Joi, 27 August, 2020 - 11:06

Primarul General, Gabriela Firea, a acordat miercuri, 26 august, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti pentru 34 de medici, în cadrul unui eveniment de înaltă ţinută care a avut loc la sediul Creart.

Primarul General, Gabriela Firea: "Sunt onorată că, în calitatea mea de Primar General al Capitalei, pot mulţumi, în numele tuturor bucureştenilor, personalităţilor de prim rang ale lumii medicale, în semn de recunoaştere şi de apreciere a profesionalismului, devotamentului şi implicării lor în dezvoltarea actului medical românesc.

Luni, 3 August, 2020 - 09:36

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, a finalizat lucrările de consolidare şi reabilitare a Podului Străuleşti, astfel încât acesta să poată fi tranzitat în siguranţă.

Primarul General, Gabriela Firea: "Misiune îndeplinită! Podul Străuleşti, construit acum aproape 70 de ani. L-am găsit într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Deşi era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar "cosmetizat" în urmă cu peste zece ani.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 09:25

Cu prilejul Zilei Universale a Iei, Primarul General, Gabriela Firea, a acordat astazi, in cadrul unei ceremonii restranse, Titlul de 'Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti' si Diplome de Excelenta, unor renumiti artisti populari.

Primarul General, Gabriela Firea:

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 09:14

Miercuri, 24 iunie 2020, de Ziua Universală a IEI, Primăria Capitalei, prin Creart, redeschide spaţiul cultural-alternativ Grădina cu Filme din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7! Grădina cu Filme a reuşit să se impună de-a lungul celor şase ediţii drept una dintre cele mai apreciate locaţii culturale estivale din centrul Bucureştiului, propunându-şi să recreeze atmosfera grădinilor de vară într-un spaţiu dedicat artei cinematografice, muzicii şi dezbaterilor culturale.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 10:04

Comitetul municipal pentru Situatii de Urgenta a decis, vineri seara, ca de sambata sa fie inchise toate parcurile din Capitala.

Astfel, Politia Locala va bloca accesul in toate parcurile din Capitala, incepand din acest weekend.

Totodata, sursa citata a anuntat ca reprezentantii PMB au contractat mai multe hoteluri, pentru ca acestea sa fie puse la dispozitia medicilor, astfel incat cadrele medicale sa nu mai mearga acasa si sa isi expuna familia unei posibile infectari.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:15

Primarul general, Gabriela Firea, a avut o întâlnire la sediul Primăriei Capitalei cu prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, cu primarii de sector, cu directorii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, cu directorul Poliţiei Locale a Capitalei şi cu şeful Poliţiei Bucureşti pentru a stabili măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii COVID-19.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 13:32

Primarul General, Gabriela Firea: "În prezent se lucrează la infrastructură rutieră şi se relocheaza şi modernizează reţelele edilitare pe tronsonul cuprins între strada Braşov şi Strada Raul Doamnei.

În perioada imediat următoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsolul 2 al lucrării, de la strada Raul Doamnei până la strada Valea Oltului.
Urmează demolările pe acest tronson şi începerea efectivă a lucrărilor!"

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 09:19

Primarul General, Gabriela Firea: "Sunt necesare eforturi comune la nivel de Guvern şi autorităţi locale pentru combaterea poluării în Capitală. Primăria Capitalei a pus în aplicare măsurile prevăzute în PICA, dar nu este singura autoritate responsabilă! Ministerul Transporturilor trebuie să modernizeze urgent centura Capitalei, să finalizeze lucrările la magistralele M5 şi M6, Ministerul Energiei trebuie să modernizeze CET-urile"

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 16:41

Şeful Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Mihai Teodorescu, a declarat că au fost vândute până în prezent 345 de viniete Oxigen.

"În acest moment s-au vândut 345 de viniete. Perioada de emitere 1-10 ianuarie şi avem aşa: Euro 3 pentru o zi - 207, Euro 3 pe o lună - 30, Euro 3 pe 6 luni - 14, Euro 3 pe 12 luni - 61; Euro 2 pentru o zi - 16, Euro 2 pe o lună - 4, Euro 2 pe şase luni - 4, Euro 2 pe 12 luni - una; Euro 1 - avem una pe 6 luni, non-Euro avem şase emise pentru o zi şi una pentru o lună", a spus Teodorescu la sediul PMB.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 13:03

Din data de 14.10.2019, funcţia de Director General al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, este ocupată de Mihai Savin. Schimbarea a survenit în urma demisiei fostului director general, doamna Daniela Blîndu.

Domnul Mihai Savin este inginer, a absolvit Tehnologia Construcţiilor de Maşini, are un master în acelaşi domeniu, dar şi în economie, certificări manageriale în proiecte, producţie, operaţiuni. Are diplomă de Executive Master MBA şi este doctorand în Managementul Schimbării.

Sâmbătă, 21 Septembrie, 2019 - 11:45

Capitala împlinește 560 de ani de la prima atestare documentară, iar cu acest prilej în weekendul 21-22 septembrie au loc mai multe evenimente speciale. Cele mai multe se vor desfășura în zona centrală, pe bulevardul Unirii - tronsonul cu fântâni cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei va transformă într-o arteră pietonală. Vezi în articol toate evenimentele.

Marţi, 27 August, 2019 - 08:43
Proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi

Primăria Capitalei s-ar putea asocia cu Universitatea Politehnică în vederea construirii unei pasarele care să lege Campusul „Poli” de căminele din Regie şi care să treacă peste Dâmboviţa şi peste Splai. Se are în vedere şi construirea unei baze sportive, potrivit unui proiect al CGMB.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 08:23

In vederea continuarii lucrarilor de reabilitare si consolidare a Podului Grant, incepand cu data de 01 iulie 2019, ora 12.00, se va restrictiona circulatia pe sensul Turda - Crangasi al pasajului Pod Grant. Bretelele aferente acestei cai vor ramane în continuare inchise.

Rutele principale de ocolire sunt Podul Basarab si Gara de Nord.

Se pot utiliza ca variante de ocolire principale, conform panourilor de orientare montate, urmatoarele trasee/rute:

Joi, 13 Iunie, 2019 - 12:48

Lucrările de consolidare a podului Străuleşti au fost finalizate, iar în prezent întreaga lucrare ce presupune consolidarea şi reabilitarea podului este realizată în proporţie de 70%.

În acest moment Compania Străzi, Poduri şi Pasaje lucrează la infrastructură podului, se fac pregătiri pentru ridicarea tablierului în vederea schimbării aparatelor de reazem şi se confecţionează eşafodajul pentru relocarea conductei Transgaz.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 10:54

Eco-vouchere: pe 3 mai încep înscrierile unităţilor comerciale interesate să participe la "Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare".

Termen limită de înscriere: 16.05.2019

În perioada 03.05.2019-16.05.2019, comercianţii eligibili, interesaţi să accepte la plată eco-voucherele emise de Primăria Capitalei se pot înscrie în "Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare".

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:50
Ba din contră!

Primăria Capitalei îndeamnă bucureștenii  fie optimiști și în ton cu încălzirea vremii: procesul de furnizare a apei calde se desfășoară normal, fără a fi pus în pericol de actuala situație juridică încurcată a RADET.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:44
Termenul de finalizare ar trebui să fie 26 aprilie. Anul acesta.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, a demarat, incepand cu data de 18 martie 2019, prima etapa a lucrarilor de reparatii ale arterelor din Capitala.

 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 22:17

Pentru imbunatatirea transportului public in Capitala, Primaria Municipiului Bucuresti achizitioneaza 100 de tramvaie moderne.

Astazi, 15 martie 201, ora 15.00, a expirat termenul pentru depunerea ofertelor pentru achizitia acestora. Desi in cadrul procedurii s-au inscris un numar de 20 de operatori economici, au depus oferta doar 2, respectiv ASTRA VAGOANE CALATORI SA si DURMAZLAR MAKINE SAN VE TIC A.S.

Luni, 11 Martie, 2019 - 23:40
Cu o capacitate de 20.000 de locuri si o suprafata desfasurata de 60.000 de mp

Primarul General, Gabriela Firea face anunțul mult așteptat: Bucurestiul va avea in sfarsit o Sala Polivalenta care va fi omologata la standarde internationale, pentru toate sporturile.Sala multifunctionala va avea o capacitate de 20.000 de locuri si o suprafata desfasurata de 60.000 de mp.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 21:18
Primaria Capitalei, in parteneriat cu institutii publice din Japonia

Premiera in sud-estul Europei: Primaria Capitalei va realiza, in parteneriat cu institutii publice din Japonia, un Centru de Execelenta in Terapie cu Protoni. Terapia cu protoni este o procedura medicala revolutionara prin care se trateaza afectiunile oncologice

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 12:10
Din cauza bugetului tăiat de Dragnea?

Primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, a răspuns negativ la solicitarea impresarului Cristinei Neagu, cu privire la o mărire de salariu a celei mai bune marcatoare din istoria Campionatului European.

Sâmbătă, 23 Februarie, 2019 - 11:32

Primarul General Gabriela Firea: „Ca sa putem interveni pentru oprirea degradării accentuate a unora dintre lacurile bucureștene, avem nevoie ca Guvernul să fie de acord cu transferul lor către Primăria Capitalei

Sâmbătă, 23 Februarie, 2019 - 11:26

Primaria Capitalei a achizitionat 70 de apartamente din cele cateva sute care urmeaza sa fie achizitionate pentru personalul medical din institutiile aflate in subordinea institutiei conduse de Gabriela Firea.

Apartamentele se afla in complexul rezidential Greenfield si au costat 37,3 milioane de lei plus TVA, dupa cum a anuntat Impact Bucuresti vineri seara. Un calcul la cursul BNR de astazi arata ca apartamentele au fost achizitionate cu un pret mediu de 112.000 de euro (fara TVA) /bucata.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 15:36

Am aflat de la reprezentanți ai Ministerului Energiei ca ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, principalul creditor al ELCEN, va solicita din nou, pe data de 22 februarie, prorogarea votului pe Planul de reorganizare a RADET. La ultima ședință, judecătorul sindic a respins cu fermitate prorogarea cerută de ELCEN și a dat si o amendă drastică, solicitând imperativ votul pe Plan, în caz contrar urmând să declanșeze falimentul. Aceste aspecte sunt cunoscute atât de către reprezentanții Ministerului Energiei, cât și de cei ai ELCEN și ANAF.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 15:00

In prezent, in toate sectoarele din Bucuresti se desfasoara lucrari de dezvoltare, reabilitare sau modernizare, toate acestea fiind proiecte menite sa contribuie la cresterea calitatii vietii in Capitala Romaniei. Lucrarile vizeaza atat infrastructura rutiera, de utilitati, de sanatate, educationala, culturala si sportiva a Capitalei, cat si fondul construit al orasului.

 

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 19:52
”Viața fiecărui om este o poveste

Viața fiecărui om este o poveste. Poveștile oamenilor au scris istoria. Istoria secolului de Unire își are încă eroii printre noi”

Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, i-a sărbătorit pe Generalul locotenent ION DOBRAN și pe alți 4 Seniori care au împlinit 100 de ani sau mai mult

VIEȚI CENTENARE – proiectul Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București continuă să se deruleze cu mare succes!

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 11:18
Pentru cele 41 de localități din Regiunea Bucureşti – Ilfov

Asociația de dezvoltare pentru transport public a celor 41 de localități din Regiunea Bucureşti – Ilfov mărește parcul de vehicule pentru liniile urbane și înființează încă nouă linii regionale

 

Asociația de dezvoltare pentru transport public a celor 41 de localități din Regiunea Bucureşti – Ilfov mărește parcul de vehicule pentru liniile urbane și înființează încă nouă linii regionale

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 20:09
Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului București sunt finanțate corect și se vor dezvolta unitar!

PSD București transmite un drept replică la scrisoarea adresată de Gabriela Firea bucureștenilor, prin care atrage atentia asupra diminuarii bugetului Capitalei, ca este prima data când sectoarele sunt finanțate corect si banii nu se mai risipiesc pe concerte.

"Banii bucureștenilor, înapoi la ei!

Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului București sunt finanțate corect și se vor dezvolta unitar!

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 19:13
Reclamând bucureștenilor tăierea a 180 milioane din buget

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se adresează în scris bucureștenilor reclamând faptul că ministerul Finanțelor are de gând să taie un sfert din bugetul solicitat, măsură despre care presupune că s-ar datora manevrelor unui „om răzbunător și cinic”.

„Dragi bucuresteni,

Cu toata responsabilitatea, va aduc la cunostinta ca, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finante, Capitalei Romaniei i se taie 180 milioane de euro, adica aproape 25% din buget! 

Sâmbătă, 2 Februarie, 2019 - 16:09
Nu cum zice Mutu, doar în unele...

Actuala Administratie deruleaza o serie de investitii in toate sectoarele Capitalei, in interesul TUTUROR bucurestenilor, indiferent de zona in care locuiesc.

Subscribe to PMB