Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 11:01
România a devenit, peste noapte, din campioana „statului paralel”, o performeră a „statului de drept”, în viziunea unor lideri din UE

 Ludovic Orban, i-a criticat pe omologii săi din Ungarria şi Polonia pentru blocarea bugetului şi a fondului pentru redresare după pandemia de coronavirus ale Uniunii Europene, avertizând că poziţia lor pune în pericol asistenţa economică de care continentul are o atât de mare nevoie.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 10:39
„Putem lua împrumuturi chiar și fără Bruxelles. Economia Ungariei, spre deosebire de 2008, are o bază foarte solidă ”

Într-un interviu  difuzat la Kossuth Rádió, premierul Orbán a vorbit despre cea mai recentă ofensivă a lui George Soros împotriva țărilor care se opun migrației, vetoul maghiar al bugetului UE, testarea în masă a coronavirusului, restricțiile de circulație și transferurile de vaccinuri împotriva coronavirusului.

În interviuul său obișnuit de vineri dimineață la Kossuth Rádió, premierul Viktor Orbán a vorbit despre George Soros care dă instrucțiuni birocraților de la Bruxelles despre cum să „ocolească” „veto-ul Orbán-Kaczyński” al bugetului UE.

Sâmbătă, 21 Noiembrie, 2020 - 10:53

UE nu își poate permite să facă compromisuri cu privire la noile dispoziții de stat de drept pe care le va aplica fondurilor pe care le alocă statelor membre, potrivit George Soros. Consiliul European va trebui să decidă în curând să asigure finanțarea pentru următoarea perioadă bugetară.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 20:28
Se bate cu pumnul în piept: "Aici, in Romania, noi ne-am facut tema si acum chiar este stat de drept"

 

Premierul Ludovic Orban a indemnat, joi, 19 noiembrie, Ungaria si Polonia sa renunte la blocarea procedurilor de adoptare a bugetului Uniunii Europene si a Fondului de relansare economica, argumentand ca sunt afectati toti cetatenii europeni de actualul impas.

"Blocarea adoptarii unei decizii privind Planul de relansare afecteaza intreaga UE, inclusiv pe cetatenii din Ungaria si Polonia", a declarat Ludovic Orban intr-un interviu acordat Agentiei France-Presse.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 18:42

Ungaria a prelungit până la 8 februarie starea de urgenţă, instaurată pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, conform unui decret guvernamental adoptat marţi noapte, relatează AFP.

Restricţiile, care includ o interdicţie de circulaţie între orele 20.00 şi 05.00, interdicţia privind adunările şi trecerea la cursuri online pentru licee şi universităţi, urmau iniţial să se încheie la 11 decembrie.

Ele pot fi acum prelungite cu două luni suplimentare.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 17:10

Guvernul Viktor Orban a justificat, miercuri, blocarea bugetului Uniunii Europene şi în contextul politicilor privind imigraţia, nu doar din cauza mecanismului de respectare a normelor statului de drept, criticând abordarea flexibilă a Bruxellesului faţă de primirea extracomunitarilor.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 20:14
In semn de veto față de șantajul cu „statul de drept”

Ungaria si Polonia au blocat, luni, adoptarea de catre guvernele Uniunii Europene a bugetului pentru 2021-2027 si a fondului de redresare, anunta Reuters.

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 11:41
Cum se lasă România...

Polonia şi Ungaria vor depune eforturi pentru a se asigura că niciunul dintre cele două state nu poate fi şantajat în legătură cu utilizarea fondurilor UE, a declarat, miercuri, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, după întrevederea avută cu omologul său polonez, Zbigniew Rau, la Varşovia.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 13:51

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Artand, despre faptul că începând de joi, 22.10.2020, ora 23.00 (ora României) până vineri, 23.10.2020, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că în data de 23.10.2020 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 09:18

