Joi, 10 Septembrie, 2020 - 18:18

Organizația Salvați Copiii România alocă în regim de urgență fonduri pentru achiziționarea a 500 de tablete cu acces la internet, care să fie donate copiilor din așa-numitele zone roșii – educație exclusiv online – sau galbene –participare școlară hibrid – clasic și online -, al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participare școlară reală. Organizația face un apel public, pentru ca până în 14 septembrie, toți copiii aflați în această situație gravă de excluziune școlară să își poată exercita dreptul universal la educație.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 15:05

Închiderea şcolilor, în contextul pandemiei de COVID-19, a avut consecinţe negative atât asupra progresului educaţional al copiilor, cât şi asupra sănătăţii emoţionale a acestora şi siguranţei lor online, potrivit unui studiu lansat, marţi, de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul unei videoconferinţe.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 13:40
47% dintre copii au folosit doar telefonul mobil pentru participarea la cursurile online, mult peste media altor state UE -

: Închiderea școlilor, în contextul pandemiei de COVID-19, a avut consecințe negative atât asupra progresului educațional al copiilor, cât și asupra sănătății emoționale a acestora și, mai mult, asupra siguranței lor online.

Marţi, 7 Iulie, 2020 - 14:46

Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, țară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre, conform datelor statistice consultate de Salvați Copiii, se arată într-un comunicat de presă.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 13:00

Salvați Copiii intensifică programul de recuperare educațională a copiilor vulnerabili, al căror drept la educație a fost suspendat în perioada carantinei sociale, când nu au avut acces egal și nediscriminatoriu la școala online. Astfel, începând de miercuri, 1 iulie, 4.600 de copii aflați în evidența organizației vor fi incluși în 127 de clase de educație remedială din 20 de localități, cu respectarea tuturor normelor de protecție și distanțare socială.

Joi, 11 Iunie, 2020 - 15:45

Organizația Salvați Copiii avertizează asupra consecințelor dramatice pe care îngrădirea accesului la educație îl are pentru copiii vulnerabili și reiterează solicitarea ca, în perioada verii, cu sprijinul comunităților locale și al organizațiilor neguvernamentale, să poată fi organizate cursuri școlare, respectând condițiile de siguranță sanitară, cu grupe mici de copii care au nevoie de interacțiuni și activități școlare pentru recuperarea cunoștințelor.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 13:48

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unitate pediatrică de elită, primesc aparatură medicală necesară unor intervenții optime, inclusiv în ceea ce privește intubarea pacienților, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Spitale deschis de Salvați Copiii, pentru întărirea capacității spitalelor, aflate sub presiune crescută pe fondul pandemiei de COVID-19.  
Astfel, cu sprijin de la Penny Market, unitatea medicală va fi dotată cu aparatură în valoare totală de 35.000 de euro, după cum urmează:

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 13:43
deschis de Salvați Copiii

Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca, una dintre unitățile medicale care tratează cazurile de COVID 19, a accesat mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc. În urma solicitării, organizația a reușit să identifice soluții pentru a dota unitatea medicală cu un ventilator performant, un nebulizator pentru purificarea aerului, echipamente de protecție (mănuși, bonete, botoși, măști)  și soluții de dezinfectat, în valoare totală de 53.000 Euro.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:11
prin Fondul de urgență al Salvați Copiii

Nouă unități medicale din București primesc aparatură și echipamente medicale vitale, achiziționate din fondul de urgență pentru spitale deschis de Salvați Copiii România. Astfel, după procesarea solicitărilor primite de la medici, Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Maternitatea Giulești,  Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Malaxa, Maternitatea Cantacuzino, Spitalul Clinic de Urgență „Sf.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 19:45

În urma apelului făcut de Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, care a accesat mecanismul de echipare a spitalelor din România creat de Salvați Copiii în lupta contra pandemiei, organizația a reușit să aloce fondurile necesare și să pună de îndată la dispoziția medicilor echipamente și aparatură medicală vitale, în valoare totală de 300.000 lei.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 17:19

O linie telefonică gratuită, Family Tel - 0800.070.009- ,unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați să gestioneze cât mai bine starea emoțională a minorilor, a fost lansată, miercuri de Salvați Copiii și Digi România.

