Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 00:09

Nava Daimond Princess este singurul loc unde Covid19 a fost testat în mediu controlat. Nava a fost ținută o lună în larg în încercarea de a stopa contaminările. ( sau pentru teste?!?)
Rezultate:
3711 pasageri, majoritar oameni în vârstă, oameni care au stat împreună, au mâncat, dansat, făcut baie, socializat pe vreo 2500 mp.
696 s-au infectat - 18.7%
7 au murit - 0.18%

Luni, 2 Martie, 2020 - 19:19

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat luni că cei şapte români membri ai echipajului navei 'Diamond Princess', transferaţi în cursul săptămânii trecute în localitatea Wako, prefectura Saitama, Japonia, se află în continuare în carantină.

Duminică, alţi doi români de pe aceeaşi navă, care rămăseseră iniţial pe vas, au fost duşi tot în localitatea Wako, urmând să fie supuşi unei perioade suplimentare de carantină de 14 zile.

Sâmbătă, 22 Februarie, 2020 - 11:03

Cei sase romani de pe nava Diamond Princess (doi turiști și patru membri ai echipajului) care au cerut sa fie repatriati au ajuns in tara, sambata dimineata, si vor intra in carantina pentru o perioada de 14 zile. Testele facute inainte de imbarcarea in avion la Tokyo au fost negative.

Aeronava MApN a aterizat, in jurul orei 7.20, la Baza Aeriana 90, unde asteptau mai multe echipaje SMURD.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 17:00

Şase cetăţeni români de pe vasul "Diamond Princess" vor fi repatriaţi sâmbătă cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:40

Un al doilea cetăţean român de la bordul vasului de croazieră "Diamond Princess" a fost depistat cu noul coronavirus, fiind transportat la un spital din Tokyo, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Potrivit MAE, starea de sănătate a românului este bună. 
"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess", informează MAE.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:35

Croaziera viații a devenit un coșmar pentru 355 de călători americani, când Coronavirus a izbucnit la bordul vasului la începutul lunii februarie. Autoritățile japoneze au obligat pasagerii să rămână în cabine. Astăzi, guvernul SUA a venit în ajutor, iar pasagerii au putut să plece cu zboruri charter înapoi în Statele Unite. 

Joi, 13 Februarie, 2020 - 13:48

Un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus), informează joi Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii, precizează MAE.

Ministerul arată că Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei.
 

 

Luni, 10 Februarie, 2020 - 15:00

Printre persoanele aflate pe nava de croazieră Diamond Princess diagnosticate cu coronavirus nu sunt români, anunță MAE.

Întrebați dacă printre ultimele persoane infectate aflate la bordul navei de croazieră Diamond Princess sunt și români, reprezentanții MAE au răspuns că nu știu despre așa ceva.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții misiunii diplomatice, până la acest moment nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele ale căror rezultate medicale au confirmat prezența coronavirusului, au informat reprezentanții MAE.

Subscribe to Diamond Princess