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 19 octombrie 2020, prin sistem video-conferinţă, la panelul ministerial Smart Money din cadrul Forumului Web desfăşurat în marja Summit-ului Virtual al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), organizat de Estonia. Intervenţia şefului diplomaţiei române a avut loc de la Washington, unde acesta efectuează o vizită bilaterală, la invitaţia omologului său american.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 15:14
Și nici de a introduce sanctiuni pe aceasta baza

Comisia Europeana nu are nicio autoritate de a intocmi evaluari comparative privind statul de drept in tarile membre ale Uniunii Europene si de a introduce sanctiuni pe aceasta baza, a sustinut luni dimineata ministrul ungar al justitiei Judit Varga, transmite Reuters.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 17:15

Ungaria a prelungit cu o lună, până la sfârşitul lui octombrie, măsurile restrictive privind accesul în ţară introduse de la 1 septembrie, a anunțat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de agenţiile MTI şi EFE.

Rămâne astfel interzis accesul străinilor în Ungaria, cu excepţia tranzitului, călătoriilor de afaceri sau umanitare, convoaielor militare, participării la evenimente importante sportive, culturale şi religioase.

Sunt exceptaţi şi cetăţenii străini care lucrează în Ungaria, diplomaţii sau alte persoane aflate în călătorii oficiale.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 14:41

Ungaria a introdus noi restricţii severe la frontiere, de azi-noapte. Cetăţenii străini nu mai pot intra în Ungaria prin frontierele terestre.

Măsura nu se aplică celor care tranzitează Ungaria, iar durata tranzitului nu trebuie să depășească 24 de ore.

Excepţie vor face convoaiele militare şi cele umanitare, cei care călătoresc în scopuri diplomatice și lucrătorii transfrontalieri.

Vor fi exceptaţi şi cei care se deplasează în interes de afaceri.

Cetăţenii ungari vor fi admişi, dar vor fi obligaţi să stea 14 zile în carantină.

Sâmbătă, 29 August, 2020 - 10:19
35.300 persoane au tranzitat în ultimele 24 ore

Autoritatile romane au anuntat sambata ca frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitata de aproximativ 35.300 de persoane si 16.200 de mijloace de transport.

Vineri, 28 August, 2020 - 23:55

 

Ungaria isi va inchide frontierele pentru straini de la 1 septembrie pentru a limita cresterea numarului infectarilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se intorc in tara din strainatate vor trebui sa intre in carantina, a anuntat vineri seful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Vineri, 17 Iulie, 2020 - 11:00
Procurorul-şef al Parchetului European e „agent străin” - crede liderul Parlamentului Ungariei

László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei, a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European, că e agent străin, informează Hungary Today.

 În timpul dezbaterii asupra pachetului de redresare economică a UE, László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei, a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European, că e agent străin şi a spus că Ceauşescu ar fi mândru de ea dacă ar vedea-o.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 18:37
Nu vă mirați: e vorba de Orban-ul ungurilor. Al nostru are treabă doar cu pandemia

Anul 2021 va fi unul de protectie a economiei, avand in vedere un potential al doilea val al epidemiei de nou coronavirus si lupta pentru eliminarea efectelor sale economice, a declarat vineri premierul  Orban. Este vorba, bineînțeles, de șeful guvernului maghiar, pentru că al nostru are cu totul alte preocupări.

Luni, 25 Mai, 2020 - 15:00

Ungaria şi-a redeschis frontiera sa sudică pentru cetăţenii sârbi şi ungari, începând de luni dimineaţa, orele locale 10:00, a anunţat şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă susţinută la punctul de trecere a frontierei Roszke, informează Reuters şi MITI.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 18:19

Opt puncte de trecere a frontierei sunt operaţionale la frontiera de vest, pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare, informează IGPF.

