Joi, 29 Octombrie, 2020 - 12:10

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus joi că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ şi va fi trimis la promulgare până în data de 6 noiembrie.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:56

Reprezentantii PSD Bucuresti au depus miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Municipal lista candidatilor pentru Camera Deputatilor si Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Gabriela Firea, presedinta PSD Bucuresti, a declarat ca tinta social-democratilor este ca in Capitala sa obtina patru-cinci senatori si cel putin zece deputati in noua legislatura.

Lista candidatilor PSD:

Bucuresti

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 17:42

Senatorul Radu Oprea este noul lider al grupului PSD din Camera Superioară a Parlamentului, după ce predecesorul său a demisionat din partid.

"Noul lider al grupului PSD este domnul Radu Oprea", a afirmat, miercuri, viceliderul de grup, senatorul Florian Bodog.

Fostul şef de grup, senatorul Radu Preda, a anunţat marţi că a demisionat din PSD, după ce organizaţia de la Dolj l-a pus pe locul 11 pe lista de candidaţi a partidului pentru Camera Deputaţilor.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 15:25

Social democrații își finalizează marți lista pentru alegerile parlamentare. Printre noile achiziții făcute de PSD se numără directorul Spitalului Colentina Remus Mihalcea, fostul arbitru internaţional Patriţiu Abrudan și directorul AFIR Adrian Chesnoiu.

Surse din interiorul PSD au declarat că Remus Mihalcea va deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor în Argeş.

Un alt nume cunoscut este cel al lui Adrian Chesnoiu, director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) care va deschide lista pentru Camera Deputaților în Olt.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 11:10
Afirmă fostul senator Valer Marian

Valer Marian, fost senator PSD pana in 2016, l-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ca diploma sa de licenta in drept este „falsa, cel mai probabil”. Ciolacu a absolvit Universitatea Ecologica in momentul in care universitatea nu era acreditata.

 Beizadea fara ocupatie pana la 37 de ani

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 13:30

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu Mureş, s-a înscris în PSD şi candidează la alegerile parlamentare.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 13:25

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a subliniat vineri că parlamentarii social-democraţi care au iniţiat proiectul pentru modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi-au retras semnătura de pe document.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 14:00
Își cumpărase o vilă din subvenția acordată de AEP

Deputatul Mircea Draghici, fost trezorier al PSD, a fost condamnat joi, 15 octombrie, la cinci ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de utilizare a subventiilor in alte scopuri decat acelea pentru care au fost acordate si pentru delapidare. Sentinta a fost data de Inalta Curte si poate fi contestata cu apel.

Joi, 15 Octombrie, 2020 - 09:25

Comisia pentru Bugete din Parlamentul European a aprobat, astăzi, şase proiecte pilot iniţiate de europarlamentarul Victor Negrescu în valoare de 7,8 milioane de euro. Proiectele eurodeputatului român în domeniul educaţiei, digitalizării şi antreprenoriatului, au fost incluse în bugetul european de anul viitor şi urmează să fie implementate în cel mai scurt timp cu ajutorul Comisiei Europene.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 16:17

Ultimul sondaj de opinie realizat de CURS, la nivel național, în perioada 8-11 octombrie, indică faptul că în viitorul Parlament pot intra până la șase partide. Comparativ cu datele anterioare alegerilor locale, PSD se află pe trend crescător, iar PNL se află pe un trend descendent.

Partidul Național Liberal (PNL) - 32%

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 17:18
Rafila ar putea deschide lista Camerei

. Conducerea PSD mizează la București pentru cel puțin 12 poziții de parlamentari: 4 pentru Senat și 8 pentru Camera Deputaților. În aceste zile se negociază intens în partid pentru cei care speră să obțină un loc eligibil pe listă.

Alături de Gabriela Firea, pe listele partidului la parlamentare se regăsesc și foștii primari de la sectoarele 1 și 5, Dan Tudorache și Daniel Florea, precum și avocatul Gheorghe Piperea. Discuții sunt și în privința lui Alexandru Rafila, pe care PSD l-a ofertat să deschidă lista PSD la București pentru Camera Deputaților.

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 13:35

PSD discută cu autorităţile locale soluţiile pentru protejarea locurilor de muncă şi asigurarea veniturilor românilor

Conducerea Partidului Social Democrat organizează astăzi, 13.10.2020, o şedinţă online cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii de municipii şi oraşe, în contextul restricţiilor impuse de guvernul liberal în mai multe localităţi din ţară.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 16:08
Petre Roman, Mitică Dragomir și Anghel Iordănscu au fost scoși de pe lista de consilieri PSD

Surse din PSD au confirmat pentru Ziare.com ca Marcel Ciolacu, liderul social-democratilor, i-a scos pe Petre RomanAnghel Iordanescu si Dumitru Dragomir de pe lista consilierilor propusa de 

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 15:36
„Să lăsăm instituțiile să se pronunțe!”

 

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, afirma ca "ceva este putred" in legatura cu alegerile locale care au avut loc la Bucuresti si considera ca o decizie de anulare a acestora apartine juristilor si institutiilor abilitate si nu partidului.

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 10:14

Cererea PSD de renumarare a voturilor de la Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost respinsa. Dupa o sedinta de cateva ore, s-a hotarat ca voturile nu vor mai fi renumarate.

