT au luat o decizie de ultimă oră.

Gheorghe Dincă a fost pus sub acuzare pentru încă o faptă.

Monstrul de Caracal e cercetat pentru răpire, viol și crimă, iar acum a fost pus sub acuzare și pentru profanare de morminte.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 16:17

Audieri la poliție în dosarul dispariției Luizei Melencu. Mama, fostul prieten al fetei două dintre colege dau declarații la poliție. Au fost citați după ce Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor la ce chinuri a supus-o pe fată, împreună cu un complice după care ar fi ucis-o. Dacă principalul suspect nu va fi trimis în judecată până la sfârșitul lui ianuarie, va trebui eliberat.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 14:28

Dosarul lui Gheorghe Dincă ar putea fi trimis în judecată în maximum o lună de zile, a anunțat avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi, altminteri va fi eliberat, deoarece Constituția prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 zile. Până în prezent, Dincă are 83 de zile de arest.

„Dosarul va fi trimis în judecată în cel mult o lună de zile pentru că altfel, conform Constituției, inculpatul va fi eliberat. Nu-și asumă niciun procuror riscul”, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 13:10

Gheorghe Dincă a fost adus marți de la Penitenciarul Jilava la Institutul Național de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" pentru expertiza psihiatrică.

De o săptămână, Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal, se află la Spitalul Penitenciar Jilava pentru mai multe proceduri în anchetă.

El a fost transferat pe 1 ocrombrie, din Arestul Central, în Spitalul Penitenciar Jilava, „pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale”, a anunțat, la acea vreme, Poliția Română.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 16:26

Gheorghe Dincă a fost mutat din arestul central.

În cursul zilei de marti, inculpatul Dinca Gheorghe a fost transferat din Arestul Central în Spitalul Penitenciar Jilava, pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale. Ieri, în spațiul public apărea informația conform căreia Dincă ar avea tendințe sinucigașe și  le-a cerut anchetatorilor să rămână singur în celulă.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 14:04

DIICOT a anunțat miercuri că a transmis o cerere în SUA, respectiv către FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului Luizei Melencu, deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România. Procurorii cer FBI și sprijin pentru realizarea profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 14:38

Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal, este acuzat de două crime şi patru violuri. Iar soţia sa este cercetată pentru complicitate la omor. După mai bine de o lună de anchetă, şeful DIICOT a făcut un rezumat al celei mai complexe cercetări criminalistice din ultimele decenii. Anchetatorii au căutat în curtea lui Dincă 33 de zile, au scanat pământul, pereţii casei şi au săpat mai multe gropi adânci.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 16:16

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal,care a mărturisit că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost scos din Arestul Central, marți, și dus la IGPR, unde se realizează o analiză a comportamentului său, au declarat surse judiciare.

DIICOT a anunțat oficial, încă de luni, că Gheorghe Dincă a fost transferat din Arestul IPJ Olt în Arestul Preventiv din Capitală pentru noi audieri, dar și pentru a fi supus unei analize comportamentale efectuate de către specialiștii IGPR și pentru o examinare psihiatrică.

Miercuri, 21 August, 2019 - 18:38

 Pe măsură ce ancheta avansează (vorba vine) în cazul disparițiilor de la Caracal, neconfirmate încă drept crime, în ciuda mărturisirilor lui Dincă (unicul caz în care justiția a dat un astfel de verdict fără  cadavru a fost în cazul Elodia în care polițistul Cioacă a fost condamnat doar pe baza unor supoziții din ancheta efectuată de procurorul Marius Iacob), se manifestă un fenomen inedit: după modelul american, tot mai multe femei au început să își amintească faptul că în urmă cu 10 - 20 -30 - 40 de ani ar fi fost violate de Dincă.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:42

Procurorii au descoperit o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, minoră la momentul la care a fost violată de acesta, informează Știrile TVR.

Marţi, 13 August, 2019 - 13:00

Alexandru Cumpănaşu a declarat, marţi, la sediul DIICOT, că nu crede că Gheorghe Dincă este criminalul nepoatei sale, punctând că bărbatul nici măcar nu era în casă la ora la care se presupune că ar fi prins-o pe Alexandra Măceşanu vorbind la telefon cu Poliţia.

Luni, 5 August, 2019 - 15:17

Anchetatorii au găsit rămășițe umane într-o pădure din apropiere de Caracal. Gheorghe Dincă este cel care le-a spus anchetatorilor că acolo ar fi aruncat resturi din corpul Luizei Melencu, tânăra dispărută în aprilie 2019.

Gheorghe Dincă a spus anchetatorilor că el a ucis-o pe Luiza Melencu, a incendiat-o ca și pe Alexandra Măceșanu și a aruncat cenușa și resturile de oseminte într-o pădure de lângă Caracal.

Anchetatorii au găsit osemintele în locul indicat de acesta.

Luni, 5 August, 2019 - 09:15

Bogdan Alexandru, avocatul din oficiu al lui Dincă a oferit un amplu interviu postului România TV, în care a relatat faze din audierile suspectului de crimă.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 20:20

Mama Luizei a făcut o dezvăluire pe care anchetatorii nu au confirmat-o. Luiza ar fi încercat să fugă din încăperea în care fusese sechestrată dar a fost atacată de unul dintre câinii lui Dincă și trântită. În cădere s-ar fi lovit la cap de un corp dur și a decedat. Este explicatia pe care Dincă ar fi dat-o anchetatorilor prin care vrea să acrediteze ideea unui accident, la fel ca și în cazul Alexandrei, despre care a spus că a lovit-o când a găsit-o cu telefonul în mână, iar aceasta a căzut și s-a lovit la cap, decedând.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 14:35

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că principalul suspect în cazul Caracal nu își amintește culoarea părului Luizei, însă clientul lui a susținut în fața anchetatorilor că fata a mers de bună voie cu el și nu a violat-o. Dincă nu a spus că ar fi ars și trupul Luizei.

„Anchetatorii continuă acum percheziția și caută probe. Vor să vadă dacă s-au mai comis și alte infracțiuni și ce probe există în legătură c ceea ce existî în momentul de față, cu cele două omoruri pe care le-a recunoscut”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena3.

Joi, 1 August, 2019 - 20:00

Procurorii DIICOT, structura centrală, au preluat, joi, dosarul crimelor din Caracal, de la structura Direcției din Craiova, anunță instituția condusă de Felix Bănilă. După ce a fost la INML, unde s-a stabilit că nu a fost bătut de polițiști, așa cum se susținea, monstrul din Caracal este dus, la această oră, la sediul central al DIICOT, unde va fi audiat.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 08:20

Jurnalistul Marius Tucă a declarat că probele ADN recoltate de pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, din butoiul unde au fost găsite mai multe rămăşiţe umane, aparţin Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, răpită miercuri.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:25

Georgiana Hossu, procurorul-șef adjunct al DIICOT Craiova, a făcut precizări din ancheta începută în urma tragediei din Caracal. 

Duminică, 28 Iulie, 2019 - 17:00
Ar fi aruncat trupul Alexandrei în Olt

Update: Potrivit unor surse Antena 3 criminalul ar fi spus, chiar înainte să i se facă rău în timpul audierilor, că ar fi aruncat trupul Alexandrei în rîul Olt.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut, în urmă cu puțin timp, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului.

Subscribe to Gheorghe Dincă