O echipa de 16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din Suceava, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și București va oferi consiliere și suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situațiile generate de criză.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 16:26

Spitalul Clinic de Urgență din Arad și Spitalul de Copii din Brașov, unde situația devine critică, au primit în această săptămână aparatură indispensabilă -   ventilator de suport respirator și aparat de dezinfectare - și echipamente medicale fără de care medicii nu pot proteja și salva viețile pacienților, în contextul pandemiei cauzate de SARS-CoV2.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 09:28

România se confruntă cu o pandemie care a trimis în izolare, până în acest moment, 115.000 persoane şi în carantină 15.400, fiind confirmate 3.183 cazuri de îmbolnăvire şi înregistrate 116 decese. Unităţile de învăţământ sunt închise, parcurile la fel, aproape 850.000 de adulţi sunt în şomaj tehnic şi 180.000 şi-au pierdut locurile de muncă. Copiii sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere al accesului la servicii medicale, educaţie şi sănătate emoţională.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 12:00

Oricât de bun ar fi un medic și oricâtă voință de viață ar avea un copil de nici 1.000 de grame, capacitatea maternităților de a salva viețile nou-născuților prematur depinde în mod direct de aparatura medicală pe care o au. Într-o lume care își pune problema sofisticată a folosirii Inteligenței Artificiale în domeniul medical, în maternitățile din România copiii pot muri, pentru că nu există pentru ei un incubator performant. 

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 12:55
Organizată de Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii

Copiii din 20 de școli din București învață despre siguranța în trafic; Programul este susținut de voluntarii Salvați Copiii care prezintă  copiilor semnele și regulile de circulație într-un mod interactiv; Din 2013, peste 23.500 de elevi cu vârste cuprinse între 6-10 ani au fost implicați în programul MobileKids.

 

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 17:38

Nedecontarea abonamentelor pentru elevi, pentru transport judeţean, va duce la creşterea abandonului şcolar, consideră Salvaţi Copiii, care, împreună cu Federaţia Elevilor din România, solicită Avocatului Poporului să se implice şi să facă demersurile legale necesare pentru protecţia facilităţilor de transport acordate elevilor.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 18:34

Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea taberelor de vară pentru copiii rămaşi singuri acasă, părinţii acestora fiind plecaţi la muncă în afară, informează un comunicat al organizaţiei.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 11:20

Dacă în 2017, numărul solicitanților de azil în România s-a triplat, ajungând la 4.815, cel mai ridicat nivel de când România a ratificat Convenţia de la Geneva, pentru anul 2018 cererile de azil au scăzut, fiind înregistrate 2.138 de persoane, dintre care 544 de copii, proveniți din țări grav afectate de război și conflicte armate precum Irak, Siria, Iran, Bangladesh și Afghanistan. Salvați Copiii consideră necesară dezvoltarea și implementarea unor servicii integrate de asistență imediată pentru copiii solicitanți de azil, încă de la momentul sosirii în România. 

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 13:49
cu aparatură medicală vitală prematurilor

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalităţii infantile în România, a cărei rată menţine ţara noastră pe primele locuri în Uniunea Europeană. Este şi cazul Spitalului Municipal Medgidia, unde nou-născuţii sunt îngrijiţi în incubatoare cu o vechime mai mare de 10 ani, în condiţiile în care aici, numai în anul 2018, au fost înregistrate 1.100 de naşteri, dintre care 70 premature.