Joi, 21 Mai, 2020 - 18:38

Ungaria va renunţa la zonele de tranzit de la frontieră, acolo unde erau ţinuţi solicitanţii de azil cât timp autorităţile le analizau aplicaţiile, după o decizie a Curţii de Justiţie a UE care a stabilit că această practică este ilegală, a declarat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters şi AFP.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 08:03

Declaraţia comună a miniştrilor afacerilor externe din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Statele Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 75 ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Cu prilejul aniversării a 75 ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în anul 2020, aducem un tribut victimelor şi tuturor soldaţilor care au luptat pentru înfrângerea regimului nazist şi pentru a pune capăt Holocaustului.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 07:57

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, i-a solicitat, miercuri, presedintelui Klaus Iohannis sa acorde mai mult respect maghiarilor, potrivit agentiei de stiri MTI.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 20:27

Fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, consideră că demersul ambasadorului României în Ungaria, Marius Lazurca, a fost în perfectă legalitate şi a apărat interesul statului român, reacţia ministrului de Externe al Ungariei fiind nepotrivită uzanţelor diplomatice. În același timp, Vasile Pușcaș spune că de mai mulţi ani, oficiali maghiari fac vizite în România „adresând cuvinte batjocoritoare la adresa istoriei şi culturii româneşti”, iar în cele mai multe cazuri nu primesc o replică de la autorități.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 21:37
îi este greu să-şi imagineze că cineva are ”timp de fantezii” cu privire la intenţiile altor ţări

 Viktor Orban transmite Partidului Popular European (PPE) - care examinează o intenție de excludere a formaţiunii sale, Fidesz, din cauza măsurilor adoptate în Ungaria în lupta împotriva epidemiei noului coronavirus - că ”nu are timp de aşa ceva” şi că .îi este greu să-şi imagineze că cineva are ”timp de fantezii” cu privire la intenţiile altor ţări,

Joi, 19 Martie, 2020 - 17:41

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri un moratoriu general privind rambursarea creditelor pentru toate companiile şi debitorii privaţi până la finele anului, în ideea de a limita consecinţele economice ale răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

"Persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi", a anunţat Viktor Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 11:01
Au intrat în țară peste o mie de mașini cu românii opriți la granița Austriei cu Ungaria

Miilor de romani care ramasesera blocati la granita dintre Austria si Ungaria dupa inchiderea frontierelor tarii vecine li s-a permis de marti seara sa plece spre Romania, după ce aceștia au protestat vehement acuzând autoritățile române că nu îi ajută să revină în țară. Majoritatea sunt dintre cei plecați și care au lucrat la negru în servicii pentru care nu aveau autorizații legale și care și-au suspendat activitatea din cauza epidemiei.
Ei au fost escortati de catre politia maghiara pana la Vama Nadlac, transmite Antena3.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 14:19

Ungaria va permite intrarea în România a cetățenilor români aflați pe teritoriul țării după închiderea granițelor, i-a transmis ministrul de Externe maghiar omologului său român Bogdan Aurescu, anunță MAE într-un comunicat de presă.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a purtat, marți, o discuție cu omologul ungar, Péter Szijjártó, pentru deblocarea tranzitului cetățenilor români de la granița dintre Austria și Ungaria.

Joi, 12 Martie, 2020 - 11:43

Volumul total de investiții s-a dublat în ultimii 6 ani în regiunea CEE extinsă care cuprinde Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Austria și Serbia.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 19:00

Guvernul de la Budapesta a instituit starea de pericol pe întreg teritoriul Ungariei din cauza coronavirusului, interzicând intrarea în țară a celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, cu excepția maghiarilor, transmite MTI.

Decizia a fost luată la propunerea Comitetului operativ, a declarat ministrul Gergely Gulyás, şeful Cancelariei premierului Ungariei.

Joi, 5 Martie, 2020 - 19:12

Ungaria a raportat prezența noului coronavirus în țara, prin înregistrarea a două cazuri de persoane infectate. Premierul Viktor Orban scria  aseară pe contul său de Facebook că aceștia sunt doi studenți din Iran.
El a menționat că niciunul dintre ei nu prezintă simptomele, dar este confirmat clinic că sunt infectați.
Până în prezent, nu s-au oferit informații noi despre aceste cazuri.
Iranul este, dupa China, unde a început epidemia, țara cu cele mai multe cazuri de Covid-19, urmand apoi Coreea de Sud și Italia.

Ciprian Pop

Subscribe to Ungaria