Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 10:35

Salvați Copiii România își intensifică intervenția umanitară în comunitățile vulnerabile oferind 1.000 de kituri de hrană, printr-un demers susținut de Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje. Salvați Copiii România va asigura livrarea, în următoarele zile, a peste 14.000 de produse greu perisabile ce vor ajunge la familii dezavantajate din toată țara. Conform statisticilor din raportul anual Salvați Copiii, 2019, peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și peste 150.000 de copii adorm flămânzi.

Miercuri, 19 August, 2020 - 13:33

1 Caravanele Salvați Copiii asigură consiliere primăriilor și unităților de învățământ din 150 de comune și orașe mici pentru ca celor 30.000 de copii ai acestor comunități să le fie asigurat accesul la educație sigură și de calitate Bucureşti, 19 august 2020: Specialiștii Salvați Copiii România, organizați la nivel național în 14 echipe mobile/caravane, vor oferi consiliere reprezentanților autorităților locale și ai unităților de învățământ din 150 de localități din mediul rural și urban mic, pentru adoptarea urgentă a unor măsuri concrete care să asigure celor peste 30.000 de copii din a

Joi, 13 August, 2020 - 11:54

 

Campanie pentru combaterea mortalității infantile: 100.000 de mame din 74 de maternități vor primi kit-uri de îngrijire pentru nou-născuți și vor beneficia de educație medicală

 

 

Marţi, 11 August, 2020 - 13:11

4.000 de copii au început deja școala, de la 1 iulie, în clasele special organizate de Salvați Copiii România, pentru restabilirea dreptului la educație al celor care, în lipsa unei tablete și/sau a accesului la internet, au fost lăsați în afara școlii online. În cele 6 săptămâni de învățare, copiii au fost în siguranță, normele sanitare au fost respectate, iar pedagogii s-au concentrat pe recuperarea educațională și suportul psiho-emoțional.

Joi, 6 August, 2020 - 17:42

Mai mult de jumătate (54,7%) dintre copii consideră utilizarea excesivă a tehnologiei un risc major întâmpinat în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România”, realizat pe un eșantion de 5.000 de copii. Printre celelalte riscuri identificate în analiza Organizației Salvați Copiii România se numără informaţiile false (39,5%) și bullying-ul online (25,8%).

Joi, 6 August, 2020 - 13:43

Organizația Salvați Copiii România atrage atenția că e nevoie de norme metodologice clare, pentru ca toate școlile să permită reîntoarcerea elevilor, în condiții de siguranță și non-discriminare. Salvați Copiii atrage în acelaşi timp atenţia că 21% dintre școlile din Romania nu sunt pregătite să își primească elevii înapoi la şcoală, peste o treime dintre elevii din România învață în școli cu spații excedentare, iar aproape jumătate dintre elevii români (47%) au avut acces limitat la educația online.

 

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 13:03

Dintre cei 86.263 de copii care au unul sau ambii părinți plecați să muncească în afara țării, 3.500 se află într-o situație suplimentară de vulnerabilizare, în sistemul de protecție specială. Pentru a preîntâmpina separarea copiilor de familii, Organizația Salvați Copii deschide două noi programe locale în județele Argeş şi Dâmboviţa, în cadrul proiectului ”Servicii integrate pentru copii în risc”, al cărui scop este reducerea numărului de copii care intră în instituții de tip rezidențial.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 12:08

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, care a servit ca unitate medicală suport în lupta contra pandemiei de COVID-19, are nevoie de aparatură medicală necesară unor intervenții cât mai prompte, în valoare de 10.000 de euro. Până pe 31 iulie, pentru fiecare kg de deșeuri electrice colectate în cadrul campaniei ,,Reciclează pentru cei care salvează, Asociația Environ va dona 1 leu către Fondul de Urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii.

 

Luni, 13 Iulie, 2020 - 11:31

Organizația Salvați Copiii deschide, în județele Brașov și Mureș, patru noi programe de prevenire a separării copiilor vulnerabili de familiile lor, astfel încât aceștia să fie protejați și feriți de riscurile sociale, psiho-emoționale și cognitive ale instituționalizării. Datele oficiale arată că peste 50.000 dintre copii erau, la finalul anului 2019, în sistemul de protecție specială.

 

Joi, 9 Iulie, 2020 - 13:58

Salvați Copiii România a alocat fonduri de peste 100.000 de euro, pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente, Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) – secția pediatrie, al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București (INSMC).

