Vineri, 21 August, 2020 - 10:57

Consiliul Județean Ilfov a aprobat în ședință o suplimentare de 8 433 434 lei, pentru Spitalul Județean Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, astfel:

• Spitalul Județean Ilfov: 5 780 000 lei pentru lucrări de amenajare – zona administrativă, parcare, alei, iluminat, aparatură medicală (ecograf, electrocauter, echipamente extindere rețea fluide medicale) și pentru achiziția de materiale necesare în perioada în care spitalul funcționează ca și unitate suport COVID 19 (dezinfectanți, echipamente de protecție, materiale de curățenie).

Joi, 20 August, 2020 - 10:57

Se convoacă în ședință ordinară Consiliul Judeţean Ilfov pentru joi, 20 august 2020, la ora 14.00.  Ședința se va desfășura online, prin videoconferință.

Ordinea de zi poate fi consultată accesând următorul link:

http://cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=183&lang=ro

 

Vineri, 14 August, 2020 - 12:54

Consiliul Județean continuă seria webinariilor cu o discuție pe tema fondurilor europene, luni, 17 august, de la ora 12.00.  Participă: Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare în cadrul CJ Ilfov, Alex Groșanu – director Grupul de Acțiune Locală Cociovaliștea,  Sorin Stroe – director  Grupul de Acțiune Locală SABAR, Rodica Lupu – antreprenor și consultant de business.

 

Webinarul ”Cum poți obține fonduri europene pentru afacerea ta” va fi transmis live pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov.

 

Joi, 6 August, 2020 - 13:45

Echipele serviciului de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov, reiau de luni, 10 august, campania de combatere a țânțarilor. 

Fiecare acțiune va avea un responsabil din partea Consiliului Județean și resposabili din partea fiecărei localități, care pot fi contactați pentru orice sesizare sau nelămurire.

Fiecare mașină care va face dezinsecție va fi dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:34

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Județean Ilfov, începe marți, 9 iunie,  acțiunea de combatere a țânțarilor.

Dezinsecția va avea loc seara, după ora 21.00, cu insecticidul Cymina Plus, în doză de 50 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Fiecare mașină care va face dezinsecție este dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 12:00

Producătorii de alimente din Ilfov pot fi găsiți mult mai ușor, într-un singur loc: platforma https://produsinilfov.ro/.

Consiliul Județean Ilfov a lansat un agregator, unde se pot înscrie toți producătorii de alimente (fructe, legume, conserve, dulciuri, carne, ouă, lapte, miere) și de flori din județ, cu o singură condiție: să aibă un atestat de producător. Înscrierea se face gratuit, accesând link-ul https://produsinilfov.ro/vreau-sa-vand/.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 17:38

Consiliul Judeţean Ilfov a început, miercuri, acţiunile de combatere a ambroziei, astfel, până pe 10 iunie trei utilaje vor cosi iarba din zona drumurilor judeţene, iar ulterior autoritatea locală va ierbicida.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 08:03

Echipajele Serviciului de Întreținere Drumuri Județene se vor afla miercuri, începând cu ora 11.00, pe DJ 200 Dascălu-Grădiștea (punct de întâlnire intersecția cu Gagu) și pe DJ 301A Glina-Bălăceanca, de la 13.00.  La acțiune vor participa și directorul Serviciului de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, Constanța Cojocaru și directorul Direcției Investiții, Constantin Călinoiu.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 09:07

A treia zi de dezinsecţie avio, împotriva larvelor de ţânţari, mâine, 29 aprilie, în zona localităţilor Periş, Corbeanca, Ciolpani, Baloteşti, Snagov, Nuci, Gruiu, Moara-Vlăsiei, Grădiştea.

Dezinsecţia avio se face cu un insecticid biologic (nu afectează nicio oamenii, nici animalele, nici albinele) - Vectobac WG, în doză de 0,6 kilograme la hectar. Substanţa acţionează asupra larvelor, pe care le omoară în 24 de ore.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 13:09

Dezinsecţie terestră azi, 17 aprilie, după ora 20.00, în Tunari, Nuci, Gruiu, Baloteşti, Chitila, Mogoşoaia, Buftea, Periş, Chitila, Mogoşoaia, Buftea, Periş, Corbeanca, Ciolpani! Link-ul GPS care arată poziţia exactă a maşinilor care aplică tratamentele va fi disponibil la momentul dezinsecţiei pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Ilfov.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 10:44

Serviciul de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov începe de luni campania de combatere a țânțarilor. Aveți atașat  calendarul dezinsecției.

Consiliul Județean a trimis afișe cu un calendar al dezinsecției în toate localitățile, astfel încât acțiunea să ajungă la cunoștința populației. Afișele vor fi puse la primării, dispensare și în autobuze.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 10:40

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Județean Ilfov, începe săptămâna viitoare campania de combatere a insectelor de disconfort.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 11:55

Consiliul Județean Ilfov susține eforturile medicilor și ale ambulanțierilor aflați în linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus. Președintele CJ Ilfov ține permanent legătura cu directorii spitalelor din subordine, cu medicii de familie și cu directorul ambulanței și este la curent cu lipsa materialelor sanitare. Marian Petrache, președintele CJ Ilfov:” Consiliul Județean oferă Ambulanței București-Ilfov 10 000 de măști de protecție. Nu e mult.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 09:59

Consiliul Județean Ilfov va cumpăra echipamente de protecție necesare medicilor de familie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 08:14

Începe campania de promovare a învăţământului dual! Primul pas este o analiză clară a nevoilor, a cerinţelor şi a provocărilor.

Despre toate acestea au discutat azi, la sediul Camerei de Comerţ Româno-Germane oameni de afaceri, profesori şi autorităţi.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:46

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor a fost dezbătut joi, în prezenţa a aproape 200 de oameni: specialişti pe mediu, reprezentanţi ai administraţiilor publice şi cetăţeni din Ilfov.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) este un document de planificare strategică pentru gestionarea integrată a gunoiului, care a fost realizat de firma de consultanţă Ramboll şi care a fost avizat de experţii Comisiei Europene, prin Jaspers.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 15:33

Consiliul Judeţean Ilfov se convoacă în ședință ordinară în data de 19.12.2019, (joi) ora 11.00 la sediul Consiliului Judeţean Ilfov din strada Ernest Juvara, nr. 3 - 5, etaj 2, sector 6, Bucureşti, cu următoarea ordine de zi:
 
                                                                      ORDINE DE ZI
 
 
       1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Ilfov din data de 28.11.2019

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:42

Orice investiție în copii este o investiție în viitor. Însă un viitor nu se poate clădi fără tradiție, cultură și valori. 

1400 de copii din Ilfov au învățat ce înseamnă patrimoniul cultural și care sunt obiectivele de patrimoniu din județ prin intermediul proiectului “Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural”. Proiectul a fost inițiat de Școala de la Piscu, finanțat de Consiliul Județean Ilfov și s-a derulat în 16 școli din județ, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 17:21

Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, oficiază mâine, 29 octombrie 2019, ora 14.00, la Palatul Stirbey din Buftea, la inaugurarea monumentului comemorativ al Reginei Maria.

Evenimentul are loc în ziua în care se împlinesc 144 de ani de la nașterea  reginei Maria a României. 

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 17:00

Șapte persoane care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani au fost premiate în cadrul evenimentului “O viață cât un centenar”, care a avut loc în comuna ilfoveană Moara Vlăsiei.

În semn de prețuire pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității, seniorii județului au primit fiecare câte 2.000 de lei, plachete aniversare și flori. Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Joi, 24 Octombrie, 2019 - 15:52

La sediul Consiliului Județean Ilfov a avut loc prima ședință pregătitoare pentru perioada de iarnă. La discuții au participat reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Poliției Rutiere, Jandarmeriei, ISU, Enel și operatorii care vor face deszăpezirea în sezonul rece.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 18:19

 

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a convocat pentru joi, 24 octombrie, ora 10.00, la sediul din strada Ernest Juvara, nr.3-5, o ședință pregătitoare pentru perioada de iarnă. Pe agendă se află măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirii.

La discuții au fost invitați să participe reprezentanți ai prefecturii Ilfov, ai
poliției rutiere, jandarmeriei, ambulanței, ISU, dar și operatorii economici care
vor presta serviciile de deszăpezire.

Marţi, 22 Octombrie, 2019 - 14:38

Consiliul Județean Ilfov pregătește lansarea primului incubator de afaceri cu finanțare din fonduri publice din județul Ilfov. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 octombrie, ora 10.00, la sediul Universității București din șoseaua Panduri, nr. 90-92, etaj 1, amfiteatrul Ioan Mihăilescu. Alături de președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, vor lua cuvântul și administratorul incubatorului, Rodica Lupu, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu, prorectorul Universității București, Magdalena Iordache Platiș, mentori și oameni de afaceri.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 18:00

Echipajele aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene. Planta care provoacă alergii a fost depistată pe 30 din cei 450 de kilometri de drumuri județene din Ilfov.

Răspundem mai jos celor mai frecvente întrebări legate de ambrozie:

Ce este ambrozia?

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 12:00

Se convoacă Consiliul Judeţean Ilfov în ședință extraordinară (convocată de îndată) în data de 24.09.2019, ora 14.00 la sediul Consiliului Judeţean Ilfov din strada Ernest Juvara, nr. 3 - 5, etaj 2, sector 6, Bucureşti, cu următoarea:
 
ORDINE DE ZI
 
1.    Proiect de hotărâre privind realizarea ,,Monumentului comemorativ dedicat Reginei Maria a României”. 
 

Vineri, 23 August, 2019 - 10:18

Dezinsecție terestră vineri, după 22.00, în Tunari, Nuci, Gruiu, Balotești, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Periș, Corbeanca, Ciolpani.

Responsabilul din partea Consiliului Județean este directorul Direcției de Investiții, Constantin Călinoiu, care poate fi contactat la numărul de telefon 0723692555. Responsabilii pe localități sunt:

Tunari – Constantin Manea - 0788,455,679                                    

Nuci – Șerban Gheorghe - 0787,713,142                                       

Gruiu -  Eftimie Gheorghe - 0723,298,130                                      

Luni, 15 Iulie, 2019 - 13:41

Mănăstirea Sf. Nicolae-Sitaru în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov a organizat duminică, 14 iulie, ora 13:00, evenimentul intitulat „Credință, Artă, Tradiție....Lumini peste veacuri!” cu scopul de a sărbători anul omagial al satului romanesc și de a  prezenta proiectul de finanțare europeană din cadrul POR 5, AXA 5.1, privind conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural din ansamblul de monumente al mănăstirii Sf. Nicolae-Sitaru (Balmuci) din județul Ilfov. 

Joi, 23 Mai, 2019 - 11:44

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și specialiștii CJ Ilfov vor consilia oamenii care își doresc să acceseze fonduri europene, dar se pierd în hățișul birocratic. 

Demersul Consiliului Județean Ilfov se adresează tuturor celor care au proiecte prin care pot contribui la dezvoltarea comunităților locale.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 19:40

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și specialiștii CJ Ilfov vor consilia oamenii care își doresc să acceseze fonduri europene, dar se pierd în hățișul birocratic. 

Demersul Consiliului Județean Ilfov se adresează tuturor celor care au proiecte prin care pot contribui la dezvoltarea comunităților locale.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 18:34

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliul Județean Ilfov a monitorizat și monitorizează permanent apariția și dezvoltarea insectelor de disconfort. Începând din luna martie, angajații serviciului au prelevat probe din toate lacurile din județ. Rezultatul analizelor microscopice a arătat că în lacuri nu s-au dezvoltat larve de tânțari. Încălzirea vremii aduce însă în atenție un alt fenomen: urmează ca femelele de țânțari, care au rezistat peste iarnă, să depună ouăle. 

Subscribe to Consiliul Județean Ilfov