Joi, 30 Mai, 2019 - 14:14

Aproape o treime (31%) dintre copiii români cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au petrecut mai puțin timp cu familia, prietenii sau făcând lucruri pentru școală pentru a sta pe internet, iar 28% dintre copii declară că au încercat, fără să reușească, să petreacă mai puțin timp pe Internet, arată cel mai recent studiu  realizat de Salvați Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Joi, 30 Mai, 2019 - 11:33

Întâlnire cu scriitorul Ross Wellford, unul dintre cei mai succes autori britanici de cărți pentru copii, cu volume traduse în premieră în limba română 
• Întâlnire cu ilustratorul Neal Layton, un artist aflat în plină ascensiune, ale cărui lucrări s-au vândut în peste 16 țări 
• Ateliere de gătit, atelire de storytelling pe teme dintre cele mai diverse (astronomie, matematică, artă japoneză)
• Atelier de arts & crafts pornind de la bestsellerul mondial absolut al literaturii pentru copii contemporane: Harry Potter

Luni, 20 Mai, 2019 - 16:57

În urma analizei situației și a datelor primite de la medici, Salvați Copiii a decis o investiție masivă în maternitățile din regiunea Vest, în valoare totală de 728.000 lei. Organizația a demarat un plan complex de dotare a secțiilor de terapie intensivă neonatală din țară, unde aparatura medicală precară, acolo unde nu lipsește cu desăvârșire, îngreunează munca medicilor și duce la adevărate drame: prematuri care nu supraviețuiesc pentru că nu s-a găsit pentru ei un incubator disponibil.

Joi, 16 Mai, 2019 - 11:46

Ucraina, Siria, Afganistan și Yemen sunt câteva dintre țările unde viețile copiilor sunt amenințate. Trei sferturi dintre decesele și vătămările în rândul copiilor în cele mai periculoase zone de război ale lumii sunt provocate de atentatele sinucigașe cu bombă, minele antipersonal, muniția neexplodată, raidurile aeriene sau alte forme de explozibili, arată noul raport realizat de Salvați Copiii . 

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 13:03

Salvați Copiii atrage atenția asupra riscurilor pe termen lung ale violenței asupra copilului, ca urmare a cazului de la școala din Botoșani, pentru care organizația a sesizat Avocatul Poporului. Salvați Copiii a aflat, din numeroasele relatări mass-media, despre faptele de violență comise asupra unui copil de 11 ani, elev al Școlii gimnaziale din localitatea Cristești, județul Botoșani, acuzat fiind profesorul său de religie. 

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 10:28

Cinci din zece copii au experimentat o situație de tip cyberbullying în mediul online, un fenomen tot mai frecvent, cu repercusiuni complexe asupra tuturor actorilor implicați: victimă, agresor și martor. Este motivul pentru care Salvați Copiii România a lansat inițiativa “Dă BLOCK agresivității! Și glumele dor. Stop Cyberbullying!”, căreia i s-au alăturat 2.400 de cadre didactice din 726 de şcoli și peste 46.000 de elevi, părinți și specialiști, la nivel național. 

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 13:22

Salvați Copiii a aflat, cu profundă tristețe, din relatările mass-media, despre cazul Dariei, fetița de 1 an și 10 luni din satul Leucușești, comuna Preutești, care și-a pierdut viața, în 26 noiembrie 2018, ca urmare a unor probleme severe de sănătate cauzate de starea de malnutriție la care a fost supusă de către tatăl ei, în lipsa mamei plecate la muncă în străinătate.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 11:29

Finanțarea deficitară a învățământului, multiplele reforme începute și abandonate pe traseu au făcut ca, în doar opt ani, costurile ascunse ale educației să se dubleze: în medie, de la 1.490 lei per copil la 3.093 lei, potrivit ultimei cercetări realizate de Salvați Copiii România. Decontul îl plătesc părinții, iar copiii ale căror familii nu au resursele financiare necesare sunt mult mai vulnerabili și discriminați din start.  

Luni, 4 Iunie, 2018 - 14:12

Suplimentarea numărului de consilieri şi medici şcolari, împreună cu introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în programă, precum şi mai multă atenţie dată de autorităţi fenomenului de bullying sunt printre recomandările pe care delegaţia copiilor participanţi la Forumul Naţional al Copiilor le-au înmânat Secretarului de Stat din Ministerul Educaţiei.

Subscribe to Salvaţi Copiii