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 13:00

Salvați Copiii intensifică programul de recuperare educațională a copiilor vulnerabili, al căror drept la educație a fost suspendat în perioada carantinei sociale, când nu au avut acces egal și nediscriminatoriu la școala online. Astfel, începând de miercuri, 1 iulie, 4.600 de copii aflați în evidența organizației vor fi incluși în 127 de clase de educație remedială din 20 de localități, cu respectarea tuturor normelor de protecție și distanțare socială.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 13:48

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unitate pediatrică de elită, primesc aparatură medicală necesară unor intervenții optime, inclusiv în ceea ce privește intubarea pacienților, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Spitale deschis de Salvați Copiii, pentru întărirea capacității spitalelor, aflate sub presiune crescută pe fondul pandemiei de COVID-19.  
Astfel, cu sprijin de la Penny Market, unitatea medicală va fi dotată cu aparatură în valoare totală de 35.000 de euro, după cum urmează:

Vineri, 22 Mai, 2020 - 12:47

Peste 100 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi din întreaga ţară au cerut sprijinul Salvaţi Copiii România, pentru a primi echipamente de protecţie şi aparatură medicală esenţială combaterii COVID-19. Pentru protejarea şi spijinirea medicilor şi a spitalelor, Salvaţi Copiii a decis să pună la dispoziţia acestora fondurile care vor fi colectate din redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit, astfel încât fiecare contribuabil să poată susţine nemijlocit întărirea capacităţii sistemului medical românesc, aflat sub presiune în această perioadă critică.

Joi, 21 Mai, 2020 - 12:35

Distanţarea socială impusă de starea de urgenţă în timpul pandemiei de COVID-19 are repercusiuni asupra stării psiho-emoţionale a copiilor şi adulţilor care îi au în grijă: 80% dintre cei care au apelat la psihologii Salvaţi Copiii, prin Family Tel, au avut nevoie de sprijin şi îndrumare pentru a putea gestiona situaţii de criză familială, de la probleme cauzate de întreruperea terapiei pentru copiii cu tulburări din spectrul autist până la cazuri severe, de violenţă domestică.

Joi, 7 Mai, 2020 - 12:19

Salvați Copiii România avertizează asupra agravării riscului de excluziune socială a copiilor vulnerabili,  în condițiile în care aceștia au avut acces îngreunat sau nu au putut participa defel la școala online.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 11:40

Deși rata mortalității infantile a scăzut în ceea ce privește media pe țară, la 6 la mia de copii născuți vii, potrivit datelor finale ale Institutului Național de Statistică, procesate pentru anul 2018, ies la iveală clivaje cronice între județe, precum și între urban și rural. Astfel, dacă în București rata mortalității infantile a coborât la 3,3 la mie, Tulcea are o rată de 14,7 la mie, peste dublul mediei naționale.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 18:31

Clivajul mare care există între județele din țară în ceea ce privește șansa la viață a nou-născuților prematur sau cu patologii grave arată insuficiența politicilor publice, care concentrează maternitățile dotate cu aparatură medicală în zone geografice favorizate, lăsând descoperite zone mai vulnerabile. Așa se face că, în județul Tulcea, rata mortalității infantile a fost, în 2018 , de cinci ori mai mare decât cea înregistrată în București, unde se află majoritatea maternităților de nivel III (15,5 la mia de copii născuți vii, față de 3,6).

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 15:29

Sărăcia educațională rămâne un cerc vicios aproape imposibil de spart, o arată și rezultatele ultimelor teste PISA: doar 8,8% din copiii români din mediile socio-economice precare reușesc să depășească dezavantajul și să performeze printre primii.
Este de menționat că România a rămas printre cele doar opt țări care nu au reușit să administreze testarea pe calculator (alături de Argentina, Iordania, Liban, Moldova, Macedonia de Nord, Arabia Saudită și Ucraina), ceea ce înseamnă, de pildă, că abilitățile de lectură digitală nu au putut fi măsurate.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 12:00

Oricât de bun ar fi un medic și oricâtă voință de viață ar avea un copil de nici 1.000 de grame, capacitatea maternităților de a salva viețile nou-născuților prematur depinde în mod direct de aparatura medicală pe care o au. Într-o lume care își pune problema sofisticată a folosirii Inteligenței Artificiale în domeniul medical, în maternitățile din România copiii pot muri, pentru că nu există pentru ei un incubator performant. 

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 12:00

Festivalul Brazilor de Crăciun (ediţia a XIX-a), organizat de "Salvaţi Copiii România", a adunat 685.500 de euro în urma licitaţiei, din bilete de tombolă şi din sponsorizări, în cadrul unui eveniment care s-a desfăşurat joi, la Stejarii Country Club.

Suma, potrivit organizatorilor, urmează a fi completată cu banii strânşi în urma licitaţiei online, care a avut loc pe platforma lavacow.com.

Cel mai licitat brad a fost cel creat de Omid Ghannadi, cu numele "Rădăcini", pentru care a fost achitată suma de 180.000 de euro, banii fiind oferiţi de mai multe companii.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 12:54
3.657 la a doua și 673 la a treia

Copiii născuți de mame minore sunt vulnerabilizați atât social, cât și medical, în multe cazuri vorbind despre nașteri premature sau sarcini care nu au fost monitorizate medical. Cu toate că numărul nașterilor la mamele minore a scăzut ușor în 2018, atât în cazul mamelor sub 15 ani (de la 743, în 2017 la 674), cât și în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani (de la 18.173 la 17.307), situația rămâne îngrijorătoare privind ordinul nașterilor la mame adolescente (al câtelea copil născut viu al mamei).

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 11:20

Dacă în 2017, numărul solicitanților de azil în România s-a triplat, ajungând la 4.815, cel mai ridicat nivel de când România a ratificat Convenţia de la Geneva, pentru anul 2018 cererile de azil au scăzut, fiind înregistrate 2.138 de persoane, dintre care 544 de copii, proveniți din țări grav afectate de război și conflicte armate precum Irak, Siria, Iran, Bangladesh și Afghanistan. Salvați Copiii consideră necesară dezvoltarea și implementarea unor servicii integrate de asistență imediată pentru copiii solicitanți de azil, încă de la momentul sosirii în România. 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 09:12

Secțiile de terapie intensivă neonatală ale maternităților mari sunt supra-aglomerate, iar medicii sunt puși în fața unor situații dramatice, de a refuza transferul unor nou-născuți. Este motivul pentru care Salvați Copiii România va dota prioritar secțiile de Neonatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care deservesc întreaga regiune, cu aparatură medicală ce constă în 2 ventilatoare neonatale, un pulsoximetru, o masă radiantă și 2 monitoare de funcții vitale în valoare totală de 66.000 de Euro. 

Joi, 30 Mai, 2019 - 14:14

Aproape o treime (31%) dintre copiii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au petrecut mai puțin timp cu familia, prietenii sau făcând lucruri pentru școală pentru a sta pe internet, iar 28% dintre copii declară că au încercat, fără să reușească, să petreacă mai puțin timp pe Internet, arată cel mai recent studiu  realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 12:11

România ocupă locul 51 din 176 în ceea ce privește siguranța vieții copilului, în urma unor țări ca Tunisia, Oman sau Kazahstan, obținând scoruri similare la indicatorii care privesc drepturile copilului – neparticipare la educație, căsătoriile timpurii, nașterile în rândul adolescentelor - cu Mauritius, Cuba ori Sri Lanka. Sunt date critice, care apar în ultimul raport Save the Chidren .

Joi, 16 Mai, 2019 - 11:46

Ucraina, Siria, Afganistan și Yemen sunt câteva dintre țările unde viețile copiilor sunt amenințate. Trei sferturi dintre decesele și vătămările în rândul copiilor în cele mai periculoase zone de război ale lumii sunt provocate de atentatele sinucigașe cu bombă, minele antipersonal, muniția neexplodată, raidurile aeriene sau alte forme de explozibili, arată noul raport realizat de Salvați Copiii . 

Joi, 28 Februarie, 2019 - 12:41

Fenomenul mamelor adolescente rămâne unul alarmant în România, în condițiile în care rata mortalității infantile este de aproape trei ori mai mare în cazul acestora decât în cazul mamelor adulte, care au acces la asistență medicală adecvată. Astfel, Institutul Național de Sănătate Publică arată, în raportul „Mortalitatea Infantilă”, publicat la începutul anului 2019, că mortalitatea infantilă în cazul mamelor sub vârsta de 15 ani a fost de 17,2 la mie în 2017, în vreme ce media națională a fost de 6,7 la mia de copii născuți vii (conform INS, februarie 2019).

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 10:28

Cinci din zece copii au experimentat o situație de tip cyberbullying în mediul online, un fenomen tot mai frecvent, cu repercusiuni complexe asupra tuturor actorilor implicați: victimă, agresor și martor. Este motivul pentru care Salvați Copiii România a lansat inițiativa “Dă BLOCK agresivității! Și glumele dor. Stop Cyberbullying!”, căreia i s-au alăturat 2.400 de cadre didactice din 726 de şcoli și peste 46.000 de elevi, părinți și specialiști, la nivel național. 

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 13:48

Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvaţi Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 10:43

Mercedes-Benz România și Organizația Salvați Copiii desfăşoară cea de-a opta ediție a programului de educație rutieră Mobile Kids;
•    Programul include cursuri de educație rutieră în școli și vizite la Muzeul Țiriac Collection;
•    20.500 de elevi au fost implicați în programul Mobile Kids începând cu anul 2013.

Subscribe to Gabriela Alexandrescu