"Cererea de renumarare a fost respinsa cu 6 la 5. Desi exista temei legal pentru aceasta, s-a invocat ca nu exista temei legal, nu se mai da eficienta dispozitiilor legale, nu se mai da eficienta dispozitiilor hotararilor Biroului Electoral Central.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 13:22

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a spus joi că apar "tot mai multe dovezi" că au existat "furturi" la alegerile locale.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 11:38

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat joi că va depune plângere la Parchetul General pentru situaţia voturilor de la Sectorul 1.

Marţi, 15 Septembrie, 2020 - 22:30
În cazul cârciumarului din Orășelului Copiilor ce urma sa fie demolat

Deputatul Nicuşor Dan, candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei, reacţionează la denunţul împotriva sa depus la DNA de mai mulţi parlamentari PSD. Acesta apelează la un "clişeu" al politicii autohtone pentru a-l ataca pe unul dintre semnatarii denunţului şi ironizează întregul demers.

"Înțeleg din presă că șoferul lui Cătălin Voicu, senatorul Șerban Nicolae, și câțiva colegi parlamentari de-ai săi din PSD au fost la DNA să depună un denunț împotriva mea.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 10:30
Semnal de alarmă tras de Liga Studenților Iași

Liga Studenților (LS IAȘI) solicită Guvernului să modifice în regim de urgență legea nr. 129/2019 de transpunere a directivei europene privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care Partidul Social Democrat (PSD) s-a răzbunat pe organizațiile non-guvernamentale, ca urmare a valului de critici primite din partea societății civile, prin impunerea unor obligații birocratice împovărătoare, de natură să ducă chiar la desființarea majorității ONG-urilor.

 

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 14:45

Partidul Social Democrat îi cere ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să demisioneze din funcţie după ce automobilul în care se afla acesta a fost implicat, duminică, într-un accident rutier, acuzând faptul că ministrul, "în loc să facă drumuri (...), îşi face cale liberă în trafic cu girofarul".

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 17:22

Liderii social-democrați se reunesc de la ora 17.00 într-o ședință a Consiliului Politic Național.

Potrivit unor surse din PSD, pe ordinea de zi se află analiza eșecului moțiunii de cenzură, dar și sancțiunile date parlamentarilor care nu s-au prezentat la ședința Legislativului în care erau programate dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură.

Moțiunea de cenzură depusă de 205 parlamentari PSD nu a putut fi dezbătută şi votată luni din cauza lipsei cvorumului. Au fost prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi.

Luni, 31 August, 2020 - 19:47
După ce că și așa au rămas puțini, mai vor să-i și excludă pe absenți

Liderii PSD au anuntat luni, 31 august, ca cei cinci parlamentari care au lipsit de la dezbaterea motiunii de cenzura vor fi exclusi in prima sedinta a Consiliului Politic National.

Joi, 27 August, 2020 - 11:18

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată" să fie dezbătută şi votată pe 31 august, de la ora 14,00. 

Miercuri, 26 August, 2020 - 18:39

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris miercuri pe Facebook președintele PSD Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută.

Luni, 24 August, 2020 - 16:54
Ce facem cu cea veche?

Mesajul principal pe care ar trebui să-l transmită PSD în acest moment este că face corecții și revine la o stângă rațională, pregătind „o nouă generație de intelectuali”, a susținut la RFI noul președinte al Consiliului Național al partidului, Vasile Dîncu.

Sâmbătă, 22 August, 2020 - 18:04
Echipa câștigătorului alegerilor electronice

1460 de delegați au votat la Congresul PSD, iar după numărarea voturilor moțiunea susținută de Marcel Ciolacu și echipa sa au obținut 1310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a primit doar 91 de voturi.

Noua echipă de conducere a PSD:

Marcel Ciolacu - Președinte

Gabriela Firea, Prim-vicepreședinte

Sorin Grindeanu - Prim-vicepreședinte

Paul Stănescu, secretar general

Vasile Dâncu, Președinte al Consiliului Național

Mihai Tudose, vicepreședinte pe Zona economică

Sâmbătă, 22 August, 2020 - 10:10
La PSD se alege azi noua (vechea) conducere în sistem online

Congresul extraordinar al PSD are loc sambata, 22 august 2020, la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 10.00. Social-democratii isi aleg noua conducere. In competitie s-au inscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu si fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici.

Sâmbătă, 22 August, 2020 - 10:02
„Le mulțumesc celor care m-au contestat!”

Vasile Dâncu a declarat sâmbătă că PSD a trecut printr-o criză, a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea, în trei ani de zile, iar acest Congres este „Congresul ultimei şanse”. El a catalogat ca fiind „o tâmpenie” reproşul care i se aduce, inclusiv de către unii social-democraţi că ar avea o apropiere de serviciile secrete.

Vineri, 21 August, 2020 - 17:21

Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz a anunţat vineri că a demisionat din PSD, explicând că nu mai poate face parte dintr-un partid "lipsit de identitate" şi "distanţat, considerabil, de binele societăţii", care, în formula actuală, "are vocaţia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică". Și deputaţii Luminiţa Jivan şi Marilena Meiroşu au demisionat din PSD.

Vineri, 21 August, 2020 - 12:40

Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz a anunţat vineri că a demisionat din PSD, punctând că nu mai poate face parte dintr-un partid "lipsit de identitate".

"Partidul are nevoie de un suflu nou, de direcţie, de strategii coerente nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual. Continui să cred că politica este în slujba cetăţenilor, nu în cea a jocurilor de putere fără sens şi cu un singur scop: cel personal. Demisionez din PSD", a scris Breaz, pe Facebook.

 

Subscribe to PSD