Joi, 3 Octombrie, 2019 - 12:39

După temperaturi de vară, toamna revine acasă. Sfârșitul săptămânii va fi marcat de răcirea accentuată a vremii. Cu cât scad temperaturile, aflăm de la Meda Andrei, meteorolog ANM.

În București, astăzi vor fi 29-30 de grade, iar maxima de mâine se va situa în jurul valorilor de 13-14 grade.

Vor fi zone în care temperaturile vor scădea cu 10-15 grade Celsius.

La nivelul întregii țări va fi frig. Se vor înregistra temperaturi de la 11 -12 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 18-19 grade prin Oltenia.

Acum plouă în vest, nord-vest, doar izolat în rest.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 10:00

Meteorologii au emis, luni, două avertizări Cod galben, una valabilă în 25 de județe până la ora 18.00, iar cealaltă în București și în alte 10 județe până marți, la ora 6.00.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 20:00

Regimul termic pentru următoarele două săptămâni (15 - 28 iulie) va fi unul oscilant, cu o încălzire semnificativă de la jumătatea primei săptămâni şi temperaturi de 31 - 32 de grade Celsius, respectiv o uşoară răcire a vremii în timpul celei de-a doua săptămâni şi fenomene de instabilitate atmosferică după data de 22 iulie, reiese din prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)

Joi, 4 Iulie, 2019 - 19:26

Vineri

Vremea va fi cãlduroasã în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în sudul ţãrii şi la munte, unde îndeosebi în cursul zilei local vor fi averse, descãrcãri electrice şi condiţii de grindinã.Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 22 de grade.

Sâmbătă

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 16:39

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare Cod roșu de ploi abundente, grindină și vijelii puternice pentru mai multe localități din județul Tulcea, valabilă până la ora 16.15.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate localitățile Babadag, Sarichioi, Mihail Kogălniceanu, Slava Cercheză, Nalbant, Mihai Bravu și Izvoarele, din județul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 50-60 l/mp, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 15:13

Vremea va fi caniculară pe parcursul zilei de joi, cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade Celsius în toate zonele de câmpie din ţară şi în Bucureşti, cu disconfort termic accentuat, însă va intra într-un proces de răcire din această după amiază, ceea ce va produce furtuni puternice în jumătatea de nord a ţării, a declarat, joi Viorica Dima, meteorolog de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Începând de vineri se va răcori, iar sâmbătă temperaturile nu vor depăşi 27 de grade Celsius.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 19:40

Meteorologii au emis, miercuri, o prognoză specială pentru Capitală şi au anunţat ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii valabile începând cu ziua de joi, când temperaturile maxime vor atinge 29 de grade, informează ANM.

În ziua de miercuri, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, dar probabilitatea de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi redusă. Temperatura maximă va fi 29-30 de grade, iar cea minimă de 14-15 grade, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Luni, 27 Mai, 2019 - 16:36

Meteorologii au instituit cod galben de ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul  27 mai, ora 16.00 – 29 mai, ora 23.00.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 10:20

Cea mai scăzută temperatură din acestă iarnă în Covasna a fost înregistrată în noaptea de marţi spre miercuri, când la Întorsursa Buzăului erau minus 26,1 grade.

Această valoare a fost înregistrată în jurul orei 23.30. Meteorologii spun că în următoarea perioadă sunt aşteptate ninsori.
 

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 14:47

Meteorologii au dat primele pronosticuri despre iarna 2018-2019. Potrivit primelor estimări ale specialiștilor, iarna aceasta va fi una lungă, debutând chiar în luna noiembrie. 

Meteorologii se așteaptă ca în decembrie, ianuarie și februarie să avem zăpadă. Totuși, potrivit estimărilor, pentru această perioadă episoade de viscol sau de ger nu sunt întrevăzute.

Pentru  luna martie se așteaptă viscol și ger năprasnic, în cadrul unor fenomene extreme ce vor pune stăpânire pe mai multe zone din Europa.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 17:10

Toamna rămâne călduroasă, cel puțin până la sfârșitul lunii septembrie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor fi ca de sfârșit de vară, iar ploile vor cădea doar în zonele de munte. 

În acest weekend este posibil să apară precipitații în sud, sud-est, iar duminică se vor muta în partea intracarpatică. Temperaturile vor fi cu două trei grade mai scăzute decât în această săptămână.

Pentru săptămâna viitoare este așteptată vreme stabilă, cu foarte puține precipitații. Presiunea atmosferică crește, cresc și temperaturile.

Vineri, 24 August, 2018 - 15:26

Meteorologii au emis o informare conform căreia începând de vineri după-amiază şi până duminică seară în mai multe zone ale ţării vor fi vijelii, cu ploi torenţiale, descărcări electrice şi, izolat, grindină. Fenomenele vor fi mai frecvente în vestul şi nord-vestul ţării.

Vineri, 17 August, 2018 - 16:22

Meteorologii de la ANM vin cu o nouă avertizare asupra fenomenelor meteo din acest weekend. 

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o nouă avertizare de vreme severă în perioada 17 august, orele 13,00 - 19 august, orele 22,00.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 09:28

Meteorologii anunță că ploile se vor extinde pe tot teritoriul țării de miercuri, însă temperaturile rămân cele normale pentru această perioadă. Vremea va fi capricioasă până la sfârșitul lunii.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 12:00

Meteorologii au emis un Cod Galben de furtuni pentru șapte județe, valabil vineri, între orele 15,00 - 22,00. În acest interval, se vor înregistra pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată și ploi torențiale.

În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 19:43

Meteorologii prognozează pentru ultima săptămână a lunii iunie o vreme, în general, răcoroasă caracterizată şi prin precipitaţii mai însemnate cantitativ la nivel naţional, în timp ce primele zile din luna iulie vor aduce o încălzire, cu valori termice ce vor depăşi 30 - 31 de grade Celsius, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate luni şi valabile pentru perioada 25 iunie - 8 iulie.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 16:47

Meteorologii au emis, vineri, cod galben de ploi și vijelii pentru aproape toată țara, unde vor fi înregistrate averse torențiale, descărcări electrice, dar și grindină, avertizarea fiind valabilă până la ora 23:00.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru ziua de vineri, cod galben de ploi pentru mare parte din țară. Potrivit ANM, vor fi înregistrate averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină în județele din Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

Subscribe to Agenția Națională de Meteorologie (ANM)