Joi, 16 Mai, 2019 - 17:26

Un raport preliminar realizat în urma controlului efectuat la Maternitatea Giulești arată că au fost găsite patru probe pozitive de stafilococ la angajate, însă tipul depistat în exudatele nazale prelevate nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, joi, într-o conferință de presă.

Angajatele contaminate sunt: o moașă de la blocul operator, două asistente și o infirmieră de la salonul de nașteri.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:13

Un raport preliminar realizat în urma controlului efectuat la Maternitatea Giuleşti arată că au fost găsite patru probe pozitive de stafilococ la angajate, însă tipul depistat în exudatele nazale prelevate nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, joi, într-o conferinţă de presă.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 16:56

Doi copii născuți la Maternitatea Giulești au fost transferați la Spitalul Grigore Alexandrescu, deoarece erau contaminați cu stafilococul auriu. Conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu a informat Direcția de Sănătate publică, a declarat, marți, la Ţăndărei, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Dintre aceştia, doar unul a rămas internat, cu probleme respiratorii.

Ministrul a precizat că a trimis echipele DSP la spital, iar astăzi azi inspecția. Sorina Pintea a adăugat că este normal ca cei de la spital să ia măsuri.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 13:58

În această săptămână inspectorii sanitari au monitorizat acțiunile de igienizare, curățenie si dezinfecție care au fost efectuate în cadrul maternității și care o parte dintre ele au fost finalizate.

La începutul acestei săptămâni, luni și marți, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de către maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unității sanitare, respectiv săli de naștere, saloane lehuze, precum și din departamentul de fertilizare in vitro (FIV).

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 17:14

Mai mulți bebeluși născuți în Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu! Deși maternitatea a anunțat că bebeluși nu au luat bacteria din spital, un control al Ministerului Sănătății a stabilit că mulți dintre angajații maternității au stafilococ auriu.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că Maternitatea Giulești urmează să fie închisă, după ce 17 bebeluși au ajuns în spital fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 15:44
Bebelușii sunt internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu

Încă doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, numărul acestora ajungând la 17. În cazul ultimilor trei, nu a fost confirmată infecţia cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Subscribe to maternitatea Giuleşti