Luni, 27 Iulie, 2020 - 11:10

Au fost efectuate 163 de teste și, din păcate, s-a mai pozitivat încă unul, în afară de cel de săptămâna trecută. Colegii persoanelor infectate cu COVID, deși au teste negative, nu au venit la serviciu nici azi și au fost retestați.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 10:10

Dorim să vă anunțăm că unul dintre colegii noști a fost confirmat ca având COVID 19. Îi dorim multă sănătate și puterea de a trece peste această încercare.  Pozitivarea testului s-a făcut în cursul serii trecute, prin urmare conducerea CJ Ilfov a decis ca întreaga activitate să se suspende de azi până vineri inclusiv, timp în care se va face testarea tuturor angajaților și clădirea va fi dezinfectată metru cu metru, prin nebulizare. De luni se va relua activitatea.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 10:37

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov a fost discutată de reprezentanții CJ Ilfov, împreună cu experții Băncii Mondiale, cu prof. dr. Mihnea Costoiu, rector Universitatea Politehnica, prof. dr. Marian Preda, rector Universitatea din București, Cristina Chiriac - președinte CONAF, Sebastian Metz - director Camera de Comerț Româno-Germană, Lucia Varga, fost ministru al Mediului, Virgil Scripcariu – sculptor, Daniel Sărdan - organizator evenimente sportive și numeroși cetățeni care au vrut să adreseze întrebări.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 09:33

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache şi specialiştii din echipa vin în sprijinul cetăţenilor cu expertiza în accesare de fonduri europene şi administraţie. În cadrul acestor sesiuni, care vor fi transmise live pe Facebook, participanţii vor discuta temele de interes pentru comunităţile noastre, vor răspunde întrebărilor pe teme legate de dezvoltarea judeţului şi vor oferi consiliere persoanelor interesate de subiect.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 18:26

Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov anunţă că, de lunea viitoare, începe dezinsecţia din avion pentru combaterea larvelor de ţânţari, urmând să se utilizeze un insecticid biologic care "nu este toxic".

Joi, 9 Aprilie, 2020 - 11:23

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache este în legatură cu autoritățile competente. Vicepreședintele CJ, Rizia Tudorache, este în teren și azi pentru a vedea exact ce se întâmplă și pentru a ajuta pompierii și poliția. În momentul de față terenul de 120.000 mp fumegă în continuare pe o suprafață de 5000 mp, iar pompierii intervin cu 16 autospeciale. Ei estimează că vor putea lichida incendiul până în jurul orei 16.00.

Consiliul Județean Ilfov nu are atribuții pentru a lua măsuri pe respectivul teren, competența fiind a Poliției și a Gărzii de Mediu.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 12:02

Reprezentanții CJ Ilfov sunt în legătură cu celelalte autorități din județ, după ce un incendiu a izbucnit în localitatea Periș.

Marian Petrache, despre poluarea din Periș:

”Am vorbit cu șeful inspectoratului județean de poliție, cu domnul Iacubuș. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei/persoanelor care au dat foc, dar ar fi bine să facă cercetări și pe numele firmei care are în proprietate acele terenuri care iau foc. Am vorbit cu cei de la ISU care spun că e teren accidentat și că abia pot pătrunde, dar că speră să lichideze focul în vreo două-trei ore.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 10:23

Sănătatea este în topul priorităților CJ Ilfov. Din acest motiv continuă achizițiile de aparate noi, performante, pentru investigații și analize, dar și extinderea sau modernizarea spitalelor.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea are toate dotările necesare și laborator propriu, astfel că pacienții își pot face toate analizele într-un singur loc, fără să piardă timp și fără să fie plimbați dintr-un loc în altul.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 08:56

De Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea demarează campania de conştientizare şi prevenţie a cancerului de col uterin şi a cancerului de sân.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 20:59

Președintele CJ Ilfov  vorbește despre descentralizarea fondurilor europene:

„Am azi am făcut un mare pas ca să dăm drumul mai repede la proiectele strategice și de maximă importanță din Ilfov pentru că vom obține banii de la Comisia Europeană mult mai repede și vom tăia actele considerabil. Adică debirocratizăm.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:52
Marian Petrache: Consider că vorbim despre un caz de sănătate publică

Acțiune de combatere a ambroziei azi, în zona localității Periș, pe DJ 101 B! În acest stadiu al evoluției plantei, Ministerul Agriculturii nu recomandă erbicidarea, doar tăierea și tocarea.

Potrivit legii, ambrozia se combate în intervalul iunie-octombrie. Echipele Serviciului de Drumuri, aflate în subordinea Consiliului Județean Ilfov pot acționa doar pe drumurile județene.

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 09:43

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mănăstirea Sfântul Nicolae-Sitaru, organizează duminică, 14 iunie,  evenimentul “Credință, Artă, Tradiție... Lumini peste veacuri”, pentru a sărbători  Anul Satului Românesc.

Evenimentul are loc la Mănăstirea Sitaru, în satul Sitaru, din comuna Grădiștea, județul Ilfov și  cuprinde o prezentare de costume tradiționale din diferite regiuni ale țării, despre care va vorbi etnologul Gheorghe Marius Daniel și un concert de muzică de cor, susținut de Quartetul Armonic.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:57
Moștenirea lui Videanu preluată de Petrache

Unii dintre noi mai țin minte dezvăluirile senzaționale ale fostului primar general al Capitalei, Adriean Videanu, care asaltat fiind de acuzațiile că nu face nimic pentru a stârpi țânțarii, a afirmat că acesția sunt localizați în Ilfov, de unde vin în fiecare seară să-i înțepe pe nevinovații locuitori ai Capitalei. Tot el ne-a mai spus atunci că țânțarii sunt de treabă și că țânțăroaicele sunt cele care fac ravagii..

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 18:00

"Am cerut azi, printr-o scrisoare trimisă Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației Naționale, ca guvernul să finanțeze din bugetul de stat proiectele ilfovene de investiții în infrastructura educațională – clădiri și dotări-  care au fost evaluate deja în cadrul Programului Operațional Regional, dar pentru care nu mai sunt disponibile alocări europene.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:37

Consiliul Județean Ilfov organizează luni, 25 martie, de la ora 10.00, la semnarea contractului de administrare a Incubatorului de afaceri Ilfov Business Hub.  Evenimentul va avea loc la Universitatea Politehnica București, din Splaiul Independenței nr. 313, Clădirea Reactoratului, etaj 2, sala Senatului. Printre participanți se vor numărapreședintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, administratorul public al județului, Irinel Scrioșteanu, rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor studențești.

 

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 12:00

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat că în planul de a institui un trasport public civilizat în regiunea București-Ilfov se lovește de opoziția transportatorilor. De asemenea, susține că aceștia pun presiuni asupra lui pentru că ar fi deranjat interese foarte mari.
Prezentăm declaraţia s-a pe acest subiect:
"Transport public civilizat, la un preț corect

Subscribe to CJ